ΝΔ για δηλώσεις Τσιρώνη: Ο κ.Τσίπρας γνώριζε και συντόνιζε τις κινήσεις Βαρουφάκη

ΝΔ για δηλώσεις Τσιρώνη: Ο κ.Τσίπρας γνώριζε και συντόνιζε τις κινήσεις Βαρουφάκη

Η Εξεταστική Επιτροπή για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης το 2015 είναι πιο αναγκαία από ποτέ τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση

ΝΔ για δηλώσεις Τσιρώνη: Ο κ.Τσίπρας γνώριζε και συντόνιζε τις κινήσεις Βαρουφάκη
Την άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι αποκαλυπτικές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, σύμφωνα με τις οποίες ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο το σύστημα των παράλληλων πληρωμών. Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει ότι από τα λεγόμενα του κ.Τσιρώνη προκύπτει πως ο κ.Τσίπρας γνώριζε και συντόνιζε τις κινήσεις Βαρουφάκη και τονίζει ότι η Εξεταστική Επιτροπή γίνεται πιο αναγκαία από ποτέ.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΝΔ έχει ως εξής: 
 
«Ο τότε, αλλά και τώρα Υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης επιβεβαιώνει σήμερα ότι ο πρώην Υπουργός κ. Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο σύστημα παράλληλων πληρωμών, το λεγόμενο I.O.U. και δηλώνει ότι συμφωνούσε μαζί του. 
 
Επιβεβαιώνει ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε και συντόνιζε τις κινήσεις Βαρουφάκη. 
 
Αυτό που ξεχνά να πει ο κ. Τσιρώνης είναι ότι το σύστημα προετοιμαζόταν για να τεθεί σε εφαρμογή μόλις κλείσουν οι τράπεζες. 
 
Άλλωστε, ο κ. Βαρουφάκης έχει υποστηρίξει ότι “το σύστημα θα ήταν σε ευρώ, αλλά μπορούσε εν μια νυχτί να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή”. 
 
Η Εξεταστική Επιτροπή γίνεται πιο αναγκαία από ποτέ». 
 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης