ΝΔ: Αυτά είναι «τα νέα ψέματα της κυβέρνησης για τις περικοπές το 2018»

ΝΔ: Αυτά είναι «τα νέα ψέματα της κυβέρνησης για τις περικοπές το 2018»

«Συνταξιούχος που το 2014 λάμβανε 574 ευρώ, τώρα καλείται να τα βγάλει πέρα με μόλις 384 ευρώ το μήνα» αναφέρει η ΝΔ - «Ζευγάρι με δύο παιδιά  που ζει στην Αττική και τo 2014 λάμβανε συνολικό επίδομα θέρμανσης 451 ευρώ θα πάρει μόνο 100 ευρώ για το 2018»
 

«Τρία ενδεικτικά παραδείγματα που αποδεικνύουν τη μείωση των εισοδημάτων στους συνταξιούχους που επέβαλε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για το 2018» παραθέτει η ΝΔ σε ενημερωτικό της σημείωμα.

Η Πειραιώς σημειώνει ακόμα ότι ήδη από τις πρώτες μέρες του χρόνου οι πολίτες νιώθουν διπλά εξαπατημένοι γιατί η Κυβέρνηση εξακολουθεί να κοροϊδεύει και δεν παραδέχεται τις αυξήσεις σε φόρους και εισφορές, ούτε τις περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα.

Αναλυτικά η ΝΔ στο ενημερωτικό της σημείωμα αναφέρει:
 
«Συνταξιούχος που λάμβανε το 2014 συνολικά  842.5 ευρώ, το 2017 εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής ζει με 785 ευρώ, ενώ το 2018 η σύνταξή του αναμένεται να μειωθεί στα 705 ευρώ για να καταλήξει το 2019 να παίρνει μόλις 670 ευρώ λόγω της πλήρους κατάργησης του ΕΚΑΣ. Δηλαδή μείωση κατά 20,5%.

Σε ακόμη δυσμενέστερη θέση είναι οι συνταξιούχοι που λάμβαναν το 2014 - μαζί με το ΕΚΑΣ - λιγότερα από 670 ευρώ. Για παράδειγμα συνταξιούχος στην Αθήνα που το 2014 λάμβανε 580 ευρώ το μήνα, σήμερα παίρνει 480 ευρώ. Δηλαδή μείωση 17%.

Την ακραία φτώχεια έχουν να αντιμετωπίσουν και όσοι λάμβαναν αναπηρικά ή προνοιακά επιδόματα. Συνταξιούχος που το 2014 λάμβανε 574 ευρώ, τώρα καλείται να τα βγάλει πέρα με μόλις 384 ευρώ το μήνα. Δηλαδή μείωση 33%.  
 
Οι μειώσεις όμως που επιφέρουν οι επιλογές της Κυβέρνησης δεν περιορίζονται στους συνταξιούχους. Η ένταξη 158 χιλιάδων εργαζομένων των  ειδικών μισθολογίων στο ενιαίο μισθολόγιο οδηγεί σε νέες περικοπές στα πραγματικά καθαρά εισοδήματά τους, παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει τις απολαβές τους υψηλότερες, λόγω της αύξησης στις μικτές αποδοχές τους. Το ψέμα της Κυβέρνησης βρίσκεται στις δραματικά αυξημένες κρατήσεις που έχει επιβάλει στο νέο ενιαίο μισθολόγιο που αφορά αστυνομικούς, γιατρούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και πολλούς άλλους κλάδους. Ενδεικτικά:
 
Γιατρός του Ε.Σ.Υ. μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 λάμβανε καθαρά 1.692 ευρώ. Τον Δεκέμβριο - που είναι ο πρώτος μήνας πλήρους εφαρμογής του νέου μισθολογίου και παρά την αύξηση στις μικτές αποδοχές του - παίρνει πλέον καθαρά 1.567 ευρώ. Δηλαδή 125 ευρώ λιγότερα το μήνα ή 1.500 ευρώ λιγότερα σε ετήσια βάση. Με άλλα λόγια, η Κυβέρνηση αφαιρεί κρυφίως από δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους έναν μισθό, τη στιγμή που ισχυρίζεται ότι το ενιαίο μισθολόγιο επέφερε και αυξήσεις!  
 
Οι μειώσεις στο εισόδημα δεκάδων χιλιάδων πολιτών επιβαρύνονται και από την περικοπή των επιδομάτων με πρώτο και κύριο αυτό της θέρμανσης. Ενώ το 2014 είχαν διατεθεί 210 εκατομμύρια ευρώ για το επίδομα θέρμανσης, το 2018 θα δοθούν μόνο 47 εκατομμύρια ευρώ με αποτέλεσμα πάρα πολλοί Έλληνες να αδυνατούν πλέον να καλύψουν ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες θέρμανσης.
 
Παράδειγμα: Ζευγάρι με δύο παιδιά  που ζει στην Αττική και τo 2014 λάμβανε συνολικό επίδομα θέρμανσης 451 ευρώ θα πάρει μόνο 100 ευρώ για το 2018. Με απλά μαθηματικά η Κυβέρνηση από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο - την περίοδο δηλαδή που θερμαίνουμε τα σπίτια μας - η Κυβέρνηση τους «ενισχύει» με 14,3 ευρώ τον μήνα. Κι αυτό οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν το θράσος να το ονομάζουν κοινωνική πολιτική.
 
Με άλλα λόγια και παρά την προσπάθεια της Κυβέρνησης να κάνει το άσπρο μαύρο, η πραγματικότητα πλέον την διαψεύδει καθημερινά. Το αποτυπώνουν οι αριθμοί, αλλά κυρίως το βιώνουν οι πολίτες οι οποίοι βλέπουν όλο και λιγότερα χρήματα στην τσέπη τους».

ΣΧΟΛΙΑ (14)

Κ.ν

40 Χρόνια ψηφίζατε τρία βρωμοσογα που μας έριξαν στα σκατα και τώρα σας φτωχοποιησε ο Τσίπρας..

ολοι ψευτες ειναι

ως το κοκαλο!!! και πιο βαθια!!!

γαλλος

ολες αυτες οι κατηγοριες που αναφερετε, τους μισθους και τις συνταξεις τις ελαβαν απ το ΠΑΣΟΚ και με την πρωτη δυσκολια του γυρισαν την πλατη. μην ελπιζετε λοιπον στους ελληναραδες να εκτιμησουν αν τους δωσετε κατι.

Πάνος

Ποτέ ξανά αριστερά φτωχοποίησε τους περισσότερους Έλληνες

Οσο....

Οσο πιο γρηγορα φυγουν τοσο καλυτερα προτου γεμισουν τη χωρα στα επιδοματα και στα κουπονια γιατι αυτη θα ειναι η αναπτυξη που θα ερθει

Τυπική αριστερή πολιτική ...

αφού η αριστερή κυβέρνηση αποδεδειγμένα με παγκόσμια παραδείγματα δεν μπορεί να παραγάγει πλούτο επιδίδεται σε παροχές επιδομάτων , βοηθημάτων και ελεημοσύνης μέσω φορολογικής ληστείας , όσων έχουν ακόμη κάποια εισοδήματα. Και κάλυψη των μέσω ψεμάτων , παραμυθιών και κατασυκοφάντησης των αντιπάλων.

τακης

Να τα ναι μονο αυτα .με τον καινουργιο πινακα προσδιορισμου αναπηριας ξαφνικα παιδια αυτιστικα με κηβερνηση Συριζα γινονται καλα και μειωνεται το ποσοστο αναπηριας τους !

kls

Αν δεν επιστρέψουν στο 2% στις επόμενες εκλογές, άσπρη μέρα δεν θα δούμε! Με Ρουβίκωνες και λοιπά τσιπρόσκυλα θα προσπαθούν καθημερινά να κάνουν δύσκολη τη δουλειά της επόμενης κυβέρνησης. Ας μην τους αφήσουμε να το πετύχουν. Αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας μας.

ok

Έχουν όμως πάρει........ ανάσα αξιοπρέπειας από την 17ωρη σκληρή διαπραγμάτευση του Τσίπρα. Μη τα θέλουν όλα δικά τους.

Φριφρίκος

Βρε ουστ παλιοψεύτες. Μας κόψατε 13 φορές τις συντάξεις και είχατε δρομολογήσει με τα μνημόνια τις περικοπές αυτές τις οποίες τώρα δήθεν καταγγέλετε ! Ουστ βρεεε !!!!!! Αλέξη και πάλι Αλέξη.

kitsos

σανο και παλι σανο μπεεεεε γιδι

Αλλού αυτά

Παλιότερα αυτά.Δεν περνάνε τώρα πια.Οι μόνοι ικανοποιημένοι είστε σεις οι μετακλητοί .

ΓΙΩΡΓΗΣ

Οταν ο Τσιπρας τωρα, εξακολουθει να σου κλεβει αθροιστικα ολα οσα σου εκλεψαν ολοι οι προηγουμενοι και ακομη κι α λ λ α, ( τα δικα του), δεν ειναι ο μ ε γ α λ υ τ ε ρ ο ς κ λ ε φ τ η ς απο ολους ο Τσιπρας;; Μηπως εισαι εντελως...γκα γκα και αδυνατεις να το καταλαβεις. Παψε να μηρυκαζεις μακαριως το σανο σου!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

loverdos_5

«Δεν πρόκειται να κάνω πίσω» διαμηνύει ο Ανδρέας Λοβέρδος, που προχώρησε στην κατάθεση νέων μηνύσεων για την υπόθεση Novartis - «Εκείνη που την εμπνεύστηκαν μαζί με τους εκτελεστές της θα πληρώσουν όπως τους αρμόζει»

3