Υπουργείο Εσωτερικών: Οι τέσσερις συνειδητές αστοχίες της ΝΔ σχετικά με τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ

ypourgeio-esoterikon

Για την κάλυψη 8.166 μόνιμων θέσεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων

Για «πολιτική ματαίωση και θεσμική αμηχανία» της ΝΔ κάνει λόγο το υπουργείο Εσωτερικών, απαντώντας σε δήλωση του βουλευτή και τομεάρχη Διοικητικής Ανασυγκρότησης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργου Γεωργαντά, σχετικά με τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την κάλυψη 8.166 μόνιμων θέσεων στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.

«Από τη μια πλευρά, η κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών των δήμων, όπως αυτές προσδιορίστηκαν ελεύθερα από το κάθε δημοτικό συμβούλιο, χωρίς επιβάρυνση του κρατικού Προϋπολογισμού, με μόνιμες θέσεις σταθερής εργασίας, σηματοδοτεί το οριστικό τέρμα μιας πρακτικής που παγιώθηκε (και) με μέριμνα της ΝΔ και ευνοούσε την αέναη ανακύκλωση συμβασιούχων-ομήρων, που εξαναγκάζονταν σε διαρκή εργασιακή επισφάλεια, στο βωμό της εξυπηρέτησης των δικών της πελατειακών σκοπιμοτήτων. Από την άλλη, οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ιδίως στις υπηρεσίες καθαριότητας, σηματοδοτούν τη ματαίωση του δικού της πολιτικού σχεδίου - κομμένου και ραμμένου στις επιχειρηματικές ορέξεις των φίλων της - για ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής των απορριμμάτων. Κατανοεί βέβαια κανείς ότι, όσο μεγαλύτερο είναι το επιχειρηματικό κέρδος που προσδοκούσε η Νέα Δημοκρατία να κατευθυνθεί στα συμφέροντα που - χρόνια τώρα - έχει αναλάβει να υπερασπίζεται, τόσο δριμύτερη και χωρίς συστολή θα είναι η επίθεση που αδιακρίτως εξαπολύει στην κυβέρνηση, στο ΑΣΕΠ, ακόμα και στους ίδιους τους εργαζόμενους, που με αδιάβλητες και διαφανείς διαδικασίες, εξασφαλίζουν επιτέλους μία θέση σταθερής και ασφαλούς εργασίας», σημειώνει το υπουργείο.

Στο δελτίο Τύπου απαντά, επίσης, στις «τέσσερις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις» τις οποίες χρέωνε η ΝΔ στην κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της, με το υπουργείο από την πλευρά του να κάνει λόγο για «τέσσερις συνειδητές αστοχίες».

1. Στα περί υπερμοριοδότησης των ήδη απασχολουμένων στους δήμους σε σχέση με άλλους που κάνουν την ίδια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα, το υπουργείο αναφέρει: «Την ειδική μοριοδότηση της προϋπηρεσίας σε αντίστοιχες υπηρεσίες, δεν τη συναντά για πρώτη φορά. Η όποια λελογισμένη πρόσθετη μοριοδότηση, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι μεταξύ των νεοπροσλαμβανόμενων θα περιλαμβάνονται και εργαζόμενοι που έχουν εμπειρία στις υπηρεσίες καθαριότητας, ήταν ο μόνος τρόπος για να ανασχεθούν οι οδυνηρές συνέπειες ενός συστήματος που με απίστευτο κυνισμό είχε οικοδομήσει η ίδια η Νέα Δημοκρατία. Ας ρίξει μια ματιά στις στατιστικές των εργατικών ατυχημάτων και ας καταλάβει επιτέλους ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι αριθμοί. Όσο για τα περί «κλειστής προκήρυξης» υπέρ των «ήδη απασχολούμενων», την παραπέμπουμε στις διαμαρτυρίες των τελευταίων αναφορικά με το ποσοστό των «παρατασιούχων» που ωφελήθηκε από την ειδική μοριοδότηση».

2. Σχετικά με τις κατηγορίες του κ. Γεωργαντά ότι η κυβέρνηση μετά από παρέμβασή της άλλαξε το πλαίσιο της προκήρυξης, το υπουργείο συνιστά στη ΝΔ: «ας παύσει τις επιθέσεις σε μια ανεξάρτητη αρχή που έχει δοκιμαστεί εδώ και χρόνια στην ελληνική κοινωνία και ας διαβάσει και πάλι ότι το άρθρο 24 του ν. 4479/2017, προέβλεψε εξ αρχής ότι η μοριοδότηση της ειδικής εμπειρίας αφορούσε το σύνολο των προσλήψεων αυτών».

3. Σε ό,τι αφορά στα της έκδοσης των προσωρινών αποτελεσμάτων «χωρίς να γίνει κανένας έλεγχος των δικαιολογητικών», το υπουργείο υπενθυμίζει ότι «η διαδικασία αυτή προβλέπεται ρητά στο εδ. γ' της παρ. 1 του άρθρου 18 του ν. 2190/1994 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει ήδη από το 2002)».

4. Στο ότι «τέθηκε συγκεκριμένη προθεσμία κατόπιν κυβερνητικής παρέμβασης, για να εκδοθούν αποτελέσματα εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου», που υποστηρίζει ο βουλευτής και τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, το υπουργείο απαντά πως «αντίστοιχα και η συγκεκριμένη προθεσμία δόθηκε ακριβώς για να τερματιστεί η εκκρεμότητα των παρατάσεων, σύμφωνα με την απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου».

«Ας σταματήσει, λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία να περιφέρει την έκπληξη και την απογοήτευσή της για την επιτυχία του διαγωνισμού και την οριστική χρεοκοπία των σχεδίων της και ας βρει δυο λέξεις για να συγχαρεί τις υπηρεσίες του ΑΣΕΠ και του ΥΠΕΣ, οι οποίες σε τόσο σύντομο χρόνο κατάφεραν να φέρουν εις πέρας τις διαδικασίες ολοκλήρωσης του μεγαλύτερου διαγωνισμού των τελευταίων δεκαετιών», καταλήγει το υπουργείο Εσωτερικών.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Α.ΠΕΡΑΜΑ

ΑΦΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ- ΠΑΤΟΥΛΗ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ _________Ο ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ ΑΠΛΩΣ ΤΗΝ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ______ ΤΙ ΜΑΛΩΝΕΤΕ ????????????????????? ΟΥΣΤ !!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

19-11-2018_mantoudi

Δεν ανεχόμαστε να χάνονται τον 21ο αιώνα άνθρωποι και λαϊκές περιουσίες από πλημμύρες και πυρκαγιές υπογράμμισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε αποψινή του ομιλία για τις συνέπειες από τις πλημμύρες

4564881

Με ερώτηση που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ζητά εξηγήσεις για την προσπάθεια αδειοδότησης της ιδιωτικής κλινικής, ενάντια στα συμπεράσματα της Έκθεσης Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών 

20348214

Ο Ρήγας Φεραίος, με το πνεύμα του και τον αγώνα του και με κορύφωση το μαρτύριό του, υπήρξε ο «σπόρος», από τον οποίο βλάστησε, άνθισε και καρποφόρησε το εθνικό δένδρο της ελευθερίας μας είπε ο Προκόπης Παυλόπουλος

1
4602312

«Οι πολίτες των περιοχών αυτών χρειάζεται κάθε φορά να διανύουν τεράστιες αποστάσεις, προκειμένου να περιθάλπουν τα παιδιά τους, όταν κρίνεται αναγκαίο», τονίζει χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

1