ΝΔ για φρεγάτες: Τι άλλαξε από το 2013 όταν ο κ.Τσίπρας κατήγγειλλε ανάλογη πρόταση;

4275125

Η Πειραιώς πάντως τονίζει, ότι εάν οριστικοποιηθεί η συμφωνία θα είναι μία θετική εξέλιξη - Τι απαντά το Μαξίμου

Θέτοντας τέσσερα καίρια ερωτήματα σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία την εξαγγελία της κυβέρνησης για μίσθωση δύο φρεγατών από τη Γαλλία.

Η Πειραιώς μάλιστα παραθέτει και τη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα το 2013, όταν η Νέα Δημοκρατία είχε προτείνει αντίστοιχη συμφωνία.

Πάντως τονίζει, ότι εάν οριστικοποιηθεί η συμφωνία θα είναι μία θετική εξέλιξη για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας.

Ειδικότερα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η μίσθωση δύο φρεγατών από τη Γαλλία -εφόσον αυτή οριστικοποιηθεί- είναι μια θετική εξέλιξη για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας. Η Κυβέρνηση, ωστόσο, οφείλει να ενημερώσει αναλυτικά για τις πτυχές αυτής της συμφωνίας, καθώς υπάρχουν τέσσερα εύλογα ερωτήματα:

1. Ποιοι είναι οι οικονομικοί όροι αυτής της συμφωνίας και για πόσα χρόνια θα γίνει η εκμίσθωση των φρεγατών;

2. Γιατί δεν ενημερώθηκε η Βουλή όταν μόλις προ δεκαπενθημέρου συνεδρίασε η Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων;

3. Είναι ή δεν είναι αρμόδιος για μια τόσο σημαντική συμφωνία ο Υπουργός Αμύνης Πάνος Καμμένος και γιατί επέλεξε και σήμερα την αφωνία, εκχωρώντας τις αρμοδιότητές του στον κ. Φώτη Κουβέλη;

4. Τελευταίο και σημαντικότερο: Tι άλλαξε, άραγε, από το 2013, όταν ο κ. Τσίπρας κατήγγειλλε (*) μια ανάλογη πρόταση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζοντας ότι “υποκρύπτει σκοπιμότητες και μίζες” και χαρακτηρίζοντας τις ίδιες ακριβώς φρεγάτες “ακατάλληλες” για το Αιγαίο;

Η κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει ότι, για τόσο σημαντικά θέματα, πρέπει να υπάρχει πλήρης και έγκαιρη ενημέρωση της Βουλής».

* Παραθέτουμε την απάντηση που είχε δώσει για την αντίστοιχη συμφωνία που είχε προτείνει η Νέα Δημοκρατία το 2013 ο κ. Αλ. Τσίπρας (Δ.Ε.Θ. 16/9/2013)

«Είναι οξύμωρο και αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν σε μια περίοδο κρίσης, σε μια περίοδο που ζητάμε βοήθεια από τους εταίρους αυτοί να απαιτούν να τους δίνουμε χρήματα για να νοικιάζουμε οπλικά συστήματα. Οι γνώστες μάλιστα, οι βαθύτεροι γνώστες των τεχνικών ζητημάτων με ενημερώνουν ότι αυτά τα πλοία, είναι πλοία ακατάλληλα για τη χώρα μας, διότι είναι πλοία ανθυποβρυχιακού αγώνα και μάλιστα σε ανοικτές θάλασσες, όχι σε κλειστές θάλασσες όπως το Αιγαίο. Και προβλέπεται μάλιστα να τα νοικιάσουμε 200.000.000 το χρόνο για μια 5ετία, δηλαδή 1 δις στην 5ετία. Με δυο λόγια από τη μια τσέπη βγαίνει η βοήθεια από την άλλη μπαίνει. Το είχε πει αυτό και ο Κον Μπεντίτ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε απόλυτο δίκιο { ...} θα πρέπει να προσανατολιστούμε όχι σε τέτοιου είδους εξοπλισμούς που συνήθως κρύβουν από πίσω τους πολιτικές σκοπιμότητες και μίζες, αλλά να προσανατολιστούμε σε μια αξιόπιστη ελληνική αμυντική βιομηχανία».

Μαξίμου: Καλό θα ήταν η ΝΔ να σοβαρευτεί

Καλό θα ήταν η ΝΔ επιτέλους να σοβαρευτεί και να σταματήσει να προσπαθεί διαρκώς να αξιοποιεί για μικροκομματικά οφέλη ζητήματα που άπτονται σε μείζονος σημασίας αποφάσεις για την εθνική άμυνα και την εξωτερική πολιτική της χώρας, αναφέρει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, απαντώντας στο σχόλιο της Νέας Δημοκρατίας.

«Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση ενεργεί με πλήρη συναίσθηση της εθνικής ευθύνης και δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καμία συμφωνία, χωρίς να ενημερώσει διεξοδικά το Κοινοβούλιο και τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές εντός των προβλεπόμενων διαδικασιών.», προσθέτει.

ΣΧΟΛΙΑ (13)

ΗΠΑΞΥΠΑ

Τι άλλαξε;;;; Τώρα έχει ηθικό πλεονέκτημα ! Καθαρέ και ξάστερε ΜΕΓΑΛΕ πρωθυπουργέ !

Βαλεντίνη

Τί άλλαξε; Έγινε πρωθυπουργός τώρα. Που να θυμάται τι παπαριές έλεγε τότε . Εδώ ούτε το νόμο Κατσέλη δεν ψήφισε ως αντιπολίτευση , αυτό θα υποστήριζε ;......

Αναρωτήθηκα...

.... όταν άκουσα το Γάλλο πρόεδρο στο ευρωκοινοβούλιο να υποστηρίζει με τόση θέρμη την Ελλάδα, "καλέ πώς κι έτσι? Τι θα αγοράσουμε πάλι απ' αυτούς?" Και νααα !!! είχα σκεφθεί για τίποτα Μιράζ. Δεν πειράζει, φρεγάτες ήταν. Όχι , που θα μας υποστήριζε ο εταίρος και σύμμαχος μας τζάμπα. Να τους χαιρόμαστε τους "φίλους" μας.

G

Μήπως αυτο που άλλαξε απο το 2013 είναι και η στάση της Τουρκίας που τους τελευταίους μήνες εχει γινει πιο προκλητικη από ποτέ ώστε πλέον τώρα να κρίνεται απαραίτητο?

Α.Ι.Κ

Συμφωνώ 1000% με το λιζινκ των Φρεμ εδώ και τωρα. Χρονιζει απο το 2006 η ενίσχυση του ΠΝ. Ας είναι καλά ο Βενιζέλος που παρελαβε τα υποβρύχια που γερνουν, τα τρομερα 214, ενώ η Τσιπραινα ...φωναζε υπερ των ανταγωνιστικών "Ναυπηγείων Ελ..." Αλλά για την αντιπολίτευση οι Φρεμ/ληζινκ είναι α ταξης ευκαιρία να ρίξει άλλα δεκα ισόβια στο Καμενο και τον Τσιπρα λεγοντας προσχηματικά τα εξής α) χωρανε αστειο φορτίο: ή ΑντιΑεροπορικους Αστερ 30 (65χλμ) ή Σκαλπ (επιφανειας-εδαφους 150 χλμ) β) δεν έχουν φαλαγξ (Α/Α 8 χλμ) μικρο το κακό αλλά η αντιπολίτευση να πουλάει τρελλα γ) εχουν έναν ιστό με ένα ρανταρ και ερευνας και καθοδηγησης βληματων ταυτόχρονα (μειονέκτημα). Εάν πεσει πυραυλος εκει βγαινει οφφ όλο το πλοιο δ) εχει μονο 8 εξοσετ ε) το ενοικιο; εκει θα πεσουν τρια ισοβια στ) Οι Φρεμ είναι ένα αποτυχημενο μοντελο: μεγαλες, ακριβές και προσφερουν λιγότερα. Γιαυτο φτιαχνουν τις Βελχαρα : μισό κλοστος, καλυτερες ηλεκτρ. δυνατότητες. Εάν ο Τσιπρας δεν υπογράψει "Επιστροφή των Φρεμ και ταυτοχρονη αφιξη Βελχαρα" και εάν το αφήσει φλού ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ τις ακαταλληλες Φρεμ και για τη περιοδο 2021-2055 (40 ετη ζωης) θα φάει άλλα δεκα ισοβια. Κι ο Καμμενος για τα Ρ3 Οράιον.

@

διορθωση...χιλια συγγνωμη. τελικα αυτές οι φρεμ με το ρανταρ που εχουν δεν σηκωνουν Αστερ 30! και ο σκαλπ εχει εμβελεια 800- 1000χλμ(τυπογραφ λαθοσ).

Seirios

ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ!!!! ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΑΜΕΣΑ!!!

Stelar

Τότε έλεγαν οι αχρηστεροί μαζί με τον τετραπόδαρο Ψημμένο ότι είναι οι τότε κυβερνώντες στημένοι στα τέσσερα !! Και τώρα φάνηκε το ποιός είναι ευτυχισμένος από την στάση αυτή των 4χ4 !! Τα λόγια περιττεύουν πλέον ........

δεν υπάρχει άλλη επιλογή

εξαιτίας της καταστροφής της οικονομίας και τον μη εξοπλισμό των Ε.Δ, εξαιτίας του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και το ήξεραν. Γιατί δεν πήραν τις φρεγάτες τότε? Όπως και βλήματα για τα άρματα, όπως και τορπίλες για τα υποβρύχια.

Bas

Μετακλητάρα;

βλάκας, γλοιώδης, ρουφιάνος με ηθικό πλεονέκτημα

σωστός σύντροφε. ευτυχώς έχουμε την αντιμνημονιακη κυβέρνηση σωτηρίας, και θα ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις που τα μορφώματα της αριστεράς ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣYΑ κλπ. πάντα υποστήριζαν.

Ξένη

Πολιτικός απατεώνας είναι, άρα έλεγε απίθανα πράγματα απλά για να καβαλήσει στην καρέκλα.

λεω τωρα

ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ???? Η ΜΙΖΑ.....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vrouts53

«Πυροτέχνημα» του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τη ρύθμιση του βάσιμου λόγου απόλυσης ο υπουργός Εργασίας, τονίζοντας ότι έβλαπτε εργαζόμενους και ανέργους μέσω του υποχρεωτικού «ηλεκτρονικού φακελώματός» τους - Το σχέδιο της κυβέρνησης για την πάταξη της «μαύρης εργασίας»

30