Αμετανόητος ο Κατσίκης: «Μονταζιέρα» οι δηλώσεις μου για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς!

Αμετανόητος ο Κατσίκης: «Μονταζιέρα» οι δηλώσεις μου για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς!

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υποστήριξε πως η τοποθέτησή του περι ανταλλαγής δεν ήταν δήλωση, αλλά «υποθετικός διάλογος», «προσωπική σκέψη» και «θεωρητική κουβέντα»

katsikis_main01
Αμετανόητος και «παραληρηματικός» εμφανίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Κώστας Κατσίκης, ζητώντας τα «ρέστα» απ' όσους του ασκούν κριτική, αντί να ζητήσει συγγνώμη για την επιζήμια αναφορά του περι ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς.

Ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων υποστήριξε πως η τοποθέτησή του περι ανταλλαγής δεν ήταν δήλωση, αλλά «υποθετικός διάλογος», «προσωπική σκέψη» και «θεωρητική κουβέντα». Ωστόσο, παρέλειψε να αναφέρει πως ο «υποθετικός διάλογος» έγινε σε τηλεοπτική δημοσιογραφική εκπομπή καναλιού με πανελλαδική εμβέλεια. Παράλληλα, έσπευσε να επικρίνει τον κ. Σταύρο Κοντονή, ο οποίος νωρίτερα χαρακτήρισε ανεύθυνες τις δηλώσεις Κατσίκη, λέγοντας πως ο υπουργός Δικαιοσύνης παρέλειψε να αναφερθεί στην γραπτή του δήλωση.

«Έκανα δηλώσεις; Άκουσα από τον κ. Παναγιωτόπουλο της ΝΔ να μιλά για δικές μου δηλώσεις. Θα έλεγα σε οποιονδήποτε υιοθετεί αυτή την έκφραση και χαρακτηρισμό περι δηλώσεων στην αναφορά μιας προσωπικής σκέψης μέσα σε μια θεωρητική κουβέντα και υποθετικό διάλογο, να πάει σε λεξικό να δει την έννοια της λέξης δήλωση» είπε αρχικά ο κ. Κατσίκης, για να συνεχίσει: «Από το λεξικό "δήλωση" σημαίνει: η ρητή έκφραση πληροφορίας γραπτά η προφορικά με ενημερωτικό χαρακτήρα. Ποια πληροφορία πιστεύετε εσείς και όσοι μας ακούν ότι έδωσε ο Κατσίκης σε μια ομάδα δημοσιογραφικής αλητείας σε ένα πρωινό στον ΣΚΑΪ. Εκτός αν είμαι λαγός, όπως κάποιοι άλλοι είπαν. Ποια πληροφορία μετέφερα; Ήταν πληροφορία η προσωπική σκέψη σε έναν υποθετικό διάλογο;».

Σχολιάζοντας το «άδειασμα» που του επιφύλαξε τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος όσο και τα στελέχη των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος, Γιώργος Λαζαρίδης και Παναγιώτης Σγουρίδης, είπε: «Μονταζιέρα του ΣΚΑΙ επηρέασε συναδέλφους και του δικού μου κινήματος και του κυβερνητικού εταίρου. Συνεπώς, χαρακτηρίστηκα ανεύθυνος και ζημίωσα την πατρίδα μου. Το πιστεύετε ότι ζημίωσα την πατρίδα μου; Αν ήμουν Θεός θα σταματούσα τους πολέμους. Αυτό το εάν έγινε δήλωση, που από τον ΣΚΑΙ και τη μονταζιέρα του εξαπλώθηκε και έφτασε στην Τουρκία. Αν αυτό δεν γινόταν, θα είχε περάσει στα ψιλά. Αν έγινε ζημία ποιος την έκανε; Δεν πιστεύω ότι η ελαχιστότητά μου που υπηρετεί την πατρίδα θα μπορούσε να κάνει ζημιά. Πιστεύει κανείς ότι κάνοντας ζημιά θα μπορούσε ο Τούρκος να αλλάξει την προκλητικότητα που εκδηλώνει;».

Ο ίδιος μίλησε και για fake news, ενώ, απευθυνόμενος στον κ. Κοντονή, είπε: «Κύριε Κοντονή παραπέμψατε στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου που με καταδικάζουν, όμως παραλείψατε να αναφερθείτε στην γραπτή μου ανακοίνωση, που εξηγώ ότι διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις μου».








Κλείσιμο
katsikis vouli
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης