Ζαλίζουν τα «πόθεν έσχες» της κυβέρνησης: Καταθέσεις στο εξωτερικό, επενδύσεις, ακίνητα

Ζαλίζουν τα «πόθεν έσχες» της κυβέρνησης: Καταθέσεις στο εξωτερικό, επενδύσεις, ακίνητα

Παπαδημητρίου - Αντωνοπούλου οι πιο πλούσιοι υπουργοί, με καταθέσεις και επενδύσεις στο εξωτερικό - Από... κοντά και ο Τσακαλώτος - Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και οι καταθέσεις Μπαλαούρα, που πέρυσι είχε πάρει κοινωνικό μέρισμα...

Θα μπορούσε να είναι σενάριο του νέου τηλεοπτικού σποτ της κυβέρνησης για το κοινωνικό μέρισμα; Από την μια οι φτωχοί πολίτες που κρατούν το ειδοποιητήριο της εφορίας μετρώντας κέρματα και χρέη και από την άλλη, κάποιοι πλούσιοι που σχηματίζουν αμέτρητα ψηφία στα κουτάκια του πόθεν έσχες
απολαμβάνοντας malt ουίσκι και χειροποίητο πούρο. Προφανώς, όχι!

Οι καταθέσεις εκατομμυρίων που προκαλούν ίλιγγο, τα ρετιρέ στο Μανχάταν, τα λοφτ του Λονδίνου, τα ταχύπλοα και οι αμέτρητες μετοχές κολοσσών όπως Black Rock και Goldman Sachs, αναμειγμένα με αριστερά τσιτάτα, πορτρέτα του Τσε Γκεβάρα, «Γοργοποτάμους» ανήκουν στους υπουργούς και τους βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες του 2016 (χρήση 2015)
που αφορά την περίοδο που η Αριστερά είχε ήδη κάνει το «ρεσάλτο» στις καρέκλες της εξουσίας έρχεται να επιβεβαιώσει ότι και τα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης προέρχονται από τα πολύ πάνω κοινονικοποικονομικά στρώματα και πως η ταξική μεροληψία υπερ των αδυνάμων που διαφημίζουν μάλλον σκοντάφτει σε «τούβλα» από ευρώ και τραπεζικές θυρίδες.

Η περιουσία του υπουργού Οικονομίας Δήμου Παπαδημητρίου και της συζύγου του Ράνιας Αντωνοπούλου, αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ και μόνο το χαροτοφυλάκιο του υπουργού Οικονομικών Ευκλέιδη Τσακαλώτου ανέρχεται σε 440.000 ευρώ. Οι καταθέσεις των Ευάγγελου Αποστόλου και Γιάννη Μπαλάφα ξεπερνούν τα 400.000 ευρώ. Ο Μάκης Μπαλαούρας που την περασμένη χρονιά έλαβε το εφάπαξ βοήθημα για συνταξιούχους διαθέτει περισσότερα από 300.000 ευρώ σε τράπεζες της Ελλάδας και του εξωτερικού.


Το «χρυσό» υπουργικό ζευγάρι
Μετοχές σε ξένα χρηματιστήρια αξίας 340.000 δολάρια περίπου δήλωνε μόνη της στο πόθεν έσχες για το 2015 η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία έχει την αρμοδιότητα για την... ανεργία. Την ίδια χρονιά ο σύζυγός της Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος δεν ήταν τότε υπόχρεος χωριστής δήλωσης, καθότι δεν είχε αναλάβει ακόμη υπουργός Ανάπτυξης, κατείχε χαρτοφυλάκιο με μετοχές, αμοιβαία και άλλα επενδυτικά προϊόντα αξίας 2.725.881 δολαρίων! Ο κ. Παπαδημητρίου δήλωνε την ίδια χρονιά εισοδήματα 453.429 δολάρια και η κυρία Αντωνοπούλου 70.637 ευρώ.

