Επιμένει ο Τούρκος αντιπρόεδρος: Πήγαν και ύψωσαν την σημαία και εμείς την κατεβάσαμε

Επιμένει ο Τούρκος αντιπρόεδρος: Πήγαν και ύψωσαν την σημαία και εμείς την κατεβάσαμε

Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο, λέει ο Μπεκίρ Μποζντάγ

bekir_bozdag
Επιμένει η Τουρκία ότι κατέβασε την ελληνική σημαία από τη νησίδα Ανθρωποφάγος.

Μόλις ολοκληρώθηκε το υπουργικό συμβούλιο της τουρκικής κυβέρνησης, που ενέκρινε την παράταση της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης για τη χώρα, ο αντιπρόεδρος, Μπεκίρ Μποζντάγ, δήλωσε: «Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο», για να προσθέσει: «Πήγαν και ύψωσαν τη σημαία κι εμείς την κατεβάσαμε».

Επιμένει η Τουρκία ότι κομάντο της κατέβασαν την ελληνική σημαία στο Μικρό Ανθρωποφαγο, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ.

«Η Τουρκία δε θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο. Εκείνοι ύψωσαν τη σημαία κι εμείς την κατεβάσαμε. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τέτοια άδικα βήματα. Η Τουρκία δεν θα το επιτρέψει. Αν η Ελλάδα κάνει τέτοιες σκέψεις τότε θα βουλιάξει στο Αιγαίο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μποζντάγ μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου.

Κλείσιμο
«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι δύο γειτονικές χώρες. Εμείς ευχόμαστε να συνεχιστούν οι σχέσεις καλής γειτονίας. Οι καλές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών. Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει τετελεσμένα γεγονότα στο Αιγαίο», σημείωσε.

«Το Αιγαίο θα πρέπει να είναι μία θάλασσα καλής γειτονίας. Υπάρχουν καταστάσεις που θεωρούμε δυσάρεστες και ανεπιθύμητες. Για αυτό η Ελλάδα δεν θα πρέπει να επαναλάβει τέτοιες προκλητικές ενέργειες. Η Τουρκία είναι ώριμη να δίνει απαντήσεις σε παιδαριώδεις συμπεριφορές», συμπλήρωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος.

Μάλιστα, επέκρινε «κάποιους υπουργούς» στην Ελλάδα, οι οποίοι κάνουν προκλητικές δηλώσεις, «με το βλέμμα στην εσωτερική πολιτική σκηνή».

Όσον αφορά τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται σε φυλακές της Αδριανούπολης ο Μποζντάγ τόνισε: «Η FETO (κίνημα Γκιουλέν) είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Η Ελλάδα δεν έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της που προβλέπουν οι συμφωνίες. Αρχικά είχαν δοθεί υποσχέσεις για την έκδοση των τρομοκρατών δεν τήρησαν τη συμφωνία. Εμείς θα συνεχίσουμε να ζητάμε την έκδοση των μελών FETO (δηλ. τους 8 Τούρκους αξιωματικούς). H Eλλάδα αν κάνει θετικό βήμα θα είναι θετικό και για τις δυο χώρες. Αν δεν κάνει θετικό βήμα η Τουρκία ως αρχή αμοιβαιότητας θα συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης