Καρανίκας vs Σαββόπουλος: Άγριο κράξιμο στα social media

Καρανίκας vs Σαββόπουλος: Άγριο κράξιμο στα social media

«Όταν οι άλλοι έφτιαχναν αεροδρόμια-λιμάνια-δρόμους αυτός έπινε σφηνάκια και έστελνε τουίτ στα μποτάκια της Ελένης» - «Ο Καρανίκας πληρώνεται ΚΑΙ από τους 60.000 πολίτες που πήγαν στο Καλλιμάρμαρο και αντί να το σεβαστεί τους βρίζει» - Σφυροκόπημα χωρίς έλεος στον σύμβουλο του Μαξίμου σε facebook και twitter

Γενικευμένη οργή ξεσήκωσε τις τελευταίες ώρες η επιμονή του Νίκου Καρανίκα να αναρτά στο facebook προσβλητικά σχόλια για τον Διονύση Σαββόπουλο αλλά και το κοινό του (δηλαδή εκατομμύρια Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων και των «συντρόφων» του ίδιου του Καρανίκα). Η παράδοξη -αν όχι αυτοαναιρούμενη- επιχειρηματολογία ενός συμβούλου του Μαξίμου, κυρίως όμως διχαστικός του λόγος ερέθισαν το δημόσιο αίσθημα για άλλη μία φορά και πυροδότησαν τις ανάλογες αντιδράσεις.

Επίσης, φαίνεται πως ελάχιστοι πείστηκαν ότι οι προκλητικές αναρτήσεις του Νίκου Καρανίκα εξαφανίστηκαν λίγο αφ' ότου έγιναν αντιληπτές και άρχισαν να διαδίδονται εξαιτίας της παρέμβασης κάποιου «δακτύλου». Την εκδοχή αυτή υποστηρίζει ο ίδιος ο Καρανίκας, υποσχόμενος, μάλιστα, ότι θα επανέρχεται γράφοντας «θα το κατεβάζουν, θα ανεβαίνει».

Όπως σχολίασε γνωστός δημοσιογράφος αποδίδοντας όμως μια γενικότερη αίσθηση «ο Καρανίκας έκανε νέα ανάρτηση περί Σαββόπουλου, αλλά πάλι την έσβησε. Μιλάμε για ευθύτητα χαρακτήρα ή για πολύ δυνατές καρπαζιές από πάνω».

Στην πλειονότητά τους ανώνυμοι και μη χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης καυτηριάζουν την στάση του Νίκου Καρανίκα, τονίζοντας ότι ως σύμβουλος στρατηγικής επικοινωνίας του πρωθυπουργού θα όφειλε να απέχει από την αμετροέπεια και τις δημόσιες επιθέσεις σε μια προσωπικότητα που έχει συμβάλλει όσο ελάχιστοι στη διαμόρφωση του νεοελληνικού πολιτισμού όσο ελάχιστοι άλλοι. Στα σχόλια όσων «απαντούν» στον Καρανίκα επισημαίνεται επίσης η μεγάλη ηθική αντίφαση: Άνθρωποι σαν τον Νίκο Καρανίκα υποστηρίζουν με ενθουσιασμό μια «αριστερή» κυβέρνηση που όμως έχει εφαρμόσει κάθε είδους αντιλαϊκό μέτρο και ταυτόχρονα οι ίδιοι θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα να λοιδωρούν όποιον διαφωνεί μαζί τους. Χαρακτηριστικά, ο Καρανίκας αποκαλεί ακόμη και την αριστερά που δεν είναι του γούστου του σαν «γλίτσες του παρελθόντος», ενώ τον ίδιο τον Σαββόπουλο τον θεωρεί «αμοράλ».

Σε όλα αυτά, το facebook και το twitter απαντούν στον Νίκο Καρανίκα με σχόλια όπως τα ακόλουθα:


Υπενθυμίζεται ότι στη δεύτερη περιφρονητική του ανάρτηση κατά του Διονύση Σαββόπουλου ο Νίκος Καρανίκας έγραφε τα εξής:

«Ενόχλησε κάποιους αυτό που ανέβασα προχθές για το ήθος αυτών που ψηφίζουν ΝΔ και ταιριάζει να είναι φασίστες και δημοκράτες, ρατσιστές και ευαίσθητοι, τίμιοι και λαμόγια, με το κράτος αλλά και τις offshore, με τον θεό αλλά και το έγκλημα, την εκμετάλλευση του ανθρώπου. Ενοχλήθηκαν κάποιοι και κάποιες γιατί είδαν προφανώς τον εαυτό τους και το κόμμα τους που κυβερνούσε δεκαετίες και κατέστρεψαν την χώρα, σε αυτά που έγραφα. Λογικό! Ενοχλήθηκαν όμως και κάτι αριστεροί της γενιάς του '60 που μάθανε να γλεντάνε στις ταβέρνες και τις παρέες με τραγούδια του Σαββόπουλου.
Προχθές στο Καλλιμάρμαρο ο Σκάι που χειροκροτούσε τα μνημόνια της ΝΔΠασοκ, και δεν λέει ακόμα κουβέντα για την διαπλοκή και τους φίλους του καναλιού που καταλήγουν στον εισαγγελέα, οργάνωσε φιλανθρωπικό ξεσάλωμα 'όλοι μαζί μπορούμε' όπως το 'όλοι μαζι τα φάγαμε', γι' αυτό 'παραιτηθείτε'.
Σ' αυτήν την υποκρισία και την δημαγωγία διασκεδαστής ήταν ο Σαββόπουλος Αμοράλ που αρχικά κλέβοντας τα τραγούδια του Διονύση -Νιόνιου Σαββόπουλου κατέληξε να τραγουδάει 'δεν θα περάσει ο φασισμός', με τον Άδωνη και τον Βορίδη τον Τσεκουράτο της ΝΔ του Μητσοτάκη Ζίμενς.
Συγνώμη αν στεναχώρησα την αριστερά των συναισθημάτων και της μνήμης των γλεντιών, αλλά αυτό δεν τους δικαιολογεί ώστε να αντιδράσουν με τον τρόπο που αντέδρασαν εναντίον μου. Θα τους πρότεινα να το ξαναδιαβάσουν προσεκτικά και να καταλάβουν ότι είναι αριστεροί σε περίοδο πολέμου και όχι ορτινάτζες της αριστεράς της ρετσίνας και της μνήμης των αγώνων που κάποτε έδωσαν τραγουδώντας Νιόνιο και τώρα έπιασαν στασίδι στα ποστ του fb βρίζοντας και μπλοκάροντας εμένα ή γράφοντας γενικά και αόριστα για ιδέες της αριστεράς με ένσημα απο την γενιά του 1960 ή το editorial κάποιας εφημερίδας της αριστεράς του 1990.
Ευτυχώς όμως υπάρχει και η αριστερά με συνείδηση, μνήμη, ήθος και λαϊκή καταγωγή που συνεχίζει να αγωνίζεται και γι' αυτό είναι στο πλευρό αυτής της κυβέρνησης διαχωρίζοντας την θέση της από τις γλίτσες του παρελθόντος.
Όπως δεν 'τα φάγαμε όλοι μαζί' έτσι ακριβώς, δεν 'μπορούμε όλοι μαζί'!
Προχωράμε».


ΣΧΟΛΙΑ (132)

Απαγορευεται ο διορισμος σε αστρατευτους.

Δεν δικαιούσαι τα λεφτά μας, να πας στρατό βλάκα. Οι αντιρρησίες δεν διορίζονται στο δημόσιο.

Ναι μεν αλλά

Πιο ευρεία αν το δεις δεν έχει και πολύ άδικο. Υπάρχουν πάρα πολλοί, τραγουδιστές κυρίως, που έγιναν ονόματα και θησαύρισαν στο όνομα της επανάστασης της αριστεράς και του ντεμέκ αντιδικτατορικού αγώνα. Από την άλλη συντηρούν αυτό το προφίλ του αριστερού ψευτοεπαναστάτη εδώ και 40 χρόνια ζητώντας άπειρα λεφτά για τις συναυλίες τους κλέβοντας μάλιστα και την εφορία (Β. Παπακωνσταντίνου με την βουλγάρικη εταιρεία). Δώσανε κάτι πίσω στο λαό σάμπως; Εϊδατε να κάνουν κάποια δωρεά; Να αγοράζουν κάτι; Να χτίζουν κάτι; Τραγουδάνε που και που αφιλοκερδώς και κάτι έγινε, το χέρι στην τσέπη για τον πολύπαθο λαουτζίκο δε μπαίνει. Με λίγα λόγια, επαναστάτης, αριστερός και ζάμπλουτος δε στέκει, γι αυτό ας μας αφήσουν στην ησυχία μας. Ας τραγουδάει η Φαραντούρη για τη Ρόζα Λούξεμμπουργκ στο μπάνιο της.

Καρανικα

Δώσε. Μη μασάς. Μαζί σου. Θίχτηκαν οι βολεμένοι ... Οι Έλληνες μουσικοί -πολιτικοί μουσικοί...ακου να πουν και ότι απαγορεύεται να ακουμπάει κάποιος το διαρκες κιτς της ελληνικής μουσικής σκηνής... ακου "....αναρτά στο facebook προσβλητικά σχόλια... ". Μα και εσύ δεν είσαι το παράγωγο αυτής της κουλτούρας ;;;

Νίκος

Ρε παιδιά αυτός είναι μεγάλο νούμερο.Πιστέυει ότι αγωνίζεται σε καιρό πολέμου.Να δεις που θα θέλει του χρόνου επίδομα εμπόλεμης ζώνης

Ε.ΣΤΑΜΙΡΗΣ

.Σουλουπι,μποι ,μικρομεσαιο,υφος του γοη ψευτομοιραιο. Λιγο κατσουφης, λιγο γκρινιαρης,λιγο μαγκουφης λιγο μουρνταρης. Σπαθι αντιληψη μυαλο ξεφτερι κατι μισομαθε κι ολα τα ξερει .Κι απο προσπαπου κι απο παππου συγχρονος μπουφος και αλεπου.

G

TI EINAI AYTO TO "KARANIKAS"?μήπως είναι μεταδοτικό? ρε τι πάθαμε !!!!!ασχολείται ρε παιδιά ο κόσμος με αυτό?Αφήστε το έρημο δε το βλέπετε?Ντροπή πια.Μη δείτε βλάκα αμέσως να κράξετε.Αυτό το έκανε ο άλλος ο γάτος σύμβουλο επιτέλους ίσως βρεί γκόμενα.Του το εύχομαι δηλαδή γιατί είναι εμφανές ότι η ........................τον έχει βαρέσει.

EΠΕ

Είναι ενδιαφέρον γιατί δείχνει πως σκέφτεται ο μικρόκοσμος του Μαξίμου. Η ασέβεια και η υπεροψία ήσαν δεδομένες αλλά η επίθεση προς τους παλιούς αριστερούς είναι η πραγματική αποκάλυψη για το μέγεθος της ξιπασιάς αυτού του τσούρμου αγράμματων. Θα επαναλάβω την απάντηση του Sakis Mammis που το κάλυψε ολόκληρο σε μία σειρά. "Όταν μιλάει ο Καρανίκας για αριστερά, όσοι φάγατε εξορίες ξύλο και κυνηγητό επι χούντας, θα ακούτε με σεβασμό".

Γιάννα

Αριστερά της αμορφωσιάς, της συκοφαντιας, του μίσους, του φθόνου και της αναίδειας. Τι να περιμένεις από τύπους που στηρίζουν αιματοβαμμένα καθεστώτα! Ευτυχώς, σε λίγο θα είναι παρελθόν. Σε μια ευρωπαϊκή και οικονομικά αναπτυγμένη Ελλάδα, δεν θα είναι παρά ένα κακό όνειρο. Είναι το μαύρο που γέννησε η κρίση. Θα είναι παρελθόν μαζί με την κρίση. Κυριάκο, σε σένα ελπίζει όλη η Ελλάδα!

Αστον να λεει.........

Εγω θα ζητησω μια χαρη απ τον "δικο μαs" Νιονιο.................Νιονιο, σε ολα αυτα που σου λεει αυτοs ο εμετικοs, μην απανταs..........Αστον να πνιγει στο ιδιο του το δηλητηριο Η ιστορια και η συνειδηση των ανθρωπων ηδη τον εχει καταταξει στο φυσικο του περιβαλλον.......Στο βοθρο

Τσιμέντο στα πόδια και βουρ στον πάτω να βρει φυσ

Τέτοια αριστερή Μαιμού, πρώτη φορά βλέπω.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

agos_009

«Η πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι ότι πρέπει η υπόθεση αυτή - όπως και οι υπόλοιπες - να οδηγηθεί στην δικαιοσύνη», αναφέρει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Β΄ Πειραιώς, Γιάννης Λαγός 

johannesmesa

Παράλληλα επεσήμανε ότι η ΠΓΔΜ «έχει ξεπεράσει μια βαθιά πολιτική κρίση και σημειώνει πρόοδο στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων και τις σχέσεις καλής γειτονίας, αλλά φυσικά δεν υπάρχει χρόνος για αυταρέσκεια. Δεν υπάρχουν παρακαμπτήριες στον δρόμο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση»

fregata_arthroo2

Ανακοίνωσαν ότι θα τις πάρουν με leasing αλλά οι Γάλλοι δήλωσαν άγνοια - Ο Τζανακόπουλος «άδειασε» τον Κουβέλη που είπε ότι σε σύντομο διάστημα θα πλεύσουν στο Αιγαίο: Αν υπάρξει απόφαση, θα υπάρξει ενημέρωση - Για ερασιτεχνισμούς μιλούν ΝΔ-Λοβέρδος

43