Και οι δύο τους προέρχονται από το ίδρυμα Levy, που επεξεργαζόταν το σενάρια εξόδου της χώρας από το ευρώ, μέσω της εισαγωγής ενός παράλληλου νομίσματος - θεωρία που είχε γοητεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ και αποτέλεσε τη θεωρητική βάση της περιβόητης «διαπραγμάτευσης» κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Η θεωρία αυτή ίσως να μην είναι άσχετη εντελώς και με τις τεράστιες καταθέσεις του ζεύγους - στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος τους σε δολάρια! Η κυρία Αντωνοπούλου διατηρούσε στην Ελλάδα καταθέσεις στο όνομά της 11.400 ευρώ, ενώ κυρίως σε τράπεζες του εξωτερικού (JP Morgan, HSBC και άλλες), τόσο μαζί με τον σύζυγό της, όσο και ο κ. Παπαδημητρίου μόνος του ποσά ύψους 480.154 δολαρίων. Το υπουργικό ζεύγος διαθέτει διαμέρισμα 110 τμ στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και μία βίλα στη Σύρο 300τμ με 180τμ βοηθητικούς χώρους σε οικόπεδο 4.950τμ. Η βίλα διαθέτει και μία πισίνα 80τμ.


Με επενδύσεις ύψους €440.000 σε Blackrock και Goldman Sachs ο Τσακαλώτος
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δηλώνει εισοδήματα περίπου 63.000 ευρώ (και άλλα 130.000 ευρώ περίπου της συζύγου) και έχει γεμάτο χαρτοφυλάκιο με μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και άλλα χρηματιστηριακά προϊόντα.

Ο υπουργός Οικονομικών επένδυσε μέσα στην κρίση και την εποχή της αριστερής διακυβέρνησης σε αμοιβαία κεφάλαια κολοσσών των διεθνών αγορών, όπως η BLACKROCK (WORLD GOLD, UNITED KINGDOM, ASIAN DRAGON κ.α), η GOLDMAN SACHS, η FTIF-TEMPLETON GLOBAL BOND FUNDAD, η JAPAN PORTFOLIO και άλλες. Η συνολική αποτίμηση αυτών των τίτλων κατά τη χρονική περίοδο, στην οποία αφορά η δήλωση Πόθεν Έσχες ήταν 440.000 ευρώ. Είναι δε και μέτοχος στην Αυγή, με μετοχές ονομαστικής αξίας 4.200 ευρώ.
 
Η σύζυγός του προτίμησε ασφαλιστικά προϊόντα, αλλά και ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, συνολικής αποτίμησης 144.000 ευρώ περίπου.

Ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί αποταμιεύσεις 53.000 ευρώ περίπου, ενώ η σύζυγός του ποσό περίπου 155.000 ευρώ.

Κι από ακίνητα η οικογένεια του υπουργού Οικονομικών δεν πάει πίσω. Ο κ. Τσακαλώτος έχει στην κατοχή του μία μονοκατοικία 200,31 τ.μ., από κοινού με τη σύζυγό του, σε οικόπεδο 432 τ.μ. στην Κηφισιά. Στην ίδια περιοχή διαθέτει και ένα διαμέρισμα 113 τ.μ. στην Κηφισιά, εξ ολοκλήρου δικό του. Στην Πρέβεζα δύο διαμερίσματα 106 τμ και 47 τμ, καθώς και ένα κατάστημα 60 τμ.

Το 2014 ο κ. Τσακαλώτος είχε εισόδημα 75.000 περίπου από τη βουλευτική αποζημίωση αλλά σε αυτό προστέθηκαν και τα 135.000 ευρώ της συζύγου του. Το 2014 πούλησε αμοιβαία κεφάλαια περίπου 103.000 ευρώ, ενώ αγόρασε με τη σύζυγό του άλλα, ύψους άνω των 200.000 ευρώ. Εκείνη τη χρονιά είχε καταθέσεις 205.983 ευρώ, 16.279 λιρών Αγγλίας και 532 δολαρίων.


Καταθέσεις
Στους πλούσιους της Βουλής βάσει των πόθεν έσχες συγκαταλέγεται και ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο οποίος έχει καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, διαθέτοντας στερλίνες και δολάρια, πέραν των ευρώ. Το συνολικό ποσό των καταθέσεών του αγγίζει τις 300.000 ευρώ περίπου. Μεταξύ των άλλων έχει καταθέσεις και στην Barclays. Ο υπουργός Παιδείας είναι «δυνατός» και στην ακίνητη περιουσία, εμφανίζει 23 ακίνητα, μεταξύ των οποίων ένα διαμέρισμα 131 τμ στο Παλαιό Φάληρο και πολλά μικρά επαγγελματικά ακίνητα και καταστήματα.

Μεγαλοκαταθέτης είναι και ο «προστάτης των αγροτών»: Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου δηλώνει καταθέσεις ύψους 432.389 ευρώ (ένα μέρος από κοινού με τη σύζυγό του), ενώ τα ετήσια έσοδά του είναι περίπου 83.000 ευρώ! Ο κ. Αποστόλου δηλώνει ακόμη μία βίλα 188τμ, με 50τμ βοηθητικούς χώρους, σε οικόπεδο 3,3 στρεμμάτων στη Χαλκίδα.

Προτίμηση στο αμερικανικό δολάριο έχει ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ο οποίος έχει τοποθετήσει το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεών του στο αμερικανικό νόμισμα. Συγκεκριμένα διαθέτει καταθέσεις 105.500 δολαρίων και 56.000 ευρώ περίπου. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών είχε εισόδημα το 2015 περίπου 70.000 ευρώ και άλλα 16.747 εισέφερε στο νοικοκυριό η σύζυγός του. Η οικογένεια Κατρούγκαλου δηλώνει και 15 ακίνητα, μεταξύ των οποίων ένα διαμέρισμα 138,50τμ στην Αθήνα, μία μονοκατοικία στη Νέα Μάκρη εμβαδού 106τμ, δύο διαμερίσματα στο Κερατσίνι 102 τμ και 80 τμ, οικόπεδα και μονοκατοικίες σε Πύλο και Σταμάτα.

Σταθερά υψηλές είναι οι τραπεζικές καταθέσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μπαλάφα  καθώς ανέρχονται και για το 2015 σε περίπου 420.000 ευρώ και 30.000 δολάρια. Ο ίδιος δηλώνει στην κατοχή του τραπεζική θυρίδα που άνοιξε σε ελληνικό τραπεζικό κατάστημα το 2014. Επίσης, το 2015 κληρονομεί από την μητέρα του και την θεία του συμμετοχές σε αρκετά ακίνητα.

Ο Μάκης Μπαλαούρας δηλώνει τραπεζικές καταθέσεις σε τράπεζες του εσωτερικού ύψους περίπου 220.000 ευρώ ενώ σε τράπεζα της Ολλανδίας έχει αποταμιεύσει άλλα 106.453 ευρώ για τις σπουδές της κόρης του όπως ο ίδιος δηλώνει.

Μίσθωση θυρίδας σε ελληνικό τραπεζικό κατάστημα ξεκίνησε το 2013 και η σύζυγος του κ. Τριαντάφυλλου Μηταφίδη (ΣΥΡΙΖΑ).

Θυρίδα από το 2008 έχει ο κ. Νίκος Μανιός (ΣΥΡΙΖΑ) με τιμαλφή, η κυρία Ελενα Κουντουρά (ΑΝΕΛ) από το 2009, ο κ. Κώστας Κατσίκης (ΑΝΕΛ) από το 2015, ο κ. Νίκος Ηγουμενίδης (ΣΥΡΙΖΑ) από το 2001 και ο κ. Κώστας Χρυσόγονος στην Deutsche Bank Γερμανίας από το 2010.

ΣΧΟΛΙΑ (82)

vasso

εγω εχω μια απορια ολοι αυτοι οι συριζαιοι με τα δεκαδες εκατομμυρια καταθεσεις πληρωναν κανονικα τους φορους τους η εκλεβαν και αυτοι την εφορια 2 πως απλοι υπαλλληλοι βρεθηκαν με τοσα λεφτας και μαλιστα οι περισσοτεροι τα εχουν σε ξενες τραπεζες επειδη δενεμπιστευονται την κυβερνηση τους 3 καμποσοι απο δαυτους εχουν παρει τεραστια δανεια και δεν τ α εχουν αποπληρωσει αυτο ειναι ηθικο και τιμιο αυτοι λοιπον ειναι η υποκρισια των κυβερνωντων λογος αριστερος τσεπη αγρια καπιταλιστικη.

Άγγελος

Εκείνο το νούμερο ο Χαϊκάλης με ένα εκατομμύριο δάνεια πότε θα τα εξοφλήσει; Η περίπτωσή του με την δήθεν προσπάθεια εξαγοράς της ψήφου του στην ψηφοφορία γι ανάδειξη προέδρου δημοκρατίας τι γίνεται;.

ΓΙΩΤΑ

Ο Τσακαλώτος επενδύει στην black rock, μήπως γνωρίζει κάτι που δεν γνωρίζουμε οι υπόλοιποι ; Έχει εσωτερική πληροφόρηση ;

john

Η εξυπνάδα μας μας έκανε πλούσιους ,μετά κυβέρνηση και τώρα διαχειριστές της τύχης σας.

Δεξιός

Ρε παιδιά πως δικαιολογείται ηθικά αριστεροί βουλευτές που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στο εξωτερικό να έχουν καταθέσεις έξω και σε ξένα νομίσματα; Και που τα βρήκαν τόσα λεφτά στην άκρη, αφού ήταν όλοι υπάλληλοι; Τι εισόδημα δήλωναν όλοι αυτοί πριν γίνουν βουλευτές;

ζ

ρε βλαμενοι συριζαιοι,εσεις το παιζετε φτωχοι,μπατηρηδες,και σας πιανουμε με εκκατομυρια,καταθεσεις,ακινητα στις ακριβοτερες περιοχες,που τα βρηκαν τα λεφτα ρε οι συριζαιοι,σας ρωταω γιατι αυτη την ερωτηση την κανετε εσεις για τους αντιπαλους σας,εσεις ρε συριζαιοι που τα βρηκατε,πεστε μας ρε ανωμαλα διεστραμενα οντα,εσας θελουμε να μαθουμε ρε συριζαιοι που τα βρηκατε εσεις ρε συριζαιοι το παιζετε τιμιοι,ενω ειστε λαμογια,.

τακης

βρε πάτε καλά εσείς και στο θέμα;μόνο του σύριζα ζαλίζουν;των υπολοίπων δηλαδή τι κανουν;θα μας μουρλάνετε;

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΝΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ. ΟΙ ΜΑΙΜΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΔΕΞΙΑ ΤΣΕΠΗ . ΟΙ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΤΙΣ ΑΝΟΗΤΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ , ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΗΝ ΨΑΘΑ .

Μας περνούν για βλάκες

Μόνο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ Προσπαθούν να το παίξουν κακομοίρηδες και ότι ανοικουν στους φτωχούς και κατατρεγμένους .Μονο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αφήνουν υπονοούμενα ότι όσοι έχουν χρήματα και καπνίζουν πούρα τα έχουν βγάλει με ανήθικο η παράνομο τρόπο .Πατε καλά ρε .Σε ποιους τα πουλάτε αυτά .Προπαγανδιστες της πλάκας φασιστοαριστεροι συκοφαντες .Που το βρήκατε ρε το ηθικό πλεονέκτημα .Φερτε τα λεφτά στην Ελλάδα αριστερό πλουτοκράτες

#τάκης#

οι υπόλοιποι ΔΕΝ καταφέρονται εναντίον του πλούτου, όπως υποκριτικά κάνουν οι τσυριζαίοι, ούτε θεωρούν μεσαία τάξη όποιον βγάζει 800 ευρώ το μήνα!

Syriza forever

Συντροφοι γερα να χτυπησουμε τον καπιταλισμο εκ των εσω βγαζοντας χοντρα φραγκα και να τραγουδησουμε επαναστατικα τραγουδια διπλα στις πισινες μας στα Β. Προαστια καπνιζοντας πουρα και φορωντας Armani και Gucci. Ξυδακι στους φτωχους φιλελεδες. Vanceremos.

Μαρια

Αυτη ειναι η περιφημη πρωτη φορα αριστερα,που πηγαν και ψηφισαν 3φορες μερικα κοιμισμένα βοιδια,κατα τα αλλα αυτοι νοιαζονται για το πως περναει ο φτωχος και ο ανεργος!!!!!!!!!!και μας πρηξαν τα συκωτια τοσο καιρο!!!!!!!

Τι λέτε, ρε;

Τι λέτε, ρε αθεόφοβοι; Συγκρίνονται τα "έσχες" του Σύριζα με αυτά της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ; εδώ μιλάμε για τη μέρα με τη νύχτα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Οι της ΝΔ τα έχουν σε κρυψώνες και επίγειους παραδείσους, αυτά είναι τα κρυφά τους, και δηλώνουν μόνον τα πολλαπλάσια των άλλων κομμάτων. Και ούτε κουβέντα για το "πόθεν"

Τα τσιράκια των πλουσίων

Θησαυροφύλακας των κλεπτοσυριζαίων είσαι, ή μόνο απλός Καρανίκας ?

@Συριζότουβλο

Ρε βλαμμένε, οι της ΝΔ δε σου υπόσχονται σοσιαλιστικούς παραδείσους και άλλες τέτοιες παπαριές! Αριστεροί για τους άλλους με δεξιές τσέπες δικές τους! Γι'αυτό τους κράζουνε! Τί δεν καταλαβαίνεις;

Η ελπίδα ήρθε και μας έκατσε στο σβέρκο

ΧΑ,ΧΑ,ΧΑ. Σε ταίζουν ακόμα σανό ή μπήκες να τρολάρεις; Παραμονές της "διαπραγμάτευσης" των Τσιπρο-βαρουφάκηδων τα σαίνια του συριζα τα είχαν βγάλει όλα έξω και σε θυρίδες. ΟΥΣΤ ρε λαμόγια

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xrysoxoidis2333

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως όλοι οι δήμοι της ηπειρωτικής χώρας θα κληθούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες -  «Το νομοσχέδιο για την παροχή ασύλου θα έχει ψηφιστεί ως τις 31 Οκτωβρίου» - «Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να δέχεται τους Σύρους στη διαδικασία εξέτασης ασύλου»

29
pame-monako-arthro_2

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών του ΚΚΕ μετέβη σήμερα στο Πριγκιπάτο και συμμετείχε σε απεργιακή κινητοποίηση η οποία ξεκίνησε με περιφρούρηση στο θρυλικό ξενοδοχείο Ερμιτάζ!

28
TSEPELHS

«Ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης  δεν έμεινε μόνο στις για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους προεκλογικές φωτογραφίες και στη στελέχωση του ψηφοδελτίου του με πρωτοκλασάτα στελέχη του DEB αλλά συνεχίζει να προκαλεί με τη συμπεριφορά και τις κινήσεις του», τονίζει δημοσιογράφος από την Ξάνθη

tsipras_brixeles

 Κατά την ομιλία του στην προπαρασκευαστική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων