Μητσοτάκης: Να ξεχάσουμε την ΕΡΤ όπως είναι σήμερα

Μητσοτάκης: Να ξεχάσουμε την ΕΡΤ όπως είναι σήμερα

«Το τέλος υπέρ της ΕΡΤ θα μειωθεί στο μισό. Αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό, θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό» - «Δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος, η χώρα θα βρεθεί σε καθεστώς αυξημένης μεταμνημονιακής εποπτείας, που δεν έχει καμία σχέση με αυτά που ίσχυσαν στις άλλες χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια»

Μητσοτάκης: Να ξεχάσουμε την ΕΡΤ όπως είναι σήμερα
Οι εκλογές σήμερα θα είναι λύτρωση για τη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του γιατί κι άλλες πολιτικές δυνάμεις υιοθετούν το αίτημα των πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευσή του για τον φορολογικό συντελεστή 9% μέχρι τα 10.000 ευρώ, ενώ ανέφερε και πάλι ότι θα γκρεμίσει το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ, και θα προχωρήσει σε μεταρρύθμιση δομών του δημοσίου, δίχως απολύσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ένας πρωθυπουργός σε αποδρομή, είναι ήδη παρελθόν, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διχάζει και να πολώνει. Έχει κάνει κυβερνητική γλώσσα τη χειρότερη μορφή αυριανισμού...», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί σε ένα τέταρτο μνημόνιο, με μέτρα για μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου.

«Δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος, η χώρα θα βρεθεί σε καθεστώς αυξημένης μεταμνημονιακής εποπτείας, που δεν έχει καμία σχέση με αυτά που ίσχυσαν στις άλλες χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια. Η καθαρή έξοδος είναι το νέο μεγάλο βρώμικο ψέμα…» εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κατέστρεψε τη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2015 και αν δεν είχε ψηφίσει τότε η αντιπολίτευση το τρίτο πρόγραμμα τώρα η χώρα θα ήταν Βενεζουέλα».

Σημείωσε, επίσης, ότι αν το αίτημά του είχε εισακουστεί νωρίτερα, τώρα η χώρα πράγματι θα πετύχαινε καθαρή έξοδο. Ωστόσο, οι περικοπές για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση θα εφαρμοστούν, αν δεν μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο. Φθάσαμε στο σημείο αυτό, γιατί η χώρα υπέστη μία τεράστια οικονομική ζημιά, 100-150 δισ. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε πρώτα πλούτο και μετά θα εξετάσουμε πως θα τον μοιράσουμε στην κοινωνία.

Για τον Δημόσιο Τομέα

«Δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος δημόσιος υπάλληλος» επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε ότι αφενός η μονιμότητα προστατεύεται από το Σύνταγμα και αφετέρου δεν θα βοηθήσει. Μίλησε όμως για εκσυγχρονισμό των δομών και για μετακινήσεις υπαλλήλων, καθώς και για συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

«Οι στρατιές των μετακλητών υπαλλήλων του ΣΥΡΙΖΑ θα φύγουν την επόμενη ημέρα και θα καταργηθούν οι ειδικές γραμματείες που στελεχώνει με συγγενείς, κολλητούς και φίλους» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ δήλωσε ότι ορισμένες υπηρεσίες του δημοσίου μπορούν να ασκούνται καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα και θα εκχωρηθούν σε αυτόν. Ανέφερε, επίσης, ότι δεν αντιλαμβάνεται την χρησιμότητα του γραφείου πρωθυπουργού στην Βόρεια Ελλάδα.

Να ξεχάσουμε την ΕΡΤ όπως είναι σήμερα - Αν χρειαστεί θα λειτουργήσει και με λιγότερο προσωπικό

Κλείσιμο
Σε ερώτηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ επί κυβέρνησης Σαμαρά απάντησε: «Ας μιλήσουμε καλύτερα για το μέλλον και όχι για το παρελθόν, όλοι έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας». Πρόσθεσε ότι «η ΕΡΤ όπως είναι σήμερα να την ξεχάσουμε. Η χώρα χρειάζεται δημόσια τηλεόραση, αλλά όχι όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας. Το τέλος υπέρ της ΕΡΤ θα μειωθεί στο μισό και θα προσαρμοστεί σε αυτόν τον προϋπολογισμό. Αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό, θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό. Αυτό που γίνεται σήμερα στην ΕΡΤ είναι θλιβερό και απαράδεκτο».

