Άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο με φόντο τα ελληνοτουρκικά συγκαλεί ο Αλέξης Τσίπρας

Άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο με φόντο τα ελληνοτουρκικά συγκαλεί ο Αλέξης Τσίπρας

Παρόντες οι Νίκος Κοτζιάς, Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Δημήτρης Τζανακόπουλος 

Άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο με φόντο τα ελληνοτουρκικά συγκαλεί ο Αλέξης Τσίπρας
Υπό την αφόρητη πίεση των νέων δεδομένων στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, μετά και τη σύλληψη των δύο ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο από τις τουρκικές αρχές και την παράταση της κράτησής τους
, συνεδριάζει αυτή την ώρα το άτυπο κυβερνητικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό
Αλέξη Τσίπρα.

Κλείσιμο
Επισήμως το κυβερνητικό συμβούλιο θα συζητήσει τις «τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις», αλλά κυβερνητικές πηγές αναγνωρίζουν ότι το θέμα με τα όσα συμβαίνουν στο μέτωπο των ελληνοτουρκικών σχέσεων απασχολούν ιδιαίτερα το Μέγαρο Μαξίμου, με την ανησυχία για τις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας να είναι έντονες. Είναι ενδεικτικό ότι στη συνεδρίαση του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου θα είναι και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ενώ θα μετέχουν ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες οι Γιάννης Δραγασάκης, Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέρριψε κατηγορηματικά το σενάριο ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, με τους Τούρκους στρατιωτικούς των οποίων την έκδοση ζητεί η Άγκυρα. Ο κ. Τζανακόπουλος δεν απέκλεισε πάντως η Τουρκία να χρησιμοποιεί το συγκεκριμένο περιστατικό ως μια τακτική κλιμακούμενης έντασης.

Σημείωσε δε ότι η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την υπόθεση, ενώ επεσήμανε πως από τη στιγμή που η τουρκική πλευρά επικαλείται τη νομική διαδικασία, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να τη σεβαστεί. Ο κ. Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι η ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας στην Τουρκία είναι αυτή που προέχει και τόνισε ότι η Αθήνα εξαντλεί όλα τα πολιτικά μέσα πίεσης.

Από την πλευρά του ο κ. Κοτζιάς κάλεσε ουσιαστικά την Τουρκία να μην μετατρέψει ένα καθημερινό ζήτημα σε σοβαρό νομικό και πολιτικό θέμα, αλλά να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από το Διεθνές Δίκαιο.

Ακριβώς πριν τη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου ο Πρωθυπουργός, θα συναντηθεί στο Μαξίμου (στις 11πμ) με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, συνάντηση που έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς συνεχίζονται οι απειλές των Τούρκων κατά της Κύπρου για την εξόρυξη φυσικού αερίου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης