ΝΔ: Γατί έφερε χαμόγελα στην Πειραιώς η έρευνα της MRB

ΝΔ: Γατί έφερε χαμόγελα στην Πειραιώς η έρευνα της MRB

Η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ στην Ικανότητα διακυβέρνησης με μεγαλύτερη διαφορά απ’ ότι στην πρόθεση ψήφου (31,3% έναντι 19,2%) και θεωρείται καταλληλότερη να διαχειριστεί όλους ανεξαιρέτως τους επιμέρους τομείς πολιτικής

Με τον «ούριο άνεμο» που φύσηξε στα πανιά της από την τελευταία μεγάλη δημοσκόπηση της MRB,
η οποία επιβεβαίωσε το σημαντικό προβάδισμα που διαθέτει έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία 
οδεύει προς το 11ο τακτικό Συνέδριο που συνέρχεται το προσεχές Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Δεκεμβρίου, στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος». 

Όπως επισημαίνουν στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από τη δημοσκόπηση προκύπτει ότι είναι ελάχιστοι οι πολίτες που πιστεύουν τo κυβερνητικό αφήγημα περί του τέλους των μνημονίων τον Αύγουστο ελάχιστοι το πιστεύουν.

Ειδικότερα:
*Το 60,9% δεν πιστεύει ότι η χώρα θα βγει στις αγορές, 
*Το 65,8% ότι δεν θα πετύχει θετική συμφωνία για το χρέος,  
*Το 61,2% προεξοφλεί ότι θα ληφθούν και νέα μέτρα και 
*Το 58,2% έχει ήδη καταλάβει ότι έχει υπογραφεί νέο μνημόνιο.
*Το 65,8% καταγγέλλει ευθέως την κυβέρνηση ότι το περιβόητο κοινωνικό μέρισμα ήταν το αποτέλεσμα της αναίτιας υπερφορολόγησης των πολιτών.

Η γαλάζια δημοσκοπική υπεροχή καταγράφεται και στη συνθηματολογία που χρησιμοποιούν οι δύο κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις. Για παράδειγμα, το σύνθημα της ΝΔ «Αξίζουμε Καλύτερα» δεν το ασπάζεται μόνον το 61% του συνόλου των πολιτών, αλλά και το 48,2% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως μόνο το 23,4% των πολιτών πιστεύει ότι το κυβερνητικό σύνθημα «Δίκαιη Ανάπτυξη» μπορεί να γίνει πράξη από το ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 33,5%, θεωρεί ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που θα οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη μέρα, έναντι του 20,4% που απαντά το ίδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το 36,2% δηλώνει με σαφήνεια ότι θα ήθελε η ΝΔ να κερδίσει τις επόμενες εκλογές έναντι του 25,1% που απαντά το ίδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ στην Ικανότητα διακυβέρνησης με μεγαλύτερη διαφορά απ’ ότι στην πρόθεση ψήφου (31,3% έναντι 19,2%) και θεωρείται καταλληλότερη να διαχειριστεί όλους ανεξαιρέτως τους επιμέρους τομείς πολιτικής.Ενδιαφέρον, εξάλλου, παρουσιάζει το εύρημα σύμφωνα με το οποίο το 75,8% των πολιτών δηλώνουν ότι έχουν βάση οι καταγγελίες της ΝΔ για το σκάνδαλο Τσίπρα-Καμμένου και μάλιστα το 55% θεωρεί ότι αυτό δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στην κυβέρνηση. 

Το αξιοσημείωτο μάλιστα είναι ότι την ίδια ακριβώς άποψη έχει το 36,8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 45,2% των ψηφοφόρων των ΑΝΕΛ που επίσης εκτιμούν ότι το ίδιο σκάνδαλο απειλεί την κυβέρνηση, παρά την εμφανή προσπάθεια των κ. Τσίπρα και Καμμένου όχι μόνον να το υποβαθμίσουν, αλλά και να το συγκαλύψουν. 

Πέραν αυτών, σύμφωνα με ενημερωτικό σημείωμα (non paper) που εξέδωσε το επικοινωνιακό επιτελείο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας είναι τα εξής:

1.Η ΝΔ με το 30,7% που συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου φτάνει στην εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος σε ποσοστά που της διασφαλίζουν απόλυτη πολιτική κυριαρχία. Πολύ περισσότερο όταν και αυτή η έρευνα δείχνει ότι η επόμενη βουλή θα έχει λιγότερα κόμματα από τη σημερινή, γεγονός που εκ των πραγμάτων χαμηλώνει τον πήχη της αυτοδυναμίας.2.Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται κατά κράτος του Αλέξη Τσίπρα όχι μόνον ως καταλληλότερος πρωθυπουργός, αλλά και ως ο πολιτικός αρχηγός που κατεξοχήν δηλώνουν ότι εμπιστεύονται οι πολίτες για να αντιμετωπίσει όλες τις προκλήσεις της χώρας. Προηγείται του Αλ. Τσίπρα και στους επτά τομείς που διερευνήθηκαν (Οικονομία, Ανάπτυξη, Εξωτερική Πολιτική, Κοινωνική Πολιτική, Διαπραγμάτευση με τους εταίρους, Προσφυγικό, αλλά και στην αντιμετώπιση της Διαφθοράς που υποτίθεται ότι υπάρχει το δήθεν ηθικό αριστερό πλεονέκτημα).3.Το διψήφιο ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής (10,1% στην πρόθεση ψήφου) δεν αποτελεί έκπληξη. Η ΔΗΣΥ και το Ποτάμι στην ίδια ακριβώς έρευνα του περσινού Δεκεμβρίου (2016) είχαν αθροίσει 10,3%,ενώ και τον προηγούμενο Ιούνιο άθροισαν 9,4%. Σε κάθε περίπτωση από τη συγχώνευση της ΔΗΣΥ με το Ποτάμι, η ΝΔ όχι μόνον δεν έχει καμία απώλεια δυνάμεων, αλλά εμφανίζει και αύξηση του ποσοστού της (κατά 1%) σε σχέση με τον Ιούνιο. Γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το Κίνημα Αλλαγής προσελκύει τους όποιους νέους του ψηφοφόρους του, κυρίως, αν όχι αποκλειστικά, από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. 

4.Από την ανάλυση της αδιευκρίνιστης ψήφου καταρρίπτεται πλέον και ο μύθος των περίφημων αναποφάσιστων του ΣΥΡΙΖΑ που τάχα θα τον ξαναψηφίσουν όταν γίνουν εκλογές. Από το 36,7% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων που δηλώνουν ότι είχαν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ το 2015, μόνον το 2,4% απαντά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι οι περιβόητες δεξαμενές ψηφοφόρων για το ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία δεν υπάρχουν.

5.Η κυβέρνηση συντρίβεται κατά κράτος σε όλους τους επιμέρους τομείς, χάνοντας και τις επικοινωνιακές εντυπώσεις στα θέματα της επικαιρότητας στα οποία επιχειρεί διαρκώς να δημιουργήσει ψεύτικες επιτυχίες διαστρεβλώνοντας συστηματικά την πραγματικότητα. 

ΣΧΟΛΙΑ (14)

παστουρμάς

Οι νέοι σωτήρες, αυτοί του Κυριάκου, λένε τα ίδια που λέγαν οι σωτήρες του Τσίπρα, που είπαν και οι σωτήρες του Σαμαρά, που είπαν οι σωτήρες εκείνης της κυβέρνησης με τα πολλά κόμματα (που τα περισσότερα δεν υπάρχουν πλέον), που είπαν οι σωτήρες του Γιωργάκη. Γεμίσαμε σωτήρες! Όχι άλλη σωτηρία παιδιά! Για να μην πω ότι με τις αλλεπάλληλες σωτηρίες βρίσκουν χώρο και κάποιοι αναρχο-κομουνιστο-ναζι (όλα αυτά τα ακραία που τάχα διαφωνούν μεταξύ τους σε όλα, αλλά είναι ολόιδια). Και αυτοί οι ακραίοι υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να είναι στην αφάνεια και να παίρνουν ψήφους μόνο από το Δαφνί.

nikos

πρωτο κομμα η ν.δ. καταλληλοτερος πρωθυπουργος ο κουλης .Αλλα το 41.3% θελουν να γινουν εκλογες στο τελος της τετραετιας . Ερωτηση μου ειναι, πως γινεται αυτο ? καποιος που δεν ψηφιζει συριζα να θελει εκλογες το 2019 και να αφηνει τον κακο συριζα να μας καταστρεφη. Επισης θελω να υπενθυμισω στη ν.δ. για τα χαμογελα. Γιατι το εχουν ξεχασει οπως εχουν ξεχασει και οτι εχουν χρεοκοπησει μαζι με το πασοκ τη χωρα Nα ψαξουν της δημοσκοποισης του 2015 της Μ.R...... και της συγγνωμες που ζητουσαν για της λαθος δημοσκοποισης. του 2015.

Καρπαζούλης

Εν τούτοις, παρά τα των απατεώνων δημοσκόπων ευρήματα, ο Αλέξης ο Μέγας θα είναι διπλάσιος εις εκλογικόν ποσοστόν του ετέρου αντιπάλου γνωστού μετά του ψευδωνύμου Κούλη ή Αντιστασιακούλη ή Γλαρομάτη. Η ΝΔ του Κούλη είναι σήμερον μία φαιδρά υποχθόνιος γραία ήτις κατοικεί μόνη εις οπήν της οδού Πειραιώς. Από την οπήν ταύτην η γραία αύτη εξέρχεται μόνον όταν την καλούν οι δημοσκόποι. Αγαπητοί δεξιοί, άφετε τον εγκέφαλόν σας εις την θέσιν του και μη έσεστε υποχείρια απατεών δημοσκόπων. Το όναρ εν τω ξύπνιω είναι κακός σύμβουλος.

Ασχολήσου με την ιδική σου οπήν...

Η οποία θα διευρυνθεί βιαίως το εσπέρας της ημέρας των προσεχών εθνικών εκλογών!!!

Κύριε Άδωνι....

..... δεν σας συνηθίσαμε σε τέτοιες κουβέντες.

2019

Μια παροιμία που κρύβει μέγιστη σοφία λεει: "γελάει πάντα καλά όποιος γελάει τελευταίος". Και ποιος θα γελάσει τελευταίος είναι γνωστόν τοις πάσι.

Προς το παρόν καλά είσαι στα τέσσερα...

Και "εισπράττεις"!!!

2019

Και μια άλλη παροιμία λέει: "όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Εγώ δεν ανέφερα για το ποιος θα γελάσει τελευταίος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Και σκοπίμως το έκανα για να δω ποιοι θα μυγιαστούν και που βεβαίως δεν πιστεύουν στο δικό τους το γέλιο με τα σχόλια που θα έκαναν!!!!!!!!!!!!!!!

Με αυτό το πλευρό να κοιμάσαι συριζόπουλο...

Και το βράδυ των εθνικών εκλογών θα ξυπνήσεις με αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον Κυριάκο πρωθυπουργό!!!

Δεν ξέρω ποιος θα γελάσει...

Ξέρω όμως, (βάσει όλων των δημοσκοπήσεων), ποιος τον πίνει ζεστόν - ζεστόν, για εικοσιτρεις, (23), συνεχείς μήνες!!! Στις 19 Μαίου 2019, (δηλαδή σε δεκαεπτά, (17), μήνες από σήμερα) θα διεξαχθούν ταυτόχρονα εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές. Πάλι ο ίδιος θα τον πιεί ζεστόν - ζεστόν!!!

Η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει αυτό το οποίο όλοι...

Γνωρίζουν πολύ καλά. Δηλαδή, ότι στις εθνικές εκλογές ο σύριζα θα εισπράξει "αγγούρι" επικών διαστάσεων!!!

Ως "διαστάσεις" εννοούνται το μήκος και η διατομή

Να εξηγούμεθα δια να μη παρεξηγούμεθα, συριζαίοι!!!

Συριζόπουλα, βαζελίνη, βαζελίνη...

Τον πόνο σας κάπως να απαλύνει!!!

Φιλική συμβουλή προς συριζαίους...

Τα αποθέματα βαζελίνης εξαντλούνται ταχύτατα! Σπεύσατε να προμηθευθείτε τις τελευταίες διαθέσιμες ποσότητες διότι η ημέρα των αμέσως προσεχώς εθνικών εκλογών πλησιάζει...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theresa_may1

«Η φιλία μας άρχισε πριν από πολλούς αιώνες και σήμερα είναι πιο ισχυρή από ποτέ», τονίζει η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι, ενόψει της συνάντησής της με τον Αλέξη Τσίπρα,

1
fotisk

«Είναι ψηφισμένο η μείωση των συντάξεων... αλλά εκείνο που θέλω να κρατήσετε, είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει να εξισορροπήσει όλα τα μεγέθη», ανέφερε  ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας

5