Καφέδες-gate σε Φίλη-Ξυδάκη: Παρέμβαση Τατσόπουλου και «γλέντι» από σχόλια

Καφέδες-gate σε Φίλη-Ξυδάκη: Παρέμβαση Τατσόπουλου και «γλέντι» από σχόλια

«Πικρό καφέ» σερβίρουν σε Φίλη και Ξυδάκη τα social media μετά από τον δημόσιο προπηλακισμό τους στη διαδήλωση υπέρ της Ηριάννας - Ο Πέτρος Τατσόπουλος συγκρίνει το επεισόδιο με τη βία κατά του Κωστή Χατζιδάκη και επιτίθεται στους καφεδο-ρίπτες - Καυστικά σχόλια για διπροσωπία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Με παρέμβασή του στο facebook ο γνωστός συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος θέλησε να πάρει θέση σχετικά με το γνωστό επεισόδιο του λουσίματος Φίλη-Ξυδάκη με καφέ και νερό στο Σύνταγμα, στη διάρκεια διαδήλωσης για την υπόθεση της Ηριάννας. Σαν «θρασύδειλο σκουλίκι» χαρακτηρίζει ο κ. Τατσόπουλος τον άγνωστο δράστη της υγρής επίθεσης στους δύο βουλευτές και πρώην υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ. Παραθέτοντας φωτογραφία από το ματωμένο πρόσωπο του σημερινού αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας,
Κωστή Χατζηδάκη, ύστερα από επίθεση που είχε δεχτεί τον Δεκέμβριο του 2010, ο Πέτρος Τατσόπουλος προσπαθεί να αναλύσει δι' αντιπαραβολής τις δύο μορφές επίθεσης.

Στο στόχαστρο του συγγραφέα είναι η κοινή πρακτική του «hit and run», της επίθεσης που χρησιμοποιεί το πλήθος ως μέσον απόκρυψης και βύθισης στην ανωνυμία. Ιδού τι γράφει κατά λέξη ο Πέτρος Τατσόπουλος, εισάγοντας μια άλλη διάσταση στο περιστατικό του προπηλακισμού πρωτοκλασάτων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ: «Το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο (ιδίως στις δημοκρατικές χώρες, όπου σχεδόν σίγουρα θα πέσεις στα μαλακά, εάν δεν υποστείς καμία απολύτως συνέπεια) είναι να τραμπουκίσεις ένα ξεμοναχιασμένο δημόσιο πρόσωπο, τη στιγμή που περιβάλλεσαι -και περιβάλλεται- από ομοϊδεάτες σου. Δεν χρειάζεται κανένα θάρρος για να του ρίξεις μια γροθιά, ένα γιαούρτι, έναν καφέ και να χαθείς αμέσως μέσα στο φιλικό σου πλήθος. Ναι, δεν χρειάζεται να είσαι γενναίος. Αρκεί να είσαι θρασύς και δειλός -να χτυπάς γρήγορα και να κρύβεσαι εξίσου γρήγορα. Αφού ξεκαθαρίσαμε λοιπόν τι ακριβώς πρέπει να είσαι, ας ξεκαθαρίσουμε και πως δεν μπορείς να χρησιμοποιείς δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δεν γίνεται στη μία περίπτωση να είσαι 'άνανδρος τραμπούκος' και στην άλλη περίπτωση 'εκφραστής της λαϊκής οργής'. Όχι, φίλε μου. Μην μπερδεύεσαι. Μην βαυκαλίζεσαι. Οι συνθήκες αλλάζουν, οι σκοπιμότητες το ίδιο, αλλά εσύ πάντα μένεις σταθερός, ακλόνητος, συνεπής: ένα θρασύδειλο σκουλήκι».

Πέρα από τον «επώνυμο» Πέτρο Τατσόπουλο, η εικόνα των Φίλη-Ξυδάκη λερωμένων από τον καφέ και τα νερά που εισέπραξαν προσερχόμενοι στην πορεία υπέρ της Ηριάννας που καταδικάστηκε για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», ενέπνευσε πλήθος πολιτών να εκφράσει άποψη σχετικά. Το ύφος των σχολιαστών ποικίλλει, άλλοι τονίζουν την κωμική πλευρά και άλλοι την σοβαρή πολιτική διάσταση της όλης υπόθεσης, από το μηχανάκι του Μπαλάφα ως τις απόψεις του Γιώργου Κατρούγκαλου περί «καλής» και «κακής» βίας:

- «Ακούγεται ότι ο Φίλης και ο Ξυδάκης σώθηκαν ανεβαίνοντας τρικάβαλο στο μηχανάκι του τύπου που έδωσε συγχαρητήρια στον Μπαλάφα».

- «Συριζαίοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν πως Φίλης και Ξυδάκης ξεφωνήθηκαν, όχι γιατί πήγαν στη συγκέντρωση, αλλά λόγω των πολιτικών που εφαρμόζουν».

- «Το ότι Φίλης και Ξυδάκης, όπως κι άλλοι πριν από αυτούς, ανακατεύτηκαν με τον κόσμο και βρέθηκαν προ εκπλήξεως, λέει πολλά για την εξουσία».

- «Ελπίζω Φίλης και Ξυδάκης να μη κρατήσουν κακία στα συντρόφια. Το μπουγέλωμα ήταν στα πλαίσια της 'καλής βίας' όπως την όρισε ο σύντροφος Κατρουγκαλος».


Η ανάρτηση του Πέτρου Τατσόπουλου στο facebook:Επιλογή από τα σχόλια χρηστών στο twitter και το facebook:ΣΧΟΛΙΑ (26)

Γιατί...

...καφέδες ρε παιδιά? Δεν υπήρχαν πέτρες τριγύρω?

Τι κακοί άνθρωποι...

Άκου να ρίξουν καφέδες...χωρίς κρουασάν! Που ξανακουστηκε!

EΠΕ

Επιμένω πως το πράγμα δεν είναι τόσο απλό. Οι δύο παραπάνω (ο Φίλης ανοιχτά και ο Ξυδάκης διακριτικότητα) μαζί με το Χρυσόγονο, αυτόν τον νεαρό υφυπουργό οικονομικών (που μόνιμα ξεχνάω το όνομα του) και το βουλευτή παπαδόπουλο είναι οι κύρια εσωτερική αντιπολίτευση στον Αλέκση και τις βλακείες που λέει και κάνει. Και πως το "καφέδιασμα" έχει έρθει με τις ευλογίες του Μαξίμου. Αν ζούμε στην ίδια χώρα ξέρουμε πως οι οπαδοί κανενός κόμματος δε θα τολμούσαν να πετάξουν οτιδήποτε σε πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος τους γιατί υπάρχει κίνδυνος να σε λυντσάρουν επι τόπου. Εκτός εάν ... έχει πέσει σύρμα. Συμπτωματικά η Κονιόρδου απέκτησε κι αυτή πρόβλημα με αυτούς τους δύο σήμερα (η είδηση είναι στη σελίδα αυτή τη στιγμή). Τί διάολο; Ξαφνικά όλα τα κάνουν λάθος οι δύο τους; Αλέκσης σας λέω. Αυτό το κομπλεξικό ανθρωπάκι είναι πίσω απ αυτήν την ιστορία. Βλέπει πως το κόμμα τον ξερνάει και κάνει ότι ξέρει καλύτερα. Τραμπουκίζει

Βασίλης

Πω πω, κρατάω την κοιλιά μου από τα γέλια! Τελικά, για να μην πληρώσεις το πρόστιμο κάνεις τα πάντα...

ΓΚ

Πέρα από όλα τα αλλα( σκέτη καταστροφή ) οι άνθρωποι αυτοί προσβάλλουν κατάφωρα και την αισθητική Ρε παιδί μου.Αμ ο άλλος ο Αρχιστράτηγος που βάζει τις στολές και κάνει τον Ρομμελ ο Καμμενος( τους ζυγίζει Άραγε ο Νταουλιερης και άμα ειναι πάνω από 100 κιλά νταααξειι) θυμάστε όταν τον πήραν στο κατόπι με τις Φάπες τότε με τον Φύσσα στο Κερατσινι και έτρεχε με τα παντελόνια κατεβασμένα και τον μισό πισινό του Μόστρα.Αηδια!

Μαρία

Συμφωνώ απόλυτα με τα λεγόμενα του κυρίου Τατσόπουλου. Είναι ΘΡΑΣΥΣ ΚΑΙ ΔΕΙΛΟΣ όποιος καταφεύγει σε τραμπουκισμούς. Μπορεί να νιώθουν κάποιοι δικαιωμένοι γιατί θυμούνται πρακτικές που οι κυβερνώντες επικροτούσαν, αλλά αυτό που έχει αξία είναι η ανωτερότητα. Χρησιμοποίησε επιχειρήματα, μίλα, σκέψου. Δεν ειναι δυνατόν να καταφεύγουμε σε πράξεις που καταδικάζουμε. ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ; ΟΛΟΙ ΕΝΑΣ ΟΧΛΟΣ; ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙ;

!!!!!!!!

Θα μπορούσε να ήταν έτσι ΑΝ,αυτοί που πετάνε καφέδες,νερά και γιούχου,δεν ήταν οπαδοί τους και αιχμή του δόρατος,στίς επιθέσεις εναντίων της τότε κυβέρνησης και στα μπλόκα στίς εθνικές,όταν άνοιγαν τίς μπάρες των διοδίων,παρέα με κάτι σημερινές υπουργίνες, στο κίνημα του δέν πληρώνω..

γυαλινος

Τελικα ειλικρινα ζουνε σε εναν γυαλινο κοσμο και ακομα δεν εχουν καταλαβει πως μετα τα μνημονια που υποστηριξαν και ψηφισαν πλεον βρισκονται απεναντι απο τον λαο. Φιλη και Ξυδακη να κανετε τον σταυρο σας γιατι εισαστε πολυ τυχεροι που πεσατε στους μαλθακους γονους αστων των εξαρχειων και οχι σε συγκεντρωση εργατων και ανεργων. Και εαν εχετε αμφιβολιες για αυτο ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΧΙΜΠΑΤΖΗΔΕΣ στην επομενη συγκεντρωση εργαζομενων στο συνταγμα περαστε καμμια βολτουλα απο κει. Ισως να σας βοηθησει , ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΑΠΟΛΕΙΦΑΔΕΙΑ να καταλαβετε πως ο λαος σας μισει που προσκυνησατε και υποταχθηκατε ψηφιζοντας ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ.

Kostas

Πόσο βλάκας είσαι; Εσύ δεν έχεις ευθύνη για τίποτα. Μόνο κρίνεις. Είσαι αντιμνημονιακος αλλά αν καθυστερήσουν το μισθό σου μια μέρα θα είναι εθνικοί προδότες. Γιατί μόνο εσύ υπάρχεις. Όλοι πρέπει να δουλεύουν για να έχεις την ηρεμία σου. Ουστ από εδώ ηλίθιε.

Τάκης

Αυτά ειναι μόνο η αρχή Τα δύσκολα έρχονται Παλιοσυριζαιοι

33

δεν ειμαι υπερ του τραμπουκισμου οποιασδηποτε μορφης,αλλα αυτα τα ελεεινα θλιβερα υποκειμενα οι συριζαιοι να εισπραξουν και βιαιο τραμπουκισμο μηπως κατι καταλαβουν,ελπιζω να κλιμακωθει ο τραμπουκισμος σε βαρος τους,διοτι αυτοι τον διδαξαν και πρεπει να τον υποστουν με το χειροτερο τροπο,ελπιζω ο τραμπουκισμος να φτασει και στον ιδιο τον τσιπρα,.

Απαράδεκτα πράγματα σε μια

δημοκρατική χώρα, αλλά η ελλαδίτσα είναι δημοκρατική χώρα;....Αφού η ψαλίδα μεταξύ λαού και αυτών ανοίγει συνεχώς......ο ένας πιάνει τριάντα κιο άλλος ψάχνει στους κάδους. ........Ο Τατσόπουλος αντί να πάει να βγάλει λεφτά με τον ιδρώτα του, σαν γνήσιο παλληκάρι κάνει αυτά που κάνει κι μιλάει με τα λεφτά των άλλων.......αλλά απο ελληνικούρες τα πάει καλά.....Όσο για τον Φίλη είναι ένα πολτικό πρόσωπο που συμπαθώ......Δεν φταίνε οι τσυριζαίοι ρε παιδιά τα βρήκανε έτσι....Έναν απ αυτούς που φταίνε δεν είδα να τους απειλείτε ή να τους μουτζώνεται, εκτός του χατζηδάκη που ο βγενόπουλος του πήρε και τα σώβρακα.....κανείς άλλος δεν ενοχλήθηκε

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

akintzi_tsav

«Συνομοσπονδία ή δύο κράτη» η εισήγηση του Τούρκου ΥΠΕΞ - Εγώ δεν φέρνω τέτοια πρόταση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, φέρεται να απάντησε ο Μουσταφά Ακιντζί - Τι μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά ΜΜΕ για τη συνάντηση στο «προεδρικό» του ψευδοκράτους

8
4434405

Μιλώντας στο Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής ο πρωθυπουργός είπε ότι η έξοδος από τα προγράμματα στήριξης και η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές εντείνουν τις διαδικασίες για την ανάληψη πρωτοβουλιών για την περαιτέρω βελτίωση της εικόνας της χώρας

8
syriza-grafeia-koumoundourou_0

«Καλλιεργείται υπέρμετρη αισιοδοξία - Είναι δρόμος με συνεχή εμπόδια» αναφέρουν σε νέο κείμενο και ζητούν ένα καθαρό σχέδιο από τον ΣΥΡΙΖΑ -  Ευθείες βολές για τον υπουργό Άμυνας - Καταγγέλλουν ερασιτεχνισμούς, επιπολαιότητες, πρακτικές παλαιάς κοπής, πολεμική ορολογία και γραφικότητες!

3
0692ACA9

«Η τουρκική συμπεριφορά δημιουργεί μια ευρύτερη απειλή στην ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου» επεσήμανε ο Κύπριος πρόεδρος στην παρέμβασή του