Παυλόπουλος σε Τουρκία: Να επανέλθει στην ορθότητα της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου

Παυλόπουλος σε Τουρκία: Να επανέλθει στην ορθότητα της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου

Μήνυμα από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας - Η μοναδική εκκρεμότητα με την Τουρκία είναι το θέμα της οριοθέτησης της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

pavlopoulos
«Να επανέλθει στην ορθότητα της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου», κάλεσε εμμέσως την Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με δηλώσεις του από τον Ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

«Η συνθήκη της Λωζάνης είναι πλήρης, δεν αναθεωρείται δεν επικαιροποιείται, δεν αφήνει ίχνος γκρίζας ζώνης και όσοι το κάνουν το κάνουν, τους καλούμε να επανέλθουν στην ορθότητα της εφαρμογής του διεθνούς δικαίου», τόνισε.

«Είμαστε εδώ για να συνυπάρξουμε ειρηνικά. Θέλουμε να οδηγήσουμε τη γείτονα Τουρκία στον ευρωπαϊκό προορισμό της», επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι η Τουρκίας οφείλει να σεβαστεί ότι το Διεθνές Δίκαιο στο σύνολό του. Δεν υπάρχουν αμφισβητήσεις και γκρίζες ζώνες. Ένα θέμα έχουμε εν εκκρεμότητι κι αυτό είναι η οριοθέτηση της νησιωτικής υφαλοκρηπίδας».

«Ο όρος διαφορές είναι πολλαπλώς εσφαλμένος και δίνει λάθος μηνύματα», σημείωσε.

«Το σύνολο των Δωδεκανήσων και των παρακείμενων νησίδων ανήκει στην Ελλάδα και επ' αυτών η Ελλάδα ασκεί πλήρη κυριαρχία. Η Ελλάδα έχει το δικαίωμα της αμυντικής θωράκισης των νησιών της», ανέφερε.

Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης