Σκουρλέτης: Επιδιώκουμε ευρεία πλειοψηφία για το Σκοπιανό

Σκουρλέτης: Επιδιώκουμε ευρεία πλειοψηφία για το Σκοπιανό

«Λίγο πρίν το τέλος του προγράμματος  τον Αύγουστο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε όσα λέμε. Είναι κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο» - Τι είπε για τις δημοτικές εκλογές το 2019 - Πώς σχολίασε τη φράση του βουλευτή Αριστείδη Φωκά «να καεί η π..α η Βουλή»

skour
Την άποψη πως «η οικονομία βελτιώνεται αδιαμφισβήτητα», εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Σκουρλέτης, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, σε μια συνέντευξη που έπεσαν στο τραπέζι όλα τα φλέγοντα ζητήματα. Σκοπιανό, Οικονομία, Εκλογές. 

«Βρισκόμαστε στην κορύφωση των πιο κρίσιμων διαπραγματεύσεων. Στο τέλος αυτών των διαπραγματεύσεων θα δούμε αν μπορεί να υπάρξει μια συμφωνία. Αυτό που είναι αναγκαίο να λέγεται είναι ότι έχουμε μπροστά μας μια εθνική ευκαιρία.  Είναι ιστορική ευκαιρία να βρούμε λύση με τα Σκόπια», τόνισε ο υπουργός και συνέχισε λέγοντας: 

«Είναι επιχειρήματα προς τον αντίπαλο το να λες προδοσία την προσπάθεια της κυβέρνησης. Λυπάμαι που φωνές σαν του κυρίου Γεωργιάδη γυρίζουν πίσω τη ΝΔ. Εμείς, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στον κύριο Καμμένο και τους συνεργάτες του ότι τουλάχιστον έχουν μια συνέπεια σε αυτό που λένε. Θέλουμε αυξημένη πλειοψηφία για το Σκοπιανό. Τώρα, τι θα κάνει ο κύριος Καμμένος την ώρα της ψηφοφορίας στη Βουλή, αυτό είναι δικό του θέμα. Ο Πάνος Καμμένος θα απαντήσει αν θεωρεί ως προϋπόθεση για την κυβερνητική συνοχή τη στάση του στα Σκόπια». 

Ο υπουργός Εσωτερικών, στα θέματα της Οικονομίας υπογράμμισε on air. «Λίγο πρίν το τέλος του προγράμματος  τον Αύγουστο, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε όσα λέμε. Είναι κρίσιμο το επόμενο τρίμηνο. Η οικονομία βελτιώνεται αδιαμφισβήτητα. Το δείχνει η μακροοικονομία. Υπάρχει αποκλιμάκωση της ανεργίας. Κινείται η χρηματαγορά».

Εν συνεχεία ανέφερε: Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν καλύτεροι όροι διαπραγμάτευσης για τον Έλληνα πολίτη. Η τετραετία πρέπει να εξαντληθεί προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας. Πολλά πράγματα αναγκαστήκαμε να τα κάνουμε ως κυβέρνηση. Όλοι βιώνουμε μια κατάσταση μεγάλων αντιφάσεων. Υλοποιούμε ένα πρόγραμμα που δεν αναγνωρίζουμε ότι είναι το παιδί μας, δεν διεκδικούμε την πατρότητά του». 

Μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Σκουρλέτης μίλησε για τις δημοτικές εκλογές: «Οι Δημοτικές εκλογές θα γίνουν με απλή αναλογική τον Οκτώβριο του 2019. Δεν υπάρχει σχέδιο για απλή αναλογική στις Εθνικές Εκλογές». 

Κλείσιμο
Όσον αφορά το σάλο που έχει προκαλέσει η φράση του βουλευτή της Ενωσης Κεντρώων Αριστείδη Φωκά σε οπαδούς του ΠΑΟΚ «να καεί, να καεί η π..να η Βουλή», τοποθετήθηκε ως εξής: «Κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν μίλησε ενάντια του κοινοβουλίου στο κοινό του».

skourletis111

skourletis222

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης