Παυλόπουλος: Εθνικών διαστάσεων η προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Παυλόπουλος: Εθνικών διαστάσεων η προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος Α. Δρακόπουλο και το μέλος της Εκτελεστικής Διοίκησης Β. Κασκαρέλη

Στην εθνικών διαστάσεων προσφορά του Κέντρου Πολιτισμού-Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος Α. Δρακόπουλο, καθώς και το μέλος της Εκτελεστικής Διοίκησης Β. Κασκαρέλη.

«Από τις πολυάριθμες και πολύ σημαντικές δωρεές οφείλω να αναφέρω, υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, το Κέντρο Πολιτισμού και την εν εξελίξει προσφορά για την υγεία στην Ελλάδα. Μένω σε αυτή γιατί μέσα στην συγκυρία στην οποία γίνεται, είναι μια προσφορά η οποία αφορά τη στήριξη του κοινωνικού κράτους στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο κ. Δρακόπουλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη φιλοξενία και τα θερμά λόγια και πρόσθεσε ότι «εμείς πάντα λέμε, εδώ και 22 χρόνια που υπάρχουμε, ότι ποτέ δεν αναπληρώνουμε το κράτος, απλώς συμπληρώνουμε. Και αισθανόμαστε πολύ τυχεροί και υπερήφανοι που μπορούμε και βοηθάμε».

Ολόκληρη η προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει ως εξής: 

«Κύριε Δρακόπουλε, εκ μέρους της Πολιτείας θέλω να σας ευχαριστήσω θερμώς για την εθνικών, κυριολεκτικώς διαστάσεων προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, του οποίου ηγείσθε. Και οφείλω να εξηγήσω γιατί μιλώ για προσφορά εθνικών διαστάσεων:

Από τις πολυάριθμες και πολύ σημαντικές δωρεές οφείλω να αναφέρω, υπό την ιδιότητά μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, το Κέντρο Πολιτισμού και την εν εξελίξει προσφορά για την Υγεία στην Ελλάδα. Μένω σε αυτή γιατί μέσα στην συγκυρία στην οποία γίνεται, είναι μια προσφορά η οποία αφορά την στήριξη του Κοινωνικού Κράτους στην Ελλάδα. Γιατί πάσχει το Κοινωνικό Κράτος στην χώρα μας. Και στηρίζοντας το Κοινωνικό Κράτος, στηρίζετε, κύριε Δρακόπουλε την κοινωνική συνοχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Υπό τα δεδομένα αυτά, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όχι απλώς συνεχίζει, αλλά δίνει ακόμη πιο εμβληματικές διαστάσεις στην παράδοση των Εθνικών μας Ευεργετών. Και θυμίζω ότι αυτή η παράδοση ήταν εκείνη, η οποία βοήθησε το Νεώτερο Ελληνικό Κράτος και το Λαό μας σε κρίσιμες στιγμές να αντιμετωπίσουν υπαρξιακές προκλήσεις για τον Τόπο. 

Και πάλι σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω
».

Στην αντιφώνησή του ο πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος κ. Δρακόπουλος τόνισε: 

«Κύριε Πρόεδρε, εγώ ευχαριστώ για την φιλοξενία και την συνάντηση σήμερα και οπωσδήποτε για τα πολύ καλά σας λόγια. Εμείς πάντα λέμε, εδώ και 22 χρόνια που υπάρχουμε, ότι ποτέ δεν αναπληρώνουμε το Κράτος, απλώς συμπληρώνουμε. Και αισθανόμαστε πολύ τυχεροί και υπερήφανοι που μπορούμε και βοηθάμε. Και ελπίζουμε και άλλοι να ακολουθούν το παράδειγμα, όσο ο καθένας μπορεί, γιατί όπως είπατε βρισκόμαστε σε μία κρίση σαν χώρα. Και οι συνεργασίες χρειάζονται σε όλα τα φάσματα.

Μόνο με σωστές συνεργασίες, με διαφάνεια, με σκληρή δουλειά, με αποτελεσματικότητα μπορεί να πάει μπροστά η κοινωνία, και αυτό το οποίο είπατε, το Κοινωνικό Κράτος, το οποίο λέμε και εμείς, μία ανθρώπινη κοινωνία. Και πάλι είμαστε πολύ τυχεροί, ευχαριστούμε τον θείο μου και ιδρυτή μας του Σταύρος Νιάρχος. Χωρίς αυτόν δεν θα ήμασταν εδώ. Για την ευκαιρία που μας δίνει να μπορούμε να βοηθάμε τη χώρα μας και τους συνανθρώπους μας. Όπως ξέρετε είμαστε ένα παγκόσμιο ίδρυμα, έχουμε δώσει δωρεές σε 122 χώρες, αλλά ο κύριος δωρεοδόχος μας είναι η Ελλάδα, η χώρα μας.

Και όπως είπατε είμαστε περήφανοι για το Κέντρο Πολιτισμού το οποίο ήταν για μένα ένα υπόδειγμα συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Δουλέψαμε με περίπου 8 ή 9 κυβερνήσεις στα 10 χρόνια, το έργο νομίζω βγήκε πάρα πολύ καλό, το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι. Αυτό και μόνο τα λέει όλα. Γιατί το είχαμε πει και από την αρχή ότι το έργο αυτό είναι για την ελληνική κοινωνία, για τον Έλληνα κάτοικο, για τον Έλληνα υπήκοο και για κάθε ξένο ο οποίος το  επισκέπτεται, αλλά ανήκει στον Λαό αυτό το έργο.

 Εκεί είμαστε πολύ χαρούμενοι που και στην δημιουργία του και τώρα δουλεύει πάρα πολύ καλά η συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Και σε αυτό προσβλέπουμε και σε κάθε έργο το οποίο κάνουμε χωρίς ατζέντες, με διαφάνεια, με κοινό όραμα να βοηθήσουμε την ελληνική κοινωνία όπως είπατε. 

Ευχαριστώ πολύ και πάλι για τα πολύ καλά σας λόγια και για τη φιλοξενία σας
».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

sachs

Εσένα γιατί σε πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος? Είσαι υπέυθυνος για την τελική καταστροφή της Αθήνας από τους αναρχικούς.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

IMG-20191016-WA0000

Στη συζήτηση με τον Σαρλ Μισέλ κυριάρχησαν το μεταναστευτικό - προσφυγικό, οι τελευταίες εξελίξεις για το Brexit και η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στη Νοτιανατολική Μεσόγειο και στη Συρία

4861080

Καλεί αύριο σε συνάντηση την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους ύψους 330 εκατ. ευρώ

4924456

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τον συνεχάρη για την εκλογή του στην θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε λόγο για «επάξια εκλογή η οποία συνιστά έμπρακτη αναγνώριση του υψηλού κύρους που διαθέτει» 


vroutsis2

«Τίποτα δεν καταργείται» τόνισε ο υπουργός Εργασίας – Δυνητικό εργαλείο προς χρήση η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την απεργία - «Νομοθετείτε ως διαρρήκτης και λαθρεπιβάτης» απάντησε ο Νίκος Παππάς

2
21763880__1_

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους ήταν παραγωγικές και θα συνεχιστουν την ερχόμενη Δευτέρα - Σκανδαλίδης: Η Βουλή πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνήσει

2