Πυρά της αντιπολίτευσης για την συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ: Το Σύνταγμα των Σκοπίων δεν συζητήθηκε

Πυρά της αντιπολίτευσης για την συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ: Το Σύνταγμα των Σκοπίων δεν συζητήθηκε

Είναι απαραίτητη προϋπόθεση η αναθεώρηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας για να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές θέσεις, επισημαίνει η ΝΔ - Η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για «εν κρυπτώ διπλωματία», ενώ άφησε αιχμές και κατά της Νέας Δημοκρατίας

Πυρά της αντιπολίτευσης για την συνάντηση Τσίπρα - Ζάεφ: Το Σύνταγμα των Σκοπίων δεν συζητήθηκε
Έντονες ήταν οι αντιδράσεις που προκάλεσε στην αντιπολίτευση η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ


Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με βάση το εθνικό συμφέρον, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι από τους δύο άντρες δεν έγινε καμία αναφορά για την αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: 

«Η επίλυση του προβλήματος μεταξύ της Ελλάδος και της πΓΔΜ έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την αναθεώρηση του Συντάγματος της γειτονικής χώρας προκειμένου να αλλάξει το όνομα της και να απαλειφθούν οι αλυτρωτικές θέσεις. 

Για αυτή την κρίσιμη παράμετρο ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Ζάεφ  έκαναν την παραμικρή αναφορά. 

Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας  δεν μπορεί να διαπραγματευτεί με βάση  το εθνικό συμφέρον»
.


Δημοκρατική Συμπαράταξη: Εν κρυπτώ διπλωματία από τον Τσίπρα, ακροδεξιά στροφή από τον Μητσοτάκη

Η Φώφη Γεννηματά, από την πλευρά της, έκανε λόγο για «εν κρυπτώ διπλωματία», ενώ άφησε αιχμές και κατά της Νέας Δημοκρατίας. Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τους καταλόγισε «παιχνίδια διχασμού».

Αναλυτικά:

«Η εν κρυπτώ διπλωματία συνεχίζεται. Ο κ. Τσίπρας οφείλει τουλάχιστον να απαντήσει αν ανέλαβε δεσμεύσεις για την προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας της ΠΓΔΜ χωρίς προηγούμενη λύση στο πρόβλημα.

Από την άλλη μεριά, η σημερινή τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη για μη λύση στο ζήτημα της ΠΓΔΜ, επιβεβαιώνει την πλήρη ακροδεξιά στροφή του και δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.

Δυστυχώς ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ εξακολουθούν να διχάζουν τον Ελληνικό λαό παίζοντας στην πλάτη του παιχνίδια με τα εθνικά θέματα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης