Μογκερίνι: «Ελπίζουμε» ότι το ζήτημα με τους Έλληνες στρατιωτικούς θα λυθεί σύντομα

Μογκερίνι: «Ελπίζουμε» ότι το ζήτημα με τους Έλληνες στρατιωτικούς θα λυθεί σύντομα

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχουν καλές σχέσεις γειτονίας και αυτό θα το μεταφέρουμε στους Τούρκους εταίρους μας»

Μογκερίνι: «Ελπίζουμε» ότι το ζήτημα με τους Έλληνες στρατιωτικούς θα λυθεί σύντομα
Την «ελπίδα» της για μια γρήγορη λύση του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτών υπό το πρίσμα της «καλής γειτονίας» εξέφρασε η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, με την ολοκλήρωση της 

«Είμαι ενήμερη, όπως και οι υπόλοιποι υπουργοί Αμύνης της Ευρώπης από τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, για τη κατάσταση με τους στρατιώτες, τη δυναμική της και πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Ήταν εξαιρετικά σημαντικό να μοιραστούμε τις πληροφορίες αυτές και εκφράζουμε την έντονη ελπίδα μας πως θα υπάρξει μια άμεση και θετική ολοκλήρωση του ζητήματος. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχουν καλές σχέσεις γειτονίας και αυτό θα το μεταφέρουμε στους Τούρκους εταίρους μας. Αυτή ήταν πάντα η κατάσταση μεταξύ γειτόνων τόσο στην Ευρώπη όσο και στο ΝΑΤΟ. Είμαστε πλήρως αλληλέγγυοι με την Ελλάδα και ελπίζουμε η επίλυση του ζητήματος να έρθει γρήγορα» υπογράμμισε.

Σχετικά με το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Άμυνας, εξετάστηκε κυρίως η μόνιμη διαρθρωμένη συνεργασία (PESCO). Οι υπουργοί Άμυνας συμφώνησαν τόσο στη δομή του οργανισμού όσο και στο ποια κράτη-μέλη θα συμμετέχουν και όρισαν τον οδικό χάρτη.

Κύριο μέλημα των Ευρωπαίων, όπως μετέφερε η Φεντερίκα Μογκερίνι, είναι να υπάρξει εμβάθυνση της συνεργασίας των κρατών-μελών στις συνέργειες που υπάρχουν στα θέματα της άμυνας και της ασφάλειας.

Στα πρότζεκτ που προτίθενται να εργαστεί η PESCO περιλαμβάνεται η αύξηση της κινητικότητας και άμεσης επέμβασης των ευρωπαϊκών δυνάμεων, η αύξηση της συνεργασίας μεταξύ κρατών και η αύξηση των δαπανών της ΕΕ στην άμυνα.
Κλείσιμο

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αποχώρησε χωρίς δηλώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης