Novartis: Σαμαράς, Βενιζέλος, Γεωργιάδης, Λοβέρδος, Στουρνάρας «σηκώνουν το γάντι»

Novartis: Σαμαράς, Βενιζέλος, Γεωργιάδης, Λοβέρδος, Στουρνάρας «σηκώνουν το γάντι»

Επιμένει σε προανακριτική η κυβέρνηση - Δεν «έδωσα» τους μάρτυρες, υποστηρίζει ο Πολάκης

«Προσπάθησαν να με εμπλέξουν σε μια βρωμερή υπόθεση. Χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, με στημένους ανώνυμους μάρτυρες, με δικογραφία γεμάτη λάθη, που καταρρέει. Εγώ απαντώ στη συκοφαντία μηνύοντας τους συκοφάντες. Κι όποιος άλλος χρειαστεί να ελεγχθεί,θα μηνυθεί στην πορεία. Θα τους πάω μέχρι τέλους!» επισημαίνει ο Αντώνης Σαμαράς. 


«Εγώ ξέρω ότι είμαι καθαρός και αθώος. Άλλοι πρέπει να ανησυχούν» αναφέρει και προσφέρει αναφερόμενος στη μήνυση που έχει προαναγγείλλει ότι θα καταθέσει εναντίον του Αλέξη Τσίπρα: «Η σημερινή Βουλή δεν θα τον παραπέμψει γιατί ο ίδιος προστατεύεται από την ασυλία που του δίνει η τωρινή πλειοψηφία. Αλλά στην επόμενη Βουλή δεν θα έχει την πλειοψηφία και δεν θα έχει ασυλία. Και τότε...».

«Ο κόσμος καταλαβαίνει πια ότι στήθηκε μια κανονική σκευωρία. Ο κόσμος ξέρει ποιοι χτύπησαν τη διαφθορά και ποιοι συμμάχησαν μαζί της. Ο κόσμος ξέρει ποιοι πάνε να στήσουν καθεστώς Μαδούρο στην Ελλάδα. Κι έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει στο λάκκο που έσκαβε για άλλους» τονίζει ο Αντώνης Σαμαράς και καταλήγει: «Όλοι όσοι επιθυμούν "φυγή προς τα μπρος" για τη χώρα, με μεταρρυθμίσεις, δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με το Μαδουριστάν που στήνει ο κ. Τσίπρας». 

Για θεσμική κρίση που προκαλεί η κυβέρνηση καθώς πλησιάζει το τέλος της θητείας μιλά ο Ευάγγελος Βενιζέλος και εκτιμά ότι στόχος της υπόθεσης Novartis είναι να πληγούν οι πολιτικοί αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στα «ΝΕΑ» ο κ. Βενιζέλος λέει χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση νόμιζε πως θα λασπώσει πρόσωπα που την ενοχλούν, αλλά η κοινωνία δεν τσιμπάει. «Το λαθρεμπόριο λάσπης δε θα περάσει, οι κουκούλες θα βγουν» προσθέτει. 

«Οι μαρτυρίες είναι απολύτως ψευδείς. Ουδέποτε έλαβα ως υπουργός Οικονομικών οποιαδήποτε απόφαση που να ωφέλησε άμεσα ή έμμεσα τη Novartis. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να προσκομίσει στοιχεία περί του αντιθέτου. Οι μάρτυρες λένε ασυναρτησίες, δεν γνωρίζουν για τι πράγμα μιλάνε, αγνοούν βασικά στοιχεία κατανομής αρμοδιοτήτων στα υπουργεία. Την περίοδο που ήμουν υπουργός Οικονομικών ελήφθησαν σκληρά μέτρα μείωσης της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία έπεσε κάτω από το μισό σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Η Novartiw βεβαίως και δεν εξαιρέθηκε από αυτό» τονίζει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας σε σημερινό άρθρο στην εφημερίδα «τα Νέα».

«Δεύτερον, η σύζυγός μου έχει διαφανή επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία ξεκίνησε πολλά χρόνια πριν εγώ γίνω υπουργός. Όλες οι δραστηριότητες της εταιρείας της γίνονται με νόμιμα παραστατικά και τιμολόγια, τα δε εισοδήματά της συμπεριλαμβάνονται στις φορολογικές μας δηλώσεις και στο πόθεν έσχες που καταθέτω εγώ. Σας θυμίζω την εισβολή της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία της τον Σεπτέμβριο του 2016, την ημέρα που η Τράπεζα της Ελλάδος έλαβε αποφάσεις αλλαγής του Διοικητικού Συμβουλίου μιας συγκεκριμένης τράπεζας. Αφαιρέθηκαν και ελέγχθηκαν όλα τα αρχεία της και ουδέν μεμπτόν βρέθηκε ενάμιση χρόνο τώρα» συμπληρώνει ο κ. Στουρνάρας.  

«Ηθικό αυτουργό» της υπόθεσης Novartis  χαρακτήρισε μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, τον Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ  Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως έχει βάσιμες υπόνοιες ότι αυτός οργάνωσε όλη αυτή τη «σκευωρία». 

«Το ποινικό μητρώο του κ. Τσίπρα είναι λευκό τώρα, ας μην βιάζεται γιατί ο ίδιος οργάνωσε τη σκευωρία της Novartis. Αν πάτε στην ομιλία του κ Tσίπρα, τον Φεβρουάριο του 2017, αυτά που έλεγε, τα λένε στις καταθέσεις τους, λέξη προς λέξη, οι μάρτυρες», είπε ο κ Γεωργιάδης. 

Χαρακτήρισε παράλληλα ανεπίτρεπτο το αίτημα που διατύπωσε η εισαγγελέας διαφθοράς. 

Διερωτήθηκε επίσης πώς γίνεται σε μια μυστική έρευνα με πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων να έχουν διαρρεύσει όλα αυτά και να κάνουν οι υπουργοί αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

«Επειδή αποφάσισε ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει το κεφάλαιο φάρμακα, θα τους λιώσω. Θα δείξω τα στοιχεία που έχω στην προανακριτική και θα κλαίνε» τόνισε. 

Γελοιότητες χαρακτηρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης τις κατηγορίες ότι «κάρφωσε» τους μάρτυρες για την υπόθεση Novartis, ο οποίος, σε συνέντευξη που παραχώρησε  στην «Εφημερίδα των Συντακτών», δηλώνει ότι αναπαρήγαγε αυτά που έγραφαν από το 2016 εφημερίδες και ιστοσελίδες «που δεν είναι και κομμουνιστικά έντυπα».   

Ο κ. Πολάκης περιγράφει τις πέντε μεθόδους με τις οποίες οι φαρμακευτικές εταιρείες πετύχαιναν την υπερτιμολόγηση των φαρμάκων τους, ενώ κάνει λόγο για χαμένα έγγραφα στο υπουργείο Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι «την περίοδο 2012-2013 καταστράφηκαν εδώ στο υπουργείο. Τα έσβησαν από τους σκληρούς δίσκους. Αλλά τα ανακαλύτπουμε». Παράλληλα, αναφέρει  πώς συνδέονται οι υποθέσεις Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ δηλώνει  ότι το «μαύρο» χρήμα από την υπερτιμολόγηση φαρμάκου στην Ελλάδα έφτασε από το 1991 τα 30 δισ. ευρώ.

Η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής είναι το μόνο θεσμικά αρμόδιο όργανο για να αποφανθεί αν έχουν παραγραφεί ή όχι αδικήματα που αφορούν πολιτικά πρόσωπα τα οποία φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis και αν υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για να ασκηθούν ποινικές διώξεις, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε».

Για όσους χαρακτηρίζουν τους προστατευόμενους μάρτυρες «κουκουλοφόρους» είπε ότι ο χαρακτηρισμός αυτός σκοπεύει στη δημιουργία πολιτικών εντυπώσεων και παρατήρησε πως εμφανίζονται πολιτικοί να ζητούν ειδική ποινική μεταχείριση σε σχέση με τους υπόλοιπους πολίτες. 

ΣΧΟΛΙΑ (220)

Τουλάχιστον ύποπτα όλα αυτά...

1. Εμπλέκονται στο σκάνδαλο όλοι οι πολιτικοί που μισούν οι Συριζανελ. 2. Εμπλέκονται άνθρωποι από τελείως διαφορετικά πόστα. 3. Εμπλέκεται ο Πικραμμένος που διετέλεσε προσωρινός πρωθυπουργός για λιγότερο από μήνα (WTF ???). 4. Οι Συριζαίοι έχουν στοιχεία για την δικογραφία που δεν δικαιολογείται να έχουν. 5. Η όλη φασαρία ξεκίνησε μετά το συλλαλητήριο που τρομοκράτησε την κυβέρνηση. 6. Οι μάρτυρες μιλάνε για μέχρι και 2014 ενώ το FBI έχει ανακοινώσει ότι το σκάνδαλο συνεχίστηκε τουλάχιστον μέχρι και μέσα 2017. 7. Οι καταθέσεις των μαρτύρων έχουν πολλά μελανά σημεία (από ανακρίβειες & αντιφάσεις έως και φρασεολογία). Και άλλα πολλά...

Επίσης

Η Novartis εμφάνιζε ζημιές το 2014 και κέρδη από το 2015 και μετά. Τι διάολο λάδωμα ήταν αυτό επί Σαμαρά που δεν κατάφεραν να έχουν κέρδη?? Και δηλαδή θέλουν να μας πείσουν ότι λάδωναν το 2014 που είχαν χασούρα και σταμάτησαν να λαδώνουν το 2015 που είχαν κέρδη? Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, παιδάκι Δημοτικού να ρωτήσεις θα σου πει ότι είναι τρελά αυτά.

AA

Πρέπει οι Έλληνες να καταλάβουν οτι το σκάνδαλο NOVARTIS ΔΕΝ ΤΟ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ. Πρόκειται για χρηματηστηριακό σκάνδαλο που κατήγγειλαν στην επιτροπή ανταγωνισμού των ΗΠΑ 2 άλλες φαρμακευτικές και την το FBI ξεκίνησε έρευνα, και έτσι έφτασε στους 'Ελληνες που εμπλέκονται... ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ FBI ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!! Αφήστε λοιπόν τον Τσίπρα απ έξω, δεν μπορεί να έχει καμιά σχέση!

@

Οι Έλληνες φυσικά και το έχουν καταλάβει και περιμένουν να δουν τι πει η δικαιοσύνη. Αυτοί που γράφουν τα πολλά σχόλια και υπερασπίζονται με πάθος τον Άδωνι είναι μερικά πληρωμένα τρολ. Τα ξεχωρίζεις από το άγριο χωρίς επιχειρήματα και παθιασμένο ύφος τους. Φοβούνται μη χάσουν τη μόνη δουλειά που μπορούν να κάνουν.

ΒΒ

Οι Αμερικανοί λοιπόν είναι που είπαν στο δικό μας μάρτυρα να δηλώσει ότι ο Αβραμόπουλος παρέσυρε τον Καραμανλή εν αγνοία του; Καλό..

κωστας αιρετικος

Στο ιδιο εργο θεατες χρονια τωρα.Νομος περι ευθυνης υπουργων χαριστικες διαταξεις απαλλαγης η μιζα παει συννεφο και ο κοσμακης παρακολουθει την απολυτη παρανοια.Διαφθορα παντου σε ολες τις βαθμιδες εξουσιας με αποτελεσμα οι μεγαλοαπατεωνες να βρισκονται σε θεσεις κλειδια ανεγγιχτοι και προστατευομενοι απο ενα ενοχο συστημα.Τοβεβαιο ειναι οτι μετα απο χρονια μια αλλη κυβερνηση θα βγαλει τα απλυτα των συριζαιων στη φορα........ΥΓ Ειπαμε στην ελλαδα μονο ο Ακης τα πηρε αλλα δεν προσεχε........ενω εαν παει κανενας εισαγγελεας να κανει τη δουλεια του ανατιναζεται το αμαξι του το σπιτι του κλπ κλπ

casuffit

Οι καταγγελίες του συριζα και ο βλακώδης τρόπος που προωθούνται δείχνουν με μοναδικό τρόπο ποια είναι η αντίληψη που έχουν και εύχονται για τους πολίτες αυτής της χώρας, η οποία δεν απέχει και πολύ από τον δικό τους μέσο όρο: κακόμοιροι, αμόρφωτοι, αφελείς, τεμπέληδες, επιπόλαιοι, κυνικοί, εκδικητικοί, αδίστακτοι, ανήθικοι, καθ' εξιν ψεύτες, και όλα αυτά τα τιμητικά εξαγνισμένα στην κολυμπήθρα της μονοπωλιακής και εύπορης αριστεροσύνης (τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα). Το να χάνεις χρόνο και σάλιο για να αναλύεις την τρικυμία εν κρανίω μια χούφτας ντροπιαστικών τσαρλατάνων μόνο αξία προσδίδει στο συμπαντικό κενό που μας πούλησαν αυτά τα τρία χρόνια. Η άποψή μου είναι ότι ο σύριζα δεν συνθηκολόγησε ποτέ, όπως διατείνεται, με την ωμή πραγματικότητα, γιατί ιδεολογικά ήταν και θα είναι πάντοτε εκτός πραγματικότητας.

ΜΧ

ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΗΝ NOVARTIS ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ.ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΜ ΜΙΖΕΝΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.ΚΟΡΑΚΑΣ ΚΟΡΑΚΟΥ ΜΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ.ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ.

Ακόμα και με το διάβολο στην κολαση!

Όσοι ξέρουν τι εστί κομμουνιστες, ξέρουν ότι είναι μεγάλοι απατεώνες γιατί οδηγούνται από ένα μίγμα ιδεοληψίας και εξουσίομανιας. Θα συμμαχήσουν με το διάβολο, θα συκοφαντήσουν, θα παραχαραξουν γιατί για αυτούς "ο κομμουνιστικος σκοπός αγιάζει τα μέσα". Ο σκοπός τους είναι να φερουν την "ιδανική κοινωνία" τους, που συμπτωματικά έχει αυτούς για μόνιμους ηγεμόνες! Δεν πιστεύω ποτέ τους κομμουνιστές που κατηγορούν τους αντιπάλους τους. Κι όταν ακούω κομμουνιστές να μιλάνε για αμεροληψια και δικαιοσύνη σκάω στα γέλια... Ναι, ακόμα κι αυτούς τους γιαλαντζι κομμουνιστές!...

@

πεστα ρε φιλε.....για ΑΥΤΟ ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΛΕΦΤΕΣ.....ΕΙΝΑΙ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Πατριωτες

ΜΧ

ΣΑΜΑΡΑ , ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΣΦΑΓΕΙΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΩΝ. ΤΕΛΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ!ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙ ΑΘΛΙΟΙ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

ΓΓ

ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΤΡΟΛ ΑΔΩΝΗ......ΧΑΧΑΧΑ...ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΚΛΕΨΙΑΣ Κ ΛΑΜΟΓΙΑΣ

Εδώ και τώρα

Λοιπόν, αν η εταιρία η οι αμερικανικές αρχές ελεγχου δεν αναλάβουν να ξεκαθαρίσουν τότε πετάξτε έξω την εταιρία απ την ελλάδα.

Το σκάνδαλο της υπερτιμολόγησης είναι εδώ

Ώστε παλιά γινόταν υπερτιμολόγηση και τώρα όχι; Λοιπόν, πόσο είχε η παρακεταμόλη (Depon, Panadol) και η ασπιρίνη επί Άδωνη και πόσο τώρα; Που είναι ένας δημοσιογράφος να το ψάξει και να μας πει πόσο επιβαρύνθηκε ο λαός επί Σύριζα

@

ΑΡΧΗΓΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΤΙΜΙΣΗ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ, ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΛΛΑ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΤΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ! ΑΛΛΑ ΑΚΡΙΒΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4929856

Το τεχνικό ζήτημα αφορά το χρονικό περιθώριο απουσίας από την Ελλάδα - Οι κρατικές αρχές δεν μπορούν να τεκμηριώσουν πόσο διάστημα απουσιάζει κάποιος από την Ελλάδα - Η Διακομματική θα αναζητήσει λύση σε νέα συνεδρίαση 

1
joker_tainia

Πολιτική αντιπαράθεση έχουν προκαλέσει οι έλεγχοι των αστυνομικών, μετά από εντολή υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού στην ταινία Joker – Για «φτηνή ανάρτηση» Τσίπρα κάνει λόγο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Και ο Ραγκούσης καταγγέλλει το νόμο που ο ίδιος έχει υπογράψει από το 2010

47
voutsis_2

«Σε όλη τη μεταπολίτευση 45 χρόνια, ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση και τέτοιου τύπου στοχοπροσήλωση στα καθήκοντα» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσία αστυνομικών σε κινηματογράφο, προκειμένου να απομακρύνουν ανήλικους που παρακολουθούσαν την ταινία Joker - «Βγάλαμε την Ελλάδα από τα μνημόνια, αλλά όχι από την κρίση» είπε για τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

tsipras_kriti1

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την περιοδεία του στη Δυτική Κρήτη από το Κολυμπάρι του δήμου Πλατανιά - «Κάνουμε μια μεγάλη καμπάνια να συναντήσουμε τον κόσμο που οκτώ χρόνια τώρα μας στηρίζει», ανέφερε

4
joker-ypourgeio-arthro

Μενδώνη: Θα ξεκινήσει ΕΔΕ για την υπόθεση - Για τις υπαλλήλους που «έτρεξαν» τους ελέγχους είπε ότι «υπερέβησαν των αρμοδιοτήτων τους, έλεγχος σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι φωνάζεις δυνάμεις καταστολής, υπάρχουν και άλλοι τρόποι»

142