Γιλντιρίμ: Οι προκλήσεις στη Μεσόγειο θα έχουν απάντηση

Γιλντιρίμ: Οι προκλήσεις στη Μεσόγειο θα έχουν απάντηση

«Οι έρευνες για φυσικό αέριο θα γίνουν μόνο μετά από λύση του Κυπριακού» - Η Ελλάδα δεν έπρεπε να φέρει το θέμα της σύλληψης των δύο στρατιωτικών στην ΕΕ - Η  τουρκική δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα» - Μίλησε και για το κάψιμο της Τουρκικής σημαίας σε διαδήλωση λέγοντας ότι «εμείς στο όνομα της δίνουμε τη ζωή μας»

Νέες απειλές σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική της Οικονομική Ζώνη
εκτόξευσε σήμερα η Άγκυρα δια στόματος του Τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός φρόντισε μάλιστα να εκτοξεύσει τις απειλές του έχοντας στο πλευρό του τον  λεγόμενο «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους σημειώνοντας μάλιστα με έμφαση ότι αυτές οι έρευνες θα προχωρήσουν μόνο μετά την εξεύρεση οριστικής λύσης του Κυπριακού.
    
«Οι προκλητικές δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο θα έχουν την απάντησή τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει και την ενόχληση του για το γεγονός ότι η Αθήνα έθεσε το θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις Βρυξέλλες
σημειώνοντας ότι με τέτοιες πρακτικές δεν πηγαίνουν μπροστά οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ. 

Κλιμακώνοντας την αντιπαράθεση του με την Αθήνα ο Τούρκος πρωθυπουργός έσπευσε να αναφερθεί και στο κάψιμο της τουρκικής σημαίας σε διαδήλωση στην Αθήνα σημειώνοντας ότι τέτοιες πρακτικές είναι  απαράδεκτες και ότι η τουρκική κυβέρνηση δεν συζητά με αυτούς που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες. 

Οι δηλώσεις 

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον λεγόμενο «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους Τουφάν Ερχουρμάν μετά τη συνάντησή τους στην Άγκυρα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι οι μονομερείς δραστηριότητες δεν αντικρίζονται θετικά ούτε από την Τουρκία ούτε από τους Τουρκοκυπρίους. «Αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να γίνουν μόνο όταν υπάρξει μια λύση μόνιμη,βιώσιμη με ένα σχήμα ενός κράτους δικοινοτικού. Η προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων και τέτοιου είδους προκλητικές δραστηριότητες θα έχουν την απάντησή τους», ανέφερε επίσης ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.
 
Στη κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι με βάση την πρακτική η πρώτη επίσκεψη της ‘κυβέρνησης’ που σχηματίζεται στα κατεχόμενα πραγματοποιείται στην Τουρκία και η δεύτερη στο Αζερμπαϊτζάν. Κατά τη συνάντηση, πρόσθεσε, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν περιεκτικά θέματα συνεργασίας. “Οπωσδήποτε ένα από τα βασικά ζητήματα είναι το Κυπριακό και η επίλυσή του. Το συζητήσαμε περιεκτικά. Συζητήσαμε και ανταλλάξαμε απόψεις για το τί θα γίνει και πως, έπειτα από την αποτυχία των διαπραγματεύσεων πέρσι στο Κραν Μοντανά". Με ικανοποίηση θέλω να δηλώσω ότι δεν υπάρχει καμιά διαφορά απόψεων σε αυτό το θέμα με τον αξιότιμο "πρωθυπουργό" και τον αξιότιμο "υπουργό εξωτερικών", ανέφερε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Για το Κυπριακό

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει να αναλυθεί καλά το γιατί δεν υπήρξε αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. “Εδώ η διεθνής κοινότητα, ο τομέας της «νοτίου Κύπρου»  πρέπει να σκεφτούν ξανά κάτι με ουσιώδη τρόπο. 

Για να είναι δυνατή μια βιώσιμη λύση στο νησί, η ελληνοκυπριακή πλευρά πρέπει να είναι έτοιμη ψυχολογικά για κάτι τέτοιο. Πρέπει να είναι έτοιμη για το διαμοιρασμό όχι μόνο στα λόγια αλλά και ψυχολογικά και πρέπει να μπορεί να πείσει γι αυτό και την «βόρεια Κύπρο». Εδώ ποιο είναι το βασικό; Η διασφάλιση εμπιστοσύνης μεταξύ των λαών των δύο πλευρών σε μια ομοσπονδιακή δομή δύο κοινοτήτων στη βάση της πολιτικής ισότητας, της δίκαιης διοίκησης και της κοινής ευημερίας. Επιπλέον η προστασία ενάντια σε κάθε εσωτερικό και εξωτερικό κίνδυνο της ανεξαρτησίας που έχει εξασφαλιστεί με μεγάλο τίμημα, της διασφάλισης της ζωής και της περιουσίας, δηλαδή οι όροι της ασφάλειας και εγγυήσεων της Τουρκίας, να συνεχιστούν σε κάθε περίπτωση. Αυτά αν δεν τεθούν καθαρά και σαφώς κάθε προσπάθεια για λύση θα μείνει χωρίς αποτέλεσμα από την αρχή και δεν θα διασφαλιστεί μια βιώσιμη λύση”, ανέφερε ο κ. Γιλντιρίμ. 

Ελληνοτουρκικά

Όπως μεταδίδει η Κυπριακή εφημερίδα «Φιλελευθερος»,  ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι πριν από λίγες ημέρες 2 Έλληνες παραβίασαν τα σύνορα και η νομική διαδικασία είναι σε εξέλιξη. «Η δικαιοσύνη θα πράξει τα δέοντα» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Το να έρθει αυτό το θέμα ενώπιον της ΕΕ είναι πολύ έξυπνο. Είναι μια συνήθεια πια όποιο θέμα έχει να κάνει με την Τουρκία να τίθεται ενώπιον της ΕΕ για στήριξη. Αυτό και παρόμοιες εξελίξεις δεν πηγαίνουν μπροστά τις σχέσεις μας με την ΕΕ, αλλά ούτε και πίσω». 

Για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας


Για το κάψιμο τουρκικής σημαίας στην Αθήνα σε διαδήλωση, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι “προσβολή στη σημαία μιας χώρας σημαίνει ότι έγινε στη χώρα εκείνη η προσβολή. Αυτό δεν μπορεί να γίνει επ ουδενί αποδεκτό. Η σημαία μας με το μισοφέγγαρο είναι η περηφάνια μας. Στο όνομα αυτής της σημαίας δίνουμε τη ζωή μας. Δεν συζητάμε καν με αυτούς που κάνουν τέτοιες αδιακρισίες”.

Ερχουρμάν: Δεν ήταν πολύ ελπιδοφόρες οι δηλώσεις Αναστασιάδη μετά την εκλογή του 

Κοινή ευαισθησία με την Τουρκική Δημοκρατία είναι το ζήτημα της πολιτικής ισότητας των Τ/κ, δήλωσε ο "πρωθυπουργός", Τουφάν Ερχουρμάν στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο Πρωθυπουργό στην Άγκυρα.

Ο κ. Ερχουρμάν ανέφερε ότι οι δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη μετά την εκλογή του δεν ήταν πολύ ελπιδοφόρες. “Είναι εκ των ων ουκ άνευ η αποδοχή της πολιτικής ισότητας των Τ/κ σε αυτή τη διαδικασία διαπραγμάτευσης. Η διαδικασία μόνιμης και βιώσιμης ειρήνης θα οικοδομηθεί πάνω στην πολιτική ισότητα”, πρόσθεσε.

Ακόμα και στο θέμα των υδρογονανθράκων, οι δηλώσεις του Ε/κ ηγέτη δείχνουν ότι δεν έχει μια ξεκάθαρη άποψη ακόμα για το ποιο είναι τελικά το στάτους των Τ/κ, σημείωσε ο κ. Ερχιουρμάν λέγοντας ότι οι Τ/κ είναι το ένα από τα δύο "στοιχεία" (μέρη) που όχι μόνο έχουν ένα μερίδιο από τον πλούτο στο νησί, αλλά έχουν την επιθυμία να παίρνουν αποφάσεις γι' αυτό το ζήτημα. Η έννοια της πολιτικής ισότητας, πρόσθεσε, είναι και γι' αυτό το λόγο που έχει προκύψει. "Ακριβώς γι' αυτό είναι κοινή μας ευαισθησία με την Τουρκία το θέμα της πολιτικής ισότητας των Τ/κ. Είναι γνωστό σε όλους ότι μια συμφωνία που δεν θα εγγυάται την πολιτική ισότητα των Τ/κ, δεν μπορεί να είναι βιώσιμη".

Είπε ακόμη ότι με την τουρκική κυβέρνηση έχουν κοινή ευαισθησία και στα θέματα της οικονομίας. Η "κυβέρνηση" συνασπισμού των τεσσάρων κομμάτων δεν έκλεισε ένα μήνα από τότε που ανέλαβε, σημείωσε, ωστόσο έχουν παράξει πολλά προγράμματα και προβλέπονται κι άλλα. "Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι επειδή οι οικονομικές επιδόσεις μας είναι κοινές. Μας χαροποίησε που είδαμε ότι η Τουρκία θα στηρίξει τα προγράμματά μας στον οικονομικό τομέα”, ανέφερε.
Πηγή: philenews.com

ΣΧΟΛΙΑ (81)

Batman

Δε μασάμε εμείς οι Έλληνες.μπορει να έχουμε στο στρατηγικό σχεδιασμό της κυβέρνησης τον καρανικα και να ψηφίσαμε τα αναρχοκουμουνια για κυβέρνηση για να γλιτώσουμε τον ΕΝΦΙΑ αλλά σε αυτά δε μασάμε.ειμαστε πατριώτες.σας παρακαλούμε δώστε μας πίσω τους στρατιώτες αλλιώς θα βγάλει ανακοίνωση στο φεισμπουκ ο καρανικα...

ΣΙΣΥ

σημερα γιορταζεις και συ συντροφισα γιλντιριμα ! εχεις χαιρετισματα απο τν Φιλη σας.

Γιλντιρίμ

Τα ίδια έλεγε κι ο Σαντάμ.

Ναι, ναι !

Τωρα που το λες..... θυμαμαι τις δηλωσεις του για τη "μητερα των μαχων" και κατι τετοια σαχλα..........

σφ

Ας ελπίσουμε ο Καμμένος και ο Τόσκας να σώσουν την Ελλάδα από τους Τούρκους μιας και είναι μαζί με τον Πολάκη και τον Κατρούγκαλο, οι καλύτεροι υπουργοί που έχουν περάσει από την Ελλάδα.

@σφ

Καρανίκα εσύ;

@σφ

Ενώ οι προηγούμενοι που χρεοκόπησαν την Ελλάδα θα την έσωναν. Φταίει ο Τσίπρας.

ΚΩΣΤΑΣ

ΜΠΑΒΟ ΗΛΙΑ ΟΛΟΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΠΡΟΧΩΡΑ

Καυαγωγή

Οι Τούρκοι κατάγονται από την Μεγάλη Βρεττανία και την Γερμανία. Ο Ντόναλντ Τράμπ μοιάζει ότι κατάγεται απ τον Ελληνικό χώρο, που υπάρχει το όνομα Δονάτος και έγινε Δονάλτος ( Donαld). Η Μέρκελ δείχνρι να κατάγεται απ την περιοχή της Βεσσαραβίας.

Καβουρακιας

Κυριε Γιλντιριμ το ποσο υπολογιζετε την ΕΕ. ειναι γνωστο.Για αυτο ασε τα αστεια σου για κανεναν αλλον.Ενας Ελληνας σου γραφει.

Δε τους λογαριαζουμε ..

Φατε 40 χρονια νεας δημοκρατιας - πασοκ στη μαπα , οχι οτι το συριζα διαφερει , αλλα φατε Μητσοτακη για επιδορπιο .. τα διελυσαν ολα .. τοσα ετη απο οτι εγινε στα ιμια .. αντι να αναδιοργανωθουν αυτοι εκτοτε σας διελυσαν κι αλλο .. οχι δεν εκλεψε η νδ .. η γη ειναι τετραγωνη .. ολα τα μιντια εχετε ευθυνες .. ποιος θα πα να πολεμησει οι Αλβανοι της ΝΔ , οι Πακιστανοι του Πασοκ , οι οι Ελληνες που βλεπουν να δινει στεγνα η ελληνικη κυβερνηση για πολλοστη φορα τους στρατιωτες της ... και υπο τινος να πας να πολεμησεις ? αντι να λογαριαζεις τον τουρκο λογαριαζεις τους αποπανω σου ! Τεσπα ολοι ξερουμε οτι σε γενικο πολεμο χανουμε αλλα σε οποιαδηποτε επιθεση της τουρκιας μπορουμε ανετα να τους κατατροπωσουμε .. αλλα γινεται να μη σου περναν απο το νου αυτα που επραξε η πολιτκη ηγεσια τοσα ετη .. ? εχουνε βαλει φυλακη δυο στρατιωτες μας , μας εμβολισαν στα ιμια , και κατελαβαν τα ιμια και ουδηου βλεπουν να δινει στεγνα η ελληνικη κυβερνηση για πολλοστη φορα τους στρατιωτες της ...

Ναζί κανείς ή να μη ζει !

Ρε χρυσαύγουλο τί παραλήρημα είναι αυτό ;;; Μόνος σου το έγραψες ή στο δώσανε έτοιμο ;;;

Βλέπετε κανέναν με το μέρος μας ;;;

Βρίσκουν και τα κάνουν οι ερντογάνηδες και οι γκιλντιρίμηδες και όλα τα μεμέτια !!! Αφού δεν υπάρχει κανείς για να τους βάλει στη θέση που τους αξίζει ! Οι αμερικάνοι είναι στο ''ναι μεν αλλά'' οι Ευρω(πέη) το παίζουν μούγκα και οι Ρώσοι σφυρίζουν αδιάφορα, γιατί λοιπόν ο αρχιδ@στράτηγος ερντο να μην απειλεί ;;; Η Πατρίδα μας έχει εγκαταλειφθεί από όλους ...... Στα π@π@ρια τους και εάν εμπλακεί σε πόλεμο με τους ούνους .....

Αριστοτέλης

Ο Σώρρας είναι ο νέος Χίτλερ, επειδή έχει μίσος για τους Εβραίους, είναι αμόρφωτος, εκφράζει θεωρίες συνωμοσίας, έχει πρωτότυπη πολιτική ιδεολογία και έχει εμπειρία από πόλεμο, με τον αδερφό του να έχει σκοτωθεί στην Τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Ο Σώρρας έχει εξαπατήσει όλους είτε θεωρώντας τα λεφτά του ανύπαρκτα, είτε αγνοώντας την εξυπνάδα του λόγω του φαινομενικού παραλογισμού του, είτε πιστεύοντας ότι δεν θα ζητήσει ανταλλάγματα, είτε περιφρονώντας τον, είτε θεωρώντας τον μέρος του συστήματος. Η αλήθεια είναι ότι τα τρις υπήρχαν αλλά ήταν παράνομα. Ο Σώρρας περίμενε την ευκαιρία που οι Έλληνες θα έχουν ανάγκη τα χρήματα, δεν θα μπορούν να τα πάρουν από αλλού και δεν θα ενδιαφέρονται για την προέλευσή τους και τότε συγκέντρωσε εκατομμύρια υπογραφές από απελπισμένους που τα αναγνώρισαν άρα μαζί και το έγκλημα με το οποίο αποκτήθηκαν όσο γελοιοποιούσε τον εαυτό του στους αντιπάλους του για να είναι απαρατήρητος. Ο Σώρρας εξαφανίστηκε όχι επειδή φοβήθηκε την καταδίκη αφού δεν αφορούσε την περιουσία του αλλά μία παλιά υπόθεση με χρέη μερικών χιλιάδων που θα μπορούσε να καλύψει άνετα από τις συνδρομές των οπαδών, αλλά για να περιορίσει τις ψήφους του στις εκλογές ώστε όταν το πρώτο κόμμα δεν έχει αυτοδυναμία και ανησυχεί για νέες κάλπες λόγω απλής αναλογικής, τουρκικής απειλής και δεσμεύσεων μνημονίου, να δεχτούν την πρότασή του για συγκυβέρνηση υποτιμώντας τον και όταν αποδειχτούν τα αμύθητα ποσά, το Ελληνικό κράτος βάσει συντάγματος θα εγκρίνει τα χρεόγραφα μέσω της λαϊκής κυριαρχίας που θα εκπροσωπείται από όλα τα συμβόλαια που για χρόνια συγκέντρωσαν την πλειοψηφία των πολιτών εξαιτίας της ομογένειας που δεν έχει καταγραφεί δημογραφικά όπου ο Σώρρας έχει μεγάλη επιρροή. Τότε θα καταρρεύσει το ευάλωτο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα επειδή θα συνδυαστούν τα 600 δις της Ελλάδος με το ΑΕΠ Γαλλίας του Σώρρα και θα βρεθεί αντιμέτωπο με ξεχασμένα, αλόγιστα τοκισμένα και απροσδιόριστα ομόλογα πολύ μεγαλύτερα από του Σώρρα και πολλαπλάσια του συνολικού παγκόσμιου πλούτου. Τότε ο Σώρρας θα είναι εκατό φορές πιο επικίνδυνος από τον Κιμ Γιονγκ Ουν γιατί όχι μόνο θα κατέχει ανεξέλεγκτα πολύ περισσότερα από όσα θα έχει δώσει στην Ελλάδα για να τη σώσει αλλά θα έχει καταστεί κυριολεκτικά Ολύμπιος Θεός σε αυτήν με απεριόριστη εξουσία. Ο Άδωνις τον είχε μηνύσει για εσχάτη προδοσία, κατάλυση πολιτεύματος, παραβίαση συντάγματος, αποπλάνηση λαού και απάτη και αθωώθηκε το 2013. Ο Πάγκαλος μετρά τους οπαδούς του σε 600000, ο Ιγνατίου τα γραφεία του σε περισσότερα από ΣΥΡΙΖΑ

Νικος

Δυστυχως πετρελαια υπαρχουν και οπου υπαρχουν (ειδικα σε τριτοκοσμικες χωρες οπως η Ελλαδα) οι λαοι δυστυχουν. Εγραψα οτι δυστυχως υπαρχουν πετρελαια και μαλιστα πολλα διοτι για να ξεσηκωνεται ο Αμερικανικος στολος γι' αυτα σημαινει οτι παιζονται δισεκατομμυρια. Επειδη οι Αμερικανοι εχουν κανει το ιδιο παιχνιδι δεκαδες φορες σε διαφορες τριτοκοσμικες χωρες θα το κανουν και εδω διοτι ετσι μονο θα τα καρπωθουν τσαμπα. Ολα ενα παιχνιδι ειναι, αυτη η ξαφνικη κριση με την Τουρκια και με ολους τους γυρω μας. Θα μας φερουν σε ενα σημειο να δωσουμε τα πετρελαια τσαμπα και θα πανηγυριζουμε γι' αυτο! Δειτε τι γινεται στην Κυπρο. Πανηγυριζαν για τα πετρελαια τους αλλα επειδη ειναι στριμωγμενοι απο παντου μονο ξενες εταιριες τολμουν να βαλουν τρυπανι! Τελικα αν βρεθουν πετρελαια η αερια ποιος θα παρει το μεριδιο του λεoντα? Οι Κυπριοι η οι της Exxon-Mobil? Οχι μονο θα παρουν τελικα ψιχουλα αλλα και αυτα τα ψιχουλα θα τα μοιραστουν με τους Τουρκογυφτους και οσα περισσεψουν θα πανε σε οπλικα συστηματα για ... αυτοπροστασια απο τους Μογγολους. Το ιδιο θα γινει και με εμας οταν και οποτε τολμησουμε να βαλουμε τρυπανι στο Αιγαιο και μαλιστα οχι κοντα σε Τουρκικες ακτες αλλα και εξω απο τον Πειραια. Καποιος εχει βαλει την Τουρκια να το παιζει νταης και αυτος ειναι γνωστος φυσικα. Η Τουρκια δε, οτι κανει και οτι θα κανει θα το κανει με το αζημιωτο διοτι εχει εξυπνους ηγετες και οχι αεργα τσουτσεκια κομμουνιστες πρωην καταληψιες.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xarda-1

Τους Ιταλούς και Ισπανούς πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών που συνέδραμαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Εύβοια, βράβευσε ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς

5
samothraki-tessera

Τα δρομολόγια επεκτείνονται έως την Κυριακή - Σε σειρά δράσεων για να αμβλυνθούν οι αρνητικές εντυπώσεις στον τουρισμό και την οικονομία του νησιού συμφώνησαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος

νικοσ_αναστασιαδισ

Το δημοσίευμα αναφέρει πως ο Αναστασιάδης αποσύρθηκε από το δικηγορικό γραφείο, «Νικ. Χρ. Αναστασιάδης & Συνεργάτες LLC» μετά την εκλογή του στην προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Όμως οι δύο κόρες του παραμένουν συνέταιροι στο δικηγορικό γραφείο "Νίκος Αναστασιάδης" που λειτουργεί στη Λεμεσό