Έφη Αχτσιόγλου: Προστατευτικό για τα εργασιακά το νομοσχέδιο

Έφη Αχτσιόγλου: Προστατευτικό για τα εργασιακά το νομοσχέδιο

Η υπουργός ανέφερε ότι η πλήρης εργασία, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, η σταδιακή αναστήλωση ενός πλαισίου προστασίας που διαλύθηκε την περίοδο 2010-2014 αποτελούν βασικούς στόχους της κυβέρνησης

Έφη Αχτσιόγλου: Προστατευτικό για τα εργασιακά το νομοσχέδιο
Ως νομοσχέδιο με θετικό πρόσημο για την κοινωνία που ανταποκρίνεται σε πάγια αιτήματα των εργαζομένων, που θωρακίζει την εργασία και θα βελτιώσει την καθημερινότητα πολλών χιλιάδων εργαζομένων και ασφαλισμένων, χαρακτήρισε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου το σχέδιο νόμου που βρίσκεται στη Βουλή για την προστασία των εργαζομένων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η υπουργός ανέφερε ότι η πλήρης εργασία, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, η σταδιακή αναστήλωση ενός πλαισίου προστασίας που διαλύθηκε την περίοδο 2010-2014 αποτελούν βασικούς στόχους αυτής της κυβέρνησης.

«Και στο βαθμό που έχουμε τον χώρο και τη δυνατότητα, θα το κάνουμε. Στον βαθμό που έχουμε τον χώρο, παρεμβαίνουμε δραστικά υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας», πρόσθεσε.
 
Κλείσιμο
Η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι το νομοσχέδιο δεν αποτελεί υποχρέωση απέναντι στους θεσμούς αλλά «υποχρέωση μας και πρωτοβουλία δικιά μας να προχωρήσουμε σε αυτές τις ρυθμίσεις» για την καλύτερη θωράκιση αυτονόητων εργατικών δικαιωμάτων.

 Ανέφερε ότι πολλές από τις ρυθμίσεις προέκυψαν και από τις επαφές με τους εργαζόμενους, με τα εργατικά κέντρα και ότι πολλά από αυτά τα θέματα είναι πάγια και δίκαια αιτήματα συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων που είναι δίκαια και έπρεπε να λυθούν.
 
Η κ. Αχτσιόγλου ερωτήθηκε πότε θα αρχίσει να ανεβαίνει ο χαμηλότατος μισθός των 389 ευρώ.
Ανέφερε πως αυτό που είπε στη Βουλή είναι μια απάντηση στην αντιπολίτευση «που κάνει κριτική των πρωτοσέλιδων», γιατί -όπως είπε- επιμένει σε ένα ποσό για τον μέσο μισθό στη μερική απασχόληση.

Είπε, δε, πως εκείνη έδειξε στη βουλή με στοιχεία ότι ο μέσος μισθός για τη μερική απασχόληση από το 2011 έως το 2014 έπεσε κάτω από 200 ευρώ. 

«Ταυτόχρονα, η νομοθετική παρέμβαση που έγινε το 2012 στους μισθούς έφερε ουσιαστικά τον κατώτατο μισθό -που τον πήγαν στα 586 εν μια νυκτί- κάτω απ' τον μέσο μισθό της μερικής απασχόλησης της ίδιας περιόδου», είπε για να σχολιάσει: «Αυτές είναι οι παρεμβάσεις τους, αυτοί είναι οι μισθοί που καταγγέλλουν σήμερα, είναι οι μισθοί που αυτοί δημιούργησαν».
 
Η υπουργός σημείωσε πως δεν ισχυρίζεται ότι τα πράγματα είναι καλά στην αγορά εργασίας και πως όμως με αυτή την κυβέρνηση υπάρχει μια σταθεροποίηση: «Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ μας έδειξαν πρόσφατα ότι 7 στους 10 βασικούς κλάδους οικονομίας δείχνουν μια αύξηση στους μισθούς το πρώτο τρίμηνο του 2017 σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2016, έχουμε μερικά βασικά σημεία θετικά ανάκαμψης της οικονομίας και νομίζω ότι τα πράγματα θα βελτιώνονται».

Το νομοσχέδιο έχει δεχθεί ομοβροντία πυρών από την αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «συρραφή αόριστων και προχειρογραμμένων διατάξεων με πολιτική σκοπιμότητα» και «φύλλο συκής ενόψει ΔΕΘ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης