Αντιπαράθεση στη Βουλή για το ομόλογο αλλά και για τις... εκλογές στην Κεντροαριστέρα

Αντιπαράθεση στη Βουλή για το ομόλογο αλλά και για τις... εκλογές στην Κεντροαριστέρα

-Μανιάτης: Ζητήστε συγγνώμη και από τον Βενιζέλο  -Τσακαλώτος: Σας εύχομαι καλή επιτυχία για πρόεδρος της ΔΗΣΥ

Αντιπαράθεση για το ομόλογο αλλά και για τις...  εκλογές στην Κεντροαριστέρα  υπήρξε στη Βουλή, ανάμεσα στον Γιάννη Μανιάτη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο
. Η παρέμβαση του  βουλευτή της ΔΗΣΥ   μετά την ομιλία του υπουργού Οικονομικών, προκάλεσε την αντίδραση  του κ.Τσακαλώτου.

Είπατε ήταν αέρας η έξοδος, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μανιάτης, κατά τη συζήτηση για  το νομοσχέδιο  του υπουργείου Οικονομικών και συνέχισε ότι ότι δεν ήταν ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο από την έκδοση του Σαμαρά. Ο βουλευτής στη συνέχεια ζήτησε από τον υπουργό να ζητήσει συγγνώμη και από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.  

“Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Μανιάτη και το σώμα γιατί τον κατηγόρησα ότι έκανε αυτή την παρέμβαση για να έχει  δέκα τηλεοπτικού χρόνου” είπε ο κ. Τσακαλώτος και συνέχισε: τελικά έκανε μία ομιλία για να γίνει αρχηγός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Εύχομαι καλή επιτυχία.

O κ.Τσακαλώτος νωρίτερα είχε απορρίψει τις συγκρίσεις για το αν είναι καλύτερη ή όχι η έξοδος στις αγορές του 2014 ή του 2017. «Η ουσία της διαφοράς μας είναι ότι η δική μας έξοδος εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική που θεωρεί μέρος της να βγούμε στις αγορές, να βγούμε από τα μνημόνια και ενσωματώνει τη λύση του χρέους. Όλα τα άλλα είναι αέρας, αφρός» είπε.
«Δεν είναι το κυρίαρχο να συγκρίνουμε, και γι’ αυτό και εγώ δεν έχω δώσει μεγάλο βάρος στη σύγκριση της εξόδου στις αγορές σήμερα, με την έξοδο στις αγορές την περίοδο Σαμαρά. Ούτε μπορούμε να συζητήσουμε με σοβαρό τρόπο την τιμή που βγήκαμε στις αγορές με την τιμή που βγήκαν η Πορτογαλία, η Ιρλανδία. Δεν είναι σοβαρές συγκρίσεις αυτές», είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Πρόσθεσε ότι θα περίμενε πιο σοβαρές παρεμβάσεις από αυτή τη Βουλή.
«Δεν μπορεί να συγκρίνεις την Ελλάδα που είναι σε πρόγραμμα, με χώρες που δεν είναι. Δεν μπορεί να συγκρίνεις την Ελλάδα που είχε PSI, που δημιούργησε μεγάλη αναταραχή στις αγορές και στην εμπιστοσύνη, με χώρες που δεν είχαν τέτοιο κούρεμα των ιδιωτικών ομολόγων. Δεν μπορείς και δεν είσαι σοβαρός όταν κάνεις μια τέτοια σύγκριση», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
«Η σοβαρή σύγκριση δεν είναι ούτε αν η δική μας έξοδος είναι καλύτερη από εκείνη με την οποία βγήκε η Ελλάδα στις αγορές το 2014, ή αν είναι καλύτερη από αυτή την έξοδο που μπορεί να κάνουν τώρα η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος. Δεν είναι αυτή η σύγκριση», είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι η προσέγγιση πρέπει να αφορά το ότι για τη σημερινή κυβέρνηση «η έξοδος στις αγορές είναι ένα μέσον και δεν είναι ο σκοπός».
Η προσέγγιση πρέπει να είναι επίσης για ποιον λόγο η κυβέρνηση χρησιμοποιεί αυτό το μέσον και τι θέλει να πετύχει, σημείωσε.
«Έχουμε συνολική στρατηγική. Η στρατηγική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν πως το χρέος είναι βιώσιμο διότι η χώρα δεσμεύτηκε σε πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και πλεονάσματα, δεν ζήτησε τίποτα για το χρέος και στη συνέχεια βγήκε στις αγορές», είπε ο υπουργός Οικονομικών, εκτιμώντας πως η ΝΔ βγήκε σε αυτό το κλίμα στις αγορές, αν και γνώριζε ότι μετά από μερικούς μήνες το επιτόκιο θα ήταν υψηλότερο.
«Σήμερα το επιτόκιο που έχουμε εμείς είναι πιο χαμηλό», είπε ο υπουργός Οικονομικών, και υπογράμμισε πως η ουσία και η διαφορά με τη σημερινή κυβέρνηση, είναι ότι η σημερινή έξοδος εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική και «αυτή η στρατηγική βλέπει την έξοδο στις αγορές ως ένα μέσο για την έξοδο από το μνημόνιο, είναι μια στρατηγική που ενσωματώνει τη λύση για το χρέος που δόθηκε τον Ιούνιο του 2017 - και θα αποσαφηνιστεί ακόμη περισσότερο σε λίγους μήνες - και θα μας επιτρέψει να βγούμε ξανά σε σοβαρό επιτόκιο στις αγορές, ώστε να μπορούμε να μειώσουμε την επιτήρηση».
«Αυτή είναι η στρατηγική μας για την οποία θα κριθούμε. Ο ελληνικός λαός θα κρίνει το 2019 πότε βγήκαμε στις αγορές, με ποιο σκοπό, εντός ποίου προγράμματος και πώς καταφέραμε να βγούμε από το μνημόνιο. Αυτή τη στρατηγική θα συγκρίνει ο ελληνικός με τη δική σας στρατηγική, η οποία εκ των πραγμάτων απέτυχε», είπε ο υπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Σημείωσε πως αν η στρατηγική της τότε κυβέρνησης ήταν πετυχημένη, η κυβέρνηση Σαμαρά θα είχε κλείσει την αξιολόγηση, θα είχε πείσει τον μεσαίο χώρο να ψηφίσει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα είχε το success story που τότε «πουλούσε».
«Τίποτε από αυτά δεν έγινε», επέμεινε ο υπουργός Οικονομικών. «Η δική μας έξοδος δεν είναι καλύτερη λοιπόν γιατί είχε καλύτερο επιτόκιο. Όλα αυτά είναι αέρας. Είναι πολιτικός αφρός. Στο τέλος ο ελληνικός λαός δεν θα θυμάται ούτε τη δική μας έξοδο, ούτε τη δική σας. Θα θυμάται αν την πρώτη φορά υπήρξε στρατηγική με στόχο να βγεις από το μνημόνιο και αν αυτή η στρατηγική θα άνοιγε το δρόμο για την επιστροφή της εμπιστοσύνης και των επενδύσεων, μια επιστροφή με ρυθμούς ανάπτυξης από τους οποίους θα κερδίζει όλος ο λαός, και εκείνα τα στρώματα που εσείς είχατε πάντα στο περιθώριο. Όλα τα άλλα είναι για τις τηλεοράσεις για μερικές μέρες και μετά θα ξεχαστούν».


   
Translate message
Turn off for: Greek

-Μανιάτης: ζητήστε συγγνώμη και από τον Βενιζέλο

-Τσακαλώτος: Σας εύχομαι καλή επιτυχία για πρόεδρος της ΔΗΣΥΑντιπαράθεση για το ομόλογο αλλά και για τις...  εκλογές στην Κεντροαριστέρα  υπήρξε στη Βουλή, ανάμεσα στον Γιάννη Μανιάτη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η παρέμβαση του  βουλευτή της ΔΗΣΥ μετά την ομιλία του υπουργού Οικονομικών, προκάλεσε την αντίδραση  του κ.Τσακαλώτου.


Είπατε ήταν αέρας η έξοδος, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μανιάτης, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο  του υπουργείου Οικονομικών και συνέχισε ότι ότι δεν ήταν ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο από την έκδοση του Σαμαρά. Ο βουλευτής στη συνέχεια ζήτησε από τον υπουργό να ζητήσει συγγνώμη και από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.  


“Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Μανιάτη και το σώμα γιατί τον κατηγόρησα ότι έκανε αυτή την παρέμβαση για να έχει  δέκα τηλεοπτικού χρόνου” είπε ο κ. Τσακαλώτος και συνέχισε : τελικά έκανε μία ομιλία για να γίνει αρχηγός της Δημοκρατικής Συμπατράταξης. Εύχομαι καλή επιτυχία.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ.ΕΔΩ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ DNA ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras_megaro_main

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ και την επικοινωνία με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη τόνισε ότι Ελλάδα και Κύπρος από κοινού θα θέσουν το θέμα της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. - Η Ελλάδα είναι πιο ασφαλής από ποτέ, όποιος παραβιάσει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου θα έχει συνέπειες, είπε ο πρωθυπουργός

16
kisea_main

Ανεβαίνει η ένταση με την Τουρκία: Έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία Τσίπρα, ο οποίος διέκοψε την προεκλογική του περιοδεία στα Δωδεκάννησα - Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Αναστασιάδη - Τροφοδοτούνται σενάρια για κλιμάκωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις -Στο επίκεντρο η τουρκική προκλητικότητα στην κυπριακή ΑΟΖ

276
recep-tayip-erdogan

«Δώσανε λέει εντολή για να συλλάβουν τα πληρώματα, ποιον θα συλλάβετε; Θα γλείφετε μόνο την παλάμη σας!», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του, αφού είχε χαρακτηρίσει τον Μακρόν «ατζαμή»

92
fatih_mk

Παρά την πίεση από ΕΕ, ΗΠΑ και χώρες όπως η Γαλλία και η Ισπανία, ο Ερντογάν συνεχίζει απτόητος φτάνοντας μέχρι του σημείου να επιτεθεί προσωπικά στον Μακρόν - Στάση αναμονής από την Ελλάδα - Η Λευκωσία επιθυμεί για την Τουρκία κυρώσεις όπως αυτές στη Ρωσία για την Κριμαία

34