Μητσοτάκης: Να ξεχάσουμε την ΕΡΤ όπως είναι σήμερα

mits_039

«Το τέλος υπέρ της ΕΡΤ θα μειωθεί στο μισό. Αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό, θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό» - «Δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος, η χώρα θα βρεθεί σε καθεστώς αυξημένης μεταμνημονιακής εποπτείας, που δεν έχει καμία σχέση με αυτά που ίσχυσαν στις άλλες χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια»

Οι εκλογές σήμερα θα είναι λύτρωση για τη χώρα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του γιατί κι άλλες πολιτικές δυνάμεις υιοθετούν το αίτημα των πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη δέσμευσή του για τον φορολογικό συντελεστή 9% μέχρι τα 10.000 ευρώ, ενώ ανέφερε και πάλι ότι θα γκρεμίσει το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ, και θα προχωρήσει σε μεταρρύθμιση δομών του δημοσίου, δίχως απολύσεις μονίμων δημοσίων υπαλλήλων.

«Ο κ. Τσίπρας είναι ένας πρωθυπουργός σε αποδρομή, είναι ήδη παρελθόν, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διχάζει και να πολώνει. Έχει κάνει κυβερνητική γλώσσα τη χειρότερη μορφή αυριανισμού...», υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευτεί σε ένα τέταρτο μνημόνιο, με μέτρα για μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου.

«Δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος, η χώρα θα βρεθεί σε καθεστώς αυξημένης μεταμνημονιακής εποπτείας, που δεν έχει καμία σχέση με αυτά που ίσχυσαν στις άλλες χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια. Η καθαρή έξοδος είναι το νέο μεγάλο βρώμικο ψέμα…» εκτίμησε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κατέστρεψε τη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2015 και αν δεν είχε ψηφίσει τότε η αντιπολίτευση το τρίτο πρόγραμμα τώρα η χώρα θα ήταν Βενεζουέλα».

Σημείωσε, επίσης, ότι αν το αίτημά του είχε εισακουστεί νωρίτερα, τώρα η χώρα πράγματι θα πετύχαινε καθαρή έξοδο. Ωστόσο, οι περικοπές για τις οποίες έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση θα εφαρμοστούν, αν δεν μπορέσουμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο. Φθάσαμε στο σημείο αυτό, γιατί η χώρα υπέστη μία τεράστια οικονομική ζημιά, 100-150 δισ. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε πρώτα πλούτο και μετά θα εξετάσουμε πως θα τον μοιράσουμε στην κοινωνία.

Για τον Δημόσιο Τομέα

«Δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος δημόσιος υπάλληλος» επανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης και εξήγησε ότι αφενός η μονιμότητα προστατεύεται από το Σύνταγμα και αφετέρου δεν θα βοηθήσει. Μίλησε όμως για εκσυγχρονισμό των δομών και για μετακινήσεις υπαλλήλων, καθώς και για συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα.

«Οι στρατιές των μετακλητών υπαλλήλων του ΣΥΡΙΖΑ θα φύγουν την επόμενη ημέρα και θα καταργηθούν οι ειδικές γραμματείες που στελεχώνει με συγγενείς, κολλητούς και φίλους» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ δήλωσε ότι ορισμένες υπηρεσίες του δημοσίου μπορούν να ασκούνται καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα και θα εκχωρηθούν σε αυτόν. Ανέφερε, επίσης, ότι δεν αντιλαμβάνεται την χρησιμότητα του γραφείου πρωθυπουργού στην Βόρεια Ελλάδα.

Να ξεχάσουμε την ΕΡΤ όπως είναι σήμερα - Αν χρειαστεί θα λειτουργήσει και με λιγότερο προσωπικό

Σε ερώτηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ επί κυβέρνησης Σαμαρά απάντησε: «Ας μιλήσουμε καλύτερα για το μέλλον και όχι για το παρελθόν, όλοι έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας». Πρόσθεσε ότι «η ΕΡΤ όπως είναι σήμερα να την ξεχάσουμε. Η χώρα χρειάζεται δημόσια τηλεόραση, αλλά όχι όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας. Το τέλος υπέρ της ΕΡΤ θα μειωθεί στο μισό και θα προσαρμοστεί σε αυτόν τον προϋπολογισμό. Αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό, θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό. Αυτό που γίνεται σήμερα στην ΕΡΤ είναι θλιβερό και απαράδεκτο».

Για το Σκοπιανό

Η κυβέρνηση δεν επεδίωξε εθνικό μέτωπο που να υπερασπιστεί μία αρραγή γραμμή στο Σκοπιανό δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι οι κκ. Τσίπρας και Κοτζιάς άρχισαν μυστικές διαπραγματεύσεις πριν ενημερώσουν τα πολιτικά κόμματα και επιχείρησαν να διχάσουν την ελληνική κοινωνία.

«Κατακρίναμε από την πρώτη στιγμή την τακτική της κυβέρνησης και ασκήσαμε δριμεία κριτική. Από την αρχή επιβάλαμε τη σωστή εθνική γραμμή που είναι ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε συζητήσεις αν δεν λυθεί το θέμα του αλυτρωτισμού και της ενιαίας χρήσης του ονόματος που προϋποθέτει συνταγματική αλλαγή. Αν δεν λυθεί αυτό το ζήτημα δεν μπορεί να υπάρξει καμία πρόοδος για την ένταξη των Σκοπίων στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Δεν θα διχάσουμε τους Έλληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. Είπε ακόμη ότι δεν δέχθηκε καμία πίεση και δεν νοείται να υποκύπτει η κυβέρνηση σε πιέσεις για ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής. Τα Σκόπια αν θέλουν να κάνουν πρόοδο για την ένταξη στο ΝΑΤΟ θα πρέπει να κάνουν έναν συμβιβασμό. Αν δεν το κάνουν δεν θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και δεν θα προχωρήσουν στην ΕΕ.

Για την Τουρκία

«Ψυχραιμία, αυτοπεποίθηση και ενότητα του λαού», είναι οι τρεις λέξεις που πρέπει να χαρακτηρίζουν την πολιτική μας, έναντι της Τουρκίας υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε από την Τουρκία να αποφεύγει προκλήσεις και παραβίαση των διεθνών κανόνων.

Μείωση φορολογίας

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας σήμερα είναι η πολύ μεγάλη ανεργία, εξήγησε ο κ. Μητσοτάκης και υπενθύμισε τις εξαγγελίες του για την αντιμετώπιση της φτώχειας με αύξηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και του επιδόματος ανεργίας. Περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας που θα προκύψουν μέσα από τη ανάπτυξη που θα προέλθει από ένα γενναίο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων με την προσέλκυση επενδύσεων.

Υπενθύμισε ότι «εμείς έχουμε προτείνει έναν ενιαίο φορολογικό συντελεστή 9% μέχρι τα 10.000 ευρώ και αύξηση του αφορολόγητου για κάθε παιδί κατά 1000 ευρώ. Η δέσμευση ισχύει ανεξάρτητα από το τι θα ισχύσει για το αφορολόγητο».

Ανανέωση στο κόμμα

«Σέβομαι το Νίκο Γκάλη, αλλά δεν του έχει γίνει καμιά πρόταση από εμάς», είπε ο κ. Μητσοτάκης. «Θα γίνει ανανέωση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Όσοι νομίζουν ότι έχουν κλειδώσει από τώρα μία θέση καλύτερα να το ξανασκεφτούν» συνέχισε, για προσθέσει: «κάναμε πολύ καλά και προχωρούμε σε εσωκομματικές εκλογές στις 13 Μαΐου. Είναι εντυπωσιακό το ποσοστό των συμπολιτών μας που εγγράφονται για να συμμετάσχουν καταβάλλοντας τα 12 ευρώ ετησίως που σημαίνει και αλλαγή του τρόπου χρηματοδότησης του κόμματος».

«Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε μια πλατιά πολιτική και κοινωνική συμμαχία για να αλλάξουμε τη χώρα» τόνισε, αλλά συμπλήρωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι συμμέτοχος σε αυτή την προσπάθεια.

Εκλογικός νόμος

«Θα αλλάξουμε τον εκλογικό νόμο την επόμενη ημέρα, και για τις εθνικές και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές» επισήμανε, τονίζοντας ότι «ο καινούριος νόμος θα εξασφαλίζει και αναλογικότητα και κυβερνησιμότητα. Θα υπάρχει μπόνους, αλλά όχι αυτό που υπάρχει σήμερα των 50 εδρών».

Για τις σχέσεις επιχειρηματιών με την πολιτική ανέφερε: «Θέλω καθαρούς κανόνες στο επιχειρηματικό παιχνίδι και δεν έχω αντιπαράθεση με κανέναν, αρκεί οι επιχειρηματίες να μην μπαίνουν στα χωράφια της πολιτικής».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τον 'Αδωνι Γεωργιάδη είπε ότι «η ΝΔ δεν έχει μετατοπιστεί πιο δεξιά, αλλά αντίθετα αρθρώνει έναν λόγο πιο μετριοπαθή και φιλελεύθερο...η ΝΔ εκφράζει συνολικά την κεντροδεξιά».

