Πάγκαλος: Η ελληνική κυβέρνηση είναι γελοία - Πρέπει να συντριβεί

nea-bomba-pagkalou-panta-gkriza-zwni-itan-ta-imia_w_l

«Πρέπει να αποκατασταθούν όλα θα θύματά της και να τιμωρηθούν βαρύτατα τα μέλη της συμμορίας», αναφέρει σε άρθρο του ο πρώην υπουργός

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν διώχνει τους τουρίστες, γιατί είναι γελοία. Εάν πίστευε κανείς σε όλα όσα λένε και όλα όσα επιτρέπουν να συμβούν και η τελευταία μας δραστηριότητα θα είχε από καιρό στερέψει σαν πηγή προοπτικής για το μέλλον», αναφέρει σε άρθρο του με τίτλο «η παραλία», ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Θεόδωρος Πάγκαλος.

«Αυτή η κυβέρνηση», συνεχίζει, «πρέπει πάσει θυσία να συντομέψει τον βίο της. Πρέπει να συντριβεί. Όχι απλώς να ηττηθεί. Πρέπει να αποκατασταθούν όλα θα θύματά της και να τιμωρηθούν βαρύτατα τα μέλη της συμμορίας. Τότε και μόνον τότε θα μπορεί να γίνει σύνθημά μας η φράση της χαριτωμένης Μελίνας Μερκούρη προς τον ερωτευμένο Ντασέν στο «Ποτέ την Κυριακή»: «Andtheneverybodygoestothebeach» (Και τότε όλοι πάνε στην παραλία)».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Θόδωρου Πάγκαλου

Λίγο μετά την εμφάνισή μου στα ΝΕΑ, εξασφάλισα την ανοχή της διεύθυνσης για να δημοσιεύσω τέσσερα απλά μαθήματα πολιτικής οικονομίας (Κατανάλωση, Αποταμίευση, Επένδυση, Απασχόληση). Πρόθεσή μου ήταν να αποδείξω πως και τα τέσσερα με την ορθή αντίληψη για το καθένα ήταν απαραίτητα και ότι αρκούσε η καταστρατήγηση της μιας επιταγής «ή η ζαβολιά», για να εξελιχθεί ο αγαθός κύκλος σε «φαύλο κύκλο» και η οικονομία να αντιμετωπίσει στασιμότητα και περαιτέρω επιδείνωση. Πολλοί μέχρι τώρα μου έγραψαν για να με ρωτήσουν: «πως είναι δυνατόν να ελπίσουμε; Υπάρχει διέξοδος για να γυρίσουμε τα πράγματα προς τη σωστή κατεύθυνση;». Απαντάω σήμερα «Ναι». Όπως όμως σε όλες τις μεγάλες ιστορικές αλλαγές στη βάση μιας αλυσιδωτής εξέλιξης πρέπει να υπάρχει μια πολιτική ανατροπή. Όταν οι Άγγλοι καταναυμάχησαν την ισπανική αρμάδα δεν γνώριζαν ότι θα κυριαρχούσαν και θα οδηγούσαν τεράστιες ποσότητες λεηλατημένου χρυσού στα Αγγλικά λιμάνια, ότι ο κουρσάρος Ντρέικ, εραστής της Ελισάβετ Α’, θα κυριαρχούσε στα πέλαγα, ότι αυτό με τη σειρά του θα άφηνε ένα χώρο για τη μαζική δουλεμπορία, ότι το Πλύμουθ θα γινόταν το υπ’ αριθμόν ένα λιμάνι για την εξαγωγή δούλων προς την Αμερική και φθηνών βαμβακερών προς την Ινδία και ότι εκεί θα στηριζόταν η επιστημονική και η βιομηχανική επανάσταση, που έκανε την Αγγλία πρωτοπορία στην Ευρώπη.

Ούτε μπορούσαμε, για να ‘ρθουμε σε κάτι πολύ πιο κοντινό σε εμάς, να φανταστούμε πριν από 30 χρόνια ότι ήταν απαραίτητη η ανατροπή και η εκτέλεση του δικτάτορος Τσαουσέσκου για να γίνει η ληθαργική Ρουμανία πρωταγωνίστρια της ανάπτυξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση με 7% οικονομική αύξηση το χρόνο. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι απλά. Η νέα τεχνολογία δεν εξασφαλίζει, ακόμα και αν υπάρξουν επενδύσεις, θέσεις απασχόλησης για να καλύψει την εξειδικευμένη και τεχνολογικά ικανή νεολαία μας. Το κεφάλαιο, ακόμα και αν υπάρξουν κέρδη, θα τείνει να εκπατριστεί και να επενδυθεί στο εξωτερικό. Κέρδος λοιπόν στον ιδιωτικό τομέα δεν σημαίνει επενδύσεις. Δημόσιες επενδύσεις για μισό αιώνα δεν θα υπάρχουν γιατί το κράτος είναι χρεωμένο. Ξένες ιδιωτικές επενδύσεις δεν θα έρχονται, γιατί, μέχρι στιγμής, η γραφειοκρατία και τα κατάλοιπα του υπαρκτού σοσιαλισμού, που κυριαρχούν στον ιδεολογικό χώρο είναι ισχυρά εμπόδια.

Αυτά είναι τα άσχημα νέα. Τώρα τα καλά νέα. Η φύση και η ιστορία μας έχουν προικίσει με δυο τεράστια οικονομικά επιχειρήματα. Μια από τις πιο ωφέλιμες δραστηριότητες στο σημερινό κόσμο είναι ο τουρισμός. Ο τουρισμός δημιουργεί ανάγκες απασχόλησης του είδους που χρειαζόμαστε. Για να υπάρξει όμως τουρισμός, πρέπει να υπάρξει τάξη και ασφάλεια και ευθυγράμμιση με τα «ξεπερασμένα», όπως νομίζουν μερικοί, πολιτικά πιστεύω της συντριπτικής πλειοψηφίας των επισκεπτών μας. Η ελληνική κυβέρνηση δεν διώχνει τους τουρίστες, γιατί είναι γελοία. Εάν πίστευε κανείς σε όλα όσα λένε και όλα όσα επιτρέπουν να συμβούν και η τελευταία μας δραστηριότητα θα είχε από καιρό στερέψει σαν πηγή προοπτικής για το μέλλον. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει πάσει θυσία να συντομέψει τον βίο της. Πρέπει να συντριβεί. Όχι απλώς να ηττηθεί. Πρέπει να αποκατασταθούν όλα θα θύματά της και να τιμωρηθούν βαρύτατα τα μέλη της συμμορίας. Τότε και μόνον τότε θα μπορεί να γίνει σύνθημά μας η φράση της χαριτωμένης Μελίνας Μερκούρη προς τον ερωτευμένο Ντασέν στο «Ποτέ την Κυριακή»: «Andtheneverybodygoestothebeach» (Και τότε όλοι πάνε στην παραλία).

ΣΧΟΛΙΑ (12)

να τος και πάλι....

Να τος και πάλι ο ροδοφουσκομάγουλος!!!!!!!!!!!!! Του έλλειψε πολύ η δημοσιότητα(δεν κάνει χωρίς αυτή, αρρωσταίνει) και βγήκε για να αμολήσει και πάλι την κοτσάνα του για να μείνει στη δημοσιότητα για λίγο καιρό, μέχρι να επανέλθει με άλλη κοτσάνα...Είναι ο αδιόρθωτος καταστροφέας της Ελλάδας μαζί με τόσους άλλους που κατέστρεψαν τη χώρα.......

ΚΡΗΤΙΚΌΣ ΠΟΥ ΨΉΦΙΣΕ ΝΑΙ

ΑΧ ΚΑΊΜΕ ΘΕΌΔΩΡΕ ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ; Σ'ΑΥΤΌ ΤΟ ΕΥΛΟΓΙΜΕΝΟ ΤΌΠΟ ΔΥΣΤΥΧΏΣ ΤΟ ΑΥΤΟΝΌΗΤΟ ΚΑΙ Η ΛΟΓΙΚΉ ΈΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΊ ΑΠΌ ΤΟ 2012 ΚΑΙ ΜΕΤΆ. ΕΊΜΑΙ ΑΠΌΛΥΤΑ ΤΑΥΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΌΨΕΙΣ ΣΟΥ ΑΛΛΆ ΈΧΟΥΜΕ ΜΕΊΝΕΙ ΠΟΛΎ ΛΊΓΟΙ Η ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΎΡΙΖΑ ΈΧΕΙ ΕΜΠΟΤΙΣΕΙ ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΑΧΆΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΑΡΕΤΟ ΛΑΟ.

@Πάγκαλε....

Όταν ήσουν στα πράγματα, έκανες ακριβώς αυτά που κατηγορείς σήμερα στο αδελφό σου κόμμα, τον Τσύριζα.... Άργησες να βάλεις μυαλό.....

Πειραιώτης μαουνιέρης.

Και αυτό σε χαλάει εσένα επειδή άργησε;Είδες να έχουν βάλει μυαλό οι συριζαίοι τρία χρόνια τώρα;

@Μαουνιέρη....

Όταν κάποιος καταστρέφει, μετά δεν δικαιούται να ομιλεί......

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΔΕΝ ΣΕ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΡΕ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕΣ ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ,ΕΔΩ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΟΧΙ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΑΠΛΑ ΑΛΛΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.

yannis

Ορθά τα λέει ο Πάγκαλος

Όσοι συνέβαλαν

στην χρεοκοπία της χώρας δεν δικαιούνται να μιλούν και πολύ περισσότερο να συμβουλεύουν.

Πειραιώτης μαουνιέρης.

Αμα είχες στοιχειώδη λογική,θα καταλάβαινες ότι η όποια κυβέρνηση δεν κυβερνά εν κενώ,αλλά μέσα σε μία θάλασσα απο συμφέροντα και άλλα κόμματα.Αρα,όταν οι παλιοί διόριζαν και έδιναν συντάξεις σε αυτούς που δεν έπρεπε,οι συριζαίοι φώναζαν κι άλλο κι άλλο,δώσε κι άλλο.

Γκάου

Αν μπορούσε ο κάθε αδαής εδώ μέσα να καταλάβει τι είπε ο Πάγκαλος μέσα από αυτό το άρθρο, σίγουρα το μέλλον της Ελλάδας θα ήταν καλύτερο. Το ζήτημα είναι ο ισοπεδοτισμός. Δεν αμφιβάλλει κανείς για τις ευθύνες της γενιάς του Πάγκαλου και ίσως και για τον ίδιο τον Πάγκαλο με την ανοχή που επέδειξε σε έκτροπα 30ετίας αλλά, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να καταλάβουμε σήμερα τι λέει. Θα είναι χρήσιμο για το μέλλον.

Θάνος

Μίλησε ο Πάγκαλος;;; Και πως δεν ειπε κάτι για Ίμια, Οτσαλάν , Άκη, Γιάννο;;;;; Δεν μας ειπε ως Αντιπρόεδρος του ΓΑΠ τι έκανε όταν μας οδήγησε στο Δ.Ν.Τ. Δεν μας ειπε ακόμη ποιος κατάχρηση εδωσε τη χωρα. Αποφεύγει παντα να μιλαει τι εκείνος έκανε όταν ειχε τις τύχες τομέων της χωρας στα χέρια του. Οι θέσεις του θα ηταν περισσότερο αξιόπιστες αν μας έδινε εξηγήσεις για όλα όσα έκανε εκείνος ή οι αλλοι σύντροφοι του όταν μαζι κυβερνούσαν τη χωρα. Να τιμωρηθούν όλα τα μέλη της σημερινής "συμμορίας" αλλα δεν μας λέει κουβέντα για τα μέλη των προηγούμενων "συμμοριών";;;; σ.σ. ποτέ δεν κατάλαβα πως μερικοί άνθρωποι αυτο εξευτελίζονται όταν μένουν χωρίς αξιώματα.

Πειραιώτης μαουνιέρης.

Διάβασε τι έγραψα παραπάνω ασχετόπουλε.Αντε πια,μου γίνατε εξπέρ τώρα κασιδιαραίοι και καρανίκηδες...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nd_neo_sima

Η Πειραιώς είναι έτοιμη να ανακοινώσει κατάλογο με εκπροσώπους του «ασθενούς φύλου» που πολιτεύονται για πρώτη φορά και παίρνουν από τώρα άτυπο χρίσμα συμμετοχής στους εκλογικούς συνδυασμούς ώστε να έχουν χρόνο για να γίνουν γνωστές και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τη λαϊκή ψήφο

4622167

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ρουμανίας Άννα Μπιρτσάλ υπογράμμισε ότι θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Ρουμανικής Προεδρίας της Ε.Ε. (1.1.2019) το ζήτημα της προώθησης της συνεργασίας των βαλκανικών χωρών

4622250

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ από το βήμα του Thessaloniki Summit ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εγκαινιαστεί τμήμα του πανευρωπαϊκού διαδρόμου IV, που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σόφια 

4622158

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τη στάση του Ολάντ στις ημέρες που η χώρα έφτασε κοντά στο Grexit - Ο Ολάντ θυμήθηκε το τηλεφώνημα Παυλόπουλου μετά το δημοψήφισμα, το οποίο χαρακτήρισε ιστορικό, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «επιτυχή κατάληξη της Ελλάδας»