Νυχτερινή σύσκεψη στο Μαξίμου για τα σκουπίδια

Νυχτερινή σύσκεψη στο Μαξίμου για τα σκουπίδια

Με ολιγόμηνες συμβάσεις και υποσχέσεις για προκήρυξη διαγωνισμού για μόνιμες θέσεις στον τομέα της καθαριότητας στους δήμους θα επιχειρήσει η κυβέρνηση να πείσει τους εργαζόμενους στους δήμους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους

Νυχτερινή σύσκεψη στο Μαξίμου για τα σκουπίδια
Λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τους συμβασιούχους στους δήμους την ώρα που οι μεγάλες πόλεις ασφυκτιούν από το εκρηκτικό κοκτέηλ που δημιουργούν οι τόνοι των σκουπιδιών
στους δρόμους σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες. 

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, οι συναρμόδιοι υπουργοί πέρασαν την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου και μετείχαν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί λύση.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αποφάσισε να ανακοινώσει την Δευτέρα ότι θα προχωρήσει σε δεύτερο χρόνο στην προκήρυξη διαγωνισμού για την κάλυψη κενών θέσεων στους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Στο μεταξύ, θα προσπαθήσει με σύναψη ολιγόμηνων συμβάσεων να πείσει τους εργαζόμενους της ΠΟΕ-ΟΤΑ - να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους. Πάντως, νωρίτερα σήμερα, όταν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης είχε κάνει λόγο για ολιγόμηνες συμβάσεις οι εργαζόμενοι έχουν αντιδράσει αρνητικά, σημειώνοντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί απλώς παράταση της εργασιακής τους ομηρείας.  Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση έχουν εξαγγείλει κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους από τη Δευτέρα, ενώ το σαββατοκύριακο απέχουν από την αποκομιδή των σκουπιδιών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης