Απάντηση Άγκυρας στο Μαξίμου για τον «σουλτάνο» Ερντογάν: «Οι δηλώσεις αυτές δεν αρμόζουν σε σοβαρό κράτος»

Απάντηση Άγκυρας στο Μαξίμου για τον «σουλτάνο» Ερντογάν: «Οι δηλώσεις αυτές δεν αρμόζουν σε σοβαρό κράτος»

Επανερχόμενη στην υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, η Τουρκία απαντά στο Μαξίμου, τονίζοντας ότι επικαλείται κατά το δοκούν τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης

mevlout-tsavousogloy1
Στην αντεπίθεση πέρασε, πριν από λίγο, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, απαντώντας στην χθεσινή ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα. 

«Οι δηλώσεις αυτές δεν αρμόζουν σε σοβαρό κράτος» σχολίασε το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας. Υπενθυμίζεται ότι, στην ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, τονιζόταν, μεταξύ άλλων, ότι «η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής Δικαιοσύνης και όχι σουλτάνο, ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της».

Επιμένοντας για την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που ζήτησαν άσυλο στην χώρα μας μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ακόμη, στην ίδια ανακοίνωση, ότι η Ελλάδα επικαλείται το κράτος Δικαίου κατά το δοκούν, εκφράζοντας εκ νέου τις τουρκικές ενστάσεις για το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση, σεβόμενη τις δικαστικές αποφάσεις, δεν επιτρέπει την έκδοση των «οκτώ» στην Τουρκία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Οι δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού χθες (01.04.2018) σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιώτες που κρατούνται στη χώρα μας για την παράνομη παραβίαση συνόρων αποκαλύπτουν ότι οι ελληνικές αρχές έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν γεωμετρικά φθίνον στιλ έναντι της χώρας. Λυπούμαστε γι' αυτές τις εκφράσεις που είναι ασυμβίβαστες με τη σοβαρότητα του κράτους. Είναι επίσης γνωστό από την πρόσφατη ιστορία μας ότι, όταν έρχεται η Ελλάδα στο προσκήνιο, προβάλλει την αρχή του κράτους δικαίου και όταν δεν λειτουργεί, αγνοεί αυτή την αρχή και δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις που λαμβάνονται κατά των διεθνών δικαστηρίων».

Βολές κατά της ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσε και ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Χακάν Τσαβούσογλου. Ο Τούρκος αντιπρόεδρος κατηγόρησε την Αθήνα ότι η στάση της είναι προϊόν αντιπερισπασμού, για να καλύψει αποτυχίες της όπως στην οικονομία και για να αντιμετωπίσει την πολιτική της αποδυνάμωση, συνεπεία αυτών των αποτυχιών.

Κλείσιμο
«Η Ελλάδα είναι γειτονική χώρα. Η Τουρκία είναι μια πολύ ισχυρή χώρα. Εμείς θέλουμε η Ελλάδα να εκμεταλλευτεί περισσότερο έναν τόσο ισχυρό γείτονα. Αυτό θα ωφελήσει την Ελλάδα και θα βοηθήσει την Τουρκία» σχολίασε, για να περάσει στην επίθεση: «Στην Ελλάδα όμως, η οικονομική κρίση έχει αλλάξει τις ισορροπίες στην πολιτική σκηνή. Η Ελλάδα για να καλύψει την οικονομική κατάσταση από την προσοχή του λαού, μεταφέρει σε άλλο τομέα την προσοχή, με στόχο να καλύψει τις δικές της αποτυχίες… Εγώ εκτιμώ πως είναι μια τέτοια προσπάθεια».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης