Κεντροαριστερά: Στον αέρα η εκλογή αρχηγού!

Κεντροαριστερά: Στον αέρα η εκλογή αρχηγού!

Η Vodafone δηλώνει ότι δεν προλαβαίνει να κάνει τις εκλογές στις 5 και 12 Νοεμβρίου! - Σύμφωνα με πληροφορίες ζητά και 900 χιλιάδες ευρώ - Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας προτείνει να γίνουν οι εκλογές στις... 4 Φεβρουαρίου του 2018

Σαν βόμβα έπεσε στην κεντροαριστερά η απάντηση της Vodafone στην επιτροπή Αλιβιζάτου.
Σύμφωνα με την εταιρία «δεδομένου ότι δεν θα υπάρχει αντιστοίχηση των εκλογέων με συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα, κάθε εκλογέας θα μπορεί να ψηφίσει σε οποιοδήποτε από τα καθορισθέντα εκλογικά τμήματα. Ως εκ τούτου, είναι απαραίτητη η υλοποίηση ενός πληροφοριακού συστήματος, στο οποίο θα έχει πρόσβαση το κάθε εκλογικό τμήμα και μέσω του οποίου, αφενός μεν θα πιστοποιείται ότι ο κάθε εμφανιζόμενος εκλογέας είναι εγγεγραμμένος στους ισχύοντες εκλογικούς καταλόγους του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και αφετέρου θα διασφαλίζεται ότι ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα μία μόνο φορά».

Στην επιστολή ξεκαθαρίζεται ότι «η VODAFONE θα αναλάβει να υποστηρίξει τεχνικά τη διαδικασία που περιγράφεται αμέσως ανωτέρω αποκλειστικά μέσω της Συνολικής Τεχνικής Λύσης, ώστε, όταν εμφανίζονται οι εκλογείς στα καθορισθέντα εκλογικά τμήματα, να πιστοποιείται η εγγραφή του καθενός στους ανωτέρω αναφερόμενους εκλογικούς καταλόγους.

Επισημαίνεται ότι η VODAFONE σε καμία περίπτωση δεν θα φέρει ευθύνη και δεν θα έχει καμία αρμοδιότητα για την περαιτέρω διεξαγωγή της διαδικασίας, όπως συγκεκριμένα για την εγγραφή των εκλογέων στους κομματικούς εκλογικούς καταλόγους, την καταβολή της συνδρομής και την ψηφοφορία εν γένει, για τις οποίες ενέργειες αποκλειστική αρμοδιότητα θα έχει ο Νέος Φορέας και οι υπεύθυνοι αυτής σε Κάθε εκλογικό τμήμα». 

Το χρονοδιάγραμμα:

Παράδοση Συσκευών: 14/1/2018
Ετοιμότητα εφαρμογής: 14/1 /201 8
Γενική Δοκιμή λειτουργίας: 21 ή 28/1/2018
Ετοιμότητα για την διεξαγωγή των εκλογών: 4/2/2018 

Η οικονομική προσφορά:
   
Συσκευές (1400 tablets, 1000 Πληκτρολόγια, 1 1 laptops, 3G connectivity), προετοιμασία και αποστολή των συσκευών στους χρήστες 900.000 € πλέον ΦΠΑ

Οικονομικοί όροι: Το 80% του ποσού θα καταβληθεί με την υπογραφή της σύμβασης και το  υπόλοιπο 20% με την ολοκλήρωση του έργου.

Περιεχόμενο Υπηρεσιών — Διάθεση της απαραίτητης Εφαρμογής Εκλογών — Διάθεση Εξοπλισμού και Συνδεσιμότητας:

i. Η Εφαρμογή Εκλογών, την οποία θα διαθέσει η Εταιρεία μας προκειμένου να καλύψει τόσο τις γενικές δοκιμές όσο και τον πρώτο γύρο εκλογών, θα παρέχει τις παρακάτω λειτουργίες:
a) Αναζήτηση του εκάστοτε ψηφοφόρου σε μία βάση, που αποτελεί πιστό αντίγραφο της επίσημης βάσης του Υπουργείου Εσωτερικών.
β) Σήμανση κάθε ψηφοφόρου ότι έχει ψηφίσει ώστε να μην επιτρέπεται να ψηφίσει εκ νέου είτε στο ίδιο είτε σε άλλο εκλογικό τμήμα.
γ) Καταχώρηση των τελικών αποτελεσμάτων (Σύνολο, Έγκυρα, Άκυρα, Λευκά ψηφοδέλτια, καθώς και αριθμός ψήφων για κάθε υποψήφιο) ανά εκλογικό τμήμα.
δ) Υπολογισμός και παρουσίαση συνολικών αποτελεσμάτων στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (μέσω του διαχειριστή) και στους Τεχνικούς Εκπροσώπους.

Η αντίδραση Αλιβιζάτου:

Μόλις πήρε στα χέρια του την επιστολή της εταιρείας ο πρόεδρος της επιτροπής, που έχει αναλάβει τις εκλογές στην κεντροαριστερά, την προώθησε στους υποψήφιους αρχηγούς με την επισήμανση ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στην εξ αποστάσεως ψηφοφορία. 

Ο κ. Αλιβιζάτος τους ενημερώνει για την κίνησή του να επικοινωνήσει με τις διοικήσεις της Cosmote και της Wind με το ερώτημα αν ενδιαφέρονται να αναλάβουν την εκλογή για τις 5 και 12 Νοεμβρίου και μόνο για την ηλεκτρονική διασύνδεση των εκλογικών τμημάτων. 

Το σχόλιο του ΠΑΣΟΚ:

Με τρεις επισημάνσεις αντέδρασε η Χαριλάου Τρικούπη: πρώτον, η εταιρεία επιβεβαιώνει ότι δε μπορεί να διασφαλιστεί η εξ αποστάσως ψήφος, δεύτερον, προκύπτει το ερώτημα γιατί η Vodafone πρόλαβε να κάνει τις εκλογές στη ΝΔ σε έναν μήνα και τώρα θέλει τέσσερις και, τρίτον, ότι για όλα τα διαδικαστικά θέματα που είναι ανοιχτά θα αποφασίσει η επιτροπή Αλιβιζάτου. 

Παρέμβαση Ανδρουλάκη:


Παρέμβαση στο θέμα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην Κεντροαριστερά, έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην ΕΡΤ3 και στην εκπομπή «επιΚΟΙΝΩΝΙΑ» με τη Δώρα Αυγέρη και τον Δημήτρη Παπαγρηγορίου. Μετά την επιστολή της Vodafone στην επιτροπή Αλιζιβάτο, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε τα εξής:

«Πρόκειται για τεχνικά θέματα που δεν αφορούν τους πολίτες. Οποτε κι αν γίνουν οι εκλογές, το ενδιαφέρον θα είναι να υπάρξει μια ενωμένη και ισχυρή Κεντροαριστερά.

Μεγιστοποιείται ένα ζήτημα το οποίο είναι τεχνικό. Τις εκλογές δεν τις έχει αναλάβει το ΠΑΣΟΚ αλλά η επιτροπή Αλιβιζάτου η οποία και κάνει προσπάθειες. Υπερασπίζομαι την παρουσία του κ. Αλιβιζάτου και θεωρώ ότι μπορεί να εγγυηθεί αυτή τη διαδικασία. Εάν δεν μπορεί να γίνει στις 5 Νοεμβρίου, ας γίνει λίγο μετά».
 Το θέμα είχε αποκαλύψει από το πρωί το protothema.gr:

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους της εταιρείας που έχει την τεχνογνωσία για να αναλάβει την εκλογή η Vodafone λέει «ναι» στην ηλεκτρονική δυσύνδεση των εκλογικών τμημάτων και «όχι» στην ψήφο εξ αποστάσεως.

Επίσης, θέτει αυστηρές προϋποθέσεις για την υλοποίηση του χρονοδιαγράμματος, καθώς θα πρέπει πολύ σύντομα να ενημερωθεί για τα εκλογικά τμήματα και να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές του συστήματος. 

Τις ερχόμενες ημέρες θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή Αλιβιζάτου, προκειμένου να ελέγξει και τις υπογραφές που θα πρέπει να καταθέσουν μέχρι αύριο οι ενδιαφερόμενοι για την προεδρία του νέου φορέα.

ΣΧΟΛΙΑ (48)

ετσι τα βλεπω...

σε αυτη τη φαση, καταλληλοτερη απο ολους τους υποψηφιους , ειναι αντικειμενικα η φωφη. ενωνει το διχασμενο λαο της παραταξης και ειναι πιο κοντα στους πολιτες που ειχαν ψηφισει απογοητευμενοι συριζα που τωρα καταρρεει. η προσπαθεια αυτη της μεγαλης παραταξης εγινε με δικη της πρωτοβουλια και εθεσε τον εαυτο της σε κριση. σοβαρος και ικανος ο καμινης αλλα οι συγκυριες απαιτουν τη φωφη γεννηματα.

ποσους βαρεμενους εχει αυτη η χωρα!

υπαρχουν και κατι νουμερα, προφανως χρυσαυγιτες και σου λενε οτι τα τρια κομματα ΠΑΣΟΚ Ν.Δ και συριζα ειναι ληγμενα τα βαρεθηκε ο κοσμος! δηλαδη εσυ ρε σουργελο εισαι βεβαιος οτι τα 3 αυτα κομματα δεν θα ειναι πρωτα στις εκλογες, αλλα θα εναι η Χ.Α ο λεβεντης και ο γκλετσος!

Και γιατι θελουν εκλογες;

Κι ενα σωρο εξοδα , και οι μονοι που χαιρετανε πλεον το πασοκ και δεν αδιαφορουν, ειναι οι "κουκλες στις βιτρινες" (οπως χαιρετουσε και ο αρχηγος της ΝΔ). Πεταμένα λεφτα, το πασοκ ειναι "ληγμενο", η ΝΔ ειναι "ληγμενη" και το "συριζα ειναι "τελειως ληγμενο" απο θεμα εμπιστοσυνης του κοσμου. Ο κοσμος βαρεθηκε και τα 3 κομματα και σκεφτεται "καθε περσυ και καλυτερα ( καλυτερα εννοει πριν το 2000 ). Και σου λεει: τι να ψηφισω τωρα, 3 κομματα ίδια ειναι, συν τα πλευρικα παρομοια κομματα (βλέπε ποταμια, ανελ, λεβεντηδες κλπ). Αν δεν βρεθει ηγέτης που να μην προσκυνα την ευρωπη και το δντ, προκοπή δεν βλέπουμε. Τί μας νοιαζει εμας αν θα ειναι αρχηγος του πασοκ η Φώφη, ο μήτσος ή ο μπάμπης. Απο τη στιγμη που τα 3 κομματα λερώθηκαν πολιτικά, μόνο το μαυρο τους αξιζει. Ο κόσμος θα ξεσηκωθει μόνο όταν η εφορία ξεπερασει τελειως τις κοκκινες γραμμες, προς το παρόν καθεται εκει με το αειφον του, βλεπει και ποδοσφαιρο, πινει και καφεδες καπουτσινο και σου λεει: αστους να φαγωνονται , ολοι ιδιοι ειναι και μονο για το χρημα ειναι οι πολιτικοι.

john

Η κάθε τοπική να διεξάγει τις εκλογές με κάλπες.Αν δεν έχουμε εμπιστοσύνη μεταξύ μας χαθήκαμε και τα 900 χιλιάδες ευρώ να πάνε στο κόμμα.

προσον , νεος!!!!!

εγω ξερω και εναν αλλο νεοτερο απο τον ανδρουλακη, θελετε να τον κανετε αρχηγο;;;;

ΠΑΣΟΚ αρκαδιας

ο βενιζελος συντροφε θελει τον ανδρουλακη, εγω θελω, αυτον που δεν θελει ο τσιπρας, δηλαδη την φωφη. τι θα πει παλι, καθε χρονο θα αλλαζουμε αρχηγο;; τι ειναι αρχηγος προσκοπων;;

...

Ο Τσίπρας;;; Φοβάται τη Φώφη;;; Μα καλά τα διαβάζεις αυτά που γράφεις;;; Τι είναι αυτές οι σαχλαμάρες;;; Πιο δήθεν πολιτικός από τη Φώφη πεθαίνεις... Άσε που δεν πείθει... Άσε που δεν το χει γενικά με το λόγο... Α... και καμία σχέση ο Ανδρουλάκης με το... κήτος! Ούτε καν... ΥΓ: Ο Τσίπρας τουλάχιστον έλεγε ψέματα αλλά έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται πιστευτά στον κόσμο...

Fofiko

Τσίπρα αλάνι κατάφερες κ εξαφανισες τα πασοκομουτρα..μονος σου τους παίζεις όλους.. μόνος σου κ Όλοι τους!!κι άλλοι με κουλη αδωνι κικιλια..της πλάκας!!παίζεις χωρίς αντίπαλο!!ΓΛΕΝΤΑ τους!!!

αμαν ητανε να δοκιμαζαμε ολους τους νεους..

να δοκιμασουμε και τον ανδρουλακη που ειναι νεος;; και τι ειναι ο αρχηγος της παραταξης ρε συντροφε;; μουσταλευρια να τον δοκιμασουμε ; και ο τσιπρας νεος ητανε , τον δοκιμασαμε και αυτοκτονησαμε ομαδικα! αλλωστε ο ανδρουλακης ολο αυτο το διαστημα που διαφωνουσε στο ΠΑΣΟΚ μας ελεγε ιτι δεν τον ενδιαφερουν οι καρεκλες!

...

Εσύ δηλαδή ρε σύντροφε το Βενιζέλο και τη Φώφη θες πάλι;;;

αυτη ειναι η πραγματικοτητα!

οτι και να γραφετε συριζοχρυσαυγιτες, ολη η ελλαδα ειναι ΠΑΣΟΚ. σε καθε πολη σε καθε χωριο σε καθε χωρο δουλειας , οι σοβαροι και εξυπνοι ανθρωποι ειναι ΠΑΣΟΚ. επιστημονες, επαγγελματιες, αγροτες, υπαλληλοι, δημαρχοι , προεδροι συλλογων και γενικα οι αξιοπρεπεις ανθρωποι. αντιθετα, ολα τα νουμερα, σουργελα, και καθε λογης βαρεμενοι ψηφιζουν συριζα η χρυση αυγη! ταιριαζουν σε ολα εκτος απο το θεμα των μεταναστων!!

Ας δοκιμάσουμε...

... Ας δοκιμάσουμε και το Νίκο Ανδρουλάκη... Αυτός τουλάχιστον και νέος είναι και δικαιούται να δοκιμαστεί...

ΟΥΣΤ!

Δοκίμασέ τον εσύ..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kotzias_artthroo

Εν αναμονή των ρωσικών αντιποίνων στις απελάσεις στη σκιά της σφοδρής αντίδρασης του ΥΠΕΞ στις δηλώσεις της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου - Κατεβάζει τους τόνους στις καταγγελίες περί χρηματισμού πολιτών από ρωσόφιλους ο Ζάεφ

2
mhtsotakis_arthroo

Ο αρχηγός της ΝΔ αμφισβητεί το success story του πρωθυπουργού, γνωρίζοντας ότι στο τέλος οι πολίτες θα επιλέξουν μεταξύ των δύο - Εξηγήσεις από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για την υπόθεση πλαστογραφίας της κατασκευαστικής των αδελφών του ζήτησαν Γεωργιάδης και Σπυράκη

2
vitsas

Ο κ. Βίτσας, αναφερόμενος στα πράγματα που έχει κάνει η κυβέρνηση αυτό το διάστημα, επισήμανε: «Τελειώσαμε με την διαφθορά. Το δεύτερο ζήτημα είναι υπό μία έννοια ότι δημιουργήσαμε μία εικόνα φορολογικής συμμόρφωσης, γι' αυτό τα έσοδα του κράτους είναι πολύ μεγαλύτερα. Χτυπήσαμε τη φοροδιαφυγή. Και μπαίνουμε τώρα στη νέα εποχή που έχει ορισμένα κεντρικά στοιχεία»

3