Spiegel: Πίσω από τον στόχο ο Τσίπρας - Καθυστερούν και πάλι οι μεταρρυθμίσεις

Spiegel: Πίσω από τον στόχο ο Τσίπρας - Καθυστερούν και πάλι οι μεταρρυθμίσεις

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό από τα 110 προαπαιτούμενα, στα οποία η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί, 50 εκκρεμούν προς υλοποίηση

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλη καθυστέρηση αναφορικά με την υλοποίηση των προαπαιτουμένων για να λάβει χρήματα από τους Ευρωπαίους εταίρους της, υποστηρίζει το Spiegel, όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle.

Σε συνοπτικό άρθρο για την Ελλάδα, το γερμανικό περιοδικό υποστηρίζει ότι λίγους μήνες πριν λήξει το μνημόνιο, η χώρα μας καθυστερεί και πάλι τις μεταρρυθμίσεις, όπως αναφέρουν οι δικές του πληροφορίες. Και ιδιαίτερα σε μια περίοδο που ο καιρός πιέζει.

Η Βουλή εγκρίνει 51 από τα 110 προαπαιτούμενα

«Φτου κι από την αρχή», γράφει χαρακτηριστικά ο αρθρογράφος. «Η Ελλάδα καθυστερεί υπερβολικά με την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που έχει υποσχεθεί. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού από τα 110 προαπαιτούμενα, στα οποία η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα έχει δεσμευτεί, εγκρίνονται μόνο τα 51. 

Αυτό προκύπτει από την τρίτη αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος που έχουν επεξεργαστεί η Κομισιόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ. Τα υπόλοιπα 50 προαπαιτούμενα βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ενώ οι ελληνικές αρχές δεν τα έχουν υλοποιήσει. 

Μεταξύ των προαπαιτούμενων που δεν έχει υλοποιήσει, αφορούν σε τμήματα της φορολογικής μεταρρύθμισης. 

«Ο Τσίπρας μένει πίσω από τον στόχο. Η κυβέρνησή του πρέπει μέχρι τις 22 του μηνός να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της, διότι τότε συνεδριάζουν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης με θέμα την αποδέσμευση της επόμενης δόσης ύψους 7 δις ευρώ» καταλήγει ο συντάκτης. 

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στην οργή που εκδηλώθηκε στο παρελθόν για τις μεταρρυθμίσεις και τα προγράμματα διάσωσης των δανειστών, η οποία οδηγούσε στην καθυστέρηση καταβολής των δόσεων. Όμως κάθε φορά την τελευταία στιγμή κατέληγαν οι δύο πλευρές σε κάποια συμφωνία.

ΣΧΟΛΙΑ (23)

ΜΙΑΟΥΛΗΣ

Ο νέος Τσιριμώκος: Ο Ηλίας Τσιριμώκος ήταν ιδρυτής με τον περίφημο Αλέξανδρο Σβώλο της Ένωσης Λαϊκής Δημοκρατίας και του ΕΑΜ, υπουργός της κυβέρνησης του βουνού στην Ελεύθερη Ελλάδα στην διάρκεια της κατοχής, εκπρόσωπος του ΕΑΜ στις διαπραγματεύσεις με την εξόριστη κυβέρνηση Τσουδερού το 1943 στο Κάιρο, βουλευτής της αριστεράς ύστερα από το τέλος του εμφυλίου και επικεφαλής της αριστερής πτέρυγας της Ένωσης Κέντρου, από το 1961 και μετά. Κανείς δεν περίμενε ότι το 1965 θα αναλάμβανε την πρωθυπουργία της κυβέρνησης των αποστατών, που σε συνεργασία με τον βασιλιά και τον ξένο παράγοντας είχαν ανατρέψει την εκλεγμένη κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου. Ο Μιχάλης Παπακωνσταντίνου είχε διηγηθεί πως ο Τσιριμώκος του είχε αναγγείλει από το τηλέφωνο το νέο που έμοιαζε απίστευτο: "Κάθεσαι κάπου; με ρώτησε ο Τσιριμώκος", διηγείται ο Παπακωνσταντίνου. "Κάτσε γιατί θα πέσεις κάτω. Μου έδωσε την εντολή" (σχηματισμού κυβέρνησης). "Άντε ρε του λέω, σαχλαμάρες μου λες τώρα". "Άκου με που σου λέω, ο τσόγλανος (ο βασιλιάς Κωνσταντίνος) μου έδωσε την εντολή". Ο Τσιριμώκος έλεγε ότι "αυτοί που δεν με θέλανε, που με θεωρούσανε μίασμα, τώρα βάλανε τα στρατά να με χαιρετίσουνε". Τηρουμένων όλων των αναλογιών, η περίπτωση θυμίζει όλα αυτά που γίνονται την τελευταία τριετία και κορυφώνονται αύριο με την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου τσιμεντόλιθου των 1700 σελίδων και των 400 άρθρων: μια ομάδα πολιτικών βο(υ)λευτών με αρχηγό τον σύγχρονο Τσιριμώκο που, όπως οι τότε αποστάτες, δεν ενδιαφέρονται παρά για την εξουσία, ο ξένος παράγοντας πάντα παρών και στη θέση του βασιλιά οι θεσμοί, επιχειρούν να διαλύσουν ότι απέμεινε στην έρμη Ελλάδα και να κρατήσουν με το στανιό στην εξουσία μία κυβέρνηση που έχει χάσει κάθε έρεισμα στον λαό. Για να πετύχει το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα τότε, το πραξικόπημα των αγορών τώρα, χρησιμοποιούνται όλα τα μέσα. Ένας πρωθυπουργός που, όπως και τότε όμως έτσι και τώρα, δεν προέρχεται από τους βουλευτές του κατεστημένου, τους κεντροδεξιούς της Ένωσης Κέντρου το 1965, το βαθύ ΠΑΣΟΚ το 2014 ή αυτούς της δεξιάς: Η μεγάλη έκπληξη είναι από αυτούς που προέρχονται από την αριστερά, όπως ο Τσιριμώκος το 1965, που αυτοκτόνησε πολιτικά. Γιατί βεβαίως και σήμερα περί πολιτικής αυτοκτονίας πρόκειται. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ

Ακου μπάρμπα Μητσο, στην Ελλάδα εχετε καταντήσει γελωτοποιοί της Ευρώπης γιατι ασχολείστε με τα φαντάσματα του παρελθόντος και οχι με την οικονομία που παράγει ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Οπότε βρίσκομαι στην Ελλάδα σας ακούω στα σπίτια, στις ταβέρνες στα ταξί να μιλατε για τους άχρηστους, τεμπέληδες και ανύπαρκτους σε περιεχόμενο πολιτικούς απο την εποχή του Δελληγιάννη μεχρι σημερα και κανένας δεν μιλάει για ανάπτυξη, προσέλκυση επενδύσεων, δημιουργία θέσεων εργασίας, σύνδεση των πανεπιστημίων και της έρευνας με την αγορά εργασίας. Όλοι μιλατε για τις συντάξεις, για προσλήψεις στο δημοσιο για επιδόματα και αλλα τετοια αστεία και αντί κλαίτε για τις συντάξεις και τα επιδόματα που πολυ σωστά σας έβαλαν οι ευρωπαίοι να εξορθολογισετε, θα πρεπει να ασχολείστε πως θα δημιουργήσετε δουλειές για τους νέους κσι τους ανέργους. Έλεος πια με τι εγινε το '40, το '50 κλπ κλπ. Κοιτάξτε γελωτοποιοί τι γινεται σημερα που εχετε καταντήσει ζητιάνοι της Ευρώπης

Γεράσιμος

Το ύφος σου δείχνει, οτι δεν κατάλαβες τι γραφει και τι ιστορικά αναφερει ο ανθρωπος, που ειρωνικά αναφέρεις μπάρμπα Μητσο... Ειμαστε σύμφωνοι με αυτο που γράφεις, αλλά θα πρεπει να ξέρεις οτι η ιστορια επαναλαμβάνεται! Ο σημερινός Τσιριμώκος, ο Τσιπρωκος, ειναι ακριβως αυτο το πρόσωπο που θα επρεπε να μην κοιμάται ολη μερα απο την αγωνία να φέρει ανάπτυξη και δουλεια στον λαο του... Αυτος αντιθέτως ψάχνει να βρει νέες λέξεις για να βαφτίσει τα παλια σάπια κόλπα του συστήματος που τα λαθη του μας οδήγησαν στα σημερινά χαλια! Θεσεις στο δημοσιο, τριπλασιασμό φόρων, κυνηγι καθε υγειούς προσπάθειας επενδύσεων! Στα κανάλια οι υπουργοί του και στα fb και τουίτερ απο το πρωι χαράζουν την πολιτική της ψεύτικης ανάπτυξης και ευεξίας... Μειωση της ανεργειας ειναι το πρωτο που αμολάνε στα πανηγύρια τους, αλλά δεν λενε οτι η ανεργεία μειώνεται γιατί διορίζουν με τα ΕΣΠΑ όσους χωράνε και δεν χωράνε, οτι καθημερινά νεοι ανθρωποι φεύγουν στο εξωτερικο και διαγράφονται απο τον ΟΑΕΔ, οτι χιλιάδες εχουν προσλάβει προσωπικό με μειωμένο ωράριο γιατι με κανονικό ηταν αδύνατον... Ζούμε ιστορικές στιγμές κυρία μου και θα πρεπει με το βλέμμα στο παρελθόν και στο παρον, να σχεδιάζουμε το μέλλον χωρις τα λαθη που διαρκώς κανουμε! Η παρουσία της αριστερας στην εξουσία ίσως ειναι πολυ σημαντική διότι αποδεικνυει για μια φορά ακόμα στην πράξη, οτι πρόκειτε για μια φουχτα φωνακλάδων κώλων, που ψάχνουν καρέκλα, αλλά απο αποτελεσματικότητα μηδέν!

ΜΙΑΟΥΛΗΣ

Αγαπητέ Γεράσιμε σε ευχαριστώ για το πολύ εύστοχο σχόλιό σου. Όσο για την ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ "άφες αυτοίς, ουγ οίδασι".

ΜΙΑΟΥΛΗΣ

διορθώνω "ου γαρ οίδασι".

ΜΙΑΟΥΛΗΣ

Άκου grootmoeder Merkel, δεν ξέρω πόσο Ελληνίδα και πόσο Γερμανίδα είσαι, αλλά οι συμπατριώτες σου Γερμανοί βρήκαν στον Τσίπρα τον Τσιριμώκο που ήθελαν. Από το ga naar huis merkel (go home merkel) έγινε ο καλύτερος μαθητής της μαντάμ Merkel και του Schaeuble. Μιλάς για σύνδεση των πανεπιστημίων και της έρευνας με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα που κατέστρεψαν οι Γερμανοί για 2η φορά, ξεχνάς όμως ότι οι Έλληνες νέοι επιστήμονες έχουν γίνει ανάρπαστοι στη Γερμανία, που όταν ξεκίνησε η κρίση είχε ανάγκη από 1.000.000 μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων για να στελεχώσουν τις γερμανικές επιχειρήσεις. Ο νέος Τσιριμώκος και οι προηγούμενοι έδιωξαν 500.00 νέες και νέους επιστήμονες , τα καλύτερα μυαλά, που σπούδασαν στη χώρα μας με έξοδα του κράτους μας, κυρίως στη Γερμανία σου. Αυτά τα λαμπρά μυαλά προσφέρουν στις χώρες που πήγαν (κυρίως στη Γερμανία σου) ΑΕΠ 50 δις ετησίως. Πληρώστε πρώτα αυτά που χρωστάτε στην Ελλάδα από 1) το κατοχικό δάνειο και 2) τις πολεμικές επανορθώσεις από την απίστευτη καταστροφή που οι ΝΑΖΙ (Γερμανοί πατεράδες και παππούδες σας ήσαν, δεν ήσαν εξωγήινοι) προκάλεσαν στα μαύρα χρόνια της ναζιστικής κατοχής, εκτελώντας δεκάδες χιλιάδες Έλληνες (ακόμη και άμαχους, γυναίκες και παιδιά, μέχρι και αγέννητα στην κοιλιά της μάνας τους), οδηγώντας στο θάνατο εκατοντάδες άλλες χιλιάδες, καταστρέφοντας χιλιάδες πόλεις και χωριά, κλέβοντας τα αγαθά της χώρας μας για να τα στέλνετε στον Ρόμελ. Α , να μην ξεχάσετε να μας επιστρέψετε τις πάνω από 10.000 αρχαιότητες και έργα τέχνης που πλιατσικολογώντας κλέψατε από την Ελλάδα και μετά να μας κουνάτε το δάκτυλο. Τέλος λες "κανένας δεν μιλάει για ανάπτυξη", μήπως όμως ξεχνάς ότι η Γερμανία που ευθύνεται για 50.000.000 θανάτους πήρε από τους γενναιόδωρους συμμάχους το 1953 την περίφημη ρήτρα ανάπτυξης, την οποία Merkel και Schaeuble δεν έδωσαν στην άμοιρη Ελλάδα και στους Έλληνες που εξαθλιώσατε τα τελευτία οκτώ χρόνια προκειμένου να διασώσετε τις Τράπεζές σας. Όσο για το "γελωτοποιοί" που γράφεις έχεις δίκαιοι, γιατί δυστυχώς γελωτοποιοί είναι οι πολιτικοί μας μέχρι σήμερα και, αν μας θεωρείς ζητιάνους της Ευρώπης, κοιτάξτε όλοι οι Γερμανοί τον καθρέφτη σας για να δείτε τον φταίχτη. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Έστειλα το ίδιο σχόλιο στις 15:20' αλλά δεν το δημοσιεύσατε, παρακαλώ να δημοσιευτεί, δεν φαντάζομαι να υπάρχει λογοκρισία!

Ανθρωπάκο της πεντάρας Αλέξ

Σκπδη σκπδη γιατί κοροϊδεύεις έναν λαό γκάζι

Ανθρωπάκο της πεντάρας Αλέξ

Ένα τίποτα είσαι σύντροφε, προδοτες αριστεροί με δεξιές τσέπες αλά Μαδουρο τελικά. Σκουλίκια του μνημονίου και του ψέμα.

Viva Alex!!!!!

Viva Alex!!!!!! Ave! magne dux!!!!!

jan

είναι πολύ απασχολήμένος. βαράει τα νταούλια τωρα λέμε,.

Οχι

Τους ζουρνάδες βαραει

G.K

Που να βρεί χρόνο ο έρμος να τα υλοποιήσει, αφού το μόνο που έχει μάθει στη ζωή του έναι να λέει ψέματα και να υπογράφει νέα μνημόνια? Να τα υπογράφει, ξέρει! Να τα υλοποιεί δεν έμαθε! Αυτουνού δώστε του καταλήψεις και μνημόνια και πάρετέ του και την... γραβάτα του ακόμα! Πιστεύω ακράδαντα, ότι το μόνο που τον απασχολεί σε καθημερινή βάση, είναι να ψάχνει μαζί με τους συνεργάτες του να βρεί τρόπους να σταματήσει τον κατήφορο που έχει πάρει το κόμμα του και όχι να δώσει τέλος στα αδιέξοδα που δημιούργησε στην Ελλάδα μας και στους Έλληνες!

Αλέξη, σε κατάλαβαν όλοι τους

και Έλληνες και ξένοι. Δεν είσαι Ερνέστος ούτε κάν τον πλησιάζεις. Κάποτε πίστεψα στον μαρξισμό, αλά με άτομα σαν εσένα και τον φίλο σου Μαδουρο, κατάλαβα ότι είναι μια μπαρούφα όλα. Πουλημένοι είστε.

Κοτουλα

Αλεκση κανε γρηγορα μη δυσαρεστησεις τα αφεντικα σου γλοιε κργκιοζακοοοο!που παιρνεις και υφακι ντεμεκ ηρωα στη φωτό που θα παρει τη κρισημη αποφαση...σκπιδι!

Νίκος

Πράγματι , αυτούς διαλέξαμε γιατί δεν είχαμε ούτε γνώση ούτε μυαλό ! Μας βομβάρδιζαν νυχθημερόν τα χρεωμένα ΜΜΕ με προπαγάνδες ενάντιο του Παπανδρέου και του Σαμάρα . Μας φλομοσαν στα ψέματα οι απατεώνες στηριζόμενοι από τους κορυφαίους δημοσιογράφους του πουλημένου συστήματος . Μας έπεισαν να ψηφίσουμε τους δυνάστες μας ! Τους άθεους ! Τους απάτριδες προδοτες !

Στάθης

110-51=59 και όχι 50

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipr_009

Αναμένεται με ενδιαφέρον η τοποθέτηση Φίλη -  Ο Τσίπρας δέχεται κριτική ότι δεν έχουν συζητηθεί επαρκώς ούτε οι λεπτομέρειες του μεταμνημονιακού προγράμματος, ούτε οι προτεραιότητες που θα δοθούν ως αντιστάθμισμα των μέτρων που εφαρμόζονται

3
staitds

Η Κυπριακή Δημοκρατία παρουσιάζεται ως συνταγματική και πολυκομματική δημοκρατία, ενώ σημειώνεται ότι οι πολιτικές αρχές διατηρούν τον αποτελεσματικό έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας

4