Τσακαλώτος: Μετά το μνημόνιο θα γίνονται τρεις-τέσσερις αξιολογήσεις το χρόνο

Τσακαλώτος: Μετά το μνημόνιο θα γίνονται τρεις-τέσσερις αξιολογήσεις το χρόνο

Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών στους Financial Times - «Πιθανόν να είναι τρεις ή τέσσερις επισκέψεις αντί για δύο» παραδέχθηκε γα τη συχνότητα των αποστολών μεταμνημονιακής παρακολούθησης, κάτι που σημαίνει ότι οι δανειστές ετοιμάζουν σφιχτό «κορσέ»

Tsakalotos01-mesa
Μπορεί η Ελλάδα να βγαίνει από τα Μνημόνια το προσεχές καλοκαίρι, ωστόσο οι... επισκέψεις των ελεγκτών των δανειστών θα συνεχιστούν -και μάλιστα, σε συχνότητα μεγαλύτερη αυτής που είχαμε συνηθίσει έως τώρα.

Την... είδηση «έδωσε» ο ίδιος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα 
Financial Times. Ο υπουργός Οικονομικών είπε συγκεκριμένα ότι οι αποστολές μεταμνημονιακής παρακολούθησης της ΕΕ θα είναι πιθανόν πιο συχνές από τις εξαμηνιαίες αξιολογήσεις που συνηθίζονται για τις χώρες που έχουν βγει από προγράμματα στήριξης. «Πιθανόν να είναι τρεις ή τέσσερις επισκέψεις αντί για δύο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τσακαλώτος είπε ακόμη ότι η Αθήνα ετοιμάζει μια στρατηγική μακροπρόθεσμης ανάπτυξης, καθορίζοντας τα μεταρρυθμιστικά σχέδια για τα χρόνια μετά το πρόγραμμα στήριξης.

Όπως ανέφερε, τα σχέδια θα περιλαμβάνουν ενέργειες για την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης, για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. «Αυτό είναι το δικό μας αναπτυξιακό σχέδιο και η ιδιοκτησία του είναι σημαντική για εμάς» επισήμανε. «Δεν θέλουμε να αιφνιδιάσουμε κανέναν, είτε είναι οι χρηματοπιστωτικές αγορές είτε οι θεσμοί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης