Euractiv: Το αντιπολιτευτικό, κόμμα VMRO-DPMNE της ΠΓΔΜ θέλει να τορπιλίσει την συμφωνία με την Ελλάδα

Euractiv: Το αντιπολιτευτικό, κόμμα VMRO-DPMNE της ΠΓΔΜ  θέλει να τορπιλίσει την συμφωνία με την Ελλάδα

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο πρέσβης της πΓΔΜ στις ΗΠΑ Βάσκο Ναουμόφσκι διορίστηκε από τον σημερινό πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, σύμμαχο της προηγούμενης κυβέρνησης

Την εκτίμηση ότι το αντιπολιτευτικό, συντηρητικό κόμμα VMRO-DPMNE της πΓΔΜ «προσπαθεί να εμποδίσει την επίλυση της διαφωνίας για το όνομα με την Ελλάδα» εκφράζει σημερινό δημοσίευμα του ευρωπαϊκού ιστότοπου Euractiv.

«Η αντιπολίτευση VMRO-DPMNE του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι στα Σκόπια, ενδεχομένως ενθαρρυμένη από τη Ρωσία, προσπαθεί να εμποδίσει την επίλυση της διαφωνίας για το όνομα με την Ελλάδα, η οποία έχει εμποδίσει την πρόοδο της πΓΔΜ σε ό,τι αφορά την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το δημοσίευμα του Euractiv επισημαίνει ότι ο πρέσβης της πΓΔΜ στις ΗΠΑ Βάσκο Ναουμόφσκι -ο οποίος δήλωσε ότι κανένας δεν θα μπορούσε να επιβάλει ένα νέο όνομα στη χώρα του- διορίστηκε από τον σημερινό πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, σύμμαχο της προηγούμενης κυβέρνησης, στην οποία επικεφαλής ήταν το εθνικιστικό κεντροδεξιό κόμμα VMRO-DPMNE.

Ο συντάκτης του άρθρου επικαλείται επίσης πηγή κοντά στο VMRO-DPMNE η οποία «προειδοποίησε για υπερβολικό ενθουσιασμό», υπενθυμίζοντας ότι «η μακροχρόνια θέση της Ελλάδας ήταν ότι η διαμάχη για το όνομα πρέπει να επιλυθεί, πριν προχωρήσει οποιαδήποτε άλλη εργασία». Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «η σοσιαλιστική κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι το εθνικό συμφέρον είναι πιο σημαντικό από την πολιτική του κόμματος.

«Δείχνουν ευελιξία για να εντυπωσιάσουν τους γείτονές τους, αλλά μακροπρόθεσμα πρέπει να έχουν και την κοινή γνώμη με το μέρος τους», δήλωσε ο ίδιος στο Euracitv.

To άρθρο δημοσιεύει επίσης δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου ο οποίος ερωτήθηκε «εάν υπάρχουν φόβοι ότι οι σκληροπυρηνικοί μπορεί να επικρατήσουν και πάλι στο εν λόγω ζήτημα».

«Χαιρετίζουμε τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να ξεκινήσει συζητήσεις με τους ομολόγους της στην Ελλάδα για την ενίσχυση των σχέσεων καλής γειτονίας και ελπίζουμε ότι αυτό θα μεταφραστεί σε περαιτέρω συγκεκριμένα αποτελέσματα» αναφέρει ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι «η διατήρηση σχέσεων καλής γειτονίας, συμπεριλαμβανομένης μιας διαπραγματευμένης και αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα του ονόματος, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, παραμένει σημαντική».
ΣΧΟΛΙΑ (3)

Οι σκοπιανοι παιζουν σε διπλο ταμπλό.

Και με τούς ρώσους (τους λενε: να δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ δώστε μας κάτι), και με τούς αμερικανούς (σ'αυτούς λένε: με σένα είμαι αλλά δεν μ'αφήνει ο Μακεδόνας να μπω που του κλέβω το όνομα) δώσε και σε μένα μπάρμπα_αμερικανε.

κουτοπονηριές των Σκοπιανών.

1. ΟΙ Αμερικανοί θέλουν εδώ και τώρα τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ αλλά θέλουν και όλίγον Μακεδονία γιατί απλά αξίζει όσο αξίζει όλος ο πλανήτης. 2. ΝΑΤΟ με την σημερινή Τουρκία χωρίς την ΕΛΛΑΣ δεν υπάζρχει. ΣΥΜΠΈΡΑΣΜΑ-1- αν οι Ελλάς επιμένει τα Σκόπια θα αλλάξουν και όνομα και σύνταγμα και θα πουν και ένα τραγούδι. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ - Θεωρητικά όσοι αποδέχονται χρήση του ονόματος Μακεδονία απο τους Σκοπιανούς μπορεί να είναι πρακτόρια ξένων δυνάμεων, εκβιαζομενοι, ή μπορεί να μη νοιώθουν καν Ελληνες. Δεν είναι λογικό και φυσιολογικό, Ελληνας να αποδέχεται κάτι τέτοιο χωρίς να τον εκβιάζουν ή να τον έχουν στο χέρι. Ούτε καν για αστείο δεν θα πρεπε η Ελλάδα να μιλά με τους Σλαβο Σκοπιανούς περι Μακεδονίας. Η Μακεδονία είναι Ελλάς, τελεία και παύλα.

μακιςςς

Οι σκοπιανοι εθνηκιστες κατα βάθος θέλουν πόλεμο με τους αλβανούς. Ισως και να μην θέλουν να μπουν στο ΝΑΤΟ όσο το αλβανικό θέμα δεν έχει λυθεί δια της βιας. Βέβαια αυτά είναι ευσεβείς πόθοι γιατί είναι σχεδόν νομοτελειακο οτι οι αλβανοί θα τελειώσουν τους σκοπιανους όπως έκαναν με τους σέρβους στο Κόσοβο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

18246215

 Η Φεντερίκα Μογκερίνι εξέφρασε την στήριξη της ΕΕ στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις και δήλωσε πως το ενδεχόμενο θετικής έκβασης «θα ήταν καθοριστικό, όχι μόνο για τη χώρα, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή και την ΕΕ»