Αντιπαράθεση στη Βουλή για το ομόλογο αλλά και για τις... εκλογές στην Κεντροαριστέρα

Αντιπαράθεση στη Βουλή για το ομόλογο αλλά και για τις... εκλογές στην Κεντροαριστέρα

-Μανιάτης: Ζητήστε συγγνώμη και από τον Βενιζέλο  -Τσακαλώτος: Σας εύχομαι καλή επιτυχία για πρόεδρος της ΔΗΣΥ

Αντιπαράθεση για το ομόλογο αλλά και για τις...  εκλογές στην Κεντροαριστέρα  υπήρξε στη Βουλή, ανάμεσα στον Γιάννη Μανιάτη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο
. Η παρέμβαση του  βουλευτή της ΔΗΣΥ   μετά την ομιλία του υπουργού Οικονομικών, προκάλεσε την αντίδραση  του κ.Τσακαλώτου.

Είπατε ήταν αέρας η έξοδος, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μανιάτης, κατά τη συζήτηση για  το νομοσχέδιο  του υπουργείου Οικονομικών και συνέχισε ότι ότι δεν ήταν ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο από την έκδοση του Σαμαρά. Ο βουλευτής στη συνέχεια ζήτησε από τον υπουργό να ζητήσει συγγνώμη και από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.  

“Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Μανιάτη και το σώμα γιατί τον κατηγόρησα ότι έκανε αυτή την παρέμβαση για να έχει  δέκα τηλεοπτικού χρόνου” είπε ο κ. Τσακαλώτος και συνέχισε: τελικά έκανε μία ομιλία για να γίνει αρχηγός της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Εύχομαι καλή επιτυχία.

O κ.Τσακαλώτος νωρίτερα είχε απορρίψει τις συγκρίσεις για το αν είναι καλύτερη ή όχι η έξοδος στις αγορές του 2014 ή του 2017. «Η ουσία της διαφοράς μας είναι ότι η δική μας έξοδος εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική που θεωρεί μέρος της να βγούμε στις αγορές, να βγούμε από τα μνημόνια και ενσωματώνει τη λύση του χρέους. Όλα τα άλλα είναι αέρας, αφρός» είπε.
«Δεν είναι το κυρίαρχο να συγκρίνουμε, και γι’ αυτό και εγώ δεν έχω δώσει μεγάλο βάρος στη σύγκριση της εξόδου στις αγορές σήμερα, με την έξοδο στις αγορές την περίοδο Σαμαρά. Ούτε μπορούμε να συζητήσουμε με σοβαρό τρόπο την τιμή που βγήκαμε στις αγορές με την τιμή που βγήκαν η Πορτογαλία, η Ιρλανδία. Δεν είναι σοβαρές συγκρίσεις αυτές», είπε ο υπουργός Οικονομικών.
Πρόσθεσε ότι θα περίμενε πιο σοβαρές παρεμβάσεις από αυτή τη Βουλή.
«Δεν μπορεί να συγκρίνεις την Ελλάδα που είναι σε πρόγραμμα, με χώρες που δεν είναι. Δεν μπορεί να συγκρίνεις την Ελλάδα που είχε PSI, που δημιούργησε μεγάλη αναταραχή στις αγορές και στην εμπιστοσύνη, με χώρες που δεν είχαν τέτοιο κούρεμα των ιδιωτικών ομολόγων. Δεν μπορείς και δεν είσαι σοβαρός όταν κάνεις μια τέτοια σύγκριση», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.
«Η σοβαρή σύγκριση δεν είναι ούτε αν η δική μας έξοδος είναι καλύτερη από εκείνη με την οποία βγήκε η Ελλάδα στις αγορές το 2014, ή αν είναι καλύτερη από αυτή την έξοδο που μπορεί να κάνουν τώρα η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος. Δεν είναι αυτή η σύγκριση», είπε ο κ. Τσακαλώτος και πρόσθεσε ότι η προσέγγιση πρέπει να αφορά το ότι για τη σημερινή κυβέρνηση «η έξοδος στις αγορές είναι ένα μέσον και δεν είναι ο σκοπός».
Η προσέγγιση πρέπει να είναι επίσης για ποιον λόγο η κυβέρνηση χρησιμοποιεί αυτό το μέσον και τι θέλει να πετύχει, σημείωσε.
«Έχουμε συνολική στρατηγική. Η στρατηγική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν πως το χρέος είναι βιώσιμο διότι η χώρα δεσμεύτηκε σε πολύ υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και πλεονάσματα, δεν ζήτησε τίποτα για το χρέος και στη συνέχεια βγήκε στις αγορές», είπε ο υπουργός Οικονομικών, εκτιμώντας πως η ΝΔ βγήκε σε αυτό το κλίμα στις αγορές, αν και γνώριζε ότι μετά από μερικούς μήνες το επιτόκιο θα ήταν υψηλότερο.
«Σήμερα το επιτόκιο που έχουμε εμείς είναι πιο χαμηλό», είπε ο υπουργός Οικονομικών, και υπογράμμισε πως η ουσία και η διαφορά με τη σημερινή κυβέρνηση, είναι ότι η σημερινή έξοδος εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική και «αυτή η στρατηγική βλέπει την έξοδο στις αγορές ως ένα μέσο για την έξοδο από το μνημόνιο, είναι μια στρατηγική που ενσωματώνει τη λύση για το χρέος που δόθηκε τον Ιούνιο του 2017 - και θα αποσαφηνιστεί ακόμη περισσότερο σε λίγους μήνες - και θα μας επιτρέψει να βγούμε ξανά σε σοβαρό επιτόκιο στις αγορές, ώστε να μπορούμε να μειώσουμε την επιτήρηση».
«Αυτή είναι η στρατηγική μας για την οποία θα κριθούμε. Ο ελληνικός λαός θα κρίνει το 2019 πότε βγήκαμε στις αγορές, με ποιο σκοπό, εντός ποίου προγράμματος και πώς καταφέραμε να βγούμε από το μνημόνιο. Αυτή τη στρατηγική θα συγκρίνει ο ελληνικός με τη δική σας στρατηγική, η οποία εκ των πραγμάτων απέτυχε», είπε ο υπουργός Οικονομικών απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Σημείωσε πως αν η στρατηγική της τότε κυβέρνησης ήταν πετυχημένη, η κυβέρνηση Σαμαρά θα είχε κλείσει την αξιολόγηση, θα είχε πείσει τον μεσαίο χώρο να ψηφίσει για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα είχε το success story που τότε «πουλούσε».
«Τίποτε από αυτά δεν έγινε», επέμεινε ο υπουργός Οικονομικών. «Η δική μας έξοδος δεν είναι καλύτερη λοιπόν γιατί είχε καλύτερο επιτόκιο. Όλα αυτά είναι αέρας. Είναι πολιτικός αφρός. Στο τέλος ο ελληνικός λαός δεν θα θυμάται ούτε τη δική μας έξοδο, ούτε τη δική σας. Θα θυμάται αν την πρώτη φορά υπήρξε στρατηγική με στόχο να βγεις από το μνημόνιο και αν αυτή η στρατηγική θα άνοιγε το δρόμο για την επιστροφή της εμπιστοσύνης και των επενδύσεων, μια επιστροφή με ρυθμούς ανάπτυξης από τους οποίους θα κερδίζει όλος ο λαός, και εκείνα τα στρώματα που εσείς είχατε πάντα στο περιθώριο. Όλα τα άλλα είναι για τις τηλεοράσεις για μερικές μέρες και μετά θα ξεχαστούν».


   
Translate message
Turn off for: Greek

-Μανιάτης: ζητήστε συγγνώμη και από τον Βενιζέλο

-Τσακαλώτος: Σας εύχομαι καλή επιτυχία για πρόεδρος της ΔΗΣΥΑντιπαράθεση για το ομόλογο αλλά και για τις...  εκλογές στην Κεντροαριστέρα  υπήρξε στη Βουλή, ανάμεσα στον Γιάννη Μανιάτη και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Η παρέμβαση του  βουλευτή της ΔΗΣΥ μετά την ομιλία του υπουργού Οικονομικών, προκάλεσε την αντίδραση  του κ.Τσακαλώτου.


Είπατε ήταν αέρας η έξοδος, δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μανιάτης, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο  του υπουργείου Οικονομικών και συνέχισε ότι ότι δεν ήταν ούτε καλύτερο ούτε χειρότερο από την έκδοση του Σαμαρά. Ο βουλευτής στη συνέχεια ζήτησε από τον υπουργό να ζητήσει συγγνώμη και από τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.  


“Ζητώ συγγνώμη από τον κ. Μανιάτη και το σώμα γιατί τον κατηγόρησα ότι έκανε αυτή την παρέμβαση για να έχει  δέκα τηλεοπτικού χρόνου” είπε ο κ. Τσακαλώτος και συνέχισε : τελικά έκανε μία ομιλία για να γίνει αρχηγός της Δημοκρατικής Συμπατράταξης. Εύχομαι καλή επιτυχία.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ.ΕΔΩ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ DNA ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsipras-live

«Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου  για να διασφαλίσω  την ολοκλήρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών  - Μήνυμα στα Σκόπια ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «είναι η τελευταία ευκαιρία» για την ένταξή τους σε διεθνείς σχηματισμούς 

papagelopoulos_polakis

«Η «άγνωστη» φωνή που έδινε εντολές σε εισαγγελέα, θα στοιχειώνει για πολύ καιρό ακόμη κάποιους στη Νέα Δημοκρατία» ήταν η φράση με την οποία ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε στον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη

tsipras_kotzias_main

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου - Ο κ. Τσίπρας έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Κοτζιά και τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στην κυβέρνηση και τη χώρα - Αναμένεται τοποθέτηση του πρωθυπουργού

kotzias_main03

Ο Νίκος Κοτζιάς θεώρησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε ίσες αποστάσεις από τον ίδιο και τον Πάνο Καμμένο - Πλήγμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών της οποίας υπήρξε εμπνευστής και πρωτεργάτης -  Το ΥΠΕΞ αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός - Η παραίτηση υποβλήθηκε στις 2 μ.μ. και έγινε αμέσως δεκτή - Αναμένεται δήλωση Τσίπρα - Προηγήθηκε δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου: «όποιος δυσφορεί να κατέβει από το τρένο» 

kotz01-mesa

Συνομιλητές του κ. Κοτζιά κάνουν λόγο για  ετεροβαρή στάση του πρωθυπουργού στον χθεσινό καβγά του με τον Πάνο Καμμένο - Δυσαρέσκεια και στην κυβέρνηση για τη διαρροή των διαλόγων του υπουργικού - Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «φαντασιόπληκτες διαρροές στον Τύπο με πολιτική σκοπιμότητα»

29
theano-fotiou

Η αναπληρώτρια υπουργός επεσήμανε ότι όταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε το 2015, παρέλαβε με βάση τα στοιχεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ την παιδική φτώχεια στο 26,5% και μέσα σε δύο χρόνια -με τα εισοδήματα του 2015 και του 2016- το ποσοστό μειώθηκε κατά δύο μονάδες, στο 24,5%

7