Καμμένος: Μόνο τα 36 από τα 70 ελικόπτερα Kiowa θα είναι πλήρως επιχειρησιακά

4440984

Τα 24 θα χρησιμοποιηθούν μόνο ως εκπαιδευτικά και 10 “Kiowa” προορίζονται για ανταλλακτικά

Μόνο τα 36 από τα 70 μεταχειρισμένα ελικόπτερα “Kiowa”, που θα αποκτηθούν από τις ΗΠΑ, θα αναλάβουν επιχειρησιακές αποστολές στην Αεροπορία Στρατού καθώς 24 ελικόπτερα αυτού του τύπου πρόκειται να χρησιμοποιηθούν μόνο ως εκπαιδευτικά και 10 “Kiowa” προορίζονται για ανταλλακτικά. 

Αυτό απάντησε στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος αναφορικά με την απόκτηση από τα αποθέματα του Αμερικανικού Στρατού έναντι 44.156.061 δολαρίων (μεταφορά, αρχική υποστήριξη και εκπαίδευση πληρωμάτων) των 70 ελικοπτέρων αναγνώρισης ΟΗ- 58D “Kiowa”. 

Οπως σημείωσε ο κ. Καμμένος, «τα 36 από τα 70 Ε/Π ΟΗ-58D, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για ανάληψη επιχειρησιακών αποστολών, διαθέτουν πλήρες πακέτο επικοινωνιών, αεροναυτιλίας - ραδιοναυτιλίας και οπλικών συστημάτων. Είκοσι τέσσερα (24) αρχικά θα χρησιμοποιηθούν μόνο ως εκπαιδευτικά και θα έχουν βασικό εξοπλισμό επικοινωνιών και ναυτιλίας ώστε να καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες. Τα τελευταία 10 δεν θα είναι εξοπλισμένα με σταθμούς ασυρμάτου (Σ/Α), καθόσον αποτελούν εναλλακτική πηγή ανταλλακτικών, για το χρόνο κτήσης και αξιοποίησης των υπολοίπων 60 Ε/Π, ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες ανάγκες». 

Τα έτη κατασκευής των υπό παραλαβή ελικοπτέρων κυμαίνονται μεταξύ του 1991 και 2011 και ο μέσος όρος των ωρών πτήσης τους ανέρχεται σε 5.800. “Η εισήγηση για την προμήθεια των Ε/Π ΟΗ-58D «Kiowa Warrior» έγινε από την Διεύθυνση Αεροπορίας Στρατού, που είναι ο αρμόδιος φορέας του ΓΕΣ, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αμυντικού Σχεδιασμού (ΕΑΣ), με βάση την Επιμέρους Μελέτη Υποπρογράμματος (ΕΜΥΠ), για την οποία γνωμοδότησαν θετικά όλα τα αρμόδια συμβούλια, χωρίς να εκφραστεί κάποια αντίρρηση”. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, «όλα τα Ε/Π προέρχονται από κατάσταση πλήρους επιχειρησιακής ικανότητας, όλα τα προαναφερθέντα συστήματα των 36 Ε/Π, μπορούν να τοποθετηθούν και να αξιοποιηθούν σε οποιοδήποτε από τα 70 Ε/Π. Όλοι οι σταθμοί ασυρμάτου είναι διαθέσιμοι για προμήθεια, καθόσον αποτελούν τα κύρια συστήματα επικοινωνιών που είναι εγκατεστημένα και χρησιμοποιούνται από τον Αμερικανικό Στρατό σε όλους τους τύπους Ε/Π που διαθέτει», ενώ συμπληρώνεται ότι έχει προβλεφθεί η εκτέλεση συντήρησης για την επαναφορά (regeneration) των ελικοπτέρων σε αξιοπλόϊμη κατάσταση, σύμφωνα με τα εγχειρίδια του Αμερικανικού Στρατού, με μέριμνα της αμερικανικής κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ (12)

Λογικό

Γιατί όπως είναι φυσικό ουδεμία follow on support σύμβαση έχει υπογραφεί όπως κάνει κάθε σοβαρή αεροπορία και εταιρία στον πλανήτη. Σαν να πληρώνουμε μόνο για το αυτοκίνητο αλλά δεν κανονίζουμε τίποτα για το σέρβις ελπίζοντας κάθε φορά σε ότι δεησει η αντιπροσωπεία να χρεώσει....

HLI

Δηλαδή 50+1, τα άλλα δεν τα πουλάς?

Ηλίας

Αυτά δεν αποτελούν αντάλλαγμα απο τις ΗΠΑ σε σχέση με ότι έχουμε δώσει εμείς! Ακόμη και μη μέλη του ΝΑΤΟ όπως το Πακιστάν κ.α. έχουν λάβει σοβαρότερη βοήθεια με βάση τα λεγόμενα του Τραμπ.

Μάνος

Προς τα παρών πάντως δεν έχουμε λάβει "ανταλλάγματα" απο τις ΗΠΑ! Έχουμε δώσει ένα σκασμό δις για αμερικανικά οπλικά συστήματα. Είμαστε ο ποιο σταθερός σύμμαχος, αλλά όλα αυτά δεν έχουν κανένα αντίκρισμα. Ακόμη και στο σκοπιανό, δεχόμαστε πιέσεις! Και στην οικονομική κρίση μόνο άφθονο αέρα κοπανιστό!

Ανεξάρτητος Κουμπάρος

Οτι σαπακι υπαρχει στην αγορα τρεχει να το αγορασει ο Καμμένος (να ξέρετε οι εταιρείες σε κατι τέτοια δινουν μιζα,για τα καλα πραγματα οι εταιρείες δεν δίνουν ποτε μίζα,στα ελλατωματικα δίνουν μιζα)

Nikos

Δεν τους χωνεύω κι εγώ, αλλά δεν νομίζω πως ήταν κακή επιλογή. Ίσα ίσα που για τα επόμενα δέκα χρόνια θα έχουμε ένα φτηνό κι αξιόπιστο ελικόπτερο πολλαπλών χρήσεων. Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα αποσύρθηκαν μόλις το 2017 από τον Αμερικανικό στρατό, για να αντικατασταθούν από έκδοση ελικοπτέρων Apache. Τους Αμερικανούς παρόλα αυτά τους απασχολεί ακόμα πως με τα Apache το κόστος επιχειρήσεων και συντήρησης αυξάνεται σημαντικά. Τέλος, τα Kiowa είναι εντυπωσιακό πως έφτιαξαν καλό όνομα λόγω των πολλών διασώσεων που πραγματοποίησαν, ιδίως στο Αφγανιστάν. Έκατσα και διάβασα προσεκτικά, γιατί ήθελα να έχω προσωπική άποψη, μιας και από αυτήν την κυβέρνηση κι εγώ περιμένω διαρκώς τα χειρότερα.

ακριβώς

η διαφορά είναι ότι δεν το έκλεισε η κυβέρνηση αυτό το deal, η όλη ιστορία έγινε λόγω του αντιστράτηγου Μανωλά που τον έφαγε ο Καμμένος για να δίνουμε και τα ευσημα εκει που πρέπει. Οι συριζανελ άχρηστοι είναι ένα έργο δεν έχουν κάνει πατάνε σε αυτά που ετοίμασαν οι προηγούμενοι και γίνονται τώρα.

Πιο

άσχετος, πεθαίνεις. Μα να μην έχεις πει ουτε μια σωστή κουβέντα στο σχόλιό σου ρε φίλε... Αστο καλύτερα...

Nikos

Είναι οι δύσκολες μέρες του μήνα φαντάζομαι. Απουσία επιχειρημάτων είμαι βέβαιος πως είσαι απλά ένας αργόσχολος τελεμές. Όταν θα διαβάσεις τις εκθέσεις των ίδιων των Αμερικανών, ξαναμιλάμε. Αυτό προϋποθέτει βέβαια ανάγνωση και ιδιαίτερα στα Αγγλικά, με παράλληλη κριτική σκέψη. Καλή δύναμη.

αχαχαχαχα

τι λες ρε άσχετε. Για τους ρολους που τα θέλουμε είναι μια χαρά. Για τα υπόλοιπα έχουμε και τα Apache.

@

οι ρόλοι ποιοι ειναι να πήγαινοφερνουν τον Καμμένο στις ταβέρνες;

Καπεταν Γαρίδας

Θα τα κανει κι αυτα ταξι για να τον πήγαινοφερνουν στις ψαροταβέρνες για αστακογαριδες και συναγρίδες

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

57382282_2215446515438140_2618075221688582144_n

«Το ψηφοδέλτιο δε βγήκε ούτε από κομματικούς μηχανισμούς, ούτε από αρχηγικά χρίσματα, αλλά από τη βούληση ανθρώπων να συμμετέχουν στη μάχη που πρέπει να δοθεί για τη χώρα και το λαό μας» τόνισε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας

13
w21-16284620998198

«Η φιλία και η καλή γειτονία έχουν μία βασική προϋπόθεση: τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό του διεθνούς δικαίου και του ευρωπαϊκού δικαίου στο σύνολό τους»  είπε από το Μεσολόγγι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

19