Ερώτηση 21 βουλευτών της ΝΔ για την εφημερίδα «Documento»

Ερώτηση 21 βουλευτών της ΝΔ για την εφημερίδα «Documento»

Η ερώτηση αφορά στην προέλευση και τη νομιμότητα των κεφαλαίων της εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα

Ερώτηση 21 βουλευτών της ΝΔ για την εφημερίδα «Documento»
Ερώτηση προς τους υπουργούς Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, και Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, σχετικά με τον έλεγχο της προέλευσης και τη νομιμότητα των κεφαλαίων της εκδοτικής εταιρείας, κατέθεσαν 21 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως επισημαίνουν, ο εκδότης της εφημερίδας είναι ο Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας (κουμπάρος του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και γιος του εργολάβου δημοσίων έργων κ. Χρήστου Καλογρίτσα, κουμπάρου του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου) και διευθυντής της είναι ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης.

Σημειώνουν ακόμη ότι εκδότης της εφημερίδας είναι ο πρωταγωνιστής του διαγωνισμού-παρωδία του κ. Παππά, ο οποίος, προτού ο διαγωνισμός ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας είχε ανακηρυχθεί ως οριστικός υπερθεματιστής. Είναι ο άνθρωπος, δηλαδή, που με τα δανεικά «βοσκοτόπια» της Ιθάκης και τον πλημμελή έλεγχο του «πόθεν έσχες» του, παρ' ολίγον να πάρει μια από τις τέσσερις πολυπόθητες τηλεοπτικές άδειες γενικού ενδιαφέροντος εθνικής εμβέλειας, με δάνεια της Τράπεζας Αττικής.

Κλείσιμο
Εξάλλου, σύμφωνα με τους βουλευτές της ΝΔ, από την πρώτη στιγμή η εφημερίδα έδειξε την «κίτρινη κατεύθυνσή» της, καθώς επιδόθηκε σε ένα πρωτοφανές ρεσιτάλ ψεύδους και παραπληροφόρησης.

Οι δύο υπουργοί, καλούνται να απαντήσουν:

- αν τα ποσά που έχουν εισφερθεί στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα των μετόχων και ακόμη αν έχει ελεγχθεί η προέλευσή τους.
- αν υπάρχουν οφειλές προς το Δημόσιο και έχει ολοκληρωθεί έλεγχος περιουσιακής κατάστασης στους μετόχους της εκδότριας εταιρείας και του εκδότη και, αν ναι, ποιο είναι το τελικό αποτέλεσμα.

Τέλος, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητούν να κατατεθούν οι δανειακές συμβάσεις, στην περίπτωση που η εν λόγω επιχείρηση έχει λάβει τραπεζικά δάνεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης