LIVE

Κορωνοϊός

Στο government.gov.gr αυτοαποθεώνονται για την πετρελαιοκηλίδα: «Σαφής βελτίωση παντού πλην της περιοχής Αστέρια Γλυφάδας»

Στο government.gov.gr αυτοαποθεώνονται για την πετρελαιοκηλίδα: «Σαφής βελτίωση παντού πλην της περιοχής Αστέρια Γλυφάδας»

Άνοιξε το νέο κυβερνητικό διαδικτυακό portal με πληροφορίες για τις... τέλειες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

«Κύριε υπουργέ, η ερώτησή μου είναι η εξής: Πόσο καλός είστε; Πολύ ή πάρα πολύ;;;». Αυτή την χιουμοριστική ατάκα που λένε μεταξύ τους οι δημοσιογράφοι όταν θέλουν να πουν με... εύσχημο τρόπο ότι η ερώτηση ενός ρεπόρτερ δεν είναι απλώς ήπια αλλά σχεδόν κάνει τον ερωτώμενο υπουργό να... ντρέπεται για το ερώτημα-πάσα, θυμίζει σε πολλούς η ιστοσελίδα goverment.gov.gr. 

Η ιστοσελίδα ξεκίνησε σήμερα και από τους τίτλους στα κεντρικά θέματά της θα καταλάβετε πολύ περισσότερα απ' αυτά που αναφέρονται στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε το
Μέγαρο Μαξίμου.

Παράδειγμα 1

Σε θέμα για τη ρύπανση στις ακτές της Αττικής από την πετρελαιοκηλίδα που προκλήθηκε μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου Αγία Ζώνη: «Σαφής βελτίωση σε όλες τις περιοχές πλην της περιοχής Αστέρια Γλυφάδας όπου η κατάσταση παραμένει σταθερή».

Παράδειγμα 2

Σε θέμα για τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου: «Η χώρα βαδίζει προς το τέλος μιας σκληρής περιόδου, η οποία ξεκίνησε την άνοιξη του 2010 και θα κλείσει σε ένα χρόνο από σήμερα». (Σε ελεύθερη μετάφραση: μόλις σε τρία χρόνια, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όχι απλώς θα βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια και όλα τα προβλήματα που σωρεύτηκαν από δεκαετίες διακυβέρνησης από την ΠΑΣΟΚΝεοΔημοκρατία).

Παράδειγμα 3

Για την τελειοποίηση του συνταξιοδοτικού συστήματος: «Απλοποιείται η διαδικασία υπολογισμού και έκδοσης κύριων και επικουρικών συντάξεων καθώς και εφάπαξ».
Προσέξτε, δεν εννοούν την πραγματικότητα της εθνικής σύνταξης των 384 ευρώ για όλους τους Έλληνες που μας έχουν ετοιμάσει και ήδη ψηφίσει. Θέλουν να μας πείσουν ότι πλέον οι συντάξεις θα δίνονται ταχύτερα... Προφανώς εκ παραδρομής έχουν ξεχάσει να αναφέρουν ότι πλέον οι συντάξεις έχουν μετατραπεί σε επιδόματα φτώχειας...


Παράδειγμα 4 

Για το αγροτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ: «Με ταχύτερους ρυθμούς από κάθε άλλη φορά η υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης». Είναι σεμνοί... Χρησιμοποιώντας μόλις 13 λέξεις κατηγορούν σαν άχρηστους όλους όσους πέρασαν από όλες τις κυβερνήσεις όλων των προηγούμενων ετών και αυτοαναγορεύονται σε ό,τι καλύτερο έχει γνωρίσει η Ελλάδα από την αρχή του χρόνου.

Οι αλήθειες του ΣΥΡΙΖΑ συμπυκνωμένες στο government.gov.gr... 

«Με τη λειτουργία επίσημου ενημερωτικού ιστοτόπου government.gov.gr εμπλουτίζεται η ψηφιακή παρουσία της Ελληνικής Κυβέρνησης στο διαδίκτυο

Από σήμερα τίθεται σε λειτουργία ο επίσημος ενημερωτικός ιστότοπος για το έργο και τη δραστηριότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης. Ο ιστότοπος είναι προσβάσιμος στη διεύθυνση government.gov.gr ενώ τα σχετικά κανάλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκονται για το facebook στο facebook.com/govgr και για το twitter στο twitter.com/governmentgovgr.
Το περιεχόμενο του ιστότοπου αποτελεί συλλογικό έργο, για το οποίο συνεργάζονται τα Γραφεία Τύπου του Πρωθυπουργού και των Υπουργείων υπό τον συντονισμό του Γραφείου του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και εκφράζει θεσμικά την κυβέρνηση. Ο ιστότοπος αποτελεί μια ανοιχτού κώδικα εσωτερική παραγωγή του Γραφείου του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία του. Σκοπός του ιστότοπου είναι να αποτελεί εφεξής μια πύλη για την ενημέρωση των πολιτών και των ΜΜΕ σχετικά με το έργο και τη δραστηριότητα της εκάστοτε εκλεγμένης κυβέρνησης, κάτι που δυστυχώς δεν τηρήθηκε κατά το παρελθόν παρόλο που μόνο να ενδυναμώσει μπορεί το δημόσιο διάλογο.Πιο συγκεκριμένα για τον ιστότοπο:
Μέσα από την ενότητα ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ οι πολίτες μπορούν να παρακολουθούν τη ροή των ενημερώσεων ανά πεδίο πολιτικής και θεματική κατηγορία.
Στην ενότητα ΕΡΓΟ, αποτυπώνονται τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ανά χαρτοφυλάκιο (υλοποιήσεις, ψηφισμένοι νόμοι, υπογραφές συμφωνιών, παραδόσεις έργων, υπουργικές αποφάσεις, ρυθμίσεις σε ισχύ κλπ.).

Στην ενότητα ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ, αναρτάται υλικό τεκμηρίωσης και συγκεντρωτικά στοιχεία ανά χαρτοφυλάκιο (στοιχεία, εγκύκλιοι, ενημερωτικά σημειώματα, στατιστικές, ερμηνευτικά κείμενα κλπ.).

Στην ενότητα «INFOGOV», δημοσιεύονται ανακοινώσεις, προκηρύξεις, προσκλήσεις, διοικητικές πράξεις και χρήσιμες πληροφορίες για το έργο της ελληνικής κυβέρνησης που αφορούν σε ομάδες πολιτών με ειδικά ενδιαφέροντα όπως ακριβώς δημοσιεύονται και στην εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα «infogov». Για την ενότητα αυτή υπεύθυνο είναι το Γραφείο του Υπουργού Επικρατείας αρμόδιου για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου. 
Επίσης, οι πολίτες μπορούν να αντλούν ενημέρωση για τη δραστηριότητα του ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, τη δραστηριότητα και το έργο των ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ, τις ενημερώσεις του ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ καθώς και το κύριο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των ερχόμενων ημερών.

Τέλος, η ανατροφοδότηση από τους πολίτες γίνεται μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας της «καθημερινότητας». Κάτω από κάθε ενημέρωση, αντί σχολίων, βρίσκεται σύνδεσμος για την εν λόγω φόρμα επικοινωνίας με την Κυβέρνηση στο kathimerinotita.gov.gr που χειρίζεται το γραφείο του Υπουργού Επικρατείας αρμόδιου για θέματα Καθημερινότητας του Πολίτη.

Ο ιστότοπος δεν αποσκοπεί σε αποτύπωση κάθε κυβερνητικής πράξης αλλά στην παρουσίαση της κύριας κυβερνητικής δραστηριότητας. Τα δελτία τύπου των Υπουργείων δημοσιεύονται εξάλλου στους ιστοτόπους τους και διανέμονται στους διαπιστευμένους ανά χαρτοφυλάκιο δημοσιογράφους. 

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στον ιστότοπο καταγράφεται η κύρια δραστηριότητα και έργο από την ορκωμοσία της σημερινής κυβέρνησης (6 Νοεμβρίου 2016). Ωστόσο στην ενότητα «Απολογισμός κυβερνητικού έργου 2015-2016» σταχυολογείται το κύριο κυβερνητικό έργο της περιόδου ανά τομέα πολιτικής.

Υπενθυμίζεται επίσης, ότι οι πολίτες μπορούν σε καθημερινή βάση να λαμβάνουν ειδοποιήσεις με χρήσιμες πληροφορίες στο κινητό τους τηλέφωνο μέσω της εφαρμογής «infogov». Αρκεί να εγγραφούν στις θεματικές ενδιαφέροντός τους μέσα από την εφαρμογή, που είναι διαθέσιμη τόσο στο «GooglePlay Store» (play.google.com/store/apps/details?id=gov.goverment.infogov), όσο και στο «App Store» της Apple (itunes.apple.com/app/id1141405510).

Υπενθυμίζεται τέλος, ότι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αποστέλλουν ζητήματα που δυσκολεύουν την συλλογική μας καθημερινότητα μέσω της ιστοσελίδας «Καθημερινότητα» (kathimerinotita.gov.gr). Μέσα από τη σχετική φόρμα επικοινωνίας τα θέματα καταγράφονται, ώστε να αποτελέσουν στη συνέχεια αντικείμενο αξιολόγησης, ομαδοποίησης και επεξεργασίας, με κύριο σκοπό να χαρτογραφηθούν οι ελλείψεις, να διερευνηθούν οι δυνατότητες παρέμβασης και να οδηγήσουν σε ευρύτερες κυβερνητικές πρωτοβουλίες και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης