Λαφαζάνης: Έκτρωμα το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Λαφαζάνης: Έκτρωμα το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ

Ο κ. Λαφαζάνης τονίζει, μεταξύ άλλων, πως η ψήφισή του σημαίνει τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ

lafazanis_609
Το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, που κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή, καταγγέλλει ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφάζανης.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο «έκτρωμα» και τονίζει πως η ψήφισή του σημαίνει τη διάλυση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ.

Παράλληλα αναφέρει: «Ξεπουλιέται η χώρα μας καθώς δεν εκποιείται μόνο η ΔΕΗ αλλά και ολόκληρος ο ενεργειακός τομέας της χώρας μας. Ξεπουλιέται ο ΔΕΣΦΑ, ξεπουλιέται η ΔΕΠΑ αλλά και τα ΕΛΠΑ κρίσιμης στρατηγικής σημασίας εταιρεία. Έχει προηγηθεί το ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ. Παραδίδεται όλη η ενεργειακή βάση της χώρας μας σε ξένα συμφέροντα».

Τέλος ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επισημαίνει ότι «αυτές οι επιλογές επισύρουν βαρύτατες κακουργηματικές ευθύνες διότι δεν υπάρχει καμία εξουσιοδότηση από τον λαό γι αυτές τις πωλήσεις. Το νομοσχέδιο αυτό εισάγει την εργασιακή ζούγκλα στον χώρο της εργασίας. Καταργούνται όλες οι συλλογικές συμβάσεις σε αυτούς τους εργαζόμενους που θα μεταφερθούν στις νέες υπό πώληση λιγνιτικές μονάδες. Καταργούνται όλα τα εργασιακά δικαιώματα ενώ είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν απολύσεις. Η χώρα μας θα μετατραπεί σε ενεργειακή αποικία εργασιακού κάτεργου».


Κλείσιμο
Λαφαζάνης: Έκτρωμα το νομοσχέδιο για την πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης