Γιούνκερ στη Βουλή: Έλληνες σας εξορκίζω, συνεχίστε τις προσπάθειες

junkerr_arthroo2

Βαρυσήμαντη παρέμβαση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς - Δείτε live την ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων

Στην ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χαιρέτισε «όλους τους φίλους του» και είπε ότι νιώθει τιμή που μιλάει στο ναό της Δημοκρατίας, εκεί όπου εκπροσωπείται ο ελληνικός λαός». Ο πρόεδρος της Κομισιόν σε όλη την ομιλία του εξέφρασε τη φιλία του για την Ελλάδα και μάλιστα έκλεισε λέγοντας στα ελληνικά: «Ζήτω η ευρωπαϊκή Ελλάδα, ζήτω η ελληνική Ευρώπη!».

«Η Ελλάδα είναι μεγάλο έθνος, όλοι εμείς οι Ευρωπαίοι οφείλουμε πολλά. Εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία. Για μένα η Ελλάδα δεν είναι μόνο η φιλοσοφία και ο Μίκης Θεοδωράκης και η Μελίνα Μερκούρη, είναι επίσης για μένα και όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που από μακριά παρατηρούσα, αυτοί που είπαν όχι στη Χούντα. Αυτή είναι η πραγματική ελευθερία. Οι Ελληνες έδειξαν σε όλο τον κόσμο ότι θέλουν να δημιουργούν ιστορία. Από τη θέληση τους δονήθηκε η Ευρώπη. Αρνήθηκαν να σκύψουν το κεφάλι. Πάντα έμεινα πιστός φίλος της Ελλάδας, όταν στην Ευρώπη λαικιστές και δημαγωγοί ήθελαν να βγουν η χώρα από το ευρώ. Πάντοτε μιλούσα ανοιχτά και με ειλικρίνεια» τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Θέλω να χαιρετίσω το κουράγιο και τη θέληση του ελληνικού λαού. Με θέληση ξεπερνούν εμπόδια. Συγκινούμαι που έχω το προνόμιο να είμαι ο πρώτος πρόεδρος της Κομισιόν που μιλάει στους εκπροσώπους ενός λαού που αγαπώ. Πλέον η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της. Ανοίγει πλέον νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Ελλάδας. Κρίσιμο σημείο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είναι οικοδόμημα ατελές. Αλλά και η Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη θα ήταν μια οποιαδήποτε χώρα, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι συνηθισμένη χώρα» τόνισε ο κ. Γιούνκερ.

Διθύραμβος Γιούνκερ για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή

«Σήμερα έχω μια ιδιαίτερη σκέψη και το λέω συγκινημένος για έναν άνθρωπο: τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Μεγάλος δημοκράτης, Ευρωπαίος πεπεισμένος, που έβαλε την Ελλάδα στην ΕΕ» είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Επείγον να λυθεί το Σκοπιανό

«Καθώς έχουμε στραμμένα τα μάτια σε ένα μέλλον μπορούμε να μετράμε και να υπολογίζουμε στην Ελλάδα. Γιατί η χώρα έχει μοναδικές γεωγραφικές ιδιαιτερότητες. Είναι πυρήνας σταθερότητας στα Βαλκάνια. Η περιοχή υπέφερε πολλά. Δεν πρέπει να επαναληφθούν τα δράματα που βιώσαμε στα Βαλκάνια τη δεκαετία του 1990. Ειδικά οι αντιπαραθέσεις στα σύνορα πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθούν πριν προσχωρηση. Οταν η Επιτροπή προτείνει έναρξη διαπραγματευσεων προσχωρησης της Αλβανίας και της FYROM δεν σημαίνει ότι έχουμε δώσει ημερομηνία, ουτε καν έχει τεθεί ημερομηνία. Δεν θα πρέπει να στηριζόμαστε σε μη ρεαλιστικές εξαγγελίες. Ολοι θα κριθούν με βάση τις αξίες τους. Για Σκόπια, να υπογραμμίσω το επείγον για λύση με το όνομα» τόνισε ο κ. Γιούνκερ.

«Γνώρισα την Ελλάδα σε έντονες στιγμές. Η χώρα σας βρέθηκε σε επίκεντρο πολυ-κρίσης. Εμεινα προσηλωμένος στο να υποστηρίζω Ελλάδα. Αν άλλη χώρα είχε βρεθεί στη θέση σας με τόσα ανοιχτά θέματα δεν θα το είχε αντιμετωπίσει άλλος λαός με τόσο κουράγιο και αξιοπρέπεια» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Για τις μεταναστευτικές ροές, έλεγα δεν μπορούμε μόνη να αφήσουμε την Ελλάδα να το διαχειριστεί. Χώρες υπάρχουν στην ΕΕ που δεν νοιάζονται για το θέμα. Κι όμως πρέπει να τη συνδράμουν. Σημαντική ήταν και η προσπάθεια του επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου στον τομέα» σημείωσε.

«Επίσης έχω μεγάλο θαυμασμό για τους Ελληνες που βοήθησαν πρόσφυγες, και άνοιξαν τα σπίτια τους ενώ οι ίδιοι έκαναν πολλές θυσίες λόγω κρίσης» υπογράμμισε. 

Για τους 2 στρατιωτικούς

«Η Τουρκία συνεχίζει να κάνει παράνομα πράγματα σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Σε πρόσφατη συνάντηση με Ερντογάν στη Βάρνα του θυμίσαμε την υποχρέωση να σέβεται τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο. Μην ξεχνάμε και τους δύο Ελληνες στρατωτικούς. Να μη μου λένε ότι η παρουσία των δύο στην Τουρκία αποτελεί απειλή για την ασφάλεια της Τουρκίας. Πρέπει οπωσδηποτε να απελευθερωθούν».

Για το πρόγραμμα των επενδύσεων

Ο κ. Γιούνκερ θέλησε να πει δυο λόγια για το πρόγραμμα της Ευρώπης που φέρει το όνομά του: «Στην αρχή όλοι περίμεναν ότι θα είναι αποτυχία. Τελικά όμως είναι επιτυχία, τι έχουν εκείνοι να πουν; Πρόκειται για 284 δισ. επενδύσεων σε όλη την Ευρώπη και η Ελλάδα είναι μεταξύ των πρώτων που αξιοποίησαν αυτό το πρόγραμμα».

Κανένα κράτος της Ευρώπης δεν μεταρρυθμίστηκε πιο γρήγορα από την Ελλάδα

Και συνέχισε στην ομιλία του: «Η φιλία μου για την Ελλάδα δεν είχε όμοιό της, παρά μόνο στον θυμό που έδειξα σε όσους την απειλούν καθημερινά. Θέλω να πω σαφέστατα: εμείς μαθήματα δεν έχουμε να δώσουμε στην Ελλάδα. Ναι, μπόρεσε να τύχει μιας μαζικής γενναίας οικονομικής βοήθειας, αλλά κατέδειξε την προσήλωσή της στα προγράμματα και δρομολόγησε μία πανοπλία από μεταρρυθμίσεις, συχνά οδυνηρότατες. Αυτή η αναδιάρθρωση ήταν θεαματική με ένα έλλειμμα από 15% το 2009 να περνά σε πλεόνασμα το 2016. Κανένα κράτος της Ευρώπης δεν μεταρρυθμίστηκε πιο γρήγορα από την Ελλάδα. Δεν ήμουν ποτέ υπέρμαχος της λιτότητας. Αυτό που τώρα δομείτε, είναι να ετοιμάσετε το μέλλον των παιδιών σας. Σας εξορκίζω, συνεχίστε τις προσπάθειες, μην αφήσετε να πάνε χαμένα τα αποτελέσματα που κάνατε με τόσες θυσίες».

Και κατέληξε: «Η Ελλάδα τον Αύγουστο που θα βγει από το πρόγραμμα θα έχει εκ νέου όλα τα δικαιώματα της αλλά και τις υποχρεώσεις. Πρέπει να αποκατασταθεί η πρόσβαση στις αγορές. Να υλοποιηθούν όμως και όλες οι μεταρρυθμίσεις. Για την Ελλάδα του αύριο πρέπει να αρθούν οι παθογένειες. Το κράτος να μην είναι μόνο εργοδότης, η χώρα θέλει υγιείς τράπεζες, να εκριζωθεί η διαφθορά, να υπάρξουν θέσεις εργασίας. Οι εταίροι θα πρέπει επίσης να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους. Αλληλεγγύη και υπευθυνότητα είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Υπολογίζω στην Ελλάδα και σε όλους σας. Η Ευρώπη χρειάζεται τη στήριξη της Ελλάδας. Το παρελθόν να μας δώσει μαθήματα και διδάγματα».

ΣΧΟΛΙΑ (11)

insider

Ειναι αυτος που σαν πρωθυπουργος του Λουξεμβουργου βοηθουσε εταιρειες να φοροδιαφευγουν? Χαχαχαχαχα

Φιλέλληνας

Φιλέλληνας ο Ζαν Κλοντ πολύ περισσότερο απο πολλούς ελληνόφωνους κατοίκους αυτής της μη τυχαίας χώρας.Ξέρει ότι όλος ο δυτικός πολιτισμός στηρίζεται στις αξίες της αρχαίας Ελλάδας

χεχεχεχε

ειπε ο μεθυστακας.....

Άγγελος

"Για μένα η Ελλάδα δεν είναι μόνο η φιλοσοφία και ο Μίκης Θεοδωράκης και η Μελίνα Μερκούρη, είναι επίσης για μένα και όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που από μακριά παρατηρούσα, αυτοί που είπαν όχι στη Χούντα". Ο πατέρας του Τσίπρα, όμως συνεργάστηκε με την χούντα, κ. Γιουνκέρ. Η δε αναφορά σου σε Μίκη και Μελίνα έκανε την φασίζουσα αριστερόστροφη πτέρυγα της βουλής να βγάλει σπυράκια.

Nikos

Πονάνε μωρέ τα παλικάρια;

Γεωργιος

Ο προεδρος Γιουνκερ μιλησε αλλα αμφιβαλλω αν οι Συριζαιοι καταλαβαν που βρισκονται.Μια ζωη χαμενοι στην μεταφραση ,στο ψεμμα και την αυταπατη.Αληθεια εκεινο το προγραμμα της Θεσ/νικης που πηγε????Εγνε γαργαρα?Αυτα παλιοκατσαπλιαδες δεν ξεχνιουνται και οσονουπω θα το πληρωσετε.

μεταρυθ

Κατα αυτους λοιπον μεταρυθμιση ειναι βαζω φορολογια νεα. ενω κατα αλλους ειναι σταματαω σπαταλες πιανω τους κλεφτες που εκλεψαν τα προηγουμενα χρονια και αυτους που θα κλεψουν τα επομενα.. καταργηση του επαγγελματος πολιτικος..

458

Έλληνες σας ξορκίζω... πρέπει να αγοράσουμε την ηλιόλουστη χώρα σας σε εξευτελιστική τιμή γιατί τα γεράματα στο παγωμένο Βέλγιο μας κούρασαν. Έλληνες σας ξορκίζω, σκύψτε και άλλο. Και άλλο.

γλουπ

ΒΛΕΠΩ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ, ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΝ ΤΑΒΕΡΝΙΑΡΗ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ,ΤΟΝ ΚΟΥΡΑΚΗ ΤΟΝ ΚΟΤΣΙΔΟΦΟΡΟ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ ΤΟΝ ΧΙΛΙΟΒΑΡΕΜΕΝΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΓΙΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ , ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΠΙΚ ΝΙΚ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ !

kalhas

πολυ γλυψιμο! αντε, ας δωρισει και γραβατες στους...υπουργους για την εξοδο απο μνημονια!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

maximou-vrady

«Μπορεί να άργησαν 24 ώρες τα λαγωνικά της ΝΔ αλλά το ανακάλυψαν το νέο επιχείρημα που θα χρησιμοποιήσουν ως πρόσχημα για να καταψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών», σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές απαντώντας στην Πειραιώς 

1
potami0

Ψήφος κατά συνείδηση - Δεν αποχωρεί κανείς από την κοινοβουλευτική ομάδα  - «Οχι» από Αμυρά και Ψαριανό - Αύριο θα αποφασίσει ο Λυκούδης που απουσίαζε - Δεν τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας - Καταγγέλθηκε ως πολιτικά ανήθικη η στάση του Σπύρου Δανέλλη

68
4685275

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι η εικόνα που αντίκρισε δεν είναι αντάξια ενός πανεπιστημιακού νοσοκομείου στην Ελλάδα του 2019 - Ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους

21