Γεννηματά: Η φορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων είναι εξοντωτική

Γεννηματά: Η φορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων είναι εξοντωτική

Παρέμβαση Φώφης Γεννηματά, προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη συνεδρίαση του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου του κόμματος

«Δυστυχώς για τη χώρα το υψηλό πράγματι πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 δεν είναι αποτέλεσμα μιας υγιούς προσπάθειας στην οικονομία, με ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Οφείλεται κατά κύριο λόγο στην εξοντωτική υπερφορολόγηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων».

Με αυτή τη θέση η κυρία Γεννηματά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική. Σχολιάζοντας το πλεόνασμα είπε ότι «δεν συνδέεται με την καταπολέμηση της μεγάλης φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου, όταν οι έλεγχοι το 2016 σημείωσαν ιστορικό χαμηλό».

«Δεν μπορεί να πανηγυρίζει κανείς όταν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών πλησιάζουν τα 100 δις ευρώ, οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία τα 18 δις ευρώ και τα κόκκινα δάνεια εκτοξεύονται στα 110 δις ευρώ» τόνισε και προσέθεσε:

«Με τέτοια προέλευση, δυστυχώς αυτές οι επιδόσεις δεν μπορούν να επαναληφθούν. Σε κάθε περίπτωση το κεντρικό ζητούμενο της χώρας είναι η ανάπτυξη που μεταξύ των άλλων καθιστά ρεαλιστικά και τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Θέμα όπου οι επιδόσεις της κυβέρνησης του κ Τσιπρα είναι πραγματικά θλιβερές. Αυτές οι επιδόσεις έφεραν το μεγαλύτερο μέρος των μέτρων 9 δις ευρώ και αυτές κυρίως είναι ο λόγος που μπαίνουν οι συντάξεις κ το αφορολόγητο στην προκρούστεια κλίνη των πρωτογενών πλεονασμάτων».

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Φρουρόςπρασίνου

Για φαντάσου τι μας θυμίζεις συντρόφισσα κάθε φορά που βγαίνεις στα μέσα που πλουσιοπάροχα μας παρέχουν οι τότε "χορηγοί"μας δεν πάνε να μας λένε κλεφτοπασόκ οι ψεύτες, νά ο άκης δεν έχει ούτε 200 χιλιάρικα και θα μείνει μέσα... κάνε κάτι αλλά ξέχασα ο Ακης είναι το άλλοθί μας.

Θωμάς

Τα έργα σας είναι γκιόσα ...Απλά τα μνημόνια σούργελο που χαμογελαστή με τον πάγκαλο και τον βουβουζέλο υπογράφατε ,μόνο που έχει γυρίσματα ο καιρός..ουστ

..

Το πλεόνασμα είναι για τους ξένους. Εμείς που μας χρωστάει το Δημόσιο από το 2011 ξέρουμε ότι δεν υπάρχει μία..

Αγύριγο κεφάλι

Α! __ (Όπως έκανε και μιά γριά). ________________Τώρα που μάθαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε ικανό κατά τις συνθήκες ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ, τώρα ...θυμηθήκαμε τα "δύσμοιρα νοικοκυριά"!..___________Τότε που ΕΚΟΒΕ το ηλεκτρικό ο Βενιζέλος γιά την μη πληρωμή των Χαρατσιών, τότε ...ΔΕΝ λέγαμε ΤΙΠΟΤΑ!..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης