Μογκερίνι: «Ελπίζουμε» ότι το ζήτημα με τους Έλληνες στρατιωτικούς θα λυθεί σύντομα

Μογκερίνι: «Ελπίζουμε» ότι το ζήτημα με τους Έλληνες στρατιωτικούς θα λυθεί σύντομα

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχουν καλές σχέσεις γειτονίας και αυτό θα το μεταφέρουμε στους Τούρκους εταίρους μας»

Την «ελπίδα» της για μια γρήγορη λύση του ζητήματος των δύο Ελλήνων στρατιωτών υπό το πρίσμα της «καλής γειτονίας» εξέφρασε η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας, Φεντερίκα Μογκερίνι, με την ολοκλήρωση της 

«Είμαι ενήμερη, όπως και οι υπόλοιποι υπουργοί Αμύνης της Ευρώπης από τον Έλληνα υπουργό Άμυνας, για τη κατάσταση με τους στρατιώτες, τη δυναμική της και πού βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή. Ήταν εξαιρετικά σημαντικό να μοιραστούμε τις πληροφορίες αυτές και εκφράζουμε την έντονη ελπίδα μας πως θα υπάρξει μια άμεση και θετική ολοκλήρωση του ζητήματος. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχουν καλές σχέσεις γειτονίας και αυτό θα το μεταφέρουμε στους Τούρκους εταίρους μας. Αυτή ήταν πάντα η κατάσταση μεταξύ γειτόνων τόσο στην Ευρώπη όσο και στο ΝΑΤΟ. Είμαστε πλήρως αλληλέγγυοι με την Ελλάδα και ελπίζουμε η επίλυση του ζητήματος να έρθει γρήγορα» υπογράμμισε.

Σχετικά με το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων για θέματα Άμυνας, εξετάστηκε κυρίως η μόνιμη διαρθρωμένη συνεργασία (PESCO). Οι υπουργοί Άμυνας συμφώνησαν τόσο στη δομή του οργανισμού όσο και στο ποια κράτη-μέλη θα συμμετέχουν και όρισαν τον οδικό χάρτη.

Κύριο μέλημα των Ευρωπαίων, όπως μετέφερε η Φεντερίκα Μογκερίνι, είναι να υπάρξει εμβάθυνση της συνεργασίας των κρατών-μελών στις συνέργειες που υπάρχουν στα θέματα της άμυνας και της ασφάλειας.

Στα πρότζεκτ που προτίθενται να εργαστεί η PESCO περιλαμβάνεται η αύξηση της κινητικότητας και άμεσης επέμβασης των ευρωπαϊκών δυνάμεων, η αύξηση της συνεργασίας μεταξύ κρατών και η αύξηση των δαπανών της ΕΕ στην άμυνα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, αποχώρησε χωρίς δηλώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Πολίτης

"Ακού εταίρει οί Τούρκοι", μήπως ή Ιταλίδα σοσιαλίστρια αντιπρόεδρος τής Ε. Επιτροπής θά εννούσε κάτι σλλό ; Οί Έλληνες τότε τί είναι! Αλλά συτά δυστηχώς συμβσίνουν, όταν ό Γιούγκερ περί άλλων τυρβάζει! Τί νά πεί κανείς μέ τέτοια κατάντια! Αλλά τί περιμένουμε από μιά Ιταλίδα σάν αυτήν, τήν κυρία. Πού δέν είπε λέξη ούτε τότε, πού τό γεωτρίπανο τής Ε.Ν.Ι απειλήθηκε μέ βύθιση από τόν τουρκικό στόλο!

Vasileios

"Στους Τούρκους εταίρους μας"... θυμάστε την τελευταία φορά που μας θεώρησαν εμάς ως εταίρους τους;... ούτε και εγώ!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

potamia

 «Είναι προφανές ότι στόχος είναι η ελευθερία του τύπου και ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων. Πρέπει κάποια στιγμή η απαράδεκτη αυτόφωρη διαδικασία για δημοσιεύματα στον τύπο να καταργηθεί»

fregata1

Η ελληνική κυβέρνηση απαξίωσε πλήρως τις εκδηλώσεις στο νησί για την επέτειο της επίσημης έναρξης των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών - Ο Πούτιν έστειλε την πιο σύγχρονη φρεγάτα του Πολεμικού του Ναυτικού και τον πρέσβη Αντρέι Μασλόφ

1
newd

Ανακοίνωση για τη σύλληψη των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», μετά από μήνυση που κατέθεσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για  επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού.  

1
griveas

Είχε διατελέσει διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου του Τζαννή Τζαννετάκη και κατόπιν του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη - «Βαθιά συγκλονισμένος» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Βίντεο από το σημείο του τροχαίου

2
zoran-zaef01

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του «ΜΙΑ», δεν υπήρξε καμία παρέμβαση ούτε από τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησης της Αθήνας, ούτε από καμία άλλη πλευρά, αλλά διαπιστώθηκε ότι υπήρξε λάθος στη μετάφραση της ομιλίας του πρωθυπουργού της πΓΔΜ

8