Κεντροαριστερά: Νέος κύκλος αντιπαράθεσης για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία

Κεντροαριστερά: Νέος κύκλος αντιπαράθεσης για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη διαδικασία άφησε ο Γιώργος Μαυρωτάς - «Διαύγεια» στην ηλεκτρονική ψήφο ζητά ο Γιάννης Ραγκούσης - «Ναι με εγγυήσεις» από τον Νίκο Ανδρουλάκη

Κεντροαριστερά: Νέος κύκλος αντιπαράθεσης για την εξ αποστάσεως ψηφοφορία
Στην επιτροπή Αλιβιζάτου προσβλέπουν πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία εκλογής του νέου αρχηγού της κεντροαριστεράς.

«Όλοι ενδιαφερόμαστε για το αδιάβλητο της ψηφοφορίας. Και στον ίδιο βαθμό. Οι τεχνικοί διαβεβαιώνουν ότι υπάρχει τρόπος διασφάλισής του. Θα ήταν λάθος λοιπόν να στερήσουμε τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους να ψηφίσουν» αναφέρουν σήμερα πηγές από το Ποτάμι.

«Σε τελική ανάλυση, ας αφήσουμε την υπόθεση στα χέρια της Επιτροπής, υπό τον καθηγητή Ν.Αλιβιζάτο, που είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβει τις αποφάσεις σταθμίζοντας με προσοχή όλα τα τεχνικά δεδομένα» προσέθεταν.

Κλείσιμο
Όμως, μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιώργος Μαυρωτάς άφησε ανοιχτό το θέμα της αποχώρησης, λέγοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί στα όργανα του κόμματος. 

Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών με το Ποτάμι Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος συνοδεύει σε περιοδεία τον επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιο στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για την ανάδειξη ηγεσίας του υπό διαμόρφωση μεσαίου χώρου Σταύρο Θεοδωράκη, ευρισκόμενος χθες στην πόλη της Καλαμάτας και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το νέο εγχείρημα και τις επ’ αυτού διαδικασίες, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αυτός λοιπόν ο φορέας, όταν ψηφίσουν 400.000 ή 500.000 άνθρωποι θα ανοίξει και θα λάμψει. Αν ψηφίσουν 50, 60, ή 80 χιλιάδες, θα είμαστε πάλι εμείς κι εμείς: οι παλιοί βουλευτές, οι παλιοί κομματάρχες, τα παλιά κόμματα, οι τοπικοί παράγοντες, όλοι αυτοί οι γνωστοί, οι ίδιοι και οι ίδιοι. Αυτό πρέπει ν’ ανοίξει: Με ηλεκτρονική ψηφοφορία και με όλες τις νέες τεχνολογίες που μπορούν να αξιοποιηθούν. Και κάποιοι από τα παλιά κόμματα και τα παλιά μετερίζια δεν το θέλουν αυτό και παίζουν άμυνα. Προσπαθούν να το αποφύγουν. Δεν θέλουν ν’ ανοίξει στον κόσμο, αλλά να παραμείνει στους κομματικούς μηχανισμούς. Αν όμως παραμείνουμε στους κομματικούς μηχανισμούς, καλή σας νύχτα. Θα κάνουμε δηλαδή, πάλι τα ίδια τα γνωστά: το ίδιο πελατειακό κράτος, τις ίδιες συντεχνίες, τα ίδια κόλπα, «εμείς οι τρεις οι φίλοι που τρώμε το σταφύλι».

Παρέμβαση Ραγκούση...

"...Δηλώνω ταυτόχρονα ότι δεσμεύομαι από όλες τις αποφάσεις της υπό την προεδρία σας Ανεξάρτητης Επιτροπής και ιδιαίτερα από αυτές που αφορούν ... τη διεξαγωγή του προεκλογικού αγώνα, τους κανόνες διαφάνειας, τους όρους και τη διαδικασία της ψηφοφορίας ..."

Στο παραπάνω κείμενο βάλαμε και οι 10 υποψήφιοι την υπογραφή μας.

Έχουμε δεσμευτεί λοιπόν, να δείξουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ανεξάρτητη Επιτροπή Αλιβιζάτου.

Η πιο ευγενική και όμορφη, πολιτικά, προσπάθεια ενότητας στον προοδευτικό χώρο δεν επιτρέπεται να δηλητηριάζεται με άγονες διαδικαστικές αντιπαραθέσεις. 

Δεν δικαιολογείται εξαιτίας αυτών των αντιπαραθέσεων να καθυστερεί κι άλλο ο πολιτικός διάλογος μεταξύ των υποψηφίων για τον ιδεολογικό και τον πολιτικό προσανατολισμό της νέας παράταξης.

Είμαστε η παράταξη της Δι@ύγειας και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης γι αυτό πρέπει να γίνουμε και η παράταξη της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Όποιοι αναλάβουν την ιστορική και πολιτική ευθύνη να οδηγήσουν την Ανεξάρτητη Επιτροπή Αλιβιζάτου σε αδιέξοδο καθώς και αδυναμία λήψης αποφάσεων, τότε θα έχουν "ρίξει ατομική βόμβα" στον προοδευτικό χώρο για πολλές δεκαετίες.

Έχουμε χρέος να προχωρήσουμε στη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων καθώς και στην άρση των αντιθέσεων.

Ανδρουλάκης: «Να γίνει ένας πολιτικός σεισμός – Να αλλάξουμε γενιά»...

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιμένει στην ηλεκτρονική ψηφοφορία τονίζοντας: «Πρέπει να πάμε σε μία μαζική διαδικασία. Να δώσουμε τη δυνατότητα, ιδιαίτερα στα νέα παιδιά που έφυγαν στο εξωτερικό, να μπορούν να συμμετέχουν στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Όμως, πρέπει να διασφαλιστεί από τους τεχνικούς η διαφάνεια της διαδικασίας. Αυτό δεν είναι δουλειά δική μας. Δουλειά των τεχνικών είναι να διασφαλίσουν διαφάνεια διαδικασίας αλλά προς Θεού, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προσπαθήσουμε να βρούμε προσκόμματα για να μην πάμε σε μία πραγματική μαζική διαδικασία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης