Κουμουτσάκος στο ΘΕΜΑ 104,6: Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία

Κουμουτσάκος στο ΘΕΜΑ 104,6: Δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα θερμού επεισοδίου με την Τουρκία

Ο βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο» και τόνισε ότι «αυτό πρέπει να υποστηρίζει συνεχώς η κυβέρνηση αναλαμβάνοντας διπλωματική δράση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα»

koumoytsakos-nd-inter
Αμήχανη, ασαφή και κατώτερη της σοβαρότητας των γεγονότων χαρακτήρισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος τη στάση της κυβέρνησης στους ισχυρισμούς των Τούρκων ότι κατέβασαν την ελληνική σημαία από βραχονησίδα.

Μιλώντας στο
ΘΕΜΑ 104,6
 ο βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο» και τόνισε ότι «αυτό πρέπει να υποστηρίζει συνεχώς η κυβέρνηση αναλαμβάνοντας διπλωματική δράση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα».

Μιλώντας για τις σχετικές δηλώσεις Γιλντιρίμ-Τσαβούσογλου είπε ότι «συνιστούν ευθεία πρόκληση της ελληνικής κυριαρχίας» προσθέτοντας ότι «αυτές οι δηλώσεις γίνονται πιο προβληματικές καθώς είχε προηγηθεί η τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα-Γιλντιρίμ».

«Αυτές και μόνο οι δηλώσεις που λένε στην Ελλάδα μην τολμήσεις να κάνεις τίποτα στους Φούρνους και αλλού υποδηλώνουν στρατηγική αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας» πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος.

Κλείσιμο
Με αφορμή την κίνηση των τριών νέων να υψώσουν την ελληνική σημαία σε πέντε νησιά στο σύμπλεγμα των Φούρνων είπε ότι «δεν μπορούμε να επικρίνουμε ανθρώπους που έκαναν μια κίνηση σε ελληνικό έδαφος. Πρώτα η κριτική στην τουρκική προκλητικότητα και μετά να δούμε τι κάνουμε εμείς που πρέπει πράγματι να είμαστε σοβαρότεροι.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα θερμού επεισοδίου ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε ότι «η συσσωρευμένη ένταση τόσων μηνών που εξαπλώνεται είναι μια ατμόσφαιρα που μπορεί να υπάρξουν παρανοήσεις, λάθος εκτιμήσεις και ανθρώπινα λάθη και αν κάτι τέτοιο συμβεί μπορεί να περάσουμε στο επόμενο στάδιο που θα είναι ένα επεισόδιο. Η ξεκάθαρη απάντηση είναι ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί ένα λάθος που θα μπορούσε να οδηγήσει σε θερμό επεισόδιο. Η Ελλάδα μπορεί να το αποτρέψει όχι όμως με επικοινωνιακές κορώνες εσωτερικής κατανάλωσης».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης