Μητσοτάκης: Χρέος μας να μειώσουμε τις κοινωνικές ανισότητες που διεύρυνε η τριετία ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Χρέος μας να μειώσουμε τις κοινωνικές ανισότητες που διεύρυνε η τριετία ΣΥΡΙΖΑ

«Ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, οι φτωχότεροι έγιναν πιο φτωχοί και, δυστυχώς, έγιναν περισσότεροι», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Δεσμεύτηκε να παρουσιάσει τον Δεκέμβριο «εθνικό σχέδιο, το οποίο στον πυρήνα του θα έχει την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης»

Μητσοτάκης: Χρέος μας να μειώσουμε τις κοινωνικές ανισότητες που διεύρυνε η τριετία ΣΥΡΙΖΑ
«Χρέος κάθε κοινωνίας, κάθε οργανωμένης πολιτείας, είναι να φροντίζει τους αδύναμους και να μειώνει τις κοινωνικές ανισότητες», διακήρυξε ο πρόεδρος της  Νέας Δημοκρατίας 
Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνοντας τις εργασίες του 3ου Προσυνεδρίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έγινε στα Ιωάννινα που ήταν επικεντρωμένο στα θέματα της Υγείας, της Ασφάλισης και της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Επισημαίνοντας ότι αυτό είναι και το χρέος της δικής του παράταξης, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε με έμφαση τη μεγάλη διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων που σημειώθηκε στα χρόνια της κρίσης. «Δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα. Είναι, δυστυχώς, παγκόσμιο πρόβλημα», υποστήριξε. «Εδώ, όμως, στην Ελλάδα, ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, τα πράγματα για τους ασθενέστερους, για τους φτωχότερους έγιναν πολύ χειρότερα. Οι φτωχότεροι έγιναν πιο φτωχοί και, δυστυχώς, έγιναν περισσότεροι». 

Εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
Κλείσιμο
, του καταμαρτύρησε ότι «ένα κόμμα το οποίο προέρχεται από την ήττα της αριστεράς, κατάφερε τελικά και ζημίωσε τους λιγότερο προνομιούχους». Και, όπως εξήγησε, «το έκανε διότι αύξησε τους φόρους, διότι έκοψε το ΕΚΑΣ, διότι κόβει μία σειρά από επιδόματα». Το 2018, εξήγησε, θα κοπούν μία σειρά από επιδόματα μέσα στα οποία είναι και η περαιτέρω περικοπή του επιδόματος θέρμανσης.

«Κατηγορώ» κατά ΣΥΡΙΖΑ 

Ταυτόχρονα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, «προσβάλει και την αξιοπρέπεια των πιο αδύναμων συμπολιτών μας». Δημιούργησε, συνέχισε, τη γενιά των 360 ευρώ. Και «είναι αυτός ο οποίος ανέχεται συνθήκες συχνά εργασιακής ζούγκλας στην αγορά εργασίας και επιτρέπει ανθρώπους να προσλαμβάνονται για τετράωρα και να δουλεύουν οκτάωρα. Επιτρέπει σε επιχειρήσεις να απολύσουν ανθρώπους λίγο πριν συμπληρώσουν το ένα έτος ώστε να μην χρειαστεί να πληρώσουν αποζημίωση».
Επιπλέον κατηγόρησε την κυβερνητική παράταξη ότι «επιτρέπει συχνά να δοκιμάζεται η αξιοπρέπεια των ανθρώπων είτε στις ουρές των δημόσιων νοσοκομείων, είτε στις ουρές του Μετρό διότι δεν είναι καν ικανοί να εφαρμόσουν ένα σχέδιο για ηλεκτρονικό εισιτήριο». Ταυτόχρονα, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και το κόμμα, το οποίο δυστυχώς δεν δίνει σήμερα καμία απολύτως προοπτική για το μέλλον», είπε, προσθέτοντας: «Το βλέπετε παντού, σε όλες τις δημοσκοπήσεις, ο βαθμός απογοήτευσης μεγαλώνει. Οι Έλληνες αισθάνονται σήμερα εγκλωβισμένοι σε ένα διαρκές αδιέξοδο. Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων εξακολουθεί να πιστεύει σήμερα ότι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα και δεν θα γίνουν καλύτερα». 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, αυτό συμβαίνει επειδή «αυτοί που μας κυβερνούν σήμερα δεν έχουν κανένα απολύτως σχέδιο για το μέλλον. Το μόνο το οποίο μας λένε είναι ότι θα βγάλουν τη χώρα από τα Μνημόνια, παραβλέποντας βέβαια να μας πουν ότι έχουν ήδη υπογράψει δημοσιονομικά μέτρα ύψους 5 δισ. ευρώ για το 2019 και το 2020».
Εθνικό σχέδιο στο 11ο Συνέδριο

«Η χώρα σήμερα χρειάζεται ένα τολμηρό, ένα γενναίο μεταρρυθμιστικό σχέδιο το οποίο θα εμπνεύσει πάλι την εμπιστοσύνη, την οποία χρειάζεται να ανακτήσει η ελληνική κοινωνία στις δυνάμεις του πολιτικού συστήματος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Αυτό το σχέδιο επεξεργαζόμαστε. Αυτό το σχέδιο δουλεύουμε και αυτό το σχέδιο θα παρουσιάσουμε στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στις 16 και 17 Δεκεμβρίου και θα είναι το δικό μας εθνικό σχέδιο. Δεν θα μας το επιβάλει κανείς. Θα είναι το δικό μας εθνικό σχέδιο, το οποίο στον πυρήνα του, στο κέντρο του θα έχει την έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης». 

Για εμάς κοινωνική αλληλεγγύη δεν είναι μόνο να υποστηρίζουμε τους πιο αδύναμους με κάποια επιδόματα, συνέχισε. «Εμείς δεν θέλουμε να εξισώσουμε την ελληνική κοινωνία προς τα κάτω. Δεν θέλουμε συμπολίτες μας παγιδευμένους σε αυτό το οποίο οικονομολόγοι ονομάζουν “παγίδα φτώχειας”. Εξαρτημένους από κάποια κοινωνικά επιδόματα έτσι ώστε να μπορούν στη συνέχεια να ανταλλάσσουν αυτά τα κοινωνικά επιδόματα με ψήφους». 

«Χρέος, υποχρέωση της δικής μας Παράταξη είναι να χτίσει θεμέλιο-θεμέλιο τη νέα Ελλάδα του 21ου αιώνα», είπε σε άλλη αποστροφή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε λέγοντας: «Θα τη χτίσουμε όλοι μαζί. Θα τη χτίσουν οι παραδοσιακοί υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας, τα στελέχη που θέλω να ευχαριστήσω σήμερα γιατί είναι εδώ, γιατί στηρίζουν πάντα αυτήν την Παράταξη. Θα τη χτίσουν και οι νέοι φίλοι μας οι οποίοι είναι σήμερα μαζί μας και με το χειροκρότημά τους μας δίνουν τη δύναμη και την πίστη να συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα όχι μόνο για να κερδίσουμε τις εκλογές, αλλά για να αλλάξουμε τη χώρα, για να αφήσουμε οριστικά πίσω αυτό τον εφιάλτη των Μνημονίων και να ξανά έρθει το χαμόγελο στα χείλη των Ελλήνων».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης