Κατρούγκαλος: Αν κάνουν τους στρατιωτικούς «πιόνια» στη διπλωματική σκακιέρα θα το μετανιώσουν

Κατρούγκαλος: Αν κάνουν τους στρατιωτικούς «πιόνια» στη διπλωματική σκακιέρα θα το μετανιώσουν

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών τοποθετήθηκε και για την προκλητική ανακοίνωση - επίθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: ««Είναι σαφές ότι η Ελλάδα πάντοτε υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η Τουρκία θέλει να μεγαλοποιεί τα γεγονότα και δε θέλουμε να πέσουμε στην παγίδα αυτή»


Κατρούγκαλος: Αν κάνουν τους στρατιωτικούς «πιόνια» στη διπλωματική σκακιέρα θα το μετανιώσουν
Για την προκλητική ανακοίνωση - επίθεση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών
προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που καλεί τον Προκόπη Παυλόπουλο να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και τα τουρκικά σύνορα πήρε θέση πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών,
Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας: «Είναι σαφές ότι η Ελλάδα πάντοτε υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας. Η τακτική της άλλης πλευράς, στο κομμάτι που μπορεί να προβλεφθεί, είναι ότι θέλει να μεγαλοποιεί τα γεγονότα. Δεν πρέπει να πέσουμε στην ''παγίδα'' αυτή».

Κλείσιμο
Για τους Έλληνες στρατιωτικούς, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον Σκάι, είπε: «Για την πλήρη διαμόρφωση της εικόνας είμαστε σε αναμονή. Πρέπει να ακολουθήσουμε το μάθημα ψυχραιμίας του πατέρα του λοχία Κούκλατζη 
που μίλησε δημοσίως. Δεν είμαστε με σταυρωμένα χέρια, κοιτώντας τι κάνει η
Τουρκία.Η υπόθεση βρίσκεται στην τουρκική δικαιοσύνη. Τα πραγματικά περιστατικά τα ξέρουμε από τις μαρτυρίες των στρατιωτικών. Δεν φοβόμαστε, γιατί παρακολουθούμε με εγρήγορση κάθε συμβάν. Τώρα, αν κάνουν τους στρατιωτικούς μας ''πιόνια'' στη ''διπλωματική σκακιέρα'' θα δράσουμε με τρόπο που η τουρκία θα το μετανιώσει αν το κάνει».

Και συνέχισε, λέγοντας: «Ενας νερικός παίκτης, όπως η Τουρκία χάνει διπλωματικό κεφάλαιο, ένας παίκτης που στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και τους ευρωπαϊκούς κανόνες, όπως εμείς, κερδίζει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης