Τσιρώνης: Ο Βαρουφάκης είχε παρουσιάσει στο υπουργικό το σύστημα παράλληλων πληρωμών

Τσιρώνης: Ο Βαρουφάκης είχε παρουσιάσει στο υπουργικό το σύστημα παράλληλων πληρωμών

«Ο κ.Βαρουφάκης μας είχε παρουσιάσει ένα πράγμα που ουδέποτε υλοποιήθηκε, του οποίου μάλιστα εγώ ήμουν υπέρμαχος», είπε ο αναπληρωτής υπουργός- ΝΔ: Πιο αναγκαία από ποτέ η Εξεταστική

Στην αποκάλυψη ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης
όντως είχε παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο το σύστημα παράλληλων πληρωμών (IOU), το περίφημο «Plan B», προχώρησε μέσω του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης. 

«Ο κ. Βαρουφάκης μάς είχε παρουσιάσει ένα πράγμα που ουδέποτε υλοποιήθηκε, του οποίου μάλιστα εγώ ήμουν υπέρμαχος, γιατί το έχω γράψει και στο blog μoυ, να υπάρχει το MΟU (σ.σ IOU) αν θυμάμαι καλά λέγεται να σας πω το μοντέλο που είναι εξωχρηματική συναλλαγή… Μού χρωστάει εμένα το κράτος 50 χιλιάρικα είμαι φαρμακοποιός, παίρνω εγώ IOU τα δίνω στον προμηθευτή μου ο προμηθευτής μου τα δίνει με αυτά στο δικό του Taxis, γίνεται κυκλική συναλλαγή χωρίς να δώσουμε ρευστό, το είχε εισηγηθεί και το είχα επικροτήσει αυτό έχουμε άποψη ως Οικολόγοι (…)» σημείωσε ο Γιάννης Τσιρώνης στον ΣΚΑΙ.

Αυτά τα νομίσματα, πρόσθεσε ο υπουργός, δεν διανέμονται από τράπεζες, είναι πρωτοβουλίες πολιτών… κινηματικό χρήμα, LEDS (Local Exchange Trading Systems). Aυτά τα χρήματα στην Ευρώπη δεν τα κυκλοφορεί το δημόσιο, είναι άλλο πράγμα είπε.

Όσον αφορά την ανακοίνωση των εισαγγελέων με την οποία θέτουν θέμα δημοκρατίας για τις κυβερνητικές επιθέσεις κατά της Δικαιοσύνης, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρχικά ανέφερε ότι «ως υπουργός δεν σχολιάζω ποτέ τις δηλώσεις της Δικαιοσύνης». Πρόσθεσε όμως ότι «παρέμβαση στη Δικαιοσύνη δεν είναι να βγει ο κάθε Τσιρώνης βουλευτής, υπουργός οτιδήποτε ότι διαφωνεί με μια απόφαση… Αυτό δεν θεωρείται αυτό παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, παρέμβαση θα ήταν τα μαύρα εκείνα χρόνια που όταν σηκωνόταν το τηλέφωνο και κάποιος άλλος κύριος στη θέση μου που ήταν σε μια μη δημοκρατία καθόντουσαν όλοι σούζα για να μη βρεθούν σε κάνα ξερονήσι… Δεν νομίζω ότι ιδρώνει το αφτί κάποιου εισαγγελέα αν βγει ο κ. Τσιρώνη και πει ότι μια απόφαση είναι άδικη». Ο κ. Τσιρώνης έθεσε επίσης θέμα καθυστέρησης στην απονομή της Δικαιοσύνης. «Στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη έχει πολύ μεγάλα προβλήματα (…) οι δηλώσεις δεν επηρεάζουν καθένα» σημείωσε ο υπουργός. 

Για την υπόθεση Καμμένου ο Γιάννης Τσιρώνης είπε «δεν με ενδιαφέρει πόσα τηλέφωνα έκανε ο Καμμένος στον βαρυποινίτη ή αν τον πήρε ο βαρυποινίτης και του ζήτησε την προστασία, αυτά είναι δικονομικά θέματα θα τα λύσει η Δικαιοσύνη ... όπως δεν με ενδιαφέρει πόσα ραντεβού έκανε η οικογένεια Μητσοτάκη με τον κ. Χριστοφοράκο» κάνοντας λόγο για θεσμικό κουκούλωμα της υπόθεσης Siemens. «Έπρεπε να είναι κάποιοι άνθρωποι στη φυλακή και να ‘ναι στη φυλακή… Θα το κρίνω εγώ ως πολίτης» δήλωσε δε. «Να το σεβαστώ ότι δεν είναι Λαϊκή Δημοκρατία η χώρα μας, την άποψή μου είπα» ανέφερε δε ερωτηθείς από το δημοσιογράφο. «Ό,τι έρθει στη Βουλή (για την υπόθεση Καμμένου) τότε θα το συζητήσουμε» δήλωσε για το αίτημα της ΝΔ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. 

ΝΔ: «Η Εξεταστική Επιτροπή γίνεται πιο αναγκαία από ποτέ»


Την άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι αποκαλυπτικές δηλώσεις του  Γιάννη Τσιρώνη, σύμφωνα με τις οποίες ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο το σύστημα των παράλληλων πληρωμών. 

«Ο τότε, αλλά και τώρα Υπουργός κ. Γιάννης Τσιρώνης επιβεβαιώνει σήμερα ότι ο πρώην Υπουργός κ. Γιάνης Βαρουφάκης παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο σύστημα παράλληλων πληρωμών, το λεγόμενο I.O.U. και δηλώνει ότι συμφωνούσε μαζί του. 
 
Επιβεβαιώνει ότι ο κ. Τσίπρας γνώριζε και συντόνιζε τις κινήσεις Βαρουφάκη. Αυτό που ξεχνά να πει ο κ. Τσιρώνης είναι ότι το σύστημα προετοιμαζόταν για να τεθεί σε εφαρμογή μόλις κλείσουν οι τράπεζες. 
 
Άλλωστε, ο κ. Βαρουφάκης έχει υποστηρίξει ότι “το σύστημα θα ήταν σε ευρώ, αλλά μπορούσε εν μια νυχτί να μετατραπεί σε μια νέα δραχμή”. Η Εξεταστική Επιτροπή γίνεται πιο αναγκαία από ποτέ», λέει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΠΑΣΟΚ: «Η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί»


Την παραδοχή του Γιάννη Τσιρώνη, σχολίασε ο Παύλος Χρηστίδης, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ:
 
«Ενώ οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μία την άλλη, ο κ. Τσίπρας και το Μέγαρο Μαξίμου τηρούν σιωπή ιχθύος. Όσο κι αν προσπαθούν να αποφύγουν τη διερεύνηση αυτής της σκοτεινής περιόδου από τη Βουλή και ενδεχομένως από τη Δικαιοσύνη, δεν θα τα καταφέρουν. Η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί και "θα είναι ντάλα μεσημέρι"!»

ΠΟΤΑΜΙ: «Οι πολίτες μπορούν να αντιληφθούν από τι καταστροφή γλύτωσαν»

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Δημήτρης Τσιόδρας

«Τότε κατήγγειλαν όσους αποκάλυπταν τα τυχοδιωκτικά σχέδια τους, όπως έκανε το Ποτάμι. Τώρα ομολογούν με τον πιο φυσικό τρόπο, ότι συζητούσαν ακόμη και στο Υπουργικό Συμβούλιο για παράλληλο νόμισμα. Ο κ.Τσιρώνης αποκαλύπτει μάλιστα ότι ο ίδιος ήταν υπέρμαχος. Οι πολίτες μπορούν να αντιληφθούν από τι καταστροφή γλύτωσαν. Κι οφείλουν να μάθουν όλη την αλήθεια για εκείνη την περίοδο που πλήρωσαν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν πανάκριβα».

Απάντηση Τσιρώνη στις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης 

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε:

«Αφού κατέρρευσαν οι κινδυνολογίες για καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να διαστρέψουν εκ νέου την πραγματικότητα. Όλες και όλοι γνωρίζουν ότι το "σύστημα παράλληλων πληρωμών" (Ι.Ο.U) δεν έχει απολύτως καμία σχέση με παράλληλο νόμισμα. Οι ανακοινώσεις των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά την παντελή έλλειψη προγραμματικής αντιπρότασης και τον εγκλωβισμό της σε επικοινωνιακά πυροτεχνήματα».


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (22)

Άχρηστος Βρωμοσυνταξιούχος

Ωραίο το Βαρουφάκειο Plan B , και τι θα αγοράζαμε με τα IOU; Ελιές, λάδι και καπνό (για όσους καπνίζουν) ; Και τι έγινε εκείνο το Πανευρωπαϊκό Κόμμα με τον αλήστου μνήμης Γάλλο Σοσιαλιστή Μοντεμπούρ; Έχουν εξαφανιστεί αμφότεροι! Ας είναι καλά ο πεθερός Στράτος να πληρώνει τα σπασμένα του γαμπρούλη!

ΤΑ ΙΔΙΑ Κ ΤΑ ΙΔΙΑ..... ΚΑΙ ΠΑΛΙ Κ ΞΑΝΑ

Σαχλαμάρες, ο καθένας είχε και έπρεπε να έχει εναλλακτικό σχέδιο. Η ΝΔ να ψάξει να βρει να πει τίποτα ουσιαστικό για αυτά που καίνε τον αγανακτισμένο κόσμο και ν αφήσει τις σαχλαμάρες.

Συριζοανελ

Βγαίνουν κι αλλα άπλυτα στη φορα.

D.

Το να κατηγορείς σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ είναι σαν να κλέβεις εκκλησία, το να υποστηρίζεις τα παλαιά "κόμματα" είναι το πραγματικά δύσκολο.- Με αγάπη D.

Montazieros

Ιδεολογία απ'τα lidl.

Χάχας

Το ερώτημα πλέον ειναι τί είναι αυτό που έκανε τον Τσίπρα να κάνει πίσω και να μη πάει σε ρήξη. Ποιός του έδωσε να καταλάβει πως η καταστροφή θα ήταν ολική και ο ίδιος ισως σε ειδικό δικαστήριο;

Σταθης

Οταν του δειξανε τον νεο χαρτη της Ελλαδας. Αυτα που γινονται σημερα, στα εθνικα μας (Αιγαιο, Θρακη, Κυπρος, πετρελαια) φαντασου τα, ως πτωχευμενος και μαλιστα με δικη σου αποφαση. Ως μπαταχτσής. Εκεινο το βραδυ του "οχι", οι Αμερικανοι του δειξανε τον νεο χαρτη της Ελλαδας. Γι αυτο ηταν χεσμενη κοτα, οπως ειπε καποια στιγμη ο μπαρουφακης. Αυτο, ΙΣΧΥΕΙ

Σταθης

Πως ο Σαουδαραβας πληρωσε 300 δις για οπλα (που δεν θα παρει ποτε) στην επισκεψη Τραμπ, μονο και μονο για να του φυγει η κατηγορια οτι στιρηζει χρηματοδοτει και εξοπλιζει τζιχαντια, ετσι κι εσυ, πρεπει να πληρωσεις 100 δις, ενω ειχες φτασει στην πηγη να πιεις νερο. Και εφαγες μνημονια απ την αρχη και θα φας κι αλλο

ΕΠΕ

Το Γιάνης μπορεί να είναι νούμερο αλλά η έλλειψη σοβαρότητας δεν είναι αδίκημα. Η εξεταστική γ αυτή την υπόθεση είναι θέατρο. Κάθε κυβέρνηση είναι ελεύθερη να έχει εναλλακτικά σχέδια και να συζητά διάφορα σενάρια. Το πρόβλημα μας μπορεί να είναι πως είμαστε αστείοι και εφετζίδες σα λαός και μας αρέσει να κάνουμε "θόρυβο", οπότε τα σενάρια είναι ανάλογα της ιδιοσυγκρασίας μας, αλλά μέχρι εκεί. Υπήρχε πρόβλημα και επεξεργάστηκαν μια (βλακώδη) λύση η οποία τελικά δεν εφαρμόστηκε ποτέ ακριβώς γιατί ήταν τόσο βλακώδης που στο τέλος το κατάλαβαν κι αυτοί. Υπόθεση τέλος. Αν υπάρχει σαφές έδαφος για εξεταστική είναι η υπόθεση Καμμένου με το Noor-1. Εκεί να σοβαρευτεί η ΝΔ και να τους χτυπήσει.

Kostas

Κάτι παρόμοιο γινόταν με την επιταγή τόσα χρόνια ..πηγαινοερχοταν με διάφορους αποδέκτες με μηνών καθυστέρηση πληρωμών και τον χρήμα ήταν πλασματικό. .

σύντροφε

ποτέ δεν είναι αργα

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ

Κανενασ οικτος για τους Ελληνες. Οι Ελληνες ειναι πιο κοντα σε κουλτουρα με τους Τουρκους, τους Συριους και τους Αιγυπτιους. Ηταν μεγαλο λαθος που τους βαλανε στην ΕΕ και το λαθος αυτο το πληρωσαν οι Ευρωπαιοι φορολογουμενοι 4 δεκαετιες. Ευτυχως που βρεθηκε ο Δρ. Σοιμπλε και εβαλε ενα τελος στους κλεφτες και καταχραστες Ελληνες. Τωρα για 99 χρονια οι Ελληνες θα ξεπληρωσουν αυτο το λαθος οπως τους αξιζει. Oι ευρωπαιοι πολιτες θα πρεπει να αισθανονται περηφανοι και ανακουφισμενοι που ο Δρ Σοιμπλε ηγειται της ΕΕ και ξεκαθαρισε αυτο το χρονιο προβλημα με τους Ελληνες. Μόνο μονοκυτταροι καφροι της υποσαχαριας Αφρικής θα μπορούσαν να πιστέψουν τις παραισθησεις μιας παρδαλης τρελοπετουγιας και μόνο αμόρφωτοι Μιου Μιου μπορούσαν να έχουν ψηφίσει έναν Τσιρώνη. Μην ξεχνάτε, το μνημόνιο λήγει το 2060, ΚΕΦΑΛΙΑ μέσα και σκληρή δουλειά είναι η μόνη λύση στα προβλήματα σας. Οταν το συνειδητοποιήσετε θα έχετε κανει ένα βήμα να γίνετε ευρωπαίοι.

ΚΩΣΤΑΣ-ΔΡΑΜΑ

ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΔΑ, Ε; ΟΠΟΤΕ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΕΙΣΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ, ΣΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΑΧΑΡΙΑ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΛΟΙΠΟ ΗΜΙΣΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ''ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ'' (Α... ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ Ο ΝΟΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΤΥΕΛΟΔΟΧΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΑ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ....ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ Η ''ΝΤΟΪΤΣΕ ΜΠΑΝΚ'' ΕΦΤΑΣΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ, Ε;)....

Ελληνοαμερικανός

Δε νομίζεις ότι τοχεις ξεφτιλίσει; Ολοι μας κριτικάρουμε τα στραβά της πατρίδας αλλά δε μιλάμε με μίσος οπως εσύ... Ντροπή σου

Dr.

Αγαπητή φίλη, προφανώς βρίσκεσαι σε σύγχυση. Και δεν αναφέρομαι καν στο περιεχόμενο του σχολίου, αλλά στην προφανή διαφορά μεταξύ Μάου Μάου και Μίου Μίου. Σε επόμενο σχόλιο, κοίτα μην μπερδέψεις τους Ίνκας με το Ινστιτούτο Καταναλωτών.

@

Τι Μιου Μιου βρε όρνιο. Dsquared εννοείς. Χαχαχαχαχαχαχαχ!!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης