Στο «σκοτάδι» με απαίτηση Ακιντζί απόψε το δείπνο με Αναστασιάδη 

Στο «σκοτάδι» με απαίτηση Ακιντζί απόψε το δείπνο με Αναστασιάδη 

Σε δηλώσεις του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είχε αναφέρει ότι «ο αντικειμενικός στόχος για τη δική μας πλευρά είναι η επανέναρξη των συνομιλιών»

anastasiades-akinci
Χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων, τηλεοπτικών συνεργείων ακόμα και φωτογράφων πραγματοποιείται στις 7 απόψε το δείπνο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Η συσκότιση ως προς το δείπνο αποτελούσε απαίτηση του Μουσταφά Ακιντζί την οποία αποδέχθηκε ο κ. Αναστασιάδης. Στο δείπνο θα μετέχουν μόνο οι δύο ηγέτες και η εκπρόσωπος του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.

Σε δηλώσεις του ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είχε αναφέρει ότι "ο αντικειμενικός στόχος για τη δική μας πλευρά είναι η επανέναρξη των συνομιλιών".

«Δεν πρόκειται, βέβαια, για συνάντηση διαπραγμάτευσης όμως είναι μια συνάντηση μέσα από την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσβλέπει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», είχε πει ο κ. Προδρόμου, σημειώνοντας πως θα είναι μια συνάντηση χωρίς ημερήσια διάταξη κάτι που θα επιτρέψει στους δύο ηγέτες να ανταλλάξουν ελεύθερα απόψεις.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί συναντώνται μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης