Βούτσης: Ζητούμενο στην τρέχουσα διαπραγμάτευση η εφαρμογή της γενικής συμφωνίας

Με απόφαση Βούτση η Βουλή έδωσε 25.000 ευρώ στην Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας

Ο κ. Βούτσης καταλόγισε την κύρια ευθύνη για τις καθυστερήσεις στο Δ.Ν.Τ., το οποίο, όπως είπε, δεν έχει αποσαφηνίσει ακόμη την στάση του

"Το μόνο ζητούμενο στην τρέχουσα διαπραγμάτευση, είναι η εφαρμογή της γενικής συμφωνίας και η τήρηση όσων επίσης συμφωνήθηκαν στις επιμέρους αξιολογήσεις", υπογράμμισε μιλώντας απόψε σε ανοικτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αχαρνών, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
 
Ο κ. Βούτσης καταλόγισε την κύρια ευθύνη για τις καθυστερήσεις στο Δ.Ν.Τ., το οποίο, όπως είπε, δεν έχει αποσαφηνίσει ακόμη την στάση του. Παράλληλα, ζήτησε να καταδικασθεί απερίφραστα η "επαναλαμβανόμενη τακτική των ατέρμονων διαπραγματεύσεων με υπαναχωρήσεις και αντικοινωνικές εμμονές των θεσμών απέναντι στη χώρα μας".
 
"Οι επισημάνσεις αυτές" σημείωσε ο κ. Βούτσης, "αποκτούν ιδιαίτερη σημασία καθώς σήμερα γίνεται μία "μίνι Σύνοδος" για την προώθηση της λεγόμενης "ευρωπαϊκής επανεκκίνησης" - διαδικασία, που στο βάθος έχει ως φόντο την επιλογή της "Ευρώπης πολλών ταχυτήτων"".
 
Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι τα σημερινά προβλήματα οφείλονται εν πολλοίς στην ίδια την αρχιτεκτονική της ΟΝΕ, και στον "κορσέ" όπως είπε, που βάζει στις χώρες της Ε.Ε., το Σύμφωνο Σταθερότητας. "Εάν δεν αμφισβητηθεί και δεν αλλάξει εκ βάθρων ο πυρήνας της ΟΝΕ για το Σύμφωνο Σταθερότητας και εάν δεν αλλάξει ριζικά επίσης η αρχιτεκτονική των θεσμοποιημένων οργάνων και του ρόλου της ΕΚΤ υπέρ μιας πραγματικής κοινωνικής και οικονομικής σύγκλισης, δεν έχουν καμία σημασία οι ρητορικές αναφορές στα πέντε πιθανά σενάρια που ο Πρόεδρος Γιούνκερ έδωσε για προβληματισμό στις ευρωπαϊκές ηγεσίες, ενόψει της Συνάντησης Κορυφής στη Ρώμη για τα 60 χρόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης", είπε ο κ. Βούτσης.

Πρόσθεσε επίσης, ότι είναι φανερό πως οι πλέον ακραίες νεοφιλελεύθερες δυνάμεις εργάζονται για να καταστεί η Ελλάδα το κέντρο μιας ειδικής οικονομικής ζώνης στην περιοχή, στην ακραία περιφέρεια μιας ΕΕ πολλών ταχυτήτων - και τόνισε:

"Είμαστε αισιόδοξοι για το ότι μπορεί να ηττηθούν στρατηγικά αυτές οι απόψεις, γιατί εάν συνεχίσουν να ηγεμονεύουν ως πολιτική μιας "γερμανικής Ευρώπης", θα οδηγήσουν στη γέννηση συνεχώς νέων τεράτων της λεγόμενης "ακροδεξιάς ριζοσπαστικοποίησης" και γιατί θα είναι ένα επιπλέον ιστορικό λάθος αυτών των ηγεσιών σε έναν δρόμο χωρίς επιστροφή για την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση".

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ekloges_wra_alitheias_art

Ανοίγουν στις 7 το πρωί και θα μείνουν ανοιχτές έως τις 7 το απόγευμα οι κάλπες για τις τριπλές εκλογές - Μεταξύ 9 και 10 μ.μ. το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα - Διαφορά 6,5-7 μονάδων υπέρ της Ν.Δ. και «ρεύμα» για το ΜΕΡΑ25 του Βαρουφάκη έδειξαν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις - Αγωνία σε όλη την Ευρώπη για τα ποσοστά των «ευρωσκεπτικιστών» και τον πολιτικό σεισμό που μπορεί να προκαλέσουν

181
galop_siberasmata_art

Σύμφωνα με τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων της Παρασκευής η ΝΔ προηγείται με 6,5- 7 ποσοστιαίες μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ - Τις τελευταίες τρεις ημέρες κερδίζουν έδαφος μικρά κόμματα προσεγγίζοντας το 3% - Πιο εντυπωσιακό το ΜΕΡΑ25 του Βαρουφάκη που καταγράφει «ρεύμα»

294