Κλείνει το deal με τους δανειστές: Νέα μείωση συντάξεων το 2019, από το 2020 θα ισχύσει η μείωση αφορολόγητου

tsakalwtos_lagarde_arthroo1

Τι θα γίνει με τις τράπεζες - Αποκλειστικές πληροφορίες για όλα όσα περιλαμβάνει η συμφωνία με την Τρόικα - Τι αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες από κυβερνητικές και ευρωπαϊκές πηγές

Αλλάζουν τα δεδομένα και επιταχύνονται οι εξελίξεις γύρω από τις διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση του 3ου δανειακού προγράμματος της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του
«protothema.gr», αυτή τη στιγμή, κυβέρνηση και δανειστές, έχουν θέσει ως αρχική ημερομηνία άφιξης του κουαρτέτου στην Ελλάδα την 14 Μαΐου. Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών αποστολών (staff level agreement) μέσα σε ένα διάστημα δέκα ημερών, ως το Eurogroup της 24 Μαΐου του 2018, ή στην χειρότερη περίπτωση, λίγες ημέρες μετά από αυτό.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από κυβερνητικές και ευρωπαϊκές πηγές, που μίλησαν στο «protothema.gr», το πρωί της Πέμπτης, τα νέα δεδομένα έχουν ως εξής:

1. Αφορολόγητο:
Αν υπάρξει συμφωνία για το χρέος, το ΔΝΤ είναι πλέον πιθανό, να υποχωρήσει στο αίτημά του για την μείωση του αφορολόγητου από το 2019 και το μέτρο να παραμείνει ως έχει και να εφαρμοστεί όπως έχουν ψηφίσει ΣΥΡΖΙΑ και ΑΝΕΛ, το 2020.

2. Συντάξεις: Εκεί τα νέα δεν είναι καλά. Παρά τις προσπάθειες της Κομισόν να αναβληθεί η εφαρμογή του αφορολόγητου. Ευρωπαϊκές πηγές πέραν της Κομισιον, υπολογίζουν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να μην εφαρμοστεί το μέτρο περικοπής των συντάξεων από 1.1.2019, αν η ελληνική κυβέρνηση θέλει να περάσει από την γερμανική Βουλή με επιτυχία τη λύση που σχεδιάζεται για το χρέος.

3. Τράπεζες: Οι ίδιες πηγές μεταδίδουν κλίμα ανακωχής, ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή πλευρά και την πλευρά του Ταμείου. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Σημαίνει ότι μετά την ανακοίνωση των stress test των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, το ΔΝΤ, να μην «στήσει καβγά» με την πλευρά Ντράγκι και να μην επιμείνει να «πέσουν» στις τράπεζες τα 10 δισ. ευρώ από τον ΕSM, που ανέφερε σε παλαιότερη έκθεσή του ότι μπορεί να χρειαστούν.

Συμπερασματικά, η κυβέρνηση ενθαρρύνεται και εν μέρει διευκολύνεται με κυρίαρχο τον ρόλο του Βερολίνου, να ολοκληρώσει εντός χρόνου την αξιολόγηση. Από την άλλη πλευρά όμως, θα πρέπει, στο λεγόμενο μνημόνιο χωρίς λεφτά που θα ισχύσει μετά τις 28 Αυγούστου, (και το οποίο θα δίνει ελάφρυνση χρέους), να υπάρχουν τα εξής:

1. Ρήτρα μη αναστρεψιμότητας των μεταρρυθμίσεων που έχουν γίνει στα τρία προηγούμενα μνημόνια, χωρίς εκπτώσεις και αλλαγές ούτε στα εργασιακά (συλλογικές διαπραγματεύσεις κλπ).

2. Να εφαρμοστεί κανονικά το λεγόμενο προνομοθετημένο πακέτο, για την μείωση των συντάξεων του 2019 και του αφορολόγητου του 2020.

3. Να καταρτιστεί  μια αξιόπιστη λίστα ιδιωτικοποιήσεων, για τα επόμενα χρόνια, η οποία θα δεσμεύει την κυβέρνηση.

4. Να μην χαλαρώσει η λιτότητα καθόλου έως το 2022, δηλαδή, ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος να παραμείνει στο 3,5% ως και το 2022. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να επαναβεβαιώσει την προσήλωσή της σε αυτό το στόχο, ψηφίζοντας το μεσοπρόθεσμο σχέδιο 2018-2022, που θα περιλαμβάνει αυτό το στόχο, πριν ολοκληρωθεί το μνημόνιο στο τέλος του καλοκαιριού.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (46)

ΕΧΩ ΔΕΙ ΖΩΑ

ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΧΙ.ΑΦΟΥ ΕΣΚΙΣΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ ,ΕΚΑΝΕ ΤΟ 751 ,ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΣΤΑ 12000,ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟΝ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ,ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΜΑΣ ..ΒΓΑΖΕΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΟΥ ΕΣΚΙΣΕ.ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΖΩΟΥ ΤΟΤΕ ΠΙΟ?

Ε-ε-ερχεται...

και η μειωση του αφορολογητου!!! Και ...κλαμα η κυρια!!!

Ο Τσίπρας για σας τρέχει!

Την πήγε για 01/01/2020 την μείωση του αφορολόγητου! Τί άλλο θέλεις, ρε αχάριστε;

Νέρωνας ο Τσίπρας, σιγουρα θα μπει φυλακή, δεν γλυτωνει!

Μετα τα 200 δις ζημιές και τα μετρα Τσιπρα με περικοπές και νεους φορους 10 δις ετησίως παραπάνω απο Σαμαρά (ήδη τεταρτο χρόνο έχει αρπάξει απο τις τσεπες μας ο Τσίπρας 40 δις), έρχονται νεες περικοπές αλλα 5 δις ετησίως συνταξεις και αφορολογητο το 2019-20. Μας έριξε την ταφοπλακα ο Τσίπρας. Ουτε σε 50 χρονια δεν θα συνελθουμε. Θελατε Τσίπρα ρε βόδια !!! Παρτε τα !!!!!!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΓΕΛΑΣ ΚΙΟΛΑΣ ΠΑΛΙΟΜΑΛΑΚΑ!ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΔΙΝΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟΥ? ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ!

Άγγελος

Οι συντάξεις έπρεπε να κοπούν από το 1990, όχι τώρα. Τώρα είναι αργά. Κεφαλαιοποιητικο σύστημα μήπως γλυτώσουμε κάποτε.

Μελλοντικός βουλευτής

Οποιαδήποτε ρήτρα μη αντιστρεψιμοτητας είναι αντισυνταγματική. Κανείς δεν μπορεί να δεσμεύσει τους μελλοντικούς βουλευτές στο τι θα ψηφίσουν.

Καλύτερα να ψηφίσω συριζαίους τότες που είναι και χορτάτοι!

Μου προαλείφεσαι για βουλευτηλίκι ε; Καλύτερα να το ρίξω στους βουλευτές του Τσίπρα, που είναι και χορτάτοι!

Νίκος

Το πιο δεδομένο στην χώρα είναι τι θα ψηφίσουν οι μελλοντικοί βουλευτές. Ακριβώς ότι και οι προηγούμενοι. Οπότε κακώς ζητάν ρήτρα μη αναστρεψιμότητας γιατί ξεφτιλίζουν τους ξεφτιλισμένους ακόμη πιο πολύ. Οι συριζοανελ φυσικά θα την ψηφίσουν και ο Κυριάκος θα την εφαρμόσει. Αυτά είναι δεδομένα. Η ψήφος μας όμως γιατί πρέπει να ειναι δεδομένη; Γιατί να ανακυκλώνουμε τον ίδιο οχετό στο διενεκές;

Τσυριζοτύφλακας

Τον Αύγουστο θα ξαναστήνουμε χορούς ότι βγήκαμε ( και καλά...) από το Μνημόνιο!!! Ευτυχώς, κανείς σας Βαλκανοχαχόλοι δεν ασχολείται / διαβάζει τι έχουμε υπογράψει 2 χρόνια τώρα.....Συνεχίστε να πληρώνετε τα πάντα γιά να μείνουμε εμείς στις καρεκλίτσες μας, φάτε ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ = δεσμεύσεις + εποπτεία και συνεχίστε να πληρώνετε το 2ευρω commission γιά οτιδήποτε κάνετε στις συστεμικές τράπεζες!......Ναι, ηλίθιε Λαέ, αυτές γιά τις οποίες φεσώσατε και τα εγγόνια σας γιά να τις αναχρηματοδοτήσετε........

ΑΑ

ΣΥΡΙΖΑ προχώρα. Οι ψηφοφοροι είναι γίδια. Κόβε συντάξεις, κοβε ολα, κανονικά. Παιδιά, κοιτάξτε, την άλλη φορά πάλι Αλεξη ψηφίζουμε, ετσι; Οτι είπε το έκανε το παιδί.

Γνωρίζεις...

...πολύ καλά ότι δεν έχουν σημασία οι δηλώσεις αλλά οι πράξεις! Αυτά που δεν έκαναν οι προηγούμενοι τα κάνει τςακ μπαμ ο μικρός. Αφορολόγητο με όλους τους έ.ε να κρύβονται από πίσω τέλος. Συντάξεις με τέτοιο χρέος τέλος. Αποκρατικοποίηση μονάδων ΔΕΗ τέλος. Το Σεπτέμβρη του 15 όλοι ήξεραν για το μνημόνιο του Αλέξη και σταμάτα τους λωτούς! Έξ´ άλλου οι δηλώσεις του Κούλη για ¨ξεπούλημα των ασημικών¨ όσον αφορά τη ΔΕΗ είναι απείρως πιο ...σπαρταριστικές!!! Μνημείο φαιδρότητας λέμε...

Η άσχημη Φραγκόκοτα ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ !!

Ζητούν την ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΜΑΣ για να τη γλιτώσουν τα ΛΑΜΟΓΙΑ που δάνειζε η Λαγκάρντ και οι άλλοι ΕΝΤΙΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, επί δεκαετίες !! Λιτότητα θέλει !! Για πάντα στην ΠΕΙΝΑ ο Ελληνικός Λαός !! Τα ΛΑΜΟΓΙΑ μόνο να γλιτώσουν που τα φάγανε !!

αλεξη παρτο χαμπαρι

Με κοψιμο συνταξεων μη κανεις καποιο αστειο γιατι αφενος θα εκριβηνουν οι ντοματες και αφετερου θα θεριεψει το μη δημοκρατικο τοξο γιατι το (δημοκρατικο τοξο αποδεικνυεται η πεμπτη φαλαγγα του λαου) και ολοι σας εκει στο #δημοκρατικο ναο##θα τριβετε τον πισινο σας!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης