Τζανακόπουλος: Δεν τίθεται θέμα προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής 

tzanakopoulos_new

Σημείωσε ότι το βασικό θέμα της συζήτησης επικεντρώνεται στο αναπτυξιακό σχέδιο, στο οποίο «φιλοδοξούμε να καταλήξουμε σε μεγάλο βαθμό μέχρι τις 27 Απρίλη».

Τη διαβεβαίωση ότι δεν τίθεται θέμα προληπτικής πιστοληπτικής γραμμής έδωσε, για μία ακόμα φορά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ρ/σ 24/7, χαρακτηρίζοντας ως αποκυήματα της φαντασίας πολλά από όσα έχουν δημοσιευθεί στον Τύπο τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι το βασικό θέμα της συζήτησης επικεντρώνεται στο αναπτυξιακό σχέδιο, στο οποίο «φιλοδοξούμε να καταλήξουμε σε μεγάλο βαθμό μέχρι τις 27 Απρίλη».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο παγώματος της μείωσης των συντάξεων από το 2019, είπε ότι όλα εξαρτώνται και από τα δημοσιονομικά αποτελέσματα. «Το κύριο ζήτημα που μας απασχολεί» είπε ο κ. Τζανακόπουλος, «είναι να καταλήξουμε με τους εταίρους μας για το συνολικό στρατηγικό σχέδιο». Τόνισε ότι συνολικά η ελληνική οικονομία έχει υπεραποδώσει, κάτι που οφείλεται στην πολύ καλύτερη πορεία των εσόδων, όπως είπε, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία και εξέφρασε την εκτίμηση ότι αυτό θα συνεκτιμηθεί από τους εταίρους μας.

Αναφορικά με όσα έχουν δημοσιευθεί για μείωση του αφορολόγητου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε, ότι δεν έχει υπάρξει κανένα τέτοιο αίτημα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα ζητηθεί κάτι τέτοιο. Εξάλλου, όπως είπε, ακόμα και αν τεθεί, δεν πρόκειται να γίνει δεκτό, εφόσον δεν προκύπτει από τα δημοσιονομικά αποτελέσματα μία τέτοια ανάγκη.

Σχετικά με το ύψος του κατώτατου μισθού, μετά το τέλος του προγράμματος, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων με την επαναφορά των ρυθμίσεων για την αγορά εργασίας και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, καθώς και να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός σταδιακά, αφού, ειδικά από το 2012 και μετά, έχουν υπάρξει μειώσεις και κατά την άποψη της κυβέρνησης έχει και αντιαναπτυξιακά αποτελέσματα.

Σε ό,τι αφορά την τέταρτη αξιολόγηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν υπάρχει χρόνος για αναβολές, καθώς τον Αύγουστο ολοκληρώνεται το πρόγραμμα και μέχρι τις 21 Ιουνίου θα πρέπει να έχουμε καταλήξει σε συμφωνία για τους όρους της μεταπρογραμματικής εποπτείας της ελληνικής οικονομίας και της ρύθμισης του ελληνικού χρέους. «Δεν έχουμε σκοπό να καθυστερήσουμε και δεν θα καθυστερήσουμε» όπως είπε.

Ερωτηθείς για το Συμβούλιο της Επικρατείας, σχετικά με τα δημοσιεύματα περί ακύρωσης του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει φημολογίες, είπε ωστόσο ότι οι διασκέψεις συνεχίζονται και δεν υπάρχει απόφαση. Σε κάθε περίπτωση, είπε, εφόσον υπάρξουν διατάξεις που έρχονται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, θα τροποποιηθούν, καθώς έτσι λειτουργεί το νομικό σύστημα.

Επίσης, για την συνταγματική αναθεώρηση, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης είπε, ότι μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, η κυβέρνηση θα εστιάσει στο ζήτημα επίτευξης των μεγαλύτερων δυνατών κοινωνικών συγκλίσεων. Ειδικά για το Κίνημα Αλλαγής, είπε ότι μπορούν να υπάρξουν συγκλίσεις σε ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, αλλά προϋπόθεση είναι να υπάρχει και η αντίστοιχη βούληση από την άλλη πλευρά. Προσέθεσε δε ότι το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να δει προς ποια κατεύθυνση θέλει να κινηθεί.

Τέλος, για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, τόνισε ότι η ελληνική πλευρά παρακολουθεί την κατάσταση με απόλυτη εγρήγορση και προβληματισμό για την προκλητικότητα της γείτονος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Ποτε ξανα Αριστερα

Η ασχετίλα και η αδιαφορία τους για τη χώρα και τους πολίτες μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει σε χρεωκοπία. Μόνο η καρέκλα τους ενδιαφέρει. Ανεξαρτήτως κόστους. Βλέπε Μαδούρο!

Βαλεντίνη

Το 2014 είχαμε πιστοληπτική γραμμή στήριξης με Σαμαρά , αλλά ο Βαρουφάκης την έχασε με τις βλακείες του. Αυτό είναι σαν την πιστωτική κάρτα ( για ώρα ανάγκης) , αν θες δεν την χρησιμοποιείς ,οπότε δεν υφίστσαι και τα μέτρα..

Όχι φυσικά αφού δεν θα είστε

εσείς κυβέρνηση , οπότε σκασίλα σας ! Εσείς καλά τα βουτήξατε τα τριάκοντα αργύρια της προδοσίας σας , διορίσατε τους ψηφοφόρους σας , ελληνοποιήσατε ό , τι νάναι - άγνωστο αριθμό - φάγατε με χρυσές κουτάλες και τώρα θα τραβήξετε το χαλί κάτω από τα πόδια της επόμενης κυβέρνησης, μια και τη χώρα την έχετε γραμμένη στα παλιά σας τα παπούτσια ! Ντροπή σας !

ΝΙΚΟΣ

Δεν τίθεται κανένα θέμα. Εχουμε υπογράψει τα πάντα . Μείωση μισθών και συντάξεων από το 19, μείωση αφορολόγητου επίσης από το 19, πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 22, πλεονάσματα 2,5% μέχρι το 60 και δήμευση της δημόσιας περιουσίας μέχρι το 2115. Απλά κάτι μετράκια της τελευταίας στιγμής που θα ζητήσουν Ευρωπαική τράπεζα και ΔΝΤ, και μετά θα είμαστε στα χέρια της Ελληνικής δικαιοσύνης, να λογοδοτήσουμε για το πόσα δις στοίχισε ο Βαρουφάκης.

Ηθικό Πλεονέκτημα

Τα μέτρα που έρχονται κάνουν για 5 μνημόνια και άσε τα γίδια να μασάνε σανό

Παρατηρητής άνωθεν

Η προληπτική γραμμή με χαμηλό επιτόκιο μαξιλάρι ασφαλείας προϋποθέτει αυστηρό έλεγχο και φρένο σε προεκλογικές παροχές,αυτοί θέλουν ακριβό , πολλά δις στις πλάτες του λαού δανεισμό απο τις κερδοθηρευτικές αγορές αρκεί να κάνουν ακηδεμόνευτη απατρονάριστη γενναιόδωρη εξαγορά ψήφων απο την εκλογική τους πελατεία για να πιάσουν το 20%

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4777700

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ είπε ότι θα ρωτούσε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας θεωρεί ντροπή την κατάστασή του - Τόνισε ότι θα αγωνιστεί για τα θέματα που αφορούν την αναπηρία, αλλά και την τεχνολογία και την έρευνα

6