Μογκερίνι: «Ελπίζουμε» ότι το ζήτημα με τους Έλληνες στρατιωτικούς θα λυθεί σύντομα

Μογκερίνι: «Ελπίζουμε» ότι το ζήτημα με τους Έλληνες στρατιωτικούς θα λυθεί σύντομα

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχουν καλές σχέσεις γειτονίας και αυτό θα το μεταφέρουμε στους Τούρκους εταίρους μας»

Την «ελπίδα» της για μια γρήγορη λύση του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτών υπό το πρίσμα της «καλής γειτονίας» εξέφρασε η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, με την ολοκλήρωση της 

«Είμαι ενήμερη, όπως και οι υπόλοιποι υπουργοί Αμύνης της Ευρώπης από τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, για τη κατάσταση με τους στρατιώτες, τη δυναμική της και πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Ήταν εξαιρετικά σημαντικό να μοιραστούμε τις πληροφορίες αυτές και εκφράζουμε την έντονη ελπίδα μας πως θα υπάρξει μια άμεση και θετική ολοκλήρωση του ζητήματος. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχουν καλές σχέσεις γειτονίας και αυτό θα το μεταφέρουμε στους Τούρκους εταίρους μας. Αυτή ήταν πάντα η κατάσταση μεταξύ γειτόνων τόσο στην Ευρώπη όσο και στο ΝΑΤΟ. Είμαστε πλήρως αλληλέγγυοι με την Ελλάδα και ελπίζουμε η επίλυση του ζητήματος να έρθει γρήγορα» υπογράμμισε.

Σχετικά με το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Άμυνας, εξετάστηκε κυρίως η μόνιμη διαρθρωμένη συνεργασία (PESCO). Οι υπουργοί Άμυνας συμφώνησαν τόσο στη δομή του οργανισμού όσο και στο ποια κράτη-μέλη θα συμμετέχουν και όρισαν τον οδικό χάρτη.

Κύριο μέλημα των Ευρωπαίων, όπως μετέφερε η Φεντερίκα Μογκερίνι, είναι να υπάρξει εμβάθυνση της συνεργασίας των κρατών-μελών στις συνέργειες που υπάρχουν στα θέματα της άμυνας και της ασφάλειας.

Στα πρότζεκτ που προτίθενται να εργαστεί η PESCO περιλαμβάνεται η αύξηση της κινητικότητας και άμεσης επέμβασης των ευρωπαϊκών δυνάμεων, η αύξηση της συνεργασίας μεταξύ κρατών και η αύξηση των δαπανών της ΕΕ στην άμυνα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αποχώρησε χωρίς δηλώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Πολίτης

"Ακού εταίρει οί Τούρκοι", μήπως ή Ιταλίδα σοσιαλίστρια αντιπρόεδρος τής Ε. Επιτροπής θά εννούσε κάτι σλλό ; Οί Έλληνες τότε τί είναι! Αλλά συτά δυστηχώς συμβσίνουν, όταν ό Γιούγκερ περί άλλων τυρβάζει! Τί νά πεί κανείς μέ τέτοια κατάντια! Αλλά τί περιμένουμε από μιά Ιταλίδα σάν αυτήν, τήν κυρία. Πού δέν είπε λέξη ούτε τότε, πού τό γεωτρίπανο τής Ε.Ν.Ι απειλήθηκε μέ βύθιση από τόν τουρκικό στόλο!

Vasileios

"Στους Τούρκους εταίρους μας"... θυμάστε την τελευταία φορά που μας θεώρησαν εμάς ως εταίρους τους;... ούτε και εγώ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

IMG_1839

Μετά την χθεσινή επεισοδιακή περιοδεία στο Κιλκίς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τα... άκουσε και στη Βέροια για τη Συμφωνία των Πρεσπών - Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν έξω από την αίθουσα που μιλούσε ο υπουργός και συνεχίστηκαν και εντός αυτής, προκαλώντας την εμφανή ενόχλησή του

89
D2HrO6JWoAE0MfP

Ολοκληρώθηκε η τριμερής στο Ισραήλ - Με κοινή δήλωση, Τσίπρας, Νετανιάχου και Αναστασιάδης καταδικάζουν τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο - Στόχος μας ένα ασφαλές δίκτυο μεταφοράς των ενεργειακών πόρων, επισήμανε ο πρωθυπουργός μετά το πέρας των συνομιλιών  - Η παρουσία του Πομπέο αποτελεί απτή απόδειξη ότι Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ είναι αξιόπιστοι εταίροι των ΗΠΑ, δηλώνει ο Νίκος Αναστασιάδης 

6