Ξύλο στους πλειστηριασμούς: Αγριεύει η βεντέτα ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ

Ξύλο στους πλειστηριασμούς: Αγριεύει η βεντέτα ΣΥΡΙΖΑ – ΛΑΕ

Βαριές εκφράσεις από Λαφαζάνη, Λεουτσάκο για τους «μεταλλαγμένους» και «προδότες» πρώην συντρόφους τους - Στον αέρα και η ηλεκτρονική διαδικασία, προβληματίζοντας Μαξίμου και δανειστές

Το χάσμα που τους χωρίζει από το 2015, με την υιοθέτηση της μνημονιακής πολιτικής από την τότε πλειοψηφία της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μεγάλο και αγεφύρωτο. Ωστόσο τώρα το χάσμα αυτό έχει μετατραπεί και σε βαθύ μίσος και ανηλεή κόντρα, ανάμεσα στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τη Λαϊκή Ενότητα του Πάνου Λαφαζάνη και των στελεχών που αποχώρησαν τότε από το κυβερνών κόμμα, διαφωνώντας με την “αναπροσαρμογή” (sic) της στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα απέναντι στους Ευρωπαίους. Πρόκειται στην πραγματικότητα για έναν πρωτοφανή “εμφύλιο” ανάμεσα στους παλαιούς συντρόφους, με πρωταγωνιστές από τη μία πλευρά την ηγεσία που παρέμεινε στον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργούς και βουλευτές του κόμματος, που απλώς συνεχίζουν να υπερασπίζονται τη γραμμή με την οποία η παράταξη ήλθε στην εξουσία το 2015, καταδικάζοντας τη γενικότερη στροφή και τις ειδικότερες πολιτικές, που στο μεταξύ εφαρμόζουν οι άλλοτε συνοδοιπόροι τους.


Δείτε το βίντεο. Στο τέλος της προβολής εμφανίζεται μια γυναίκα, σωριασμένη στο πεζοδρόμιο, να μην κινείται και να μην αντιδρά ακόμη κι όταν της προσφέρονται οι πρώτες βοήθειες από διασώστη του ΕΚΑΒ: 
 


Το θέμα καυτό θέμα των πλειστηριασμών έχει αναδείξει και φουντώσει αυτό το μίσος, που παίρνει διαστάσεις “αδελφοκτονίας”: περισσότερο φαίνεται ανησυχεί την κυβέρνηση το λαϊκό κίνημα που αναπτύσσεται από τα αριστερά της και απειλεί την εκλογική της βάση, παρά οι εκ δεξιών αντίπαλοί της, τους οποίους προσπαθεί να πιέσει με τη σκανδαλολογία και τους θεωρεί αρκετά ευάλωτους στα θέματα της διαφθοράς.

Τα βάρβαρα επεισόδια που έγιναν την Τετάρτη, ειδικά σε συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας, όταν τα ΜΑΤ σάπισαν στο ξύλο τους διαδηλωτές της ΛΑΕ και διαφόρων κινημάτων κατά των πλειστηριασμών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, δύο στελέχη της Λαϊκής Ενότητας και μία εκπρόσωπος του “Δεν πληρώνω”, είναι απλώς η τελευταία και η πιο άγρια ένδειξη του κλίματος που υπάρχει μεταξύ των δύο πλευρών.“Το ξύλο, που ρίχνουμε τώρα στους διαδηλωτές δεν το έχουμε ρίξει ποτέ” ομολογεί ανώτερος αστυνομικός παράγοντας, δίδοντας ένα μέτρο για το πώς αντιμετωπίζει η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ ΑΝΕΛ την ΛΑΕ και άλλες κινήσεις του αριστερού αντιμνημονιακού χώρου, στον οποίο ανήκει επίσης και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Η κυβέρνηση δια των φιλικών εντύπωση και επιστρατεύοντας τη φημολογία των σόσιαλ μίντια μιλά για κινήματα, που υποστηρίζουν και “λουφάρουν” τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και τους μπαταχτσήδες. Το Μαξίμου αποφεύγει πάντως να απευθυνθεί ευθέως και επιμόνως προς την ΛΑΕ, καθώς φοβάται ότι θα την αναδείξει σε κρίσιμο παράγοντα του πολιτικού σκηνικού και ως καθοριστικό παράγοντα των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων.

Από την πλευρά της η ΛΑΕ ξεκαθαρίζει ότι στρέφεται εναντίον των πλειστηριασμών μόνο όταν αυτοί αφορούν την πρώτη κατοικία, μέχρις ενός ορίου πάντα, αλλά και μικρές ιδιοκτησίες, που είναι φανερό ότι πληρώνουν απλώς την πολύχρονη οικονομική κρίση.

Τα δε μηνύματα που στέλνουν οι κορυφαίοι παράγοντες της Λαϊκής Ενότητας, είναι σαφή και άκρως αυστηρά.

“Δεν υπάρχει τίποτα Αριστερό, είναι μαι βαθύτατα μεταλλαγμένη κυβέρνηση. Ούτε από Δεξιούς δεν τα περίμενα αυτά», δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Πάνος Λαφαζάνης (μιλώντας στον «Θέμα 104,6») αναφερόμενος στη χρήση βίας έξω από το συμβολαιογραφείο στην οδό Καποδιστρίου, από την αστυνομία.

Ήταν δε ιδιαίτερα καυστικός για τους πρώην συντρόφους του στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «καταλάβαινα ότι θα έκαναν μια στροφή αλλά εδώ πρόκειται από κατήφορο. Ούτε από Δεξιούς δεν τα περίμενα αυτά. Τέτοια αλλοίωση τέτοια μετάλλαξη, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Είναι πρωτοφανές».

Ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι η εντολή είναι στα ΜΑΤ να δείξουν μηδενική ανοχή και να αποτρέπουν διαδηλώσεις που αφορούν τους πλειστηριασμούς. «Για να προωθήσουν τους μαζικούς πλειστηριασμούς χρησιμοποιούν τη βια για να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας, αλλά δεν τα καταφέρνουν», σημείωσε και εξήγησε ότι με τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν έχουν καταφέρει να ακυρωθούν πολλοί πλειστηριασμοί.

Ο πρώην βουλευτής και νυν μέλος της ΠΓ της ΛΑΕ Στάθης Λεουτσάκος, ο οποίος χτυπήθηκε και σχεδόν σύρθηκε στο πεζοδρόμιο από τα ΜΑΤ, δήλωσε (επίσης στο Θέμα FM) ότι “την προδοσία πολύ αγάπησαν τον προδότη ουδείς” και προειδοποίησε ότι οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν, θα διευρυνθούν και θα ενταθούν ακόμη περισσότερο όταν στη διαδικασία των πλειστηριασμών θα μπουν και οι οφειλές προς την εφορία και το δημόσιο.

Οι έντονες κοινωνικές αντιδράσεις προκαλούν πάντως ανησυχία σε κυβέρνηση και δανειστές, καθώς οι τελευταίοι έχουν θέσει ως απόλυτο προαπαιτούμενο την ομαλή διεξαγωγή τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί το τρέχον πρόγραμμα και να εκταμιευτούν τα προβλεπόμενα ποσά προς τη χώρα.

Η τραυματίας Δήμητρα Θανοπούλου έχε σωριαστεί στο πεζοδρόμιο.
Δείτε βίντεο: Άγριο ξύλο, χημικά και τραυματίες σε συμβολαιογραφείο

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Ερώτηση κρίσης

Το μπαταχτσηλίκι και η λαμογιά είναι ιδεολογία και πολιτική τοποθέτηση;

Ηδουνή!!!

Καλύτερα κι από σεχ. Να βλέπεις χαζοκούμμουνα που στο δημοψήφισμα χόρευαν μαζί στο σύνταγμα να αλληλοβρίζονται...

Ως εδώ

Σπάστε τους στο ξύλο τους μπαταχτσήδες. Τσακίστε τους τα κόκαλα. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι περισσότεροι ζούνε εις βάρος των υπολοίπων. Νομίζουν πως όλοι οι υπόλοιποι τους χρωστάμε για να πληρώσουμε τα δικά τους σπασμένα. Τζάμπα μάγκες. Όποιος ξαναδιαμαρτυρηθεί, να τα πληρώσει απο τη δική του τσέπη, όχι τη δική μου. Ξύλο και μπουζούριασμα και στους άπλυτους ψευτοεπαναστάτες λαφατέτοιους και λοιπούς συγγενείς.

ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ

ΡΕ ΤΣΙΠΡΟΦΟΥΣΚΑ. ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ;;;ΚΙ ΕΔΩ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΡΕ ΧΑΜΕΝΕ;;;

solomon

Επιτελους μια κινητοποιηση.Και δεν πειραζει για αυτο που συνεβη ηταν αναμενομενο.Δυστυχως οσοι ,οι ελαχιστοι που απομειναμε σε αυτο που ονομαζετε ριζοσπαστικος χωρος δεν ειχαμε αντιληφθει οτι εχουμε να κανουμε με ανθρωπακια που ειναι ικανα να προδωσουν ιδανικα και αξιες και που επι χρονια εκαναν τους ριζοσπαστες αριστερους ,τους αντιμνημονιακους και οτιδηποτε αλλο με μονο στοχο να γευτουν καποια στιγμη τα προνομια που προσφερουν αυτες οι γα@@@@νες καρεκλες.(Δεν ανηκω σε αυτους καθως η αριστοτελικη κριτικοαναλυτικη σκεψη με προστατευσε και τους ειχα καταλαβει εξαρχης ) Κοροιδεψαν λοιπον εναν λαο που δεινοπαθουσε για να κυκλοφορουν με σωματοφυλακες, αυτοκινητα πολυτελειας να εχουν διαμονη στα καλυτερα ξενοδοχεια και να τους προσφερεται ενας μισθος επτα χιλιαδων ευρω.Τουτεστιν προδωσαν τα παντα για την υλη....Και ποιοι???Αυτοι που αυτοπροσδιοριζονταν ως αριστεροι..Ομως οταν διαπραττεις υβρη ,ακολουθει η ατη, η πνευματικη τυφλωση και στο τελος καποια στιγμη δεν θα ερθει και η νεμεσις?? .Πρεπει να καταλαβετε οτι στην συγκεκριμενη περιπτωση δεν εχουμε να κανουμε με στρατηγικους κακοπληρωτες , με αθλιους ανθρωπους που εκαναν πολυτελη βιο και περιμεναν να πιστολιασουν τα δανεια.Εκει θα ημουν μαζι σας. Εδω εχουμε να κανουμε με ανθρωπακια που εβγαζαν τρεις και εξηντα υπηρξαν συνεπεις στις υποχρεωσεις τους ,πληρωνοντας ενα μεγαλο μερος τους δανειου και τους τσακισε η κριση.Στην ζωη δεν ειναι ολα μαυρο-ασπρο.Οι Ελληνες αυτοι πολιτες δεν θα χασουν την μεζονετα στο ψυχικο αλλα μια γκαρσονιερα στην κυψελη.Και ειναι κριμα..μεγαλο κριμα.Θεωρειται οτι ενεκα αυτων η χωρα μας εφτασε σε αυτα τα χαλια???Επαναλαμβανω ας μην πεσουμε στην παγιδα των εξουσιαστων που θελουν να τα βλεπουμε ασπρο - μαυρο και ο ενας να την πεφτει στον αλλον..Παρατηρηστε ποιος ακολουθει αυτη την τακτικη?...ο καρανικας!!!!Eφτασε αυτο το τιποτα να πιστευει οτι ειμαστε τοσο ηλιθιοι που θα πεσουμε στην παγιδα του.αυτα

ΗΠΑ ΞΗΠΑ

Εγω δεν ξερω την παγιδα των εξουσιαστων, εγω ξερω οτι στον υπολοιπο πλανητη, εαν δεν πληρωσεις πας στο νοικι. Δεκα χρονια τωρα μας τα ζαλησατε με τους "καημενους"

Μετανάστης Στο Κατάρ

Σιγά ρε σύντροφε που τους "σαπίσανε" στο ξύλο. Για να σε "σαπίσουνε" στο ξύλο πρέπει να σου σπάσουνε σαγόνι, τα δόντια, τα χέρια, τα πόδια και τη λεκάνη. Ετσι ναί, σε σαπίσανε στο ξύλο. Τώρα άμα φάς καμμία με το γκλόμπ ξώφαλτση, σιγά το σάπισμα ρε σύντροφε. Θύμισε μου σύντροφοι, πόσους πήγανε στο νοσοκομείο με σπασμένα χέρια/πόδια/σαγόνι/λεκάνη; Κάνεναν έτσι; Το περίμενα, σύντροφε. Σταματήστε επιτέλους την πρoπαγάνδα, αηδία ρε σύντροφοι.

🇬🇷Epwnvmus🇺🇸

Ο παππουλης ο Στάλιν θα ηταν πολυ υπερήφανος!! ΦΑΣΙΣΤΕΡΟΙ.

akis

Η ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΣΠΑΣ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΑ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΣΟΥ....

Πειραιώτης.

Γιατί ρε χάλια,είχαμε πόλεμο και δεν τόξερα;

Ελληνας

Αυτο που κανει η κυβερνηση με τους πλειστηριασμους θυμιζει αυτο που εκαναν οι προδοτες κουκουλοφοροι στον πολεμο του '40 οπου εδειχναν ποιοι ηταν οι αντιστασιακοι για χαρη των γερμανων κατακτητων. Η μονη διαφορα ειναι οτι οι τωρινοι προδοτες του συριζα χρησιμοποιουν και βια για να εξυπυρετησουν τους συγχρονους κατακτητες.

Μιστερ Κλωτσιας

Εσυ δεν εισαι ελληνας εισαι λαμογιο ελληναρας. Κλωτσιες και μνημονια μεχρι το 3.000 κοπριτες.

@ 17 31

Πρωτα πρωτα ρε προδοτη κουκουλοφορε το Ελληνας γραφεται με Ε κεφαλαιο. Δευτερο εισαι ενας ξεφτιλας ανθελληνας και ευχομαι ρε να τα χασεις ολα και να βρεθεις στο δρομο για να νοιωσεις τον πονο της φτωχειας και του πλειστηριασμου......

@08/03/201818:23

Οι πραγματικοι Ελληνες με Ε εσυ και τα υπολοιπα τσουτσεκια ουτε με μικρο ε. Λαμογια, μπατακτζηδες, πληρωνουν ολοι για να ζεις εσυ.

Αγύριγο κεφάλι

...Επιβάλλεται!..____________Είναι εκ των ουκ άνευ!.. ___(Το ...ΞΥΛΟ!..).

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4723119

Μιλώντας στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στη Μαδρίτη, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι η Ευρώπη οφείλει να αλλάξει πολιτική στο προσφυγικό και να απομονώσει τις πολιτικές Σαλβίνι - Άσκησε κριτική στην ελληνική κυβέρνηση για την πολιτική της

1
4685778

Ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο «Κόκκινο Καβάλας» εξέφρασε την ανησυχία του για τον τρόπο που έχουν εξελιχθεί τα μέσα ενημέρωσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη κάνοντας μάλιστα συγκρίσεις με τις χώρες της... Λατινική Αμερικής!

4
mitsotakis_kyriakos_main

«Αν ο κ. Τσίπρας δεν επιλέξει εθνικές εκλογές τον Μάιο και αναζητήσει διαφυγή στην πλήρη εξάντληση της θητείας του, το πολιτικό μήνυμα των ευρωεκλογών αποκτά τεράστια σημασία. Θα κάνουμε τα ίδια ακριβώς που θα κάναμε, αν είχαμε εθνικές εκλογές... Στόχος μας δεν είναι μόνο να γίνουμε κυβέρνηση, είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ

5
4724186

«Είμαστε σε εκλογικό έτος - Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να προχωρήσει σε αποφάσεις σε μείζονα εθνικά θέματα που να δεσμεύουν τη χώρα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα» επισημάνθηκε από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ  - Ενστάσεις για το περιεχόμενο του Ελληνοτουρκικού διαλόγου και για την στάση της Αθήνας έναντι της Αλβανίας

9
prime_minister

Ο Αλέξης Τσίπρας παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο υπουργείο Εξωτερικό – Ο Κατρούγκαλος είπε ότι θα κρατήσουν ένα κομμάτι για τον Νίκο Κοτζιά

9