Γαβρόγλου κατά ιδιωτικών σχολείων που δεν θέλουν ΑMΕΑ

Γαβρόγλου κατά ιδιωτικών σχολείων που δεν θέλουν ΑMΕΑ

Ως «σοβιετικού τύπου νομοθέτηση» που «δεν μπορούσε να λείψει», και «μια αμφίβολης σκοπιμότητας επίδειξη ανθρωπισμού» χαρακτηρίζουν τη φοίτηση των ανάπηρων παιδιών σε ιδιωτικά σχολεία οι σχολάρχες

Την άρνηση του να δεχτεί Άτομα με αναπηρία στα ιδιωτικά σχολεία εξέφρασε ο Σύνδεσμος των Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ), κίνηση την οποία ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη».

Ο κ. Γαβρόγλου κατέστησε σαφές ότι είναι απαράδεκτος ο δημόσιος λόγος τον οποίο επιλέγει ο ΣΙΣ για να εκφράσει τις θέσεις του, ένας λόγος που έρχεται σε παραφωνία με το εξαιρετικό κλίμα του διαλόγου κατά την ακρόαση των φορέων της Εκπαίδευσης χθες στη Βουλή.

«Αυτό το καλό κλίμα που κυριάρχησε μάλλον ως ‘απειλή’ το εξέλαβαν τα ΜΜΕ και γι’ αυτό σήμερα δεν υπάρχει τίποτα σχετικό με την χθεσινή συζήτηση. Σαν να μην έγινε τίποτα. Όμως επιβάλλεται και σήμερα και αύριο να ακολουθήσουμε το χθεσινό κλίμα, να διατηρηθούν χαμηλοί τόνοι και να ακουστούν επιχειρήματα» είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Γαβρόγλου.

«Σοβιετικού τύπου νομοθέτηση»

Ως «σοβιετικού τύπου νομοθέτηση» που «δεν μπορούσε να λείψει», και «μια αμφίβολης σκοπιμότητας επίδειξη ανθρωπισμού» χαρακτηρίζουν τη φοίτηση των ανάπηρων παιδιών σε ιδιωτικά σχολεία οι σχολάρχες.

Τέλος, για τη διαγωγή των μαθητών ζητούν να «αντικατασταθεί από Κανονισμό Λειτουργίας, όπου η κάθε σχολική μονάδα θα ορίζει το πλαίσιο αρχών και κανόνων, που θα διέπουν τη λειτουργία της σχολικής κοινότητας, ώστε να τους γνωρίζουν οι μαθητές και οι γονείς τους»

Δείτε αναλυτικά την απάντηση του ΥΠΠΑΙ:

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το θέμα στο Τwitter
 

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Γιώργος Βεντούρης

Άλλη μια δικαστικού τύπου παρέμβαση της Κυβέρνησης μέσω του πιο ύπουλου και επικίνδυνου Υπουργού της! Καλό θα είναι να δημοσιεύσετε και το πλήρες σκεπτικό της τοποθέτησης του συλλογικού οργάνου των ιδιωτικών σχολείων. Όλοι αυτοί που αντιδρούν,γνωρίζουν αν τα δημόσια σχολεία ικανοποιούν τις προϋποθέσεις για την υποδοχή αλλά και,την ομαλή ένταξη των ΑμεΑ?Πόσα δημόσια σχολεία μπορούν να εξασφαλίσουν το κατάλληλο περιβάλλον γι'αυτή την ευαίσθητη κοινωνική ομάδα? Η απάντηση είναι,ελάχιστα! Και τί κάνει το Υπουργείο γι'αυτό? Απολύτως τίποτα!! Γνωρίζετε ποιές είναι οι προϋποθέσεις που αφορούν στις κτιριακές υποδομές αλλά και στην εκπαιδευτική διαδικασία για την ισότιμη συμμετοχή αυτών των ατόμων? Αν όχι,μπορείτε να τις φανταστείτε! Ξέρετε τι καλούνται να κάνουν οι σχολαρχες αυτη την στιγμή? Μια μεγάλη δαπάνη για να συμμορφωθούν πλήρως με τα παραπάνω!Θα περάσουν από εξονυχιστικούς ελέγχους,από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ έτσι ώστε να δοθούν οι προβλεπόμενες άδειες! Θα γίνει το ίδιο και στα δημόσια σχολεία? Πολύ αμφιβάλλω! Τι κάνει,λοιπόν ο Γαβρόγλου? Τον "τσάμπα μάγκα"στην κοινωνική πολιτική!

Θεώνη Στεμιτσιωτη-Ανδρεουλακη

Ακριβέστατο το σχόλιο σου, το προσυπογράφω ανεπιφύλακτα. Ελπιζω να γινει κατανοητό απο όλους οτι η ανικανότητα της κυβέρνησης και η ιδεοληψία της, που όμως προσφέρει στον εαυτό της την εξαίρεση απο την απο τη λιτότητα, η άδικη προσαρμογή και οι περικοπές που δεν γίνονται ισότιμα (βλ.ιδιωτικό και δημοσιο τομέα) και τα τεχνάσματα της κυβέρνησης που στόχο εχουν αφενός να εξαφανίσουν την μεσαία τάξη -κατ'αυτής στην πραγματικότητα βάλλουν- και αφετερου να δημιουργήσουν διχόνοια και εσωτερικούς εχθρούς για τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και την άσκηση μικροπολιτικής. Άλλωστε δεν ειναι η πρωτη φορα που καλείται ο ιδιωτικός τομέας που τον απομυζά η κυβερνητική πολιτική να βγάλει απο τα αποθεματικά λεφτά που δεν εχει για να κανει κοινωνική πολιτική η κυβέρνηση για όλους τους αναξιοπαθούντες, πραγματικούς η κατ'επαγγελμα. Τόσο απλα, τόσο πολιτικά.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4859218

"Με πυξίδα το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον και την εμπιστοσύνη της Βουλής των Ελλήνων, προχωράμε ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να έχουν στη διάθεσή τους ένα σύγχρονο, δημόσιο, δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα υγείας"

4859113

Για το Σκοπιανό, υπογράμμισε ότι το κόμμα του «ούτε στα συλλαλητήρια κατέβηκε, ούτε για συμψηφισμό του μακεδονικού με την μη περικοπή των συντάξεων μίλησε» ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι εγκατέλειψε τη θέση που είχε ως αντιπολίτευση

2
4859198

Πρόληψη, περίθαλψη, φροντίδα στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και σύγχρονη διοίκηση του συστήματος υγείας, είναι οι πυλώνες, μέσω των οποίων θα εξασφαλιστεί όπως είπε ο κ. Κικίλιας, μια ποιοτική δημόσια υγεία για όλους τους πολίτες

4859184

«Ακούγεται κοινότυπο, αλλά είναι αληθές: ο Πολιτισμός είναι το μεγάλο μας πλεονέκτημα... μως η χώρα δεν έχει κεφαλαιοποιήσει τις δυνατότητες που της παρέχει η πολιτιστική της κληρονομιά »

1
xriso-mesa

«Τέσσερις λέξεις έχουν αρνητικά σηματοδοτήσει τις σύγχρονες πληγές στους τομείς ευθύνης του υπουργείου προστασίας του Πολίτη» είπε ο υπουργός για να εξηγήσει «Μόρια στο μεταναστευτικό, Μάτι ως προς την πολιτική Προστασία, Εξάρχεια ως προς την πάταξη της ανομίας και Κορυδαλλός στο σωφρονιστικό. Θα τα αλλάξουμε όλα και όσο πιο γρήγορα γίνεται»

41