Για το Σκοπιανό

Η κυβέρνηση δεν επεδίωξε εθνικό μέτωπο που να υπερασπιστεί μία αρραγή γραμμή στο Σκοπιανό δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι οι κκ. Τσίπρας και Κοτζιάς άρχισαν μυστικές διαπραγματεύσεις πριν ενημερώσουν τα πολιτικά κόμματα και επιχείρησαν να διχάσουν την ελληνική κοινωνία.

«Κατακρίναμε από την πρώτη στιγμή την τακτική της κυβέρνησης και ασκήσαμε δριμεία κριτική. Από την αρχή επιβάλαμε τη σωστή εθνική γραμμή που είναι ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε συζητήσεις αν δεν λυθεί το θέμα του αλυτρωτισμού και της ενιαίας χρήσης του ονόματος που προϋποθέτει συνταγματική αλλαγή. Αν δεν λυθεί αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόοδος για την ένταξη των Σκοπίων στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Είπε ακόμη ότι δεν δέχθηκε καμία πίεση και δεν νοείται να υποκύπτει η κυβέρνηση σε πιέσεις για ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής. Τα Σκόπια αν θέλουν να κάνουν πρόοδο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να κάνουν έναν συμβιβασμό. Αν δεν το κάνουν δεν θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και δεν θα προχωρήσουν στην ΕΕ.

Για την Τουρκία

«Ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και ενότητα του λαού», είναι οι τρεις λέξεις που πρέπει να χαρακτηρίζουν την πολιτική μας, έναντι της Τουρκίας υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε από την Τουρκία να αποφεύγει προκλήσεις και παραβίαση των διεθνών κανόνων.

Μείωση φορολογίας

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας σήμερα είναι η πολύ μεγάλη ανεργία, εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης και υπενθύμισε τις εξαγγελίες του για την αντιμετώπιση της φτώχειας με αύξηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και του επιδόματος ανεργίας. Περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν μέσα από τη ανάπτυξη που θα προέλθει από ένα γενναίο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με την προσέλκυση επενδύσεων.

Υπενθύμισε ότι «εμείς έχουμε προτείνει έναν ενιαίο φορολογικό συντελεστή 9% μέχρι τα 10.000 ευρώ και αύξηση του αφορολόγητου για κάθε παιδί κατά 1000 ευρώ. Η δέσμευση ισχύει ανεξάρτητα από το τι θα ισχύσει για το αφορολόγητο».

Ανανέωση στο κόμμα

«Σέβομαι το Νίκο Γκάλη, αλλά δεν του έχει γίνει καμιά πρόταση από εμάς», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Θα γίνει ανανέωση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Όσοι νομίζουν ότι έχουν κλειδώσει από τώρα μία θέση καλύτερα να το ξανασκεφτούν» συνέχισε, για προσθέσει: «κάναμε πολύ καλά και προχωρούμε σε εσωκομματικές εκλογές στις 13 Μαΐου. Είναι εντυπωσιακό το ποσοστό των συμπολιτών μας που εγγράφονται για να συμμετάσχουν καταβάλλοντας τα 12 ευρώ ετησίως που σημαίνει και αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης του κόμματος».

«Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια πλατιά πολιτική και κοινωνική συμμαχία για να αλλάξουμε τη χώρα» τόνισε, αλλά συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι συμμέτοχος σε αυτή την προσπάθεια.

Εκλογικός νόμος

«Θα αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο την επόμενη ημέρα, και για τις εθνικές και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές» επισήμανε, τονίζοντας ότι «ο καινούριος νόμος θα εξασφαλίζει και αναλογικότητα και κυβερνησιμότητα. Θα υπάρχει μπόνους, αλλά όχι αυτό που υπάρχει σήμερα των 50 εδρών».

Για τις σχέσεις επιχειρηματιών με την πολιτική ανέφερε: «Θέλω καθαρούς κανόνες στο επιχειρηματικό παιχνίδι και δεν έχω αντιπαράθεση με κανέναν, αρκεί οι επιχειρηματίες να μην μπαίνουν στα χωράφια της πολιτικής».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τον 'Αδωνι Γεωργιάδη είπε ότι «η ΝΔ δεν έχει μετατοπιστεί πιο δεξιά, αλλά αντίθετα αρθρώνει έναν λόγο πιο μετριοπαθή και φιλελεύθερο...η ΝΔ εκφράζει συνολικά την κεντροδεξιά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

Best of Network

Δείτε Επίσης