ΣΧΟΛΙΑ (152)

Νικαλαος ΝΔ

ΟΛΟΙ οι Νεοδημοκράτες ρίχνουμε Τσίπρα μέχρι να φύγει ο Κούλης. Υ.Γ. Οχι στο παιδί του μπαμπάκα.Οχι στο παιδί που ειναι δημόσιος υπαλληλος απο μωρό. Οχι στον Κούλη οχι δεν ειναι δεξιος ειναι η ντροπη της δεξιας.

Ilias

Κλείσιμο χτες όχι σήμερα!!!!!!!! Η Πόπη να βλέπει τον τσίπρα από δορυφόρο,,,!!!Κλείσιμο τώρα!!!! 0χαχασχαχαχαχχαχαχ!!!!!!

AT

Στην ΕΡΤ 100 άτομα και πολλά είναι.

Πόπη

Όπως στο ΣΚΑΊ όπου ο Πρωτοψάλτε της δεξιάς κατά τη διάρκεια συζήτησης λέει μόνος του τις διαφημίσεις. Όπως στο ραδιόφωνο του σταθμού ακούμε τις ειδήσεις της TV λόγω έλλειψης παρουσιαστών. Οπότε η Σία της δεξιάς λέει ταυτόχρονα ειδήσεις σε κανάλι TV και σε ραδιοσταθμό. Ωραίο πρότυπο τηλεόρασης !........

@

Ποπάρα με τον κ.... τον ΝΑ μάθε πρώτα να προφέρεις ονόματα και μετά έλα να κάνεις μαθήματα. Και πολλά είπε....

Πόπη

Πορδοσάλτε ή Πορτοσάλτε είναι ταυτόσημο με .... Πρωτοψάλτε ! Ο Πρωτοψάλτης του κόμματος των κλεφτών και .... αμαρτωλών.

@ 10:23

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ- ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΩ ΔΕΗ - ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΝ ΠΟΤΕ- ΤΟ ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΟΤΕ - ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΟ ΧΩΘΗΚΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ.... ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΦΤΑΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟ SUPER MARKET ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΤΙ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΟΥΡΗ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ.... ΕΧΕΙΣ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ Η ΤΑ ΡΟΖΕ ΓΥΑΛΙΑ ΔΕΝ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΝ?

Πασοκιστάνο

Θα πληρώνω ΕΡΤ 2,5 ευρώ αντί για 5 ευρώ ; Ω !....έτσι θα σωθεί το ελληνικό οικονομία θα σωθώ και εγκώ, δεν μπορώ τέτοιο χαράτσι. Εγκώ ψηφίσει Κούλη οπωσδήποτε.

Αράμπ ντούλι Κούλη

Εγκώ ντεν τέλει πληρώνει ΕΡΤ. Τσέπη μου αδειάζει. Κούλη τα λέει πολύ καλά, Ζίμενς, Κίρικας, χρέη ΝΔ και στη κορφή κανέλα.

Ετοιμάστε υπογλώσσια

Θα πάθετε πλάκα με τα ποσοστά της Χ.Α. στις επόμενες εκλογές!

Το πιο φοβερο....

ειναι που θελουν και ....αργια τα τεμπελχανοκομματοσκυλα τηs ΕΡΤ Σιγα μην την κηρυξουμε και εθνικη επετειο

Οι γαλαζιοι Καρανικες τρολλαρουν

Γιατι θα διοριστουν στη ΝΕΡΙΤ οταν βγει ο Κουλης. Τελικα οτι και να ψηφισουμε ΠΑΣΟΚ κυβερναει. Τζημερο δαγκωτο ρεεεε

@

Πήραν μπροστά οι υπόγες του τσίμπλα, το ένα τρόλλ μετά το άλλο.

Νίκος

Δε θα μπω στη διαδικασία να αντικρούσω τα επιχειρήματα περί κλεισίματος της δημόσιας τηλεόρασης. όποιος θέλει μπορεί να αναρωτηθεί αν κέρδισε κανείς από το κλέισιμό της ΕΡΤ και την επαναδημιουργία της ως ΝΕΡΙΤ και πόσα χρεώθηκε το ελληνικό δημόσιο από την κίνηση αυτή..Αλλά δεν πειράζει...τόσα και τόσα έχουν χαθεί έτσι δεν είναι?Με ενοχλεί όμως η συνεχής εμμονή με την ιδιωτικοποίηση των πάντων. Όποιος έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι όλα γίνονται με γνώμονα το κέρδος της εκάστοτε εταιρείας. Πραγματικά πιστεύετε ότι θα κερδίσει το Ελ. Κράτος και κατ επέκταση οι πολίτες του με την παραχώρηση των πάντων στους ιδιώτες?. Δεν είναι κακό να υπάρχει εξυγίανση του κράτους και αυτό είναι σαφές, η παραχώρηση όμως των πάντων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις χωρίς κανένα μέτρο θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε ακόμα μεγαλύτερες μειώσεις μισθών και αγοραστικής δύναμης των απλών πολιτών. Όλα λοιπόν με μέτρο.Το κράτος μπορεί και πρέπει να δουλέψει σωστά . Υπάρχει τεράστιο υπόβαθρο σε έμψυχο υλικό, άλλωστε οι Έλληνες έχουν πολύ υψηλό επίπεδο μόρφωσης. Βοηθήστε λοιπόν το κράτος να δουλέψει σωστά να συνεργαστεί σωστά και με ιδιώτες , όχι όμως στην τακτική της ολοκληρωτικής απαξίωσής του. (παρατήρηση. ως εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα ξέρω πολύ καλά πόσο μας κόστισε αυτή η ρημάδα κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων για όσους γνωρίζουν)..

Ανένταχτος

Συμφωνώ, όσο γιά τη διαβεβαίωση του αρχηγού πως «Δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος δημόσιος υπάλληλος» έχω να διευκρινίσω τα εξής. Μόνιμοι δημ. υπάλληλοι είναι μόνο αυτοί του στενού δημόσιου τομέα (ΝΠΔΔ, πχ. Περιφέρειες, Υπουργεία κλπ). Όλοι οι άλλοι του ευρύτερου Δημ. τομέα, όπως των ΝΠΙΔ (πχ. ΔΕΚΟ, Οργανισμοί κλπ) είναι όλοι τους ''αορίστου χρόνου'' κι ας αναφέρονται σαν μόνιμοι, πράγμα που σημαίνει πως είναι στην επικίνδυνη ζώνη (ή καλύτερα, στη μαύρη λίστα) καθώς σύμφωνα με τη νομοθεσία γιά τα ΝΠΙΔ όταν καταργείται μία θέση ο αντίστοιχος υπάλληλος απολύεται. Όσο γιά τους σημερινούς συμβασιούχους, αυτοί θεωρούνται από τώρα απολυμένοι αφού το έργο τους θα εκχωρηθεί σε ιδιωτικές εταιρείες που θα προσλαμβάνουν κόσμο με εξευτελιστικά μεροκάματα, κι όποιος δεν συμφωνεί με την εργοδοσία θα απέρχεται με συνοπτικές διαδικασίες αφού τη θέση του μπορεί να την πάρει άλλος καλύτερος, και γιατί όχι, με ακόμα μικρότερο μεροκάματο. Η γιορτή του Νεοφιλελευθερισμού.!

ΝΙΚΟΣ

Το κράτος να κρατήσει τον στρατό την αστυνομία, την υγεία, την παιδεία μαζί με ιδιωτικά πανεπιστήμια, την δικαιοσύνη και τέλος. Σε ότι άλλο ανακατεύεται τα κάνει μπάχαλο. Δεν είναι δυνατόν όλα τα κρατικά μονοπώλια να είναι μέσα δις επειδή έπρεπε να βολευτεί κάθε πικραμένος που δεν άξιζε ούτε για τους καμπινέδες στον ιδιωτικό τομέα. Δεν γίνεται να δουλεύει ένας τηλεοπτικός σταθμός με 2,500 άτομα που ξύνονται όλη μέρα και να πληρώνει η γριά από την σύνταξη που της έκοψαν κατά 60% . Αυτό είναι κοινωνική αδικία και όχι να αφήσουν μερικά βολεμένα κοπρόσκυλα να βρούν την τύχη τους στον ιδιωτικό τομέα όπως κάνουν εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποι μας στην καθημερινότητα.

Ελενη

Τελικα αρχιζω και τον γουστάρω τον Κυριακο ολο και πιο πολύ, εχει έναν ηρεμο τσαμπουκα με επιχειρηματα…..Από εκει που θα το εριχνα Τζημερο η Χα, θα προτιμησω ΝΔ

Εχει

δωρο μια τσουγκρανα !

Tάλε κoυάλε συμμoριτομαδoύρoι και γαλάzιοι μιzαδόρoι

Φααααααααααααππππππππ......... ο Γκάλης στον κοκκίνισε τον σβέρκο γουρλομάτη!

@

Ποιος γκάλης ρε [...], τον γκάλη τον "ανακοίνωσαν" κάτι τοπικά "χωνιά" που στηρίζουν τον συγκαμμένο, σε ευθεία γραμμή με κουμουνδούρου. Γατάκια συζάκια παντού μέσα στη βλακεία είστε....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης