Αμηχανία στην κυβέρνηση για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ- Ελπίδα για συμφωνία στις 20 Μαρτίου

Αμηχανία στην κυβέρνηση για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ- Ελπίδα για συμφωνία στις 20 Μαρτίου

«Περιμένουμε τα επίσημα στοιχεία του Απριλίου» λένε κυβερνητικές πηγές - Στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο δεν συζητήθηκε η διαπραγμάτευση αλλά μόνο το στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση

Αμηχανία στην κυβέρνηση για τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ- Ελπίδα για συμφωνία στις 20 Μαρτίου
«Περιμένουμε τα στοιχεία του Απριλίου». Αυτό τονίζουν πηγές της κυβέρνησης αναφορικά με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ, όπου έφεραν σε αμηχανία το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό, αφού διέψευσε τις προσδοκίες για βελτίωση των οικονομκων δεικτών. Πηγές -μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου-σχολίαζαν ότι η Κομισιόν
υποβαθμίζει τα στοιχεία, πως είναι προσωρινά, και ότι περιμένουμε τα στοιχεία του Απριλίου.


Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο δεν συζητήθηκε η διαπραγμάτευση αλλά μόνο το στρατηγικό σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση. Βασικός στόχος, όπως τονίζουν από την κυβέρνηση,  για την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας παραμένει το επόμενο Eurogroup, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 20 Μαρτίου.  Επισημαίνουν δε ότι η συμφωνία πρέπει να είναι συνολική, δηλαδή να κλείσει το Staff Level Agreement και στη συνέχεια οι συζητήσεις σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
Κλείσιμο


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σημερινή συνάντηση της ελληνικής πλευράς με τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών, θα υπάρξει ανασκόπηση για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις και τα επόμενα βήματα.

Στη σημερινή συνεδρίαση  ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου, παρουσίασε κείμενο που αποτελεί τη βάση του στρατηγικού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση, ενω το τελικό θα συνδιαμορφωθεί μετά από ευρεία διαβούλευση με τους παραγωγικούς φορείς.

Τέλος, στόχος είναι το υπουργικό συμβούλιο να συνεδριάζει την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης