Σκουρλέτης: «Ναι» στη συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής, αλλά χωρίς «τα βαρίδια»

Σκουρλέτης: «Ναι» στη συνεργασία με το Κίνημα Αλλαγής, αλλά χωρίς «τα βαρίδια»

«Η πολιτική παρουσία του Βενιζέλου και του Λοβέρδου , συνιστά ένα πολιτικό βάρος από το οποίο πρέπει να απελευθερωθεί ο χώρος της Κεντροαριστεράς» υποστήριξε ο υπουργός Εσωτερικών

11panos-skourletis
Θετικός στην προοπτική συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το Κίνημα Αλλαγής, εμφανίστηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, αρκεί όπως είπε να απαλλαχθεί από τα «βαρίδια του παρελθόντος», όπως χαρακτήρισε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Σε συνέντευξή του, ο Παναγιώτης Σκουρλέτης δήλωσε ότι «υπάρχει ανάγκη για νέες συμμαχίες στη βάση πραγματικών προγραμματικών συγκλίσεων.

Εκ των πραγμάτων, ο χώρος της Αριστεράς, όπως εκφράζεται σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ και της Σοσιαλδημοκρατίας, όπως εκφράζεται με αυτό τον τρόπο, εν πάση περιπτώσει, τον ασαφή, αλλά εκφράζεται από το Κίνημα Αλλαγής, που πρόσφατα συγκροτήθηκε, είναι δύο χώροι οι οποίοι πρέπει να συνδιαλέγονται και να αναζητήσουν τις προϋποθέσεις μιας μεγαλύτερης συνεργασίας» είπε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον ρ/σ24/7.

Ο υπουργός Εσωτερικών ξεκαθάρισε ότι θεωρεί «εκτός κάδρου» από την προοπτική συνεργασίας τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Ανδρέα Λοβέρδο, διότι «οι πολιτικές τους επιλογές στο πρόσφατο παρελθόν και η όλη τους παρουσία, συνιστά ένα πολιτικό βάρος, το οποίο ο άλλος χώρος, εάν θέλει να απελευθερωθεί για να έχει μία γόνιμη πολιτική παρουσία, θα πρέπει να το κάνει. Δεν μπορεί σε αυτή τη φάση ο χώρος της Κεντροαριστεράς να "κουβαλάει" στις πλάτες του τα βαρίδια του παρελθόντος».

Κλείσιμο
Σχολιάζοντας την πρόταση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα για μία προληπτική γραμμή πίστωσης μετά τον Αύγουστο, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι επί της ουσίας εισηγείται τη συνέχιση του καθεστώτος ελέγχου και μάλιστα με νέα δανειοδότηση, ενώ έκανε λόγο για «λάθος σήμα και προς τις αγορές αλλά και προφανώς προς τον ελληνικό λαό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης