Με τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ συναντήθηκε ο Λεβέντης

Η Ένωση Κεντρώων καταδικάζει την επίθεση στην επιχείρηση της Μαρέβας Μητσοτάκη

Σύμφωνα με την Ένωση Κεντρώων, συζητήθηκαν το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και η υποθεση Novartis - «Λύση με τον όρο Μακεδονία είναι αντίθετη προς τη βούληση του ελληνικού λαού» τόνισε ο κ. Λεβέντης

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο κ. Λεβέντης επέμεινε «στο να δοθούν ισχυρά ανταλλάγματα στα Σκόπια, όπως ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ελληνικές επενδύσεις, ακόμη και διευκολύνσεις στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το δε κράτος των Σκοπίων σε ένδειξη καλής θέλησης να αποδεχθεί ονομασία χωρίς τη λέξη Μακεδονία, λόγου χάρη να ονομαστεί Σκόπια».

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι «αν η κυβέρνηση δώσει λύση με τον όρο Μακεδονία, η λύση αυτή θα είναι αντίθετη προς τη βούληση του ελληνικού λαού. Τελικά θα βλάψει και τις ίδιες τις ΗΠΑ, οι οποίες θα δείξουν αχαριστία παρά τη μέχρι τώρα στάση της Ελλάδας που πάντα ήταν στο πλευρό των ΗΠΑ οσάκις το επέβαλε η προάσπιση του ελευθέρου κόσμου. Στο παρελθόν, λάθη από πλευράς κυβερνήσεων των ΗΠΑ πλήγωσαν πολύ τον ελληνικό λαό».

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

voutsis_arthro

 «Δεν έχω τέτοια εκτίμηση» η απάντηση του προέδρου της Βουλής αν από το 2017 υπάρχουν ενδείξεις κακοδιαχείρισης - «Δεν γνωρίζω να υπάρχει ζήτημα απορρήτων δαπανών σε άλλο τομέα της κυβερνητικής πολιτικής»

kot_09

H ελβετική «Νeue Zuercher Zeitung» τόνισε ότι «ο ελληνικός κυβερνητικός συνασπισμός είναι απελπισμένα διχασμένος σε ότι αφορά το όνομα της γειτονικής "Δημοκρατίας της Μακεδονίας"»

1
kount_09

Η αρχή έγινε κατά την χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων όπου συζητείται το προσχέδιο, όταν ο κ. Χουλιαράκης χαρακτήρισε «λάθος» την έκθεση του Γραφείου που μιλά για προσχέδιο δύο σεναρίων