Ερώτηση από Φίλη, Τασία και άλλους 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική αυθαιρεσία

Ερώτηση από Φίλη, Τασία και άλλους 18 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την αστυνομική αυθαιρεσία

Το ερώτημα απευθύνεται στον υπουργό εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη - Αναφορά σε υπέρβαση καθήκοντος και εξευτελιστική συμπεριφορά απέναντι σε μετανάστες

Για τα αποτελέσματα που είχαν οι διενεργηθείσες Διοικητικές Εξετάσεις που αφορούν σε περιστατικά αυθαίρετης και παράνομης συμπεριφοράς της ελληνικής αστυνομίας αντίθετης με το υφιστάμενο διοικητικό και πειθαρχικό νομοθετικό πλαίσιο, ζητούν να ενημερωθούν με ερώτηση που κατέθεσαν στον υπουργό Εσωτερικών 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφέρουν πως η προστασία των ατομικών και των κοινωνικών δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών, τα οποία κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα, αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και για την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ωστόσο υπογραμμίζουν στην ερώτηση τους, πως κατά καιρούς, απασχολούν τη δημοσιότητα περιπτώσεις, για τις οποίες φαίνεται να υπάρχουν εκ μέρους ορισμένων αστυνομικών, σοβαρές υπόνοιες αυθαίρετης και παράνομης συμπεριφοράς.

Οι ερωτώντες βουλευτές υπογραμμίζουν πως η ηγεσία του αστυνομίας διατάσσει για αυτές τις περιπτώσεις τη διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης (Π.Δ.Ε.) ή τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (Ε.Δ.Ε.) για τη διακρίβωση ενδεχόμενων παραβατικών συμπεριφορών. Ενώ υπενθυμίζουν τις καταγγελίες για εξευτελιστική συμπεριφορά εναντίον ανήλικων μεταναστών στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας στις 27/9/16 ή τις καταγγελίες περί υπερβάλλουσας και αναίτιας χρήσης δακρυγόνων ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές στο Σύνταγμα στις 8/5/16.

Όπως τονίζουν στην ερώτηση τους μέχρι να ολοκληρωθούν οι Π.Δ.Ε. ή Ε.Δ.Ε απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα καθώς μετατίθεται το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης σε ζητήματα της επικαιρότητας,να μην γίνεται ευρέως γνωστό το αποτέλεσμα των διενεργηθεισών Διοικητικών Εξετάσεων και να δημιουργείται η εντύπωση αδράνειας, ελλιπούς ανταπόκρισης, ακόμα και αδιαφάνειας στις διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου της ελληνικής Αστυνομίας.

Οι βουλευτές υπογραμμίζουν αφενός πως η προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των πολιτών αποτελούν πρόταγμα κάθε δημοκρατικής Πολιτείας, αφετέρου ότι δεν πρέπει να δημιουργείται κλίμα καχυποψίας και αμφιβολίας αναφορικά με την περιφρούρηση των δικαιωμάτων αυτών εκ μέρους της ελληνικής αστυνομίας και για αυτούς τους λόγους ρωτούν να ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των ελέγχων για τα επίμαχα περιστατικά και πως έχουν προχωρήσει τα τελευταία δύο χρόνια αλλά και αν έχουν υπάρξει κυρώσεις σε αστυνομικά όργανα που προέβησαν σε παράνομη, αντικανονική ή απρεπή συμπεριφορά σε βάρος πολιτών.

Μεταξύ των βουλευτών που υπογράφουν την ερώτηση είναι η Αννέτα Καββαδία, ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου και η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου.

ΣΧΟΛΙΑ (17)

διότι

Ξερετε γιατι ολες οι συριζαιες νοιαζονται τοοοοοοοοοοοοσο πολυ για τους λαθρο ?? διοτι εχουν ασπαστει το ισλαμ ολοι στο συριζα,εδω και χρονια.

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΑΤΑ

ΜΕ ΤΗ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΚΑΤΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΠΙΡΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΗ ΑΛΕΡΓΙΑ Η ΤΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΣΕ Μ.Κ.Ο ΣΤΑ ΧΕΡΙΑΤΗΣ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΥΤΗ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΜΠΙΣΗΣ ΒΡΩΜΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΠΙΔΗ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΛΗ ΑΠΟ ΤΑ Μ.Κ.Ο ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΟΣΟ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ .ΚΥΡΙΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΣΥΤΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΝΑ ΓΛΥΚΑΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΑΥΤΩΝ ΑΠΕΤΟΥΝ ΤΑ ΣΚΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣΥΡΙΖΑΙΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΣΙΚΤΙΡ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΘΗΤΕ.

$ια Cia η συριζομαφια!

ολες οι τουρκαλες του συριζομπαχαλ....νοιαζονται ολημερις για τα τζιχαντια!

ΓΙΩΡΓΟΣ

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΣΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΣΚ@@@ . ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΤΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ ΣΤΑ ΗΟΤ ΣΠΟΤ ,ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΗΝ ΠΛΕΜΠΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΤΟΥΣ. ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΜΑΦΙΟΖΟΙ .ΑΦΟΥ Η ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΗΜΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ !!

ION

Ποιά αυθαιρεσία ρε ξεφτίλες της πολιτικής, φορτώσατε στην αστυνομία την τάξη σε παράνομους μετανάστες που σε κανονικό κράτος θα ήταν υπό έλεγχο και περιορισμό μέχρι να απελαθούν, και μπαίνετε επί κεφαλής των συμμοριών κεερφά , αντιφά, αναρχοκομμουνιστών και γενικά όλων των παρακρατικών οργανώσεων με σκοπό τον εκφοβισμό των αστυνομικών. Παληά κομμουνιστική τακτική που όπου ,ισχυσε έφερε μίσος και αδελφοκτόνο σπαραγμό!

Για το Πρώτο Θέμα

Αγαπητοί κύριοι Ο τίτλος του άρθρου σας είναι εξόχως μειωτικός για ένα βασικό παράγοντα της πολιτικής ζωής. Τι θα πει "Τασία"; Δεν έχει επώνυμο η κυρία στην οποία αναφέρεστε; Ασχέτως των πολιτικών μας πεποιθήσεων και της άποψης που μπορεί να έχουμε για κάθε εκπρόσωπο του πολιτικού προσωπικού της χώρας, λόγοι όχι μόνο ευγένειας, αλλά κυρίως σεβασμού των πολιτικών θεσμών θα έπρεπε να μας επιβάλλουν ένα άλλο τρόπο με τον οποίο αναφερόμαστε στα πολιτικά πρόσωπα. Αυτός ο τρόπος προσέγγισης δε δίνει τροφή στην απαξίωση της πολιτικής ζωής, γεγονός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα και συλλογικά μορφώματα που τείνουν στην αποδόμησή του; Θα περίμενα με μεγάλο ενδιαφέρον την απάντηση του συντάκτη του άρθρου πάνω σε αυτό το θέμα. Ευχαριστώ θερμά για την φιλοξενία.

τρολ νο1

se peirakse to Tasia esena kai oxi to "liazontai" i to oti exoyn idia dikaiomata os lathrometanastes me toys nomimous ithageneis tis xoras. Politika thigomene.

Π.Κ.

Τι πινεις?

@

καφε

Οπα

Ο καθένας έχει τον σεβασμό που του αναλογεί. Η Τασία είναι Τασία και πολύ της πέφτει.

@οπα

ουτα καν τασια. Σκετο σια! CIA !

Τασία

Να και ένα σχόλιο της προκοπής. Ευχαριστώ γιά την στήριξη σύντροφε. Ελπίζω να με τιμήσεις με την ψήφο σου κι εγώ θα σε ανταμείψω μ'ένα ταψάκι γεμιστά.

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΜΕΔΙΟΛΑΝΩΝ

@01:28_____τωρα σε πηρε ο πονος και σενα! ελεος! η τασια ειναι μασκοτ! $ια η τουρκοδουλου!

ΧΑΛΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΟΥ

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΝΗΣ ΕΙΝΑΙ 8 ΣΥΛΛΑΒΕΣ, ΠΙΑΝΕΙ ΧΩΡΟ. ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΓΡΑΨΑΝΕ ΕΤΣΙ.

Γ

Χε χε

Τα συντρόφια

κάνουν κόντρες ποιος είναι περισσότερο ανθέλληνας.... Προδότες διαχρονικά...

Βαγγέλης

ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΑ ΜΠΑΖΑ ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΜΟΥΓΚΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΣΥΡΙΖΟΨΕΚΑΣΜΕΝΩΝ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kotzias_dimitrov_arthro

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση στον 15ο όροφο του κτιρίου του ΟΗΕ - Πιέζουν οι ΗΠΑ για λύση - «NovaMakedonija» και «GornaMakedonija» θέλει η Αθήνα, «Μακεδονία του Ίλιντεν» τα Σκόπια - Πληροφορίες ότι έχει πέσει και νέα πρόταση στο τραπέζι - «Φτιάχνει κλίμα» ο Ζάεφ, μιλώντας για ιστορική ευκαιρία 

4465354

«Η Κυβέρνηση θα υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις που δεν θα είναι μεταρρυθμίσεις λιτότητας - Αυτή είναι μια πάρα πολύ μεγάλη διαφορά σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο» τόνισε σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα "La Croix"

8
nd

«Είναι πρωτοφανές μια κυβέρνηση να ζητά καθοδήγηση από την αξιωματική αντιπολίτευση για το πώς μπορεί να βγει η χώρα από το σημερινό της τέλμα» σημειώνει η ΝΔ απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο