Επιτροπή Αλιβιζάτου: Αλλάζει «πάροχο» - Στο τραπέζι λύσεις από ΑΕΙ και επιμελητήρια

Επιτροπή Αλιβιζάτου: Αλλάζει «πάροχο» - Στο τραπέζι λύσεις από ΑΕΙ και επιμελητήρια

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε 12.500 υπογραφές υπέρ της υποψηφιότητάς της - 5.300 υπογραφές από Ελλάδα και εξωτερικό κατέθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης - 1.700 ο Νίκος Ανδρουλάκης - Το Σαββατοκύριακο η διασταύρωση των υπογραφών, τη Δευτέρα η επίσημη ανακοίνωση των ονομάτων των υποψηφίων 

Επιτροπή Αλιβιζάτου: Αλλάζει «πάροχο» - Στο τραπέζι λύσεις από ΑΕΙ και επιμελητήρια
Ελπίδες ότι οι ανταγωνιστές της Vodafone θα καταθέσουν ανταγωνιστικές προσφορές υπάρχουν στην επιτροπή Αλιβιζάτου. Από τις προφορικές επικοινωνίες που είχαν με στελέχη της Wind και της Cosmote περιγράφουν μια προσφορά της τάξης των 300 χιλιάδων ευρώ με ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών τον Δεκέμβριο του 2017.

Στελέχη της επιτροπής Αλιβιζάτου δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για το ύψος της προσφοράς που έλαβαν (1,2 εκατ. ευρώ με τον ΦΠΑ), καθώς επισημαίνουν ότι η εταιρεία έχει έτοιμο το σύστημα από τη ΝΔ (σ.σ. εκλογή Μητσοτάκη) και ότι τότε χρειάστηκε μόλις ένα μήνα για να πραγματοποιήσει τις εκλογές. 

Το θέμα θα συζητηθεί τη Δευτέρα, που είναι η πιο πιθανή ημέρα συνεδρίασης της επιτροπής Αλιβιζάτου. Εκεί θα πέσουν στο τραπέζι και συστήματα που διαθέτουν πανεπιστήμια και επιμελητήρια και τα οποία μπορούν να καλύψουν την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων. 
Κλείσιμο

Οι αντιδράσεις των υποψηφίων...

Άπαντες οι υποψήφιοι αρχηγοί αντέδρασαν με ψυχραιμία. Κοινός τόπος των τοποθετήσεων ήταν ότι τα διαδικαστικά δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες και ότι αυτό που προέχει είναι η στρατηγική επιλογή για τον νέο φορέα και η σύγκριση των πολιτικών προτάσεων των υποψηφίων.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στο θέμα του χρόνου. Καμίνης και Ανδρουλάκης δείχνουν να μη διαφωνούν στην παράταση της διαδικασίας, αντίθετα από το περιβάλλον της κυρίας Γεννηματά επισημαίνεται πως «η εκλογή δε μπορεί να γίνει σήριαλ». 

Κανείς, όμως, δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί εκλογές χωρίς ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων όσων θα ψηφίζουν. Αν συμβεί αυτό είναι πιθανό να έχουμε αποχωρήσεις από την κούρσα. 

Η μάχη των υπογραφών...

Μέχρι να τελειώσει η εκκρεμότητα οι υποψήφιοι έχουν διορία μέχρι τις 12 το μεσημέρι σήμερα για να καταθέσουν τις 1000 υπογραφές. 

Η Φώφη Γεννηματά έχει ήδη καταθέσει υπογραφές νέων και σήμερα το πρωί οι συνεργάτες της κατέθεσαν ακόμη 12.500 υπογραφές.

«Η επιτυχία του εγχειρήματος για την αναγέννηση της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης και τη συγκρότηση του νέου φορέα, στηρίζεται στη μεγάλη συμμετοχή των προοδευτικών πολιτών. Για το λόγο αυτό σήμερα καταθέτουμε τις υπογραφές 12.500 πολιτών, που δημιουργούν το αρχικό εθελοντικό δίκτυο στήριξης της υποψηφιότητας μου, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και οι αρχικές 1.200 υπογραφές νέων ανθρώπων γεννηθέντων μετά από το 1981 που έχουν ήδη κατατεθεί και καλύπτουν τις τυπικές προϋποθέσεις υποβολής της υποψηφιότητας μου» επισημαίνει σε δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε 5.000 υπογραφές υπέρ της υποψηφιότητάς του από την Ελλάδα και ακόμη 300 από το εξωτερικό, θέλοντας να αναδείξει το πρόβλημα του brain drain.
 
Συνολικά 1.700 υπογραφές από κάθε καποδιστριακό δήμο κατέθεσε το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη ενώ οι συνεργάτες του Γιώργου Καμίνη φρόντισαν να εκπροσωπηθούν όλες οι περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να υπογραμμίσουν τον τίτλο... Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. 

Το ιδιαίτερο συμβολισμό των νέων που έφυγαν στο εξωτερικό εμπεριέχει η λίστα των υπογραφών του Γιάννη Μανιάτη ενώ τις απαραίτητες υπογραφές έχει ήδη καταθέσει και ο Γιάννης Ραγκούσης

Περίπου 2.300 υπογραφές κατέθεσε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

Χθες κατέθεσε περισσότερες από 2000 υπογραφές ο πρόεδρος της ΕΔΕΜ, Απόστολος Πόντας. Ο Δημήτρης Τζιώτης κατέθεσε 1.700 και ο Κώστας Γάτσιος 4.250.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Σαββατοκύριακο η επιτροπή Αλιβιζάτου θα διασταυρώσει τα στοιχεία των υπογραφών υπέρ κάθε υποψηφίου και τη Δευτέρα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων. 

Η ανακοίνωση των ονομάτων πολιτών που έχουν υπογράψει υπέρ κάθε μιας υποψηφιότητας δεν θα δοθούν στη δημοσιότητα από την επιτροπή